Pari sisustustrendipoimintaa

by Kerttu
Trendit kulkevat aalloissa ja yhtäkkiä huomaa bongaavansa toistuvia teemoja sisustuslehdistä, blogeista ja muista julkaisuista. Esine, jonka ensin on ohittanut välinpitämättömänä jääkin kaihertamaan verkkokalvoille joko kummastellen tai ihaillen. Tapahtumissa puhutaan seitsemän aallon markkinoinnista;  ihmisen tulee saada seitsemän erilaista viestiä tai kosketusta aiheeseen, ennen kuin hän rekisteröi tilaisuuden ja tekee päätöksen. Lieneeköhän trendien läpimenossa samanlainen kaava? 

Kerro, kerro kuvastin 

Yksi sisustuksen trendi-ilmio on pyöreät peilit, joissa on näyttävä ripustus. Edullisimmillaan tämän saa Annon valikomasta hintaan 29,90 e, mutta tietoinen panostaja voi sijoittaa peiliinsä jopa hulppeat 879 e (Gubi Adnet, koko L). Pentikin peili irtoaa maltillisella 45 eurolla ja sitä pyörittelin kädessäni viimeksi kaupungilla. Tästä trendistä tykkään!

1. Anno,  2. Pentik,  3. Gubi Adnet, 4. House Doctor, 5. Hay

Aavikko kutsuu

Kun kesä saapuu, tulee yleensä sen mukana myös viidakko-, aavikko- tai safarihenkinen vaate- ja sisustusmuoti. Itse elin villin seeprakauden 2000-luvun alussa, heti sinisen sesongin perään. Silloin taisin vuorata seeprakuosilla ainakin kylpyhuoneeni, jossa villieläinkuosi kirmasi niin suihkuverhossa, lattiamatossa kuin pyyheissäkin. Näistä tavaroista ei ole enää kuin muisto jäljellä.  Silloin sisustukseni ohjenuora taisi olla ”enemmän on enemmän” ;). Näistä mustavalkoisista hurmureista kaikki muut oikean alalaidan tyynyä lukuunottamatta löytyy edullisesti H&M Homesta. Artekin seeprakangas on näistä oikeastaan ainoa, joka saa pieniä värähdyksiä minussa aikaan. Toisaalta, ehkäpä kesäsisustuksessa voisi joku mustavalkoinen eläinkuosi pilkistää, mutta tällä kertaa vain hillittynä yksityiskohtana. 
Kolmas trendi voisi olla tarjoiluvaunut. Nämä pyörillä kulkevat aputarjoittimet rullaavat varmasti useampaankin keittiöön ja grillikatokseen tänä kesänä. Minullakin kelpaisi, varsinkin jos saisin sen mukana ammattilaiskokin ja lasin kylmää valkoviiniä kesän täydellisintä makuelämystä odotellessani. 
 Saisiko teille olla pyöreä peili, seeprakuosia tai tarjoiluvaunu?  Vai menivätkö trendiajatukseni päin pöpelikköä 🙂

Kuvat valmistajilta

Saatat pitää myös

31 Kommentit

Rouva Jii 5 toukokuun, 2014 - 9:20 pm

Ostin mökille pari kuukautta sitten tuon Pentikin isomman pyöreän peilin keittiöön rakennetulle uudelle seinälle 30 % alennuksella. Se on kyllä ihana, tykkään paljon 🙂 Seepratyynyt meiltä löytyy monta vuotta vanhoina, nekin näyttävät aina vaan kivoilta, tosin ne ovat vain äidiltä (ehkä ikuisessa) ”lainassa”.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 toukokuun, 2014 - 9:43 pm

Siellähän ratsastetaan ihan trendien aallonharjalla! Nuo ”lainat” omalta äidiltä on muuten ihan parhaita 😉

Reply
Jenna - Kotiovella 5 toukokuun, 2014 - 9:25 pm

Seeprakuosi pienissä määrin menee sisustuksessa, tosin olen aika kyllästyvää sorttia voimakkaisiin kuoseihin ja kuvioihin etten uskaltaisikaan kun pikkiriikkisen kokeilla. Tykkään kyllä pukeutumisessa eläinkuosista mutta niitäkin vain maltilla, ei kokovartalogepardia kiitos. 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 toukokuun, 2014 - 9:43 pm

Hih, sellainen kokovartaloseepra voisi olla aika jäätävä 😀

Reply
Mari Ruokonen 5 toukokuun, 2014 - 9:43 pm

Living and roomin valikoimista löytyy molemmat sekä pyöreä peili että seepra tyyny. 🙂

Reply
Rakkaudella Riikka 5 toukokuun, 2014 - 11:35 pm

Meinasin juuri sanoa samaa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2014 - 12:26 pm

Tämä valikoima ei olekaan minulle tuttu, pitääpä tutustua! 🙂 Kiitos vinkistä!

Reply
Anonymous 5 toukokuun, 2014 - 10:22 pm

Annon pyöreä peili on jo ostettu ja odottaa mökin rantasaunan pukuhuoneen (tulipas liuta genetiivejä!)seinälle ripustamista. Siitä voi sitten peilailla vesikampaustaan :))
Vuosia sitten oikein teetin Eurokankaassa seepratyynynpäälliset ja pieni seepramattokin löytyy. Tosin kaikki ovat olleet jo pidemmän aikaa ”jäähyllä”. Pitäisiköhän ne kaivaa esiin varaston kätköistä?

T. Sirpa

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2014 - 12:28 pm

Nyt on hyvä aika päästää seepra pois jäähyltä! 🙂 Pyöreä peili rantasaunan pukkarissa kuullostaa kyllä upealta.

Reply
Laura - Heinässä Heiluvassa 5 toukokuun, 2014 - 11:59 pm

Noita peilejä olen kovasti katsellut ja Pentikin peiliä jo useaan kertaan hiplaillut. En tiennytkään et Annon peili on lähes samanlainen ja edullisempi. Lähempää tarkastelua en tosin tiedä. Seeprakuviot ei ole koskaan ollut mun juttu ja niitä en osaa edelleenkään itselle ostaa vaikka muilla niitä voinkin ihastella 🙂 Tosin tuo raitanen kori multa löytyy ja on ihana! En tosin edes ajatellut et vois viitata seepraan… 🙂
Tarjoiluvaunut on kyllä aina kivoja, vaikka en olekaan niitä kummemmin ajatellut tänä keväänä hankkia. Nooh tiedä vaikka sellaiset meille eksyiskin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2014 - 12:29 pm

En ole Annon peiliä nähnyt livenä, tuo Pentikin peili on jotenkin kivan rouhea. Minulle taas tuli tuosta raitakorista seepra mieleen, vaikka ei se ihan klassinen seeprakuosi olekaan. Tarjoiluvaunu olisi ehkä terassilla kiva… 😉

Reply
Syhi / Syhinä-blogi 6 toukokuun, 2014 - 9:18 am

Pyöreä peili on aika kiva (Tuo Hay), ehkä saunan pukuhuoneeseen voisin sen laittaa. Seeprakuosi on aika kaukana omista tykkäilyistä, paitsi voisin harkita kuosia esim. huivissa, mutta en ehkä sisustukseen mitenkään. Tarjouluvaunusta olen salaa haaveillut jo pidemmän aikaa baaritiskiä vasten!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2014 - 12:30 pm

Hay on kyllä nätti! Ihailin myös tuota kuparista, tosin se taitaa olla aika pieni ympärysmitaltaan.

Reply
Anna 6 toukokuun, 2014 - 9:58 am

Pyöreän 50-luvun ruotsalaisen tammipeilin ostin jo viisi vuotta sitten osto-ja myyntiliikkeestä, mutta se on ollut paikan puutteesta vintillä pakattuna odottamassa omaa kotia. Nyt sellainen on hankittuna ja uskoisin peilinkin pääsevän vihdoin seinälle. Tarjoiluvaunu (sekin ruotsalaista vintagea) on kuulunut sisustukseen jo vuosia ja ikiklassikko Artekin seeprakuosi on miellyttänyt aina silmää (muuten seeprat ja eläinkuosit saa minun osalta jäädä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2014 - 12:33 pm

Voi vitsi, tuo 1950-luvun peili on varmasti hieno! Ja tarjoiluvaunukaan ei ole ihan massatavaraa 😉 Hienoja löytöjä!

Reply
Sanna 6 toukokuun, 2014 - 10:56 am

Noita pyöreitä peilejä olen itsekin katsellut sillä silmällä viime aikoina. En vain ole vielä keksinyt, mihin sellaisen ripustaisin. Seeprakuosiin ihastuin jo kymmenen vuotta sitten, eikä ihastus ole kaikonnut 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2014 - 12:33 pm

Sama minullakin on, tekisi mieli pyöreää peiliä, mutta pitäisihän sille olla paikkakin 😉

Reply
Mari L 6 toukokuun, 2014 - 12:01 pm

Minä tein itse pyöreän peilin 🙂 Leikkasin vanhan nahkavyön kahtia ja pikaliimasin Prismasta ostettuun peiliin kiinni. Toimiikohan linkki täällä?
http://instagram.com/p/nI4SgaoFG_/#

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2014 - 12:34 pm

Vau, tuo on todella hieno!

Reply
Terhi 6 toukokuun, 2014 - 12:18 pm

Pyöreä peili toimii! Olen hiplaillut Annon peiliä muutamia kertoja. Jos vain tyylit kohtaisivat kodin ja peilin välillä niin voisin ehdottomasti kotiuttaa. 🙂 Yksi H&M Homen seepratyyny meiltä löytyykin jo. On itseasiassa tuo vasemassa alalaidassa oleva, tosin väri on musta-beige. Muuta seepraa meiltä ei löydy, joten mielestäni meillä ei ole ainakaan vielä mieletön viidakko meininki.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2014 - 12:35 pm

Musta-beige on vähän pehmeämpi väritykseltään, joten saattaa jossain tapauksessa istua sisustukseen paremmin kuin mustavalkoinen. Yhdellä seepratyynyllä ei toisiaan vielä viidakkotunnelmaa saa 😉

Reply
lanttuleikkuri 6 toukokuun, 2014 - 1:25 pm

Hayn muotokieli nappaa niin täysin. Yritän aina ensimmäiseksi katsoa ekana tuotetta, sitten firmaa ja lopuksi hintalappua ja tosi usein Hay vaan on mieleisin.
Anno on tehnyt loistavaa jälkeä, tykkään tosi paljon heidän monesta tuotteesta, vaikka Anttilaa en ennen olekaan pitänyt ns monipuolisena ostospaikkana.
Vaikka poikkeuksia onkin, halvassa tuotteessa halpuus näkyy, langanpätkinä, materiaali läpinäkyvää jne. Kuitenkin olen tietoisesti yrittänyt vähentää ostoksia kotimaassa, tämä ei koske matkoja, usein laatu on se joka ratkaisee.
Meillä on vähän liikaa peilejä, mm eteisessä iso, joten ylimääräiselle meillä ei ole käyttöä. Tarjoiluvaunulle vielä vähemmän.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2014 - 12:36 pm

Olen samoilla linjoilla, Hay vaan kolahtaa! Yleensä rahalla saa laatua, vaikka toki positiivisia poikkeuksiakin on 🙂

Reply
Marru 6 toukokuun, 2014 - 4:20 pm

Pyöreää peiliä olen miettinyt meille eteiseen. Useamman kerran hiplannut annon ja pentikin peilejä. Kaihoisia katseita ja syviä huokauksi mennyt Hayn peilin suuntaan.
Seepraa meiltä ei löydy eikä taida tullakaan 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2014 - 12:37 pm

Eteisessä tuollainen pikkupeili olisi kiva, voisi lähtiessa tarkistaa, että onko tukka hyvin 🙂

Reply
Anonymous 7 toukokuun, 2014 - 2:12 pm

Seeprat pysykööt savanneilla =) Peileistäkään en niin syttynyt. No,Hayn kyllä ihanan yksinkertainen, eli se jos pyöreän peilin haluaisin. Itse asiassa kaunis peili! Ei todellakaan kiinnosta mikään sailor-köysi peilissä eikä muutenkaan…

Tarjoiluvaunu on ollut terassilla pop jo pidempään ja nyt sisälle hankintalistalla on Normann Copenhagenin Block. Se on saatava! Kesän hankinta…. Sen paikka ei vain ole keittiössä vaan ihan jossain muualla. Ja hei, Artekin 901… haaveissa!

-Saila-

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2014 - 12:37 pm

Ihania haaveita sinulla Saila! Ja jotkut unelmat on tehty toteutettaviksi 🙂

Reply
Vilja @ muotoseikka 8 toukokuun, 2014 - 1:01 pm

Pyöreät peilit ovat aivan ihania. Kiitos kollaasista! Seepraa ja muita eläinkuoseja kohtaan minulla on pientä allergiaa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2014 - 12:39 pm

Jos potee eläinallergiaa, en missään nimessä suosittele eläinaiheiden hankkimista 😀

Ja ole hyvä! 🙂

Reply
Miia/Tirviäisten elämää 8 toukokuun, 2014 - 10:42 pm

Tuo on muuten niin totta, ainakin tämän typykän kohdalla!! Aluksi katson jotain että ”mikä ihme tuo nyt on” ja sitten hetken päästä huomaan sitä ihailevani ja jossain tilanteissa huomaan sen jopa koristavan kotiani 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2014 - 12:40 pm

Niinpä, monien tuotteiden kohdalla sitä vain tarvitsee aikaa. Hyvä niin, tulee vähemmän hutiostoja, kun rauhassa miettii ja puntaroi, mistä tykkää 🙂

Reply

Jätä kommentti