Kurkistus keittiöön – Woodnotes Siro

by Kerttu
Kurkistus keittiöön – Woodnotes Siro

Nyt laitetaan iso rasti seinään, sillä nämä kuvat ovat ensimmäiset, jotka olen puoleen vuoteen ottanut päivänvalon aikaan työpäivän jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että bloggaaminen helpottuu valtavasti, kun pääsee kuvaamaan myös arkena. Ihan paras valo ei tokikaan ole, mutta riittävän hyvä kuitenkin.

(Uskon siihen, että on hyvä tunnistaa riittävän hyvä – taso elämässä. Jos aina pyrkisi täydellisyyteen tai odottaisi täydellisiä olosuhteita, aika moni juttu jäisi tekemättä.)

Ajatukset ovat jo kovasti mökin sisustuksessa ja keittiömme pöydän äärellä on tuolit, jotka ostin Woodnotesilta yhteistyöalennuksella mökin tupaan. Tammirunkoinen Siro-tuoli on nimensämukaisesti kevyen oloinen, mutta samaan aikaan näyttävä huonekalu. Se on muuten palkittu Interior Innovation Award -kilpailussa vuonna 2013 Kölnin kansainvälisillä huonekalumessuilla.

Sain Instagramissa kysymyksen, kuinka mökin ja kodin sisustus tulevat eroamaan toisistaan. Tätä olen paljon pohtinut! Molemmissa paikoissa panostan mielelleni kotimaiseen tai skandinaaviseen muotoiluun. Mökillä toivoisin tunnelman olevan pehmeä ja rauhallinen, puuta saa olla esillä runsaasti.

Uutena ostettujen huonekalujen lisäksi haaveilen muutamasta second hand-löydöstä, esimerkiksi ruokapöydäksi toivon löytäväni neljän hengen Artekin pöydän. Tilat ovat mökillä sen verran pienet, että mielummin vähän ja funktionaalisia kalusteita. Lisäksi toivon, että jotkut huonekalut voivat liikkua kodin ja mökin väliä, ihan kuin vaikka nämä Siro-tuolit ja Seiskat. Kummatkin sopivat molempiin paikkoihin.

(Ja kyllä, ensi viikolla meille tulee vihdoin uusi liesituuletin! Pääsemme eroon tuosta silmiähivelevästä  putkenpätkästä katossa.)

Liesituuletin tulee muuttamaan keittiön ulkoasua jonkin verran, sillä jos kaikki menee ns. putkeen (hehe, liesituuletinhuumoria), meille tulee kattoon upotettu malli. Siitä haaveilin jo 7-8 vuotta sitten taloa rakentaessamme, mutta tekniikka ei ollut yhtä kehittynyttä ja hinnatkin olivat melkoiset. Mutta palataan liesituulettimeen, kun saamme sen asennettua, toivottavasti pian!

Siro-tuoleista saamme nauttia hetkisen ihan kotosalla, sillä mökillä ei vielä pääse sisustamaan, mutta sisätöihin kylläkin.  Seuraavana pitäisi päättää esimerkiksi valaisimet, jotta piuhat saadaan vedettyä oikein. Ensi viikolla saapuu viimeinen tavarantoimitus Kontiolta ja sitten alkaa syntymään lattia, katto ja väliseinät.

Myös tontilla on ahkeroitu, sillä viime viikolla teimme hiekkarannan (kiinnostaako muuten blogipostaus aiheesta?). Nyt alkaa vauhti kiihtymään mökkitontillakin kevättä kohti mentäessä, hurjaa ja mahtavaa samaan aikaan!

Saatat pitää myös

15 Kommentit

Amaali maaliskuu 13, 2019 - 7:44 pm

Ei jotenkin itseä napostele vielä yhtään nuo tummemmat puun sävyt. Kauhulla odotan jos ne kirsikan väeiset puukalusteet tulee taas muotiin 😀

Reply
Kerttu maaliskuu 16, 2019 - 9:14 am

Moikka! Kyllä se kirsikkakin sieltä vielä tulee, vaikka en ole itsekään valmis 😀 Tammi näyttää minusta kauniilta ja ajattomalta. Kiva nähdä, kuinka nämä istuvat mökille, jossa on hirsiseinät 🙂

Reply
Henriikka maaliskuu 13, 2019 - 8:16 pm

Ei liity aiheeseen, mutta kiitos sulle jälleen hyvistä nauruista 😁 Liesituuletinhuumori iskee ainakin minuun 😁
Muutenkin pidän kirjoitustyylistäsi. Ja ovat nuo tuolitkin kivat!😊

Reply
Kerttu maaliskuu 16, 2019 - 9:15 am

Eipä kestä, kiva jos viihdyttää, niin ei tarvitse ihan yksikseen kiherrellä kuiville jutuilleen 😀

Reply
Helena maaliskuu 14, 2019 - 6:40 am

Tykkään noista tuoleista. Omistan itse saman sarjan baarituolin ja katselen sitä ilolla joka päivä, kyllä myös istun siinä!

Reply
Kerttu maaliskuu 16, 2019 - 9:16 am

Oi se baarituoli on myös tosi kaunis! Parasta on, kun huonekalu on kaunis ja toimiva 🙂

Reply
Heli maaliskuu 14, 2019 - 7:00 am

Siro tuoli on minustakin hieno, ostaisin jos pystyisin. Toinen hieno tuoli on Lavitta. 🙂

Reply
Kerttu maaliskuu 16, 2019 - 9:18 am

Lavitta on myös kaunis, aika erityyppinen kun tänä! Ihana kun on kotimaisia tyylikkäitä brändejä <3

Reply
Maarit maaliskuu 14, 2019 - 8:15 am

Hei! Haluaisin tiedustella tuosta teidän kauniiista lattiasta, että onko parkettia vai laminaattia ja mikä merkki/väri mahd.kyseessä?

Reply
Kerttu maaliskuu 16, 2019 - 9:19 am

Hei! Lattia on laminaatti, K-Raudasta. Tosiaan jo yli 7 vuotta sitten hankittu, nyt laittaisin parketin 🙂

Reply
Muuttuva kotini Päivi S maaliskuu 14, 2019 - 8:33 am

Kauniit sirot tuolit 🙂 ja kaunis puun sävy tuo kivaa lämpöä. Uusi liesituuletin tulee olemaan varmasti kiva, kun ei ole enää ns. näköesteenä. Täällä kans kovasti odotellaan keittiö/lattia remonttia. Tänään onneksi saatiin remonttimies töihin, laittamaan puuttuvat listat ja kaiteet yläkertaan. Hitaasti, mutta varmasti. Kaiteet toiselta puolelta puuttuneet sen 19-vuotta, heh heh…aina ollut joku pöytä tms. esteenä ettei vain kukaan tipu.

Reply
Kerttu maaliskuu 16, 2019 - 9:21 am

Kiitos Päivi! En ole koskaan tykännyt tuosta liesituulettimesta, aivan liian hallitseva avonaisesssa keittiö-tilassa. Mutta toivotaan, että vaihto onnistuu ongelmitta. Tsemppiä sinnekin remontiin, kyllä se lopputulos palkitsee sitten!

Reply
Kerttu maaliskuu 16, 2019 - 9:23 am

Kiitos Kolmen äiti! Voisi olla, että kirjoitan mökkipäiväkirjaan rannanlaitoinkiin, kiva sitten muistella koko projektia kun joskus tulee valmiimpaa 🙂

Reply
kh maaliskuu 20, 2019 - 10:23 am

Moi Kerttu, olisi mielenkiintoista saada pikainen postaus mökin rantaprojektista. Meillä on samat suunnitelmat ja hiekka pitäisi saada piakkoin levitettyä jäiden aikaan.

Reply
Kerttu maaliskuu 20, 2019 - 10:24 am

Moikka! Hei, yritän saada tämän tehtyä pian, kiitos toiveesta 🙂

Reply

Jätä kommentti