Inspiraation herättelyä terassikauteen

by Kerttu

Lunta tulee taivaan täydeltä, mutta kun kerran kevätfiiliksiin pääsin, niin jatketaan samaan malliin. Tämä sydäntalvi on oikeasti ihan parasta aikaa suunnitteluun ja sisustusjuttuihin, sillä lisääntyvä valo inspiroi pieniin muutoksiin ja elämä on vielä pääasiassa sisällä. Kesällä sitten kuopsutellaan pihaa ja nautitaan luonnosta, nyt on aika nauttia kodista!

Tänä kesänä kaipaan terassillemme vähän enemmän lämpöä, enkä nyt puhu pelkästään lämpömittarin lukemista. Ostoslistalla on suuri juuttimatto sekä saviruukkuja, ehkäpä jotain puisia yksityiskohtia kalustuksessa. Ja minkäs sille mahtaa, että korituolit näyttävät tänä keväänä kauniimmalta kuin koskaan!

Tällä hetkellä minua inspiroivat luonnonmateriaalit ja helppohoitoisuus, tietenkin modernilla tavalla toteutettuna. IKEAn uusi, huhtikuussa myymälöihin saapuva STOCKHOLM-mallisto on todellinen herkku, joka on inspiroitunut skandinaavisesta valosta ja luonnosta.

Korituolikuva ja tuotekuvat kollaasissa IKEA, juuttimattokuva Her new tribe

Lasituksien ansioista helmi-maaliskuussa on perinteisesti päässyt nauttimaan ensimmäiset terassikahvit. Pari vuotta sitten jo helmikuun alussa ja viime vuonna maaliskuussa. Siinä on aina jotain omaa taikaansa, kun saa astella kahvikupin kanssa ulos, imeä itseensä aurinkoenergiaa ja katsella hohtavaa hankea. Silloin tietää, että talven selkä on taittunut.

Seuraa Modernisti kodikas-blogia: Bloglovin / Facebook / Instagram Twitter / Pinterest / Snapchatissa (kerttup).

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Heli 19 helmikuun, 2017 - 11:02 pm

Tykkään sisustaa terassin kesällä yhdeksi huoneeksi, jossa leikitään, rentoudutaan, syödään, kahvitellaan ja vilvoitellaan saunan jälkeen. Meillä terassin lattia on puuta, mikä on niin suuri pinta, että minun ongelma on hiukan päinvastainen. Haluan pitää sisustuksen vaaleana ja yksinkertaisena. Nyt haaveissa olisi lasittaa noin 40 neliön terassi, jotta siitä pääsisi nauttimaan enemmän. Meillä täällä pohjoisessa ne perhanan sääsket pilaa usein nautinnon.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 helmikuun, 2017 - 11:28 am

Samat ajatukset täälläkin! Ja suosittelen lasitusta, ainakin meillä käyttöaste nousi tosi paljon 🙂

Reply
Elina 21 helmikuun, 2017 - 12:35 pm

Kiitos inspiraatiosta! Meillä lasitettiin terassi vuosi sitten. Viime kesänä ehdittiin hankkia kalusteita ja ensi kesänä olisi tarkoitus tehdä terassista viihtyisämpi:) Yksi ongelma olisi myös ratkaistavana, terassilla nimittäin kaikuu. Kaikuuko teillä? Pitäisi myös selvitellä, millaiset kasvit terassilla voisivat menestyä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 helmikuun, 2017 - 11:37 pm

Hei Elina! Meillä ei juurikaan kaiu, verhot auttoivat muuten tässä asiassa. Lisää vain tekstiilejä, niin helpottaa 🙂 Meillä terassi on kesällä niin kuuma, että tosi monet kasvit meinaa nuupahtaa liikaan lämpoöön.

Reply

Jätä kommentti