Kotoisaa ja kotimaista luksusta makuuhuoneeseen

by Kerttu
Kotoisaa ja kotimaista luksusta makuuhuoneeseen

Kotimaista pienyrittäjää tukeva yhteistyö /
petivaatteet saatu

Tänään meillä on vietetty kotipäivää. Joskus on palauttavaa vain pyöriä omissa nurkissa, touhuilla rauhalliseen tahtiin niitä näitä. Räntäsade ja harmaus ovat joskus myös varsin armahtavia – ei tarvitse mennä ulos. Aurinkoisena päivänä on suorastaan synti olla sisällä.

Rentouttaviin kotipuuhasteluihini kuuluu  usein myös blogikuvien ottaminen. Se on kepeää ja mukavaa, vaikka tosin siinä hommassa ulkoa tulevat valonsäteet ovat enemmän kuin toivottuja.

Muistatko ystäväni perustaman, kotimaisia vaatteita ja kankaita myyvän Ommellisen tarinan? Nyt siinä on käännetty taas yksi, minulle erityisen mieleinen sivu, sillä yritys laajentaa myös kotiin ja sisustukseen. Ensimmäisinä tuotteina markkinoille tulee pussilakanasetit.

Olen sitä mieltä, että a) ystävien b) yrittäjien c) naisten täytyy pitää toistensa puolta. Niinpä olen joskus auttanut Liisaa teksteissä ja nyt sain kuvattavaksi kahdet, ihan erityyppiset pussilakanat. Toki taustalla on myös rakkauteni suomalaiseen designiin sekä tukeni kivijalkakaupoille.

Hauskaa nähdä, kuinka vain tekstiileillä muuttuu fiilis huoneessa melkoisesti. Materiaalina on ihanan pehmeä puuvillasatiini ja kokoa peitolla 210 x 150 cm ja tyynyliinalla 50 x 60 cm.


Harmaat petivaatteet sopivat rauhalliseen ja seesteiseen tunnelmaan. Kuosin on suunnitellut Annika Nykänen ja sen nimi on Kaipuu.

Makuuhuone on ollut meillä vähän murheenkryyni, joka kaipaisi vähän freesausta niin maalauksen kuin pienen vaatehuoneremontin suhteen. Mutta aikaa on ollut nyt hintsusti ideoiden toteuttamiseen. Onneksi tekstiilit ovat helppo tapa päivittää kodin ilmettä.

Tuplapeittoa käyttävänä oli myös hauskaa testailla petausta kahdella peitolla. Onneksi pidän rennosta tyylistä, sillä kaksi peittoa on haastavampaa pedata nätisti kuin yksi. Ompeluteknisistä syistä Ommellisen pussilakanoita ei saa tuplakoossa, ainakaan vielä.

Laadukas kotimainen pussikalanasetti on myös hyvä lahjaidea. Kun kerran oppii nukkumaan laadukkaissa petivaatteissa, ei enää ole paluuta vanhaan.

Entäs sitten se toinen kuosi? Kuusien kuiske-setti vastaa täydellisesti vihreän himooni ja näen jo, kuinka ihanalta nämä näyttäisivät hirsimökin makuuhuoneessa.

Ommellisen petivaatteita on tänä viikonloppuna myynnissä Turun käsityömessuilla ja ensi viikolla myös nettikaupassa. Kuoseja on muitakin, kannattaa seurata tilannetta.

On ollut muuten todella mielenkiintoista seurata Ommellisen tarinaa, joka avaa käytännöntasolla ja konkreettisesti sen, mitä laatu ja käsityö tarkoittavat. Jyväskylässä olevassa myymälässä työskentelevät ompelijat valmistavat kaiken omin käsin korkealla laadulla Suomessa suunnitelluista kankaista.

Pussilanakanasetti eli peitto ja tyynyliina maksaa 125 euroa. Hinta on todella tiukka kotimaiselle yrittäjälle, mutta varmasti myös herättää ajatuksia. Halpa- ja massatuotannon kanssa samalle viivalle ei tietenkään designtuotetta voi nostaa ja pitää ymmärtää,  mistä  laadun ja työn hinta koostuu. Mitä lähempää ostamme kotimaista työtä, sen parempia valintoja teemme niin ekologisesti kuin yhteiskunnallisestikin.

Sitä paitsi; laadukas vaate tai petivaate vain rakastaa käyttöä.

Makuuhuoneen sisustuksessa onkin petivaatteiden lisäksi monta kotimaista valintaa: VM Carperin Silkkitie-matto, Woodnotesin Twiggy-pöytä ja Sukarwoodin Aarni-valaisin. Petivaatteita kannattaa kurkkia ensi viikolla Ommellisen-verkkokaupasta.

Kummat pussilakanoista oli sinun suosikkisi, harmaat vai vihreät? 

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Katja M 16 maaliskuun, 2019 - 2:48 pm

Noi on niin huikeat molemmat ?? Joten kummatkin näen omassa makuuhuoneessani ❤️ Liisa ja Ommellinen ?

Reply
Kerttu 19 maaliskuun, 2019 - 5:57 pm

Kyllä, ihanat kuosit! Tykkään niin paljon tästä Ommellisen uudesta aluevaltauksesta 🙂

Reply
neito 17 maaliskuun, 2019 - 5:01 am

Onko lakanoita myös tuplapeiton leveydessä? Varsinkin tuo harmaa on ihana. Meillä on käytössä tupla-peite.

Reply
Kerttu 19 maaliskuun, 2019 - 5:58 pm

Moi Neito! Tällä hetkellä ei ole tuplapeittona, meillekin sellainen olisi ihan täydellinen <3 Päivitin lasten peitot nyt alkuun ja toki vieraspetivaatteet myös 🙂

Reply
M. T. Ainasoja 17 maaliskuun, 2019 - 9:47 am

Vihreät ovat ihan mahtavat! <3

Reply
Kerttu 19 maaliskuun, 2019 - 5:58 pm

Todella vangitseva sävy ja kuosi!

Reply

Jätä kommentti