Fetapastavuoka – ainesta arkiruokaklassikoksi?

by Kerttu

Hei, pahoittelut pienestä sikailusta eilen aprillipäivänä! Tai oikeastaan en ole edes kovin pahoillaan, perinteet jo velvoittavat keksimään jotain pientä jekkua huhtikuun alun kunniaksi. Jos rehellisiä ollaan, perheestä löytyy yksi minipossufani eli siskoni, tosin luulen että siinäkin osoitteessa idea tuntuu paremmalta kuin toteutus. Onhan ne nyt söpöjä, mutta että possu sohvallani, luulen että mielenterveyteni ei ehkä kestäisi sitä! ♥

Lupailin tätä reseptiä jo viikonlopuksi, mutta kuvat muistikortissaan jäivät viikonlopuksi työpaikalle, joten julkaisu pikkuisen venähti. Toisaalta enemmän kyse on arkiruuasta eli siinä mielessä ollaan ihan hyvässä ajoituksessa. Fetapastavuokaa voisi kutsua uunifetapastan ja makaronilaatikon rakkauslapseksi, näistä molemmista klassikoista on poimittu reseptiin parhaat palat.

Fetapastavuoka 

kokkausaika 1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
Neljälle

3-4  dl makaronia tai muuta pastaa
vettä
400 g jauhelihaa
2 tl voita tai öljyä paistamiseen
1 iso sipuli
2  punaista paprikaa
100 g kirsikkatomaatteja
2  valkosipulinkynttä
1 rkl oreganoa
½ tl suolaa
mustapippuria
1 prk fetaa

Munamaito:
5 dl maitoa
2  kananmunaa
1 tl  paprikajauhetta
½ tl  suolaa

Valmistusohje

Keitä pasta kypsäksi ja ruskista jauheliha voissa / öljyssä. Lisää sekaan hienonnettu sipuli. Lisää kuutioidut paprikat, pilkotut tomaatit ja murskatut valkosipulinkynnet. Mausta.

Lisää kuutioitu juusto ja sekoita joukkoon. Lado uunivuokaan kerroksittain pastaa ja jauhelihaseosta. Valmista munamaito ja kaada vuokaan. Kypsennä fetapastavuokaa 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.

alkuperäinen resepti Myllyn paras

Tämä tuunattu makaronilaatikko maistui meillä myös lapsille.  En pidä itseäni kovinkaan kummoisena kokkina ja  arkiruuanlaitto on enemmänkin pakollinen paha, vaikka monipuoliseen ja perusterveelliseen ruokaan toki pyritäänkin. Pidän siitä, että ruokaa voi tehdä ison satsin ja sitten seuraavana päivänä ottaa evääksi tai lämmittää kotiin tullessa.

Fetapastavuokaa voisi kutsua uunifetapastan ja makaronilaatikon rakkauslapseksi, näistä molemmista klassikoista on poimittu reseptiin parhaat palat.

Muutenkin olen skarpannut ruokarintamalla ja tässä menee nyt kolmas viikko ilman sokeria tai herkkuja. Sen kummempia poppaskonsteja ei tarvita, täytyy vain pitää huoli, että ruokarytmi pysyy säännöllisenä. Fiilis on tosi energinen ja tämä kevät saa minut kehräämään kuin kissa. Nautin niin valoisista päivistä ja siitä, että elämään on kuin vahingossa tullut pari extratuntia verrattuna vaikkapa marraskuuhun.

Tefal-paistoastia saatu osana Instagram-yhteistyötä

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Meiju 3 huhtikuun, 2019 - 7:52 pm

En kestä, Pipsa-possu upposi muhun täysin. Olet kyllä maailman paras aprillaaja! 😍

Reply

Jätä kommentti