Asuntomessut 2014: Eteerinen Kannustalon Lato

by Kerttu
Leca-harkot
Kannustaloilla sanotaan oleva uskolliset asiakkaat. En tiedä, mistä se taika tai henki tulee, mutta jotain erityistä näissä taloissa on. Vielä muutama vuosi sitten minulla oli vahva mielikuva hieman maalaisromanttisesta talosta jykevine pystypylvänäineen. Tämä ajatus on murtunut muutamien Asuntomessujen ja moderneissa Kannustaloissa vierailuiden jälkeen. Kannustalojen uudistumiskyky ja tahto elää ajassa on suuri ja uskon, että siinä on yksi menestyksen salaisuus.
Kannustalon tämän vuoden Asuntomessukohde Lato hämmentää ulkonäöllään. Kadullepäin se on todella vaatimaton, ikkunat näyttävät pieniltä ja julkisivu on kuin… no vaarin vanhassa ladossa. Sisäpihalla kuitenkin hoksaa, että suuret ikkunat ahmivat valoa sisällä. Huonekorkeus viimeistään karistaa viimeisetkin muistot  heinäladoista. Olemme astuneet sisään avaraan ja moderniin kotiin. 
Sisustuksen on taattuun tyyliinsä loihtinut Helena Karihtala. Hän kertoi hakeneensa taloon kodikasta tunnelmaa, joka syntyy luonnonläheisistä sävyistä. Olohuoneen  pyöreät pöydät sekä nojatuolit ovat italialaista designia. 

Makuuhuoneessa vallitsee rauhallinen tunnelma, eikä Balmuirin tekstiileillä tehty petaus turhia koreile. Tumma tehosteseinä antaa tilaan hienon kontrastin.

Lastenhuone intiaanitelttoineen on varsin ihastuttava! Ava junior-parvisänky vapauttaa lattiatilaa leikkeihin.

Käynti päämakuuhuoneesta Walk in-closetin kautta kodinhoitohuoneeseen hipoo jo neroutta. Voisin kuvitella, että puhtaan pyykin taival kaappiin on tällä ratkaisulla vähän vähemmän kivikkoinen 🙂

Keittiö on tumma ja hyvin kalustemainen. Välitilan toteutus on mielenkiintoinen, sillä tasomateriaali corian on nostettu myös seinälle. Näin syntyy vahva ja yhtenäinen ilme. Ihastuin pikkuisen tuohon betonikantiseen ruokapöytään, mutta sen on mittatilaustuote. Tuolit ovat  Cristalian Elephantit.  

Ladossa on suuri katettu terassi. Rottinkikalusteet toivat lämpöä ja tunnelmaa. Ja pisteenä iin päällä se minunkin pitkään ihastelema juuttimatto!

Taivasalla olivat hauskat penkit. Nämä ovat myös Kannustalon omaa tuotantoa. Kun sopivia kalusteita ei löydy, on parasta tehdä itse!  

Pressipäivänä meitä hemmoteltiin valkoisin liinoin katetulla päiväkahvipöydällä. Bloggaajakin on ihan silmät sirrillään onnesta 🙂 Kiitoksia hyvistä tarjoiluista ja myös muistikortista, jossa oli tässäkin postauksessa esillä olevia kuvia. Minun ottamissa kuvissa on ”Modernisti Kodikas”-tunniste ja Kannustalon kuvissa ei ole vesileimaa. 

Ladossa on 122,5 neliötä yhdessä tasossa. Jyväskylän Asuntomessuilla se on kohde numero 10.

Talon slogan on ”Saavutettavissa oleva unelmakoti”. Mitä pidät Kannustalon Ladosta? 

Saatat pitää myös

21 Kommentit

Hanna-K 16 heinäkuun, 2014 - 10:39 am

Rakastuin jälleen Kannustaloon. Ja keksinpä taas miehelle nikkarointipuuhia terassille. Kiitos postauksesta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2014 - 10:29 pm

Kiva kuulla, että postaus inspiroi! Nikkarointi-iloa miehellesi 🙂

Reply
Blogi Vanilija 16 heinäkuun, 2014 - 10:58 am

Tykkään Kannustalon Lato mallista tosi paljon. Ihanaa nähdä tämäkin kohde viikonloppuna.
Mukavaa viikkoa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2014 - 10:30 pm

Kivaa messureissua! Katseltavaa riittää vaikka ja kuinka 🙂

Reply
Anonymous 16 heinäkuun, 2014 - 11:20 am

Modernilla tavalla kodikas Lato, pidän siitä kovasti. Kauniisti sisustettu messukohde houkuttaa vierailemaan kohteessa, vaikka se ei meidän perheen tarpeita vastaakaan tällä hetkellä.

-Jutta

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2014 - 10:32 pm

Kiva kuulla, Jutta! Minusta on messuilla hauskaa katsella monenlaisia taloja, ei haittaa vaikka kaikki eivät ihan omaan elämäntilanteeseen osukaan 🙂

Reply
Maaria 16 heinäkuun, 2014 - 2:01 pm

Se on just niin ihana. Meillä on se maalaisromanttinen Aurora pystypylväineen (http://www.kannustalo.fi/muut/suomen_kauneimpia_koteja_harmaassa_aurorassa.html), eikä tätäkään ole saatu vielä ihan valmiiksi asti, niin nyt jo palan halusta lähteä seuraavaan projektiin, joka tulee ehdottomasti olemaan Lato. Ja kyllä – Kannustalo koukuttaa. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2014 - 10:32 pm

Ohoh, olettepa te reippaita, kun heti jo uusi projekti houkuttaa 🙂 Lato on kyllä kaunis talo!

Reply
Anonymous 16 heinäkuun, 2014 - 8:23 pm

Lato on tämän hetkisen Kannustalomalliston suosikkini, mutta ei Kosketuksen veroinen (ikuinen suosikkini, johon ihastuin Kajaanin asuntomessuilla). Ladon sisustus taattua H. Karihtalaa, tykkään. Pihakivetykset ja erityisesti nuo istutusaltaat eivät sovi tähän taloon ollenkaan, ihmettelen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2014 - 10:33 pm

Helenan kädenjälki on aika tunnistettava, taattu tyyli! Kivialtaat taitaa olla tämän ajan ”juttu” 😉

Reply
Anne Malia 16 heinäkuun, 2014 - 8:50 pm

Tämä oli mun lemppari asuntomessuilla kuvien perusteella. Muuten samaa mieltä edellisen kanssa noista kivisistä istutusaltaista – miksi niitä pitää joka paikkaan laitella.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2014 - 10:35 pm

Hih, ehkä ne altaat vain ovat nyt muotia 😀

Talosta tekee erityisen kivan se, että se ei ole valtavan suuri tai mitenkään pröystäilevä, silti tosi tyylikäs.

Reply
Anonymous 16 heinäkuun, 2014 - 10:01 pm

Tykkään, rennon moderni ja kaunis sisustus!

Olisin kysynyt tuosta sun Marimekon mekostasi, että onko siinä minkälaiset hihat? Onko uutta vai vanhempaa mallistoa, löytyyköhän myymälöistä vielä? Nettikaupasta en löytänyt.

Reply
Anonymous 17 heinäkuun, 2014 - 10:12 am

Muistatko mekon nimen?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2014 - 10:37 pm

Heippa! Mekko on hihaton. Valitettavasti en tiedä mekon nimeä, kävin oikein pesulapunkin katsomassa, mutta sitä ei siinä kerrottu. Ostin sen tehtaanmyymälästä, joten on mahdollista, että se on jo vanhempaa mallistoa.

Reply
Anonymous 18 heinäkuun, 2014 - 1:41 am

Kauniita kuvia ja kivan näköinen terassi!

Niin ja viitaten facebook-päivitykseesi tuosta söpöstä väripilkkulaukusta. Tutullani oli kanssa hajonnut uusi marimekon nahkainen laukku hiljattain. Hän ei ollut heti saanut aikaiseksi reklamoitua, mutta oli saanut heti uuden laukun matkaan käytyä marimekko liikkeessä. Toivotaan, että uudella laukulla on parempi kesto 😉

-Sonja

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2014 - 10:38 pm

Kiitos Sonja! Uskoisin saavani uuden laukun rikkoutuneen tilalle. Pitää maanantaina piipahtaa liikkeessä 🙂

Reply
lanttuleikkuri 18 heinäkuun, 2014 - 8:51 am

Vähän huvittaa…. Kun katsoin kuvia ajattelin heti onpa niin Helena Karihtalan tyylistä. ja mitä lukikaan tekstissaä. Tykkään, tosi paljon. Ja varsinkin tämä vaatehuonesysteemi on suorastaan kadehtittava.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 heinäkuun, 2014 - 10:39 pm

Kyllä Helenan tyylin tunnistaa! 🙂 Vaatehuonesysteemi on kyllä tosi näppärä, sellainen sitten seuraavaan taloon (jos sellaista ikinä rakennetaan 😉

Reply
Suvi Tuuli 19 heinäkuun, 2014 - 11:02 am

Tänä vuonna en pääse messuilemaan, mutta onneksi saan hyvän kattauksen messuista lukemalla blogeja 🙂 Viime vuonna myös Lato oli yksiä lemppareita ja näyttää, että ehkä olisi nytkin. Kaunista!

Reply
Anonymous 10 elokuun, 2014 - 1:18 pm

Aika jäätävä nimi talolle tuo Lato. Kas kun ei Navetta tai Sikala. Vilkaisu kadulta riitti mulle ;–)

Reply

Jätä kommentti