Loviisan Asuntomessut: seesteisen kaunis Villa Havu

by Kerttu
Loviisan Asuntomessut: seesteisen kaunis Villa Havu

Villa Havu on moderni hirsitalo Loviisan Asuntomessuilla, jonka on taidokkaasti sisustanut sisustusuunnittelija Laura Seppänen.  Talon arkkitehtuuri on saanut inspiraationsa Suomen saariston taloista ja venevajoista. Villa Havun asukkaat saavat nauttia modernin hirsitalon asuinmukavuudesta ja omasta rannasta laitureineen.  Sisustuksessa pääroolissa on suomalainen design, jonka näyttämönä on  upea puupinnat ja luonnonläheinen  vaalea väripaletti.

Loviisan Asuntomessut: seesteisen kaunis Villa Havu

Astuessani Villa Havun (kohde 20) pihaan kiinnitin huomiota minimalistiseen talon ulkomuotoon, jossa rännitkin ovat piilotettu puuverhoilun alle. Talon sijoittelu luo rauhaisen sisä- ja alapihan, jonne eivät katseet tieltä yllä. Villa Havun julkisivu on saanut mustan peittosuojan säätä, likaa ja auringon uv-valoa vastaan ja sokkeli hengittävän kiviainespintamaalin.

Sisään astuessani mykistyin hetkeksi: heti näki, että tämän talon rakentamisessa ja sisustuksessa ei ole menty sieltä, missä aita on matalalla. Laatu näkyy viimeistelyssä ja lukuisissa kauniissa yksityiskohdissa.

Villa Havun kuvaillaan huovan rauhaa ja se tunne on tosiaan pinnalla. Vaaleat kuusipinnat luovat pesämäisen tunnelman ja suuret ikkunat merelle antavat valoa ja tilaa hengittää.

Niin, ne yksityiskohdat: katsopa vaikka keittiön allasta, jonka voi peittää kannella, jolloin kokonaisuus yhteneväinen. Tiskipöytä on keraaminen ja allas on terästä, jotta se kestää kattiloiden ja pannujen tiskaamisen. Avohyllyille voi asetella kauneimmat astiat käden ulottuville.

Olohuoneen valtavasta ikkunasta avautuu näkymä suoraan merelle. Sisustuksen yhteistyökumppanina on Finnish Design Shop, joten kokonaisuuden luomiseen on Seppäsellä erinomaiset lähtökohdat.   Sisustuksesta haluttiin aikaa kestävä ja skandinaavinen olematta kuitenkaan tylsä. Joka huoneesta löytyi jokin elementti, joka rikkoo mielenkiintoisella tavalla kaavaa.

– Näitkö mun olohuoneen Käärijä-koristeen, huikkaa Laura siirtyessään talolta saunatuvalle. 

Kotimainen design ja lämpimät puupinnat hurmaavat

Sisustuksessa on paljon kotimaisia designtuotteita, kuten ArtekLundiaVaarnii ja Made By Choice.  Sisustuksessa toistuu pyöreät muodot, jotka tuovat pehmeyttä särmikkääseen taloon.

Villa Havussa on sekä saunamökki että erillinen yksiö, aika huikea kokonaisuus siis. Saunalta avautuu esteettömät näköalat merelle.

Rantasaunan rakennuksessa on HAYn Quilton-sohva, joka muodostuu kahdesta eri kankaalla verhoillusta moduulista. Sohvapöytä on New Worksin Atlasjakkara Vitran ja seinävalaisin Nemon Swan.

Woven Worksin väreillä ja tekstuureilla leikittelevä Arc-matto tuo tilaan lämpöä ja kontrastia. Harmaa Inner Circle -teekannu on valerie_objectsin, veistoksellinen Bloom Botanica -maljakko Georg Jensenin ja Press-lasikulho Tom Dixonin.

Sauna jatkaa muun talon minimalisten tunnelmallista linjaa. Suuren ikkunan takana on suojaava kallio ja puita, ennen naapurin kauempana siintävää tonttia.

Mitäs pidät Villa Havun tunnelmasta?


Asuntomessut on avoinna päivittäin 6.8.2023 saakka klo 10.00-18.00, lisäksi messualueella järjestetään joka torstai artisti-ilta, jolloin messukodit ovat avoinna klo 20 saakka.

 

 

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Merja 25 heinäkuun, 2023 - 6:41 am

Kauniit ja harmoniset sisätilat. Välillä oli muotia peittää puupinnat kokonaan tai ainakin maalata esim. valkoiseksi. Nyt onneksi puu saa olla lähellä omaa sävyään.
Täysin musta/tumma ulkokuori, ilman mitään kontrastia, ei itseäni sytytä ja kaipaan sivuseinille suojaa katon räystäistä. Mutta onneksi oma taloni ei ole näin sääaltista mallia.
Tonteista ei kai voi olla kuin yhtä mieltä, että ovat upeita.

Reply

Jätä kommentti