Hupsis, otsatukka!

by Kerttu

Nips ja naps. Useita senttejä kesän kuluttamaa latvaa putoilee kampaamon lattialle. Selaan vielä kännykästä muutamaa inspiraatiokuvaa, joissa on skarppeja otsatukkaleikkauksia. Tekisi mieli uskaltaa, mutta mitä jos sitten kaduttaakin?

Edellisenä päivänä pohdin asiaan Instagram Storyssä ja äänestyksessä suurin osa oli otsatukkaa vastaan. Perusteluita en toki kysynyt, enkä muutenkaan tee päätöksiäni yleisen mielipiteen perustella. Annetaan mennä, kasvaahan se takaisin, tokaisin kampaajalleni Anniinalle Peili Hiussali Silvennoisessa.

Suhtaudun ulkonäköasioihin aika rennosti. Jostain syystä juuri otsatukka on asia, joka pikkuisen jännittää. Mitä jos se ei sovikaan pätkän vertaa:  leikata aina voi, mutta kasvattaminen on sitten toinen juttu. Entä jos se on aina silmillä ja epäkäytännöllinen?

Kampaamosta lähtien olin vähän kahden vaiheilla, kannattikohan kuitenkaan. Nyt muutaman päivän otsis-elon jälkeen me olemme jo sujut toistemme kanssa. Antaahan se uutta ilmettä ja pehmentää mukavasti, varsinkin kun pidän hiuksia usein kiinni. Urheillessa pitää käyttää pantaa tai pinniä, jotta saa haituvat pois otsalta. Aamuisin voi hätätapauksessa pestä pelkän otsiksen lavuaarissa ja suihkauttaa kuivasampoota, nopealla freesauksella voi pikkuisen siirtää pesua.

Värisävy säilyi vaaleana ja sävytys hoidettiin raidoilla. Näin ollen juurikasvu ei ole niin jyrkkä, kun vaalennettu ja oma hius sekoittuvat. Siinä kampaajan tuolissa laskeskelin, että olen ollut Peilin asiakas Jyväskylässä jo 14 vuotta! Joitakin satunnaisia kertoja toki olen käynyt muuallakin, mutta aina palannut takaisin.

Hyvän kampaajan löytäminen on ihana asia. He tuntevat minut ja tyylini ja vuosien aikana on jaettu elämän tähtihetkiä häistä odotuksiin, työpaikan muutoksiin ja muistanpa senkin, kun kohta kuusi vuotta sitten kerroin, että olen perustanut blogin. Pikkuisen kyllä haastavaa uskoa, että kanta-asiakkaana on vierähtänyt jo noin pitkä tovi.

Elokuu on usein minulle uuden alku. Skarppi pää toki tarkoittaa muutakin kuin hiuksia, mutta jostainhan se pitää aloittaa.

Meidän viikonloppumme on mennyt ihan pikakelauksella. Perjantaina menimme heti töiden jälkeen mökille saunomaan ja uimaan. Eilen lauantaina piti päästä uusia hiuksia ulkoiluttamaan Satama festivaaleille ja yön nukuimme rakkaiden ystäviemme ihanassa saunatuvassa. Aamulla kymmenen aikaan heräsimme täydestä unesta oven koputukseen; aamiainen on katettu.  Sieltä anoppilaan hakemaan lapsia ja vielä iltapäivällä syntymäpäiväkutsuille. On siis eletty kuin viimeistä kesäpäivää!

Daniel Wellington-kello saatu blogin kautta. 

Niin se on elämä turvallisissa uomissa, kun otsatukan leikkaaminen on jännittävää puuhaa. Tiesitkö muuten, että minulla oli nuorena monta vuotta todella punainen tukka? Olen kokeillut myös tummaa ja nyt viime vuodet viihtynyt tässä vaaleassa, mutta aika luonnollisessa lookissa. Ihastelen nykytrendiä, jossa todella moni viihtyyy täysin omassa hiusvärissään. Minun täytyy vielä hetki odotella, että sävy maantie tulee muotiin.

 

Mitä mieltä olet otsahiuksista, oliko leikkaaminen hitti vai huti? Entä kuulutko siihen joukkoon naisia, jotka käyvät säännöllisin väliajoin sisäisen dialogin: “kannattaisiko leikata otsatukka?”

Saatat pitää myös

36 Kommentit

Jaana elokuu 12, 2018 - 7:22 pm

Otsis sopii sinulle tosi hyvin. Kannatti ehdottomasti leikata! Tsemppiä syksyyn meille kaikille! ☺️👍

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 15, 2018 - 2:42 pm

Iso kiitos! Ja iloa syksyyn sinnekin! <3

Reply
Päivu elokuu 12, 2018 - 7:35 pm

Oiii niin kaunis!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 15, 2018 - 2:42 pm

Lämmin kiitos <3

Reply
Kaisa elokuu 12, 2018 - 7:36 pm

Tosi hyvä tukka! Otsis sopii sinulle mainiosti, kannatti uskaltaa 🙂 Itsekin tein ison mallin muutoksen tällä viikolla, ja mietin vain, miksi en aiemmin uskaltanut – mutta kiva, että nyt 🙂 Reipasta loppukesää ja alkavaa syksyä, ja kiitos kun jaksat aina vaan kirjoittaa kivoja postauksia, ottaa upeita kuvia ja tarjota meille lukijoille arjen hengähdyshetkiä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 15, 2018 - 2:46 pm

Kiitos Kaisa! Ja hiuksiahan ne vain ovat – kasvaa takaisin jos alkaa ärsyttää 🙂 Palautteesi laitan tiukasti sydämen alle, suuri kiitos siitä <3

Reply
Marjo elokuu 12, 2018 - 7:50 pm

Hyvältä näyttää… Mä muuten muistan sut aina punapäänä… 😍

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 15, 2018 - 2:47 pm

Punaisinta mitä kaupasta sai – oli aina helppo valita väri :/ Ou nou!

Reply
Ulla Vuorikoski elokuu 12, 2018 - 8:02 pm

Toi otsis sopii sinulle tosi hyvin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 15, 2018 - 2:47 pm

Lämmin kiitos Ulla!

Reply
Sari elokuu 12, 2018 - 8:14 pm

Minulla on ollut otsatukka oikeastaan aina, ihan lapsesta saakka. Pari vuotta ennen rintasyöpädiagnoosia tosin kasvatin otsiksen pois. Siitä sitten kätevästi seurasi kaljulook, jonka jälkeen olen ollut suht rohkea leikkuuttamaan hiuksiani enemmänkin eli viihdyn tosi lyhyessä tukassa nyt. Tukka näet kasvaa aina takaisin ;-).

Otsis sopii sinulle tosi hyvin, eli ehdottomasti hitti! Onnittelut rohkeudesta siis.

Sari N.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 15, 2018 - 2:49 pm

Hyvä muistus siitä, että hiukset ovat vain hiukset. Lyhyt tukka on varmasti helppo! Itse nyt huomaan harovani otsista, en ole tottunut siihen, että otsalla on mitään.

Iloa syksyyn! <3

Reply
Heli elokuu 12, 2018 - 8:15 pm

Olen lukenut blogiasi pitkään, kommentointeja nolla, mutta nyt täytyy ihailla ääneen kuinka upea tyyli ja sopii sinulle täydellisesti! Ihanaa syksyä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 15, 2018 - 2:50 pm

Iso ja lämmin kiitos kauniista sanoistasi, Heli <3 Ihanaa syksyä sinnekin!

Reply
Mari elokuu 12, 2018 - 8:33 pm

Vau. Kyllä kannatti leikata. Näytät tosi kauniilta ja tyylikkäältä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 15, 2018 - 2:50 pm

Lämmin kiitos sinulle <3

Reply
Aikku elokuu 12, 2018 - 9:21 pm

On ihan tyylikäs,ja varmasti vaikea tehdä päätös luopuakko entisestä pitkästä.Se kun on tuttu ja turvallinen.Itselläni myös pitkät otsahiukset,välillä haaveilen lyhyistä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 16, 2018 - 9:30 pm

Kiitos Aikku! Ehkä se vain on uskottava, että hiukset ovat uudistuva luonnovara 🙂

Reply
Carita H elokuu 12, 2018 - 11:13 pm

Wow, ehdottomasti hitti! Otsis pukee sinua todella hyvin 🙂

Reply
Kristiina/Mökki ja koti Ahvenanmaalla elokuu 13, 2018 - 8:15 am

Olet ehdotomasti “otsatukkaihminen”. Ja tuo vaalea väri on aivan ihana. Hieno muutos!

Reply
Merja elokuu 13, 2018 - 8:23 am

Hei, siis tuohan oli nuorennusleikkaus. Mahtavaa, sopii kasvojesi malliin täydellisesti.

Reply
Tuija elokuu 13, 2018 - 9:01 am

Hitti, ehdottomasti👍

Reply
Kristiina elokuu 13, 2018 - 11:33 am

Vau, näyttää upealta! Myönnän, että äänestin Instagramin kyselyssä otsista vastaan, lähinnä omat ohuen hiuksen otsispulmat mielessä. Ja sun pitää ehdottomasti jakaa meille sun hiustyylin evoluutio, haluaisin todellakin nähdä sut punapäänä. Ja voisin hyvin kuvitella, että sulle sopii se omakin pehmeämpi (ei puhuta mistää teistä!) sävy! 🙂

Reply
Jenni elokuu 13, 2018 - 12:23 pm

Todella hyvännäköinen otsis, nuorennuit vuosilla 😉

Reply
Sanna L. elokuu 13, 2018 - 2:40 pm

Otsahiukset pukevat sinua todella hyvin! Itselle pääsi käymään samanlainen tapaus, suunnittelematta asiaa kummemmin, kampaamon lattialle jäi 10 cm hiuksia ja huomasin käveleväni ulos polkkahiusten kanssa. 😀

Reply
Elina K. elokuu 13, 2018 - 2:45 pm

Kannatti! Piristää koko olemusta 🙂

Reply
K elokuu 13, 2018 - 3:37 pm

Ihana otsis ja niin nätit kuvat! Oikea päätös leikata! 🙂

Reply
Tuula elokuu 13, 2018 - 4:11 pm

Mitään en koskaan kommentoi 🙂 , mutta tähän on tultava sanomaan, että EHDOTTOMASTI HITTI. Sopii sulle todella hyvin!

Reply
Anu elokuu 13, 2018 - 8:03 pm

Ehdottomasti hitti, otsis sopii sulle tosi hyvin! Mä olen sellainen kasvattaja-leikkaaja-tyyppi😊. Eli aina kun saan hiukset kasvatettua pidemmiksi niin, että ne saa kiinni ja olis periaatteessa aika helppoa, niin yllätys, yllätys löydän itseni kampaajan tuolista, sanomassa, että leikataanpa sitten lyhyiksi ja lyhyet tarkoittaa lyhyitä, niin että korvat näkyy, juuri pari viikkoa sitten tein tämän vedon edellisen kerran ja olen niin tyytyväinen🤗

Reply
Karkku elokuu 14, 2018 - 6:45 am

Otsis sopii sulle niin täydellisesti! Wau mikä leidi!

Reply
Sara elokuu 14, 2018 - 8:07 am

Otsatukka sopii sinulle tosi hyvin! Minulla itsellänikin on sellainen plus rikottu polkkatukka, ja olen tykännyt tästä mallista pitkään.

Minä olen löytänyt vanhoilta kotikonnuilta hyvän kampaajan, mutta pääsen hänen “vastaanotolleen” 800 km päähän aivan liian harvoin. Uusi kampaaja onkin etsinnässä täällä pk-seudulla.

Reply
Päivikki elokuu 14, 2018 - 7:29 pm

Hei, voisitko tehdä mökkijutuille oman kategorian, kun ois kiva niitä käydä täältä lukemassa. Niitä on vähän hankala löytää kaiken muun joukosta. Mielenkiinnolla odotan tietoa, mihin mökkiitoimittajaan päädytte. Itsellä sama pohdinta meneillään 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 15, 2018 - 2:42 pm

Moikka! Kaikki mökkijutut löytyvät täältä: https://www.idealista.fi/modernistikodikas/mokki/

Teen vielä oman kategorian vetovalikkoon blogibannerin yhteyteen, hyvä huomio! <3

Reply
Riitta elokuu 16, 2018 - 11:50 am

Hyvin sopii malli ja väri, toki edellinenkin malli hyvä, maantienvärinenkin kaunis väri, sopii monille hyvin, terv. aito blondi, jonkinlaista harmaantumista kylläkin 😃

Reply
Kristiina O. elokuu 22, 2018 - 9:55 pm

Kerrassaan ihana tuo sinun otsis. Oikein hyvä valinta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas elokuu 22, 2018 - 10:05 pm

Lämmin kiitos <3

Reply

Jätä kommentti