Kolme sisustuksen täsmävinkkiä

by Kerttu

Voi kun olisi sellainen sisustustietopankki, josta voisi ammentaa oikean vastauksen jokaiseen pulmaan. Oppaita löytyy joka lähtöön, mielipiteet vaihtelevat ja maut muuttuvat, sanoisin onneksi! Sisustamisessa parasta on leikkisyys ja ikuinen muutos, näiden hommien ei tarvitse olla liian vakavia tai tulla valmiiksi. Mutta jokainen meistä sisustuksen ystävistä tietää, että kun joku paikka kotona tökkii, niin sitten se tökkii kunnolla! Rauha tulee vasta kun ongelma on ratkaistu ja siksi halusin koota kolme täsmävinkkiä sisustuspulmien kanssa painiville.

1. Mittasuhteet

Aina neuvotaan, että mieti mittasuhteita, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Vinkkaan, että jos mietit kahden mattokoon välillä, valitse isompi. Useimmiten sohvapöytä, jonka korkeus jää muutamia senttejä alemmas kuin sohvan istuinkorkeus, näyttää kokonaisuudessa tasapainoiselta. Huonekaluja ostaessa kaupassa voi olla vaikeaa hahmottaa, vaikuttaako esine kotona jättiläiseltä vai pikkuriikkiseltä. Ota mitat, hahmottele kalusteen koko lattiaan maalarinteipillä ja arvioi, miten kokonaisuus toimii ja jääkö ympärille järkevät kulkuväylät.

Koskela-6

2. Materiaalit

Jos mahdollista, valitse aitoja materiaaleja, sillä ne kestävät aikaa ja parantuvat vanhetessaan. Kaunis puulattia antaa erilaisen näyttämön huonekaluille kuin halpa laminaatti. Nahka patinoituu ja pehmenee ajanmyötä tuoden sisustukseen mielenkiintoa ja kerrostuksellisuutta. Puuvilla, pellava, silkki ja villa toimivat vuodesta ja vuodenajasta toiseen. Eikä pienin painoarvo ole silläkään, että aidot materiaalit näyttävät kauniilta ja tuovat oman ainutlaatuisen tunnelmansa!

Kotola-4

3. Älä tyydy kakkosvaihtoehtoihin, jos ei ole välttämätön pakko

Unelmien tuolit, sykähdyttävä taideteos tai maailman houkuttelevin sohva; kaikilla meillä on haaveemme. Sisustaminen ei välttämättä ole kallista, mutta laatu maksaa aina. Valitse unelmistasi tärkeimmät ja tee suunnitelma, kuinka voit ne saavuttaa. Älä tyydy kakkos- ja kolmosvaihtoehtoihin, sillä ykkösunelmasi ei tule jättämään sinua rauhaan. Ole kärsivällinen, laita hakuvahdit myyntipalstoille ja uusi ne keittöntuolit vaikka yksi kerrallaan. Älä osta kopioita, sillä ne ovat paitsi eettisesti väärin, eivät myöskään tule täyttämään sydämesi aukkoa.

Pohjanmaa-2

Olen itse tehnyt sisustusvirheitä jokaisessa kohdassa ja yritän jatkossa muistaa omat neuvoni paremmin. Sohvapöytä on väärää kokoa, nyt valitsisin laminaatin sijaan puulattian ja keittiöön haaveilin Seiska-tuoleja, mutta budjettisyistä päädyin Hayn About a chaireihin. Kai se ajateltava, että mokat ovat opettajia, joita elämässä tarvitaan. Kantapään kautta oppineena on sitten hyvä neuvoa muita 😉

Mitä mieltä olet näistä sisustuneuvoista? Otatko onkeesi vai annatko olla?

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Sanna 3 marraskuun, 2016 - 11:58 pm

Vinkki 4. Käytä sisustussuunnittelijaa, koska väärät hankinnat tulevat kalliimmaksi kuin suunnittelija!

Terkkuja! 😀 tosi hyvä postaus! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 marraskuun, 2016 - 11:17 am

Olet ihan oikeassa! Suunnittelija myös hahmottaa ne mittasuhteet mattimeikäläistä paremmin 🙂

Reply
zubi 4 marraskuun, 2016 - 8:08 am

Erittäin hyviä neuvoja, jotka voin allekirjoittaa. 🙂 Mutta sen verran sua lohduttaisin, että ihan varmasti intohimoisena sisustajana löytäisit jotain muuta parannettavaa, jos nämä asiat teillä kotona olisivat kuten nyt haluaisit. Meillä on sopivan korkuinen sohvapöytä (Hay Tray, eikö teilläkin ole se, ainakin meidän sohvaan nähden just nappikorkeus), aito parkettilattia (tosin se voisi näin pimeään aikaan olla vaaleamman värinen, mutta tykkään nykyisestäkin) ja mun unelmatuolit, joista haaveilin monta vuotta. Mutta sitten taas olen nyt miettinyt, pitäisikö sittenkin olla valkoiset keittiönkaapinovet jajajaja… kyllä niitä kohteita aina keksii! Ja maku muuttuu, sille ei voi mitään. Ja KOKO ajan tulee upeita uutuuksia, esim. noiden meidän tuolien hankinnan jälkeen on putkahdellut vaikka mitä upeuksia ja uusia värejä klassikoista jajajaja… 🙂 Teillä on ihana koti ja sulla on huikea tyyli!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 marraskuun, 2016 - 11:18 am

Kiitos Zubi! <3

Näin se menee, tuskin koskaan elämässä tulee sellaista hetkeä, että kaikki tuntuu sisustusksessa täydelliseltä. Mutta halusin nämä tässä mainita, että postauksesta ei tule sellaista kuvaa, että kuvittelen olevani täydellinen sisustustaja ja annan vain neuvoja muille 🙂

Reply
Anni 4 marraskuun, 2016 - 9:49 am

Erittäin hyvät neuvot! Meillä on rakentamisessa ollut nyt paljon pinnalla nuo kaikki. Kalusteiden ja niiden ykkösvaihtoehtojen kanssa totesin jo edellisessä muutossa, että ikinä ei enää osteta mitään ”ihan ok”-juttuja, ainakaan uutena, kun eihän se vaan kestä aikaa. Loistovinkit siis, toivottavasti tulee oikeasti itsekin niitä noudatettua 😀 ja hei, kiitos loistavasta blogista!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 marraskuun, 2016 - 11:28 am

Kiitos paljon Anni! Nämä ovat sellaisia neuvoja, että sopivat mihin tahansa sisustustyyliin ja aikakauteen. Sillä vaikka mieli muuttuukin, ajattomuuteen on hyvä pyrkiä suurissa linjoissa 🙂 Tsemppiä rakentamiseen!

Reply
Iina / MouMou 4 marraskuun, 2016 - 9:51 am

Hyviä neuvoja! Allekirjoitan varsinkin tuon mattojutun, sillä olen liian monesti ostanut maton, joka on sitten tilaan liian pieni. :/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 marraskuun, 2016 - 11:29 am

Moi Iina! Luulen, että jokainen on joskus ostanut kotiinsa liian pienen maton 😀 Se mikä näyttää kaupassa valtavalta, voi ollakin kotona postimerkki. Joskus käy myös toisinpäin 🙂

Reply
aatos-anna 4 marraskuun, 2016 - 11:36 am

Hyvät vinkit, hyvä listaus. Lisäisin vielä, että kannattaa välttää liikaa pinnalla olevia sisustustrendejä (ne kun menevät todella nopeasti ohi ja näyttävät jo kohta ”niin nähdyiltä” ja vanhanaikaisilta) ja luottaa enemmän omaan makuun. Mielestäni silloin syntyy ne klassiset sisustukset, jotka kestävät vuodesta toiseen, vuosikymmeniäkin. Olen myös aitojen materiaalien kannattaja, ne kun vanhenevat kauniisti ja kestävät aikaa. Design-huonekaluin ja -esinein sisustettu koti ei välttämättä ole aina kallis, meidän koti on siitä hyvä esimerkki. Koti on sisustettu kotimaisilla klassikoilla, Artekilla ja erikoisemmillakin halutuilla ja kerätyillä harvinaisuuksilla, jotka ovat kaikki olleet todella edullisia löytöjä, kirpputoreilta, huutokaupoista, kierrätyskeskuksista ja jopa jätelavoilta. Kotimme kaksi suurta villamattoa on ostettu uusina, ne ovatkin olleet selkeästi kalleimmat sisustushankinnat, mutta sellainen sijoituskohde, johon halusin ilman muuta satsata. Liian pieni, löysäsidoksinen, kurtulla ja rullalla oleva matto on minulle kauhistus, joka pilaa helposti koko sisustuksen. Kerroksellisuus, persoonallisuus ja pikkuhiljaa rakennettu sisustus on mielestäni se kaunein. Toisistaan kopioidut ja valmiina ostetut ratkaisut ovat niitä kaikkein tylsimpiä.

Reply
Raili 4 marraskuun, 2016 - 2:58 pm

Hei!
Hyvä postaus jälleen kerran. Itsekin olen kompastunut
noihin, mutta onneksi oppinut. On kyllä välillä tosi vai-
kea muistaa kaikki huomioon otettavat asiat. Siksipä
otankin nykyään tabletin kuvineen mukaan helpotta-
maan valintaa. Ja tuo, että valitsee juuri sen tuotteen,
jota on eniten halunnut, on niin totta. Sisustaminen
on niin kivaa, että kyllähän sen itse haluaa tehdä moki-
neen päivineen.
Kivaa sisustusjatkoa sinulle.

Reply
Sara 5 marraskuun, 2016 - 8:12 pm

Kakkosvaihtoehtoon ei tosiaan kannata tyytyä. Olen haaveillut vuosikausia Seiska-tuoleista. Nyt Vepsäläisellä on hyvä tarjous, joten on aika ostaa aluksi neljä tuolia. Pitää vain miettiä, ovat kuulto- vai peittomaalatut paremmat. Jos joku osaa opastaa, oli kiva kuulla kokemuksista.

Reply
muuttuvakotini 5 marraskuun, 2016 - 8:26 pm

Hyvä postaus? Täällä kans ostettu liian pieni matto ja olen samaa mieltä kanssasi, ettei tyytyä siihen kakkos vaihtoehtoon. Kopiot on kopioita ja ennemmin säästää useamman vuoden ja ostaa aidon, uskon että kestää ja säilyy vuodesta toiseen ja sukupolvelta toiselle ?

Reply

Jätä kommentti