Sävy sävyyn nainen ja maisema

by Kerttu
Sävy sävyyn nainen ja maisema
Sävy sävyyn nainen ja maisema

Luonnoksiin oli jäänyt muutama kuva loma-asuntomessumatkalta Kalajoelle. Silloin kesäkuun puolella oli vielä kylmä, mutta niin silmiä hivelevän kaunista kuitenkin! Tiesin toki Hiekkasärkkien legendaarisen maineen, mutta silti vaikutuin tunnelmasta ja maisemista.

Olimme Kalajoella kaksi yötä, toisen kylpylähotelli Sanissa ja toisen hotelli Rantakallassa. Suosittelen Sania erityisesti lasten kanssa matkaaville. Sen vieressä on vesipuisto Jukupark ja säällä kuin säällä voi polskutella kylpylässä. Merimaisemallisista huoneista aukeaa upea näkymä ilta-aurinkoon. Aamupala oli erittäin hyvä. Kun mieheni kanssa menimme yhdeksän aikaan aamulla syömään, kiinnitin oikein erityisesti huomiota siihen, kuinka rauhallista ruokasalissa olikaan. Paikalla oli paljon lapsiperheitä, mutta tunnelma siitä huolimatta levollisen rauhallinen. Liekö pöytien sijoittelussa jotain taikaa vai vain sen aamun tuuria? Pöydät notkuivat tuoreita hedelmiä, lämmintä leipää ja muita herkkuja.  Vahva suositus Sanille! 

Rantakallassa yövyimme saunallisessa 39 m2 huoneistossa, jossa oli erillinen makuuhuone. Huoneisto oli erittäin hyvätasoinen. Aamupala piti ostaa erikseen ja sen laatu oli hienoinen pettymys. Ehkä osuimme juuri kiireisimpään aikaan ruokailemaan, mutta harmitti kyllä, kun monet jutut olivat päässeet loppumaan. 

Katsokaapa tuota ylempää kuvaa! Tuo pieni piste hiekkakaistaleen päälle on todellakin ihminen. Merelle oli jäänyt pieni ”hiekkatie”, jota pitkin pääsee kävelemään. Päätimme lähteä aamukävelyllä katsomaan tätä luonnonihmettä. 

Kylmässä säässä oli puolensa; olimme lähes ainoat koko valtavalla rannalla.

Kuvia katsellessa hymyilytti sulautuminen maastoon beigessä trenssissäni.

Vähän kävi myös mielessä, että ei tarvitse olla kovinkaan suuri aalto, jotta olisimme saaneet viileän aamukylvyn.

Maastoutumisväreistäni huolimatta lintuemolla tuli kiire patistamaan poikaset aaltojen syliin turvaan.

En ihmettele, että moni kokee, että merellä on meditatiivinen vaikutus. Hiekkasärkillä on helppoa liikkua pitkospuita pitkin. 

Nyt koimme Kalajoen mieheni kanssa kahdestaan, sillä tytär ei olisi nauttinut loma-asuntomessuilla kiertelystä. Jonakin aurinkoisena päivänä palaamme vielä koko perhe. Nähtävää, koettavaa ja ihmeteltävää Kalajoki tarjoaa kaikenikäisille. 

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Anonymous 15 heinäkuun, 2014 - 12:42 pm

Kalajoki on aivan ihana paikka! Ooon ollut siellä pari kertaa keskellä heinäkuuta ja aurinkoseista säästä huolimatta, ranta on ollut aina lähes tyhjä. En sitten tiedä mistä johtuu, mutta ei ole kyllä haitannutkaan!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 heinäkuun, 2014 - 9:51 pm

Ranta on kyllä niin valtava, että ehkä ihmiset vaan sijoittuvat niin hajalleen? Kaunista siellä kyllä on 🙂

Reply
Aikku 15 heinäkuun, 2014 - 8:55 pm

Lokit ovat olleet kiusana ainakin viime vuonna!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 heinäkuun, 2014 - 9:52 pm

Nyt eivät lokit kiusanneet lainkaan, ei edes loma-asuntomessujen puolella. Mutta kyllä kai ne ovat tuollaisten meren lähellä olevien turistipaikkojen riesa :/

Reply

Jätä kommentti