Saunatuvan sisustussuunnitelmaa

by Kerttu

Enää kolmisen viikkoa ja saamme nukkua ensimmäisen yön saunatuvassamme mökillä. Eilen kävimme raivaamassa saunan paikkaa mökkitontilla ja lähtöpassit sai yksi iso kuusi ja liuta pieniä lehtipuita. Tunnelma kirkastui konkreettisesti, kun suuria varjostavia puita karsittiin. Teemme harvennusta harkiten, tavoite kun on säilyttää luonnollinen tunnelma sliipatun rantatontin sijaan, mutta silti tekemistä riittää.

Tilasimme siis NEW SAUNAn, uuden kotimaisen valmissaunan, joka tuodaan valmiina perustuksien päälle. Maalaamme rakennuksen itse, jotta saamme siihen saman värin kuin mökkiin (lähes musta). Parasta tässä on se, että kun sauna tuodaan, samalla asennetaan kiuas ja lauteet, joten koko komeus on valmiina heti tositoimiin.

Mökissä yöpymiseen menee vielä aikaa, joten 10 neliön saunatuvasta tulee tukikohtamme hetkiseksi. Sisustusasioissa olen ottanut hissukseen, mukavaa että meillä on jo valmiina kalusteita, joita voimme hyödyntää sekä mökissä että saunalla. Yksi isompi hankinta on kuitenkin tehtävä ja se on laadukas vuodesohva. Jatkossa saunatupa toimii myös vierasmajoituksena, joten haluamme panostaa nukkumisolosuhteisiin.

Vuodesohvissa yleisin haaste on se, että jos sänky on hyvä, sohva ei tai päinvastoin. Talven mittaan tein taustatyötä ja etsin sopivaa sekä ulkonäöllisesti että mukavuudeltaan.  Nyt päätös on tehty ja se on Tapio Anttilan Day & Night – sohvan hiekan värisellä kankaalla. Kävin Vepsäläisellä testaamassa mekanismia ja sohvan avaaminen on helppoa. Siitä saa joko kaksi erillistä 90 cm x 200 cm  vuodetta tai yhden parivuoteen, jonka leveys on hulppeat 180 cm.

Hauska ja käytännöllinen idea on se, että selkänojatyynyjen täytteenä on vuodevaatteet kahdelle eli näitä varten ei tarvitse välttämättä olla erillistä säilytyspaikkaa.   Mökkiolosuhteissa on myös tärkeää, että päälliset ovat irrotettavissa pesuun ja mahdollista vaihtaa myöhemmin uusiin. Sitä pienten (ja isompien) likaisten jalkojen määrää ei voi vielä ennustaa!

 

Tupa ei montaa kalustetta kaipaa ja onneksi isoimmat muut elementit ovat jo valmiina, tosin ystävien luokse väliaikaissijoitettuna. Luonnonvalkoinen Linie Designin villamatto pääsee tupaan, se varmasti tuntuu ihanalta jalkojen alla ja arvostan myös villan likaa hylkivää ominaisuutta. Toinen ajatus on huoleton juuttimatto, katsotaan menisiko villamatto mökin valmistuttua sinne ja ostaisin saunalle juuttimaton. Se voisi suojata lattia paremmin, sillä tuvassa hipsitään myös kosteilla jaloilla.

Eamesin RAR keinutuoli pääsee myös saunatupaan ja sen kaveriksi tulee mustarunkoinen Jotexin marmoripöytä. Valaisin- ja verhoasiat ovat vielä aivan vaiheessa, mutta ehtiihän niitä. Meille tulee myös saunatupaan aurinkosähköt, joten saamme sinne valaistuksen.

Luulen, että näillä pääsemme jo hyvin alkuun saunatuvalla ja pääsemme nauttimaan mökkielämästä. Eilen maltoimme lähteä tontilta vasta klo 22 aikaan illalla kohti kotia, oli niin kaunista. Silloin mietin, että olisi ollut ihanaa jäädä sinne yöksi ja herätä aamulla lintujen lauluun ja pulahtaa uimaan.

Täällä on mökkihöperöityminen hyvässä vauhdissa ja fiilis on malttamaton – jännittäviä aikoja elämme!

Saunakuvat: NEW SAUNA 

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Retromoderni 20 toukokuun, 2018 - 5:08 pm

Me ollaan harkittu myös Tapion sohvaa pojan huoneeseen, koska tilaa on vähän mutta vieraita paljon.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 toukokuun, 2018 - 10:34 pm

Toimisi kyllä hyvin myös teinin huoneessa <3

Reply
Chandelierhomeblog 20 toukokuun, 2018 - 7:35 pm

Ihania suunnitelmia. Täällä innolla odotetaan milloin mökki on valmis saunoineen <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 toukokuun, 2018 - 10:34 pm

Kiitos paljon! Lupaan raportoida miten hommat etenevät 🙂

Reply
Maiju 20 toukokuun, 2018 - 9:06 pm

Vanhempieni mökillä on Artekin vuodesohva joka on todella hyvä istua että nukkua. Sänkynä nukkumakorkeus oikean sängyn veroinen. Tyyris mutta ellei ihan ikuinen niin ainakin todella pitkäikäinen, nyt menee jo toinen vuosikymmen ja edelleen näyttää ja tuntuu kuin pakasta vedetty!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 toukokuun, 2018 - 10:32 pm

Ihana kuulla, tuota juuri on laatudesign parhaimmillaan! Kyllä on varmasti ollut joka euron arvoinen ostos aikanaan.

Reply
Kolmen äiti 21 toukokuun, 2018 - 5:37 am

Löytämäsi vuodesohva näyttää todella hyvältä! Meillä olisi myös tarvetta mökille uudelle vuodesohvalle, sillä vaikka nykyisen design miellyttää, tulee selkäni kipeäksi siinä. Tästä syystä kysynkin, että koemakoilitko sohvan myös? 8 cm patja + sijauspatja kuulostaa aika ohuelta, mutta ehkä siinä on kuitenkin hyvä nukkua. Vuoteen 180 cm leveys on iso plussa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 toukokuun, 2018 - 10:31 pm

Moikka! Koemakoilin kyllä ja sillä pikaisella testillä se tuntui hyvältä. Toki mietin, että saatetaan hommata extrapetari,jos tarve vaatii. Leveys on tosiaan iso plussa, kun tuo nuorimmainen vielä kömpii viereen harva se yö <3

Reply
Jaana 21 toukokuun, 2018 - 2:29 pm

En kestä kuinka oma mökkikuume nostaa taas päätään kun seurailen teidän muiden mökkiprojekteja..! Ihanalta vaikuttaa kokonaisuus! ♥

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 toukokuun, 2018 - 10:29 pm

Kiitos Jaana! Ensi viikolla alkaa tositoimet tontilla, onhan tämä jännittäää ja ihmeellistä 🙂

Reply

Jätä kommentti