Kesä se on ilman suorittamistakin

by Kerttu

Huh mikä ihana lämpöaalto. Samaan aikaan täällä meilläpäin pyyhkäisi kunnon hyökyaalto töitä, joten sain aina palaverista toiseen siirtyessä yllättyä sitä, että ulkona on ihan oikeasti kesä. Illalla suuntaisin kiireen vilkkaan rannalle, heitin talviturkinkin siinä hössäkässä, kun ajattelin, että jos tämä kohta loppuukin…

Aika monet ovat olleet keskellä kauniimpia päiviä huolissaan siitä, mitä jos helteet ovat tässä? Miten tästä kaikesta saa sen parhaan irti, nyt on vain suoritettava kesää niin isolla vaihteella kun vain osaa! Huomasin, että ärsytti olla sisällä, kun elämä lipuu ohi tuolla jossain rannoilla, terasseilla ja jäätelökioskeilla. Kesästressi, on siinäkin aihe!

Sitten tulin järkiini. Ei kesä siitä parane, että sitä suorittaa kuin viimeistä päivää.

Monet asiat tapahtuvat ilman vahtimistakin. Pihan muutos on tapahtunut ihan muutamassa päivässä. Nurmikkoa  kasvaa silmissä ja myös voikukat valtaavat alaa. Viikonlopulle on luvassa nyppimishommia. Omenapuuhun on ihan kohta puhkeamassa kukat, miten kauniilta nuo nuput näyttävätkään!

Tälle kesälle omaan pihaa ei ole mitään erityisiä suunnitelmia, sillä kaikki projektit keskittyvät mökkitontille. Oikeastaan ihan hyvä niin, sillä kotosalla yritetään vain pitää rikkaruohoja kurissa ja ainiin – nautitaan siitä kesästä!

Vaikka ei olisikaan lomalla, voi onneksi napata pieniä kesähetkiä sieltä täältä. Kesken työpäivän olemme hakeneet salaatit kaupasta ja suunnattu porukalla järvenrantaan lounastamaan. Etätyöpäivää voi pitää ihan hyvin omalla terassilla ja kuka on sanonut, että tehokkaimmat palaverit pidettäisiin jossain ikkunattomissa kokoustiloissa. Onneksi illat ovat pitkiä ja valoisia, kasin aikaan ehtii ja jaksaa vielä hyvin lenkille.

Kahvihetkissä etsiskelen inspiraatiota mökkipihaan. Uusin Asun-lehti ja myös Helsingin reissulta ostamani Mökkipihat-kirja tarjoilevat valtavan määrän ideoita. Ajatus olisi, että pihat sekä kotona että mökillä olisivat mahdollisimman helppohoitoisia. Kotosalla hommaa edesauttaa robottiruohonleikkuri ja mökillä se, että ruohikkoa ei tule ollankaan. Odottelen hyvä sisäisen hortonimini heräämistä.

Kesä on vasta alussa ja kaikki ihana edessä. Toukokuu on vasta alkusoittoa, ei siis liikaa hössätä kesän lipumisesta ohi ja vaan nautitaan rennosti. Ja ihan parasta, että ihan kesän kunniaksi voi tehdä melkein mitä vain. Itse ajattelin pestä pari ikkunaa, nauttia pari lasia kuohuvaa ja vetäistä pari unohtumatonta tanssimuuvia illan Cheekin jäähyväiskeikalla. Ihan vain koska on kesä!

Aurinkoista ja rentoa viikonlopun alkua!

Saatat pitää myös

Jätä kommentti