Ihania sisustusuutuuksia

by Kerttu

Sisustaminen on minulle intohimo ja silloinkin, kun en sisusta omassa kodissani, seuraan alaa monessa kanavassa. Syyskaudella kiinnostus alkaa kääntymään myös omiin nurkkiin ja inspiraatiota on mukava hakea erilaisista uusista lanseerauksista. En ole pitkään aikaan tehnyt nostoja uutuuksista ja tulipa tässä mieleeni, että voisin hyvinkin kaivaa naftaliinista vanhan Designnostoja-postaussarjan. Siinä nostin esille mielenkiintoisia uutuustuotteita ja nyt teen saman tempun vähän eri muodossa:   tässä siis kesän, syksyn ja jopa ensi kevään mielenkiintoisia sisustuspoimintoja.

Ikisuosikkini Marimekon vuoden 2019 teema on luonnostaan rohkea. Itse koen teeman voimaannuttavana ja ihastuin myös se visuaaliseen ilmeeseen.  Inspiraatio on tullut luonnossa vallitsevasta positiivisesta energiasta, joka synnyttää uusia ilmiöitä ja uutta elämää. Uusi mallisto tuo tullessaan uusia kuoseja, kukkaloistoa sekä värivariaatioita esim. tuttuihin maljakoihin.

Iittalan syksy tarjoilee harmoniaa juhlakauteen. Uudet sävyt ja tuotteet lupaavat virittää meidät  pimenevien iltojen halki aina jouluun saakka.  Essence-sarja saa uudet sävyt eli tummanharmaan, sammalenvihreän ja vaaleaan pinkin. Ikiklassikot eli Alvar Aalto -kokoelma saa uutta ilmeittä ruusukullasta, jota on esimerkiksi teräsvadeissa.  

H&M HOME laajensi valikoimaansa kesällä huonekaluihin ja mallistossa on  esimerkiksi pieniä pöytiä, hyllyköitä, jakkaroita, peilejä ja valaisimia.  Väripaletissa musta yhdistyi lempeään beigeen sekä metallin sävyihin, kuten messinkiin ja hopeaan häivähdyksellä smaragdin vihreää, pehmeää vaaleanpunaista ja harmaata. Trendikkään malliston päämateriaalit ovat metalli, messinki, marmori, olki ja puu. Nyt mallisto huonekalujen osalta on jo lähes loppuunmyyty, mutta luulisi että innostunut vastaanotto poikii lisää tuotteita.

Kotimaisen Annon juuret ovat syvällä skandinaavisessa elämäntavassa ja sen sisustustuotteet ovat luonnonläheisiä ja eleettömiä, mutta luoteikkaita. Myös uudet tuotekuvat tarjoilevat tuttua tyyliä, joka luottaa luonnonmateriaaleihin villaan, pellavaan ja puuvillaan. Minua ihastuttavat erityisesti rosoisen tyylikkäät astiat.

Nyt elokuussa IKEA toi markkinoille uuden mallistin, joka vie meidät suoraan  50- ja 60-luvuille.  IKEA-suunnittelun 75-vuotispäiviä juhlistava GRATULERA-vintagemallisto muistuttaa menneistä vuosikymmenistä, mutta samalla näyttää erittäin ajankohtaiselta. Erikoismallisto on myynnissä vain rajoitetun ajan.

Miten siellä, joko sormet syyhyävät päästä oman kodin sisustamisen kimppuun? Pian saamme taas oikein täyslaidallisen tämän hetken kuuminta muotoilua, sillä Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tulee jälleen 12.-16.9. Sen suosikkipoimintoihin palaan vielä erillisessä postauksessa.

Annetaan loppukesän inspiroida!

Ps. Kiitos otsatukka-kommenteista <3

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Meiju 16 elokuun, 2018 - 8:53 pm

Näinhän se on. Syksy on oikeaa puhdistautumisen aikaa, tekee mieli siivota nurkat pölyistä ja pelkistää, kierrättää ja konmarittaa. <3

Reply

Jätä kommentti