Merelliset Asuntomessut Loviisassa

by Kerttu
Merelliset Asuntomessut Loviisassa

Asuntomessut on alkanut Loviisassa. Tänä vuonna messualueella on lähes kaksi kilometriä meren rantaa, 10 omarantaista tonttia ja meri näkyy jokaisesta 24 messukohteesta. Poikkeuksetta veden äärelle rakentuneet Asuntomessut ovat olleet suosikkejani eri vuosina, eikä Loviisa tee tässä poikkeusta. Suuret ikkunat kutsuvat luonnon sisään ja rantaan on rakennettu suloisia saunamökkejä. Suomalainen unelma on käynyt toteen koteihin muuttavilla asukkailla. 

Merelliset Asuntomessut Loviisassa

Loviisan Asuntomessuilla on 24 kohdetta eli hieman vähemmän kuin yleensä, mutta silti messukävijä saa koko rahan edestä nauttia arkkitehtuurista, sisustuksesta ja pihoista. Vähemmän on tässä tapauksessa enemmän ja kohtuullisemman kohdemäärän jaksaa kiertää paremmin. Yksi talo  eli  kohde 9 Casa More jäi valmistumatta messuille.

  • Kuningattarenranta sijoittuu Loviisanlahden itäpuolelle, noin kilometrin päähän kaupungin keskustasta.
  • Kelluva silta yhdistää uuden Kuningattarenrannan asuinalueen Laivasillan alueeseen ja Loviisan vanhaan kaupunkiin
  • 24 messukohdetta: Kelluva talo + 16 muuta pientaloa, 2 kerrostalohuoneistoa, 2 paritalohuoneistoa, 2 rivitalohuoneista, minitaloja ja saunarakennuksia. 
  • Alueella on lisäksi vene- ja vapaa-ajannäyttely, joka sisältyy messulipun hintaan.

Huikeimmat kohteet ovat luonnollisesti rantatonteilla. Tulen esittelemään omissa postauksissa kaksi suosikkiani, vaikka jokainen rannan talo ansaitsisi oman esittelynsä. Suosittelenkin aloittamaan kierroksen rannasta, vaikkapa tästä kohteesta 10 eli Villa Kuningattaresta, jossa saa huokailla merimaiseman äärellä ja ihastella terassiin upotettua uima-allasta.

Yksi messumoka itselle kävi: vesisade alkoi ja muutimme hieman kohteiden järjestystä ja siinä hötäkässä Villa Havet (17) jäi näkemättä. Mutta menkää te muut ihastelemaan tämä messujen parhaalle rantatontille rakentunutta ylellistä yksitasoista kivitaloa.

Asukkaiden eli rakentajien näkökulmasta Asuntomessut ovat usein iso ponnistus, jossa viimeiset silaukset tehdään mediapäivän vastaisena yönä. Pieniä juttuja toki jää joskus keskenkin, se on inhimillistä, koska rakennusprojekti on todella asian summa. Kun messut ovat ohi, pääsevät asukkaat nauttimaan uuden alueen näkökulmasta poikkeuksellista asiasta: kaikkien pihat ovat valmiita. Loviisassa myös pihat tarjoavat paljon katseltavaa ja niissä on otettu luonto ja luonnollisuus kauniisti huomioon.

Erityistä Loviisan Asuntomessuilla on se, kuinka monipuolisia kohteita on. Eri rakennusmateriaalit ja -tyylit sekä sisustuksen monipuolisuus tarjoavat katseltavaa ja inspiraatiota todella moneen makuun. Itse rakastan asuntomessuissa sitä, että joka vuosi katselen kohteita hieman eri silmällä, riippuen siitä millainen oma tilanne on asumisen suhteen. Ja onhan vierailu kuin hyppäisi sisälle Pinterestiin! Jokainen huonekalu, kiintokaluste, pensas, valaisin, valokatkaisija jne on jonkun ihmisen suunnittelema ja perustellusti siksi juuri siinä, missä on. Asuntomessut ovat suuren joukon ammattilaisia huikea taidonnäyte.

Finnlogg WisdomHouse Tommy Helstenin atriumtalo

Terapeutti Tommy Helstenin asiakkaat pääsevät huikeisiin vastaanottotiloihin upouuden atriumtalon (kohde 16) suojiin. Jokaisesta kohteesta voi ammentaa jotain: jos sisustus ei ole tyyliäsi, kannattaa ihastella arkkitehtuuria, pihaa tai rakennnustekniikkaa. Reilusti yli puolet Asuntomessujen asiakkaista etsii messuvierailullaan ideoita kodin sisustukseen. Tämä selviää kävijätutkimuksista, joita toteutetaan vuosittain Asuntomessutapahtumien yhteydessä. Viime vuonna 59 % messututkimukseen vastanneista kertoi hakevansa messuilta inspiraatiota sisustamiseen.

Meillä valmistui tällä viikolla oman kodin remontti ja odotan suurella innolla ja onnella, että pääsen purkamaan tämän kaiken inspiroitumisen oman kodin laittamiseen.  Messukohteiden kodikkuus, vastuullisuus, laadukkuus ja persoonalliset ratkaisut heijastelevat tulevaisuuden sisustustrendejä ja tekevät sisustuksista samalla pitkäikäisiä ja ekologisia. Tämä on linja, jota itsekin haluan noudattaa.


Yövyimme Asuntomessureissulla puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa Porvoossa. Teen pian vinkkipostauksen ihanista ravintoloista, kaupoista ja kahviloista, jos jollainen muullakin on samanlainen reissusuunnitelma. 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti