Hyödynnä pakkaset ja nuupahtanut kukkakimppu- tee kukkajäälyhty

by Kerttu
Hyödynnä pakkaset ja nuupahtanut kukkakimppu- tee jäälyhty!

Vinkki kylmiin ja kauniisiin päiviin: kukkajäälyhty!

Ensin pitää kiittää teitä ihanista kommenteista, onnitteluista ja uraan liittyvistä viesteistä Miltä tuntuu aloittaa uusi työ (ja löytää oma polku)?– postaukseen.  Siksi kai sitä (ura)poluksi kutsutaankin, koska matka saattaa olla mutkainen, vaikeakulkuinen ja yllättävä, tosin myös upea ja palkitseva. Yhtä kaikki, sitä pitää edetä omaan tahtiin.  Iso ja tärkeä asia, joka tapauksessa!

Keskustelu innoitti minut kirjoittamaan työelämäaiheista jatkossakin, toiveita ja näkökulmia saa esittää vaikka kommenttilaatikossa tai yksityisviestillä Instagramissa.

Tällä viikolla olen huomannut yhden suuresti ilahduttavan asian! Töihin mennessä ja päiväkodilta poikaa hakiessa on jo valoisaa. Se saa suupielet hymyyn.

Paukkupakkaset voi hyödyntää tekemällä jäälyhtyjä. Kovimmilla miinuslukemilla riittää, että laittaa vesiämpärin illalla terassille tai parvekkeelle ja ottaa aamulla pois. Ideahan on, että lyhty jäätyy ontoksi, jotta kynttilän voi laittaa sisälle.

Jäälyhdyistä on olemassa erilaisia versioita, mutta melkeinpä kaunein syntyy sattumalta. Nuupahtaneelle kukkakimpulle voi antaa jatkoaikaa jäälyhdyssä.

Oksien asettuminen ämpäriin on kyllä aika herran hallussa ja haaste tulee siinä, että oksat pyrkivät pinnalle. Niinpä itse työnsin aika paljon oksia vesiämpäriin, jotta ne tukivat toinen toisiaan pysymään pohjalla tai edes puolivälissä. Muutamat oksat jäätyivät vähän hassusti, mutta mitäpä tuosta!

Toinen vaihtoehto on tehdä lyhty kahden eri kokoisen ämpärin avulla. Laita astiat sisäkkäin ja pienemmän astian sisään paino, ulommainen astia täytetään vedellä ja kukilla / havuilla / oksilla. Jäätymisaika vaihtelee riippuen pakkasesta ja astian koosta, siispä kannattaa tarkkailla miten tilanne etenee.

 

Nautitaan  kauniista ja kuulaista talvipäivistä!

Saatat pitää myös

Jätä kommentti