Säilytä fiksusti ja laita varasto kuntoon – Elfan säilytysratkaisut

by Kerttu
Säilytä fiksusti ja laita varasto kuntoon – Elfan säilytysratkaisut

Kaupallinen yhteistyö: Kodin Terra Jyväskylä & Elfa 

Säilytä fiksusti ja laita varasto kuntoon – Elfan säilytysratkaisut

Elämä on todellakin kääntynyt kotiin. Hyggeily on kaukana ja huomaan, miten paljon voimia kodinhoito vaatii tässä elämäntilanteessa.  Mikään maailman mahti ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että viihdyn kotona parhaiten, kun tavarat ovat suunnilleen paikoillaan. Maailman myrskyissä tulee levollisempi tunnelma edes siellä omien seinien sisäpuolella.

ENNEN

Meillä on kodissamme ulkovarasto, jonne muuttaessa ängimme sisään harrastusvälineet ja muut varastoitavat asiat. Oven avaaminen ja etsimänsä asian varastosta löytäminen aiheutti pieniä hyperventilaatiokohtauksia, kunnes teimme sanattoman sopimuksen, että vain mies menee varastoon. Meikäläisen tunnelmat kuumenivat siellä, koska kaikki olivat aina hukassa.

JÄLKEEN

Päätimme panostaa varaston järjestykseen yleisen mukavuuden nimissä. Meillä ei ole liikaa varastotilaa, joten sen organisoinnilla on valtava vaikutus arjen toimivuuteen. Varasto sijaitsee heti ulko-ovemme vieressä ja sen pääfunktio on tarjota harrastusvälineille järkevä säilytyspaikka. Sellainen, jossa ulkovaatteita voi myös tarvittaessa kuivata ja huoltaa. Tarvitsimme tilaa myös työkaluille ja joillekin pihaväleille.

Mikään maailman mahti ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että viihdyn kotona parhaiten, kun tavarat ovat suunnilleen paikoillaan

Jyväskylän Kodin Terra edustaa Elfaa, joka tarjoaa  erilaisia säilytysjärjestelmiä seinälle, oveen tai lattialle asennettaviksi. Parasta näissä on muunneltavuus ja se, että erilaisilla lisäosilla voi hoitaa hyvin täsmällisesti kaikenlaiset säilytystarpeet.

Järjestelmä perustuu pystykiskoihin, joihin kiinnitetään erilaisia hyllyjä, laatikostoja, kannattimia ja koukkuja.

Varasto on myös hyvä paikka näpertää joskus pieniä projekteja, joita ei halua tehdä sisällä. Siksi suunnittelimme myös pöytätason, jossa voi työskennellä tai kun muuten vain tarvitaan laskutilaa.

Kokonaisuus hyödyntää tilaa maksimaalisesti. Sähkökaappiseinälle ei voi ripustaa mitään, joten hyödynsimme matalan tilan vedettävillä koreilla.

Ja sitten tavaroita sisään!

Talviurheiluvälineet vievät paljon tilaa, eikä niitä tarvita nyt kesäkaudella, joten sukset, laudat, kypärät ja monot pääsivät ylähyllylle. Siellä ne ovat myös selkeästi nähtävillä, jotta tarvittavat päivittämiset on helppo hahmottaa ennen ensi talvea. Koreihin usein tarvittavia harrastusvälineitä; mm. pallot, pyöräily- ja ratsastuskypärät sekä työkaluja käden ulottuville.

Yksi tärkeä toive oli saada tankotilaa, jotta säilyttää ulkovaatteita ja esimerkiksi jääkiekkovarusteita.

Elfan erilaisten koukkujen ja kiinnikkeiden valikoima on todella laaja.

Mailat, sauvat, katuharjat ja muut pitkät ja kapeat esineet saa näppärästi pystyyn.  Välinekoukut sopivat vaikka raskaiden työkalujen ja varusteiden ripustukseen. Ne kiinnitetään painamalla paikoilleen työkalukiskoon tai kantokiskoon tai ruuvataan kiinni seinään.

Myös monoille ja harvemmin tarvittaville ulkokengille kaivattiin tilaa. Osittain ne mahtuvat myös vetokoreihin, mutta kenkähylly tuli myös tarpeeseen.

Kokonaisuudesta tuli todella toimiva. Kun omakotitalon suuria varastoja pakatessa katsoimme tavaramäärää, alkoi hirvittää. Minne nämä kaikki mahtuvat!?

Vinkit varaston järjestämiseen (kokemuksen syvällä rintaäänellä)

  • Varaa pihaan peräkärry, jätesäkkejä tai jokin myy systeemi, minne voit lajitella turhaa tavaraa ja roskaa
  • Tyhjennä koko tila tai ala käymään hylly kerrallaan tavaroita läpi
  • Ole kriittinen – mitä oikeasti tarvitset?
  • Kierrätä käyttökelpoinen. Myy arvokas, mutta uskalla luopua vaikka ilmaiseksi. Esim. Roskalava-palstat Facebookissa toimivat usein hyvin.
  • Järjestä varasto aihealueittain. Usein tarvittavat helposti saataville ja harvemmin käytössä olevat asiat peremmälle.
  • Vältä pienten tavaroiden säilyttämistä lattialla. Puhtaanapito helpottuu ja saat seinäpinta-alan tehokkaaseen käyttöön.

 

Meillä oli säilytyksessä aivan valtavasti turhaa tavaraa. Veimme mökille sellaiset, joita tarvitaan siellä. Loput kävimme kriittisesti läpi ja nyt kaikki varaston tavarat ovat tarpeellisia ja myös sinne jäi tilaa.

Varastosta tuli vähän kuin arkieteinen, vaikka sieltä ei suoraan sisäänkäyntiä olekaan. Tämä järjestelmällisyys auttaa myös kodin eteisessä, jonne ei tarvitse mahduttaa harrastusvälineitä.

Säilytä fiksusti ja laita varasto kuntoon – Elfan säilytysratkaisut

Jyväskylän Kodin Terrassa pääsee katsomaan Elfan valikoimaa ja saa apua itselleen parhaan mahdollisen kokonaisuuden suunnitteluun. Ensifiilis voi olla nimittäin sekava, niin monenlaisia mahdollisuuksia Elfa tarjoaa. Tästä ei kannata kuitenkaan hätääntyä. Kunhan saat tilaasi sopivat kannattimet, voit muokata kokonaisuuttasi haluamallasi tavalla.

Voit myös suunnitella järjestelmäsi Elfan suunnitteluohjelmalla.

Olen oppinut, että suuret tilat eivät tuo onnea, vaan järkevä tilankäyttö.  Onnea ei tuo myöskään kaiken mahdollisen omistaminen, vaan tavaramäärän hallinta.

Pienetkin tilat on mahdollista valjastaa hyvällä suunnitellulla toimiviksi ja järkeviksi. Sellaisiksi, että arki toimii ja kotona on hyvä olla. Varastossa ei oleskella, joten sinne ei pitäisi syntyä elämisen jälkiin liittyvää sotkua. Siksi ei ole mitään syytä, etteikö varastotiloihin ja niiden optimaaliseen käyttöön kannattaisi panostaa.

Jos kotisi tai varastosi tuntuvat pieneltä, katso sisälle kriittisesti. Mitä tavaraa meillä on ja miten tavarat säilytetään?

Tiedän, että lisääntynyt kotiaika ei tuo kaikissa perheissä lisää aikaa kotiprojekteihin. Nyt on kuitenkin juuri se hetki, kun koti kannattaa virittää toimivaksi ja mukavaksi. Leikit olohuoneen lattialla ei nimittäin ärsytä yhtään, mutta varastoon hävinnyt hyppynaru saattaa olla viimeinen pisara täydessä kupposessa.

Järjestelyiloa arkeen toivottaen!

Saatat pitää myös

19 Kommentit

saunamaisteri 26 maaliskuun, 2020 - 3:09 pm

Tuota työkalupidikettä+listaa johon vain painetaan esine kiinni olen harkinnut sellaisenaan varaston seinälle, saa haravat, lapiot, harjat ja mm. omenapuun leikkurin + lisävarren siihen kiinni siististi seinälle. On jo nurkat täynnä kaikenlaista nojailijaa.

Reply
Kerttu 27 maaliskuun, 2020 - 9:24 am

Moikka! Lista tosiaan toimii ihan sellaisenaankin, mekin varmaan laitetaan samanlainen mökin varaston seinälle. Ei vie paljon tilaa ja kaikki löytyy helposti. Kivaa on, että saa tavarat pois lattialta <3

Reply
Nina 26 maaliskuun, 2020 - 6:09 pm

Hei, kannattaa ottaa nuo laskettelulasit aina pois kypärän ympäriltä pois ”pingotukselta ”, suotta se lasien hihna tai miksikä sitä nyt sanoo, venyy turhaan. Tämä ohis. Hienosti muuttunut varasto, ja kaunis koti teillä muutenkin.

Reply
Kerttu 31 maaliskuun, 2020 - 3:23 am

Hei, tosi hyvä kun sanoit! Otin pois lasit kypäristä. Kiitos sinulle paljon!

Reply
Emilia 26 maaliskuun, 2020 - 6:43 pm

Aah mikä järjestys! Noilla seinäsysteemeillä saa kyllä hyvin tavarat järjestykseen. Kun muutimme nykyiseen kotiimme teimme varastoihin ja vaatehuoneeseen päivitystä säilytysjärjestelmien osalta. Edelliset asukkaat eivät olleet hyödyntäneet kaikkea potentiaalia ja pienilläkin muutoksilla saimme lisää kapasiteettia ja parempaa toimivuutta säilytystiloihin. Kieltämättä noissa on niin paljon mahdollisuuksia, että voi tulla vaikeus valita. Suunnittelitteko te itse kokonaisuuden?

Reply
Viivi 26 maaliskuun, 2020 - 8:29 pm

Upea. Silmä lepää. Oikea unelmien varasto. Saanko udella kuinka paljon hintaa tälle kokonaisuudelle tuli? Tekisi kyllä mieli joskus panosta varastonkin puolelle, mutta pihiys iskee yleensä siinä vaiheessa.

Reply
Kerttu 6 huhtikuun, 2020 - 6:22 am

Kiitos Emilia! Kokonaisuus suunniteltiin yhdessä ammattilaisen kanssa eli apua kannattaa hyödyntää. Nyt voi sitten itse säätää hyllyjä ja muuta tarpeen mukaan.

Viivi: Tämän hinta on kahden tonnin luokassa. Se on toki arvokas, mutta toi valtavasti lisää toiminnallisuutta ja tilaa kotiin eli kannatti 🙂

Reply
saunamaisteri 27 maaliskuun, 2020 - 3:37 pm

Pihimpi löytää perus elfaa ja sovellaa (eivät ole keskenään yhteensopivia) torista käytettynä kunhan jaksaa jonkin aikaa kyttäillä.

Reply
Kerttu 31 maaliskuun, 2020 - 3:28 am

Hei! Toki voi bongailla käytettynäkin! Meille oli tärkeää saada juuri tähän tilaan suunniteltu kokonaisuus 🙂

Reply
musta tiskiallas 30 maaliskuun, 2020 - 9:34 am

Olipa kiva postaus!

Reply
Kerttu 31 maaliskuun, 2020 - 3:29 am

Kiitos, ilo kuulla että tykkäsit!

Reply
Nimetön 2 huhtikuun, 2020 - 11:39 am

Onpa todella hyvässä järjestyksessä varasto. Pitäisi omakin varasto järjestellä, että sieltä jotain löytäisi. Kotona kyllä viihtyy paremmin. kun tavarat ovat paikoillaan.

Reply
Kerttu 6 huhtikuun, 2020 - 6:20 am

Todella, järjestys auttaa viihtymään 🙂

Reply
BH 12 toukokuun, 2020 - 9:34 am

Mekin ollaan haaveiltu järjestelmällisestä varastosta. Meilläkin vain kiireessä laitetaan tavaraa sinne ja otetaan pois, varsinkin harrastustavaraa. Tuo on kyllä kiva, kun sinne saa laitettua kaikki tavarat parhaalla tavalla roikkumaan tai hyllylle.

Reply
Tuula 23 syyskuun, 2020 - 7:02 am

Käteviä vinkkejä säilytykseen! Rakensimme tänä kesänä uuden teräshallin pihapiiriimme, jotta mieheni sai kauan kaipaamansa verstaan. Siellä on vielä tavarat aika sikin sokin, joten täytyy harkita sinne ainakin tuollaisia vetokoreja sekä pieniä hyllyjä.

Reply
Niina Hämäläinen 19 tammikuun, 2021 - 10:09 am

Mahtavaa, miten varaston ilme muuttui kun saitte sinne järjestyksen. Mieheni yrityksellä on suuri varastohalli lähellä kotiamme. Siellä vallitsee kaaos ja haluaisin kovasti järjestää sen samaan tapaan. On vain hieman isompi projekti se.

Reply
Satu 2 maaliskuun, 2021 - 9:06 am

Ihanan siistin näköistä! Itsekin pitäisi saada varasto ja verstas järjestykseen ja hankkia juurikin tuollaisia erilaisia säilytyslaatikoita. Muutenkin pitäisi päivittää osa työkaluista, meinasin viikonloppuna tehdä pientä remppaa, mutta kaikki välineet oli rikki. Hieman katselin alustavasti esimerkiksi ingersoll rand merkkisiä.

Reply
Saimi 22 helmikuun, 2022 - 11:56 am

Todella siistit varastokalusteet! Meillä alkaa varaston rakentaminen keväällä, ja olen miettinyt kuinka tavarat saisi siististi järjestykseen. Tällainen ratkaisu onkin hyvä, kiitos siis jakamisesta. Mukava tietää, että kohta saa kaaoksen purettua ja löytyy sitten tavaratkin helpommin.

Reply
Alina 17 lokakuun, 2023 - 8:33 am

Todella hyviä ideoita jaoit tässä kirjoituksessasi, miten saada pienikin varastotila toimivaksi ratkaisuksi, ja kiitos vinkeistä varaston järjestämiseksi. Yritän juuri etsiä varastokalusteet edullisesti omaan kotiini. Tankotilalle ja vetokoreille olisi myös meillä tarvetta.

Reply

Jätä kommentti