Tätä on #koronahygge

by Kerttu
Tätä on #koronahygge

Kun tiedot etätöistä ja harrastusten peruuttamisesta tuli, ajattelin aidosti, että luvassa on enemmän aikaa puuhailla kotona. Saisi viimeisteltyä erilaisia projekteja, järjesteltyä paikkoja ja ideoitua uusia sisustusratkaisuja.  Kun pakkaan lisättiin vielä päiväkotilainen ja etäkoululainen, alkoikin kotona olla ihanasti elämää ja tunnelmaa.

Ajattelin, että voisin jakaa näitä uusia sisustusratkaisuja teillekin, kas näin:

Tätä on #koronahygge

On mukavaa, että kevään tullen värit löytävät kotiin! Punaisen ja keltaisen yhdistelmät tuovat iloa ja pirteyttä. Asetelmat saavat olla runsaita ja sopivan huolettomia, juuri sellaisia, että näyttäisi että ne ovat syntyneet vahingossa.

Torkkupeiton voi heittää hyvin rennosti sohvan kulmalle. Muutamalla ranteesta rennolla heitolla löydät kyllä juuri sopivan tavan asettaa tekstiilit kohdilleen.

Kirjat ja lehdet kertovat, että tämä on kulttuurikoti!

Jos kaikki vaatteet vie aina kaappiin, tulee kesken päivän valtavasti ylimääräistä liikehdintää, jos tulee viileä tai lämmin. Siksi #koronahygge – aikana työtehon maksimoimiseksi kannattaa tehdä sinne tänne pieniä vaatekasoja, säästät aikaa ja askeleita.

Joskus voi olla myös vaikeaa päättää, jumppaisiko vai söisikö suklaata sohvalla, siksi kaikkien välineiden ja astioiden on hyvä olla  silmän alla. Itse olen ratkaissut ongelman niin, että syön suklaata ja ajattelen liikuntaa tosi intensiivisesti.

Kun teet etätöitä, lapset voivat touhuilla sulassa sovussa olohuoneen lattialla. Sieltä ruudun takaa on mukava pitää silmällä herranterttujasi, jotka hissukseen leikkivät pedagogisesti kehittäviä leikkejään.  Mielestäni on luovuuden rajoittamista, jos edellinen leikki pitäisi siivota. Nyt kun on kotiaikaa, hauskaa vaan kun voi puuhata monenlaista!

Keittiössä saa käyttää luovuuttaan ja kokeilla monenlaisia uusia reseptejä, vaikka ihan viisi kertaa päivässä! Eihän tässä ehdi edes essua riisua, ennen kuin jollain on taas nälkä.

Itse uskon tasaiseen verensokeriin ja siihen, että pala suklaata esim. kerran tunnissa pitää tunnelman mukavana (koskee äitiä). Keittiö on muutenkin kodin ihanasti sykkivä sydän, jossa tehdään läksyjä, töitä, ollaan etäpalavereissa (muista sammuttaa kamera ja säännöstellä mikrofonin aukioloa mm. alaikäisten vessahuumorin varalta), askarrellaan, piirretään, maalataan, luetaan, lasketaan, keskustellaan, toimitaan koululaisen ICT- ja ATK-tukihenkilöinä, kokkaillaan ja öööh, siivotaan tietenkin, kun aikaa on.

Uskon myös, että tällä ylimääräisellä ajalla tulen olemaan upeassa kunnossa. Kotijumpat ja luontopolut pitävät mielen virkeänä ja vyötärön uskomattoman kapeana. Ainakaan vielä kotipyjamani housut eivät ole kiristäneet vielä yhtään.

Jos teillä on jotain inspiroivia #koronahygge – vinkkejä, niin kertokaa ihmeessä kommenttilaatikossa. Minulla saattaa olla luppoaikaa illalla klo 22.25-22.30. Mitähän ihanaa keksisi!


Tällä postauksella haluan välittää vertaistukea ja voimia perheille, jotka hoitavat töitään ja lapsiaan kotona 24/7. Korona ei ole naurun asia, mutta huumori voi auttaa jaksamaan. Samalla tiedostan, että etätyöt ja lasten kotona pitäminen on etuoikeus tällaisena aikana.  #yhdessämuttaerikseen

Saatat pitää myös

27 Kommentit

Heini 24 maaliskuun, 2020 - 12:09 pm

Kiitos nauruista, tää oli paras ❤.

Reply
Kerttu 24 maaliskuun, 2020 - 12:43 pm

Voi kiitos Heini! <3 Hymyä päivään, kyllä tästä selvitään!

Reply
Anu 24 maaliskuun, 2020 - 4:04 pm

Mun mielestä on ihanaa nähdä rehellisesti, että sisustusbloggaajan kotikin saattaa räjähtää käsiin tässä tilanteessa. Se kertoo elämästä… Ja siitä että kaikilla meillä taitaa olla mennyt pasmat sekaisin tämän viruksen kanssa.

Reply
Kerttu 25 maaliskuun, 2020 - 11:26 am

Ihan inhimillistä, arki on mennyt ihan eri asentoon ja nyt prioriteetit muuttuvat hetkeksi. Toki nautin edelleen siististä kodista, mutta se ei vaan menen omien töiden, etäkoululaisen tukemisen ja päiväkoti-ikäisen viihdyttämisen edelle 🙂

Reply
Leena 24 maaliskuun, 2020 - 4:59 pm

Taas niin ihanasti sanoiksi puettua. Meidän perheessä minulla on vielä etuoikeus käydä enimmääkseen työpaikalla töissä, joten etäpäivä silloin tällöin on luxus 🙂

Reply
Kerttu 25 maaliskuun, 2020 - 11:27 am

Kiitos Leena <3 Etätyö oli ennen minulle kaivattua luksusta, nyt vähän eri fiilis 😀 Sanotaanko näin, että Lapsi töihin päivä 2021 voidaan perua 😀

Reply
Sarimaarit 24 maaliskuun, 2020 - 5:49 pm

Ihana postaus sinulta, kotona saa ja pitää näkyä elämä ja sen jäljet! Olen samaa mieltä, korona on vakava asia ja siihen pitää suhtautua vakavasti, mutta ei suinkaan ole huono juttu jos kuitenkin otetaan arkeen huumori mukaan ja käytetään sitä voimavarana. Meille kaikille on varmasti vaikeaa suhtautua ja hyväksyä se että menemisiä rajoitetaan ja asiat eivät olekaan enää itsestäänselviä. Postauksesi kuvat kertovat hienolla tavalla mielestäni juurikin että huumoria ja rentoutta pitää olla, nyt ja aina. Kiitos blogistasi, on ilo seurata?.

Reply
Kerttu 25 maaliskuun, 2020 - 11:29 am

Kiitos ihanasta kommenistasi <3 On tässä monella nyt säätämistä ja asiat menevät uuteen järjestykseen. Nyt on tärkeää keskittyä perusasioiden pyörittämiseen, lelut lattialla ei vielä kenenkään maata kaada. Voimia sinnekin arkeen!

Reply
Anni 24 maaliskuun, 2020 - 5:56 pm

Ihan mahtavq, iso kiitos tästä! Oli juuri sellainen kevennys jota tähän päivään tarvitsin❤️

Reply
Kerttu 25 maaliskuun, 2020 - 11:29 am

Ihana kuulla, kiitos! <3

Reply
Elma 24 maaliskuun, 2020 - 6:27 pm

Aivan mielettömän ihana koronahyggeily teillä menossa. Oot sä melkoinen sanamaija!
– Elma –

Reply
Kerttu 25 maaliskuun, 2020 - 11:30 am

Oi kiitos! Todellakin vaan hyggeillään ja nautiskellaan 😀

Reply
Jenni 24 maaliskuun, 2020 - 7:12 pm

Ihana illan piristys, ja niin totta! 😀 Okei, meillä näyttää kyllä vielä vähän pahemmalta. Ja kotitreenit, missä välissä niitä muka pitäisi ehtiä tekemään? Sillä välin kun lämmittää pinaattiletut tai maksalaatikon mikrossa? 😉

Reply
Kerttu 25 maaliskuun, 2020 - 11:30 am

Kiitos Jenni <3 Siinähän ehtii kolme kyykkiä tekemään, kun eines lämpiää 😀

Reply
P 24 maaliskuun, 2020 - 8:16 pm

Täällä kotona kaksi yläkoululaista ja yläkoulun opeäiti. Itse oon tehnyt keskiviikosta asti vähintään 12h päiviä, viikonloppu mukaan lukien ja mies hoitanut töiden jälkeen KAIKEN. Ainoa mistä en luovu on aamulenkki, suihkuun sit jollain ”välkällä”, puhelin siksi aikaa päivystykseen lapsille, että tuovat jos puhelin piippaa (joku snäppää, soittaa tai whatsappaa apua). Aika hurlumhei ja sekasotku koko ajan 🙂 Pakko ajatella, että kohta helpottaa, kunhan kaikille saadaan rutiinit, itselle eritoten.

Reply
Kerttu 25 maaliskuun, 2020 - 11:31 am

Kyllä se kohta (joskus) helpottaa! Ja ihana kun sulla on tuo aamulenkkirutiini. Itse en ole taas tänään pistänyt nokkaani pihalle ja on jo iltapäivä.Voimia sinnekin!

Reply
Liisa 25 maaliskuun, 2020 - 4:04 am

Kiitos Kerttu! Hauskinta hetkeen ? Tsemppiä meille kaikille!

Reply
Kerttu 25 maaliskuun, 2020 - 11:32 am

Voi kiitos Liisa! <3 Hymyä arkeen tämän kaiken hullunmyllyn keskelle 🙂

Reply
Maijuli 25 maaliskuun, 2020 - 5:38 am

Paras päivitys ikinä!!!

Reply
Kerttu 25 maaliskuun, 2020 - 11:32 am

Voi kiitos ihana!

Reply
Mermar 25 maaliskuun, 2020 - 11:19 am

Ihania juttuja, meillä vaan on liikaa huonekaluja ja liian ahdasta, näkisittepä vaan? Kumpa olisikin sohva, pöytä ja yksi tuoli. Kauankohan tätäkin riemua kestää, mielenterveys on kovilla.

Reply
Kerttu 25 maaliskuun, 2020 - 11:34 am

Kiitos Mermar! Olisiko teidän mahdollista vähän karsia, jotta olisi helpompi olla kotona? Toisaalta nyt on vaan pakko myös sopeutua ja hakea energiaa ajatuksesta, että tämä joskus päättyy <3

Reply
Eve 25 maaliskuun, 2020 - 6:10 pm

Ihan huippu postaus! Kiitos vertaistuesta ja realistisista kuvista.

Reply
Kerttu 31 maaliskuun, 2020 - 4:26 am

Oi kiitos Eve! <3

Reply
Tiina 25 maaliskuun, 2020 - 8:19 pm

Aivan mahtavan piristävä juttu ja kuvat. Olet huippu!! 🙂 Tällaisia tarvitaan ja paljon, elämä jatkuu ja huumoria pitää löytyä.

Reply
Kerttu 31 maaliskuun, 2020 - 4:27 am

Suuri kiitos Tiina! Nyt ei passaan suhtautua asioihin liian vakavasti, kun ympärillä on paljon huolta muutenkin. Iloa ja piristystä tarvitaan <3

Reply
Ulla 31 maaliskuun, 2020 - 8:58 pm

Aivan ihana, oivaltava ja lämminhenkinen postaus ❤ Kiitos – ja jaksamista sinnekin arjen keskelle ?

Reply

Jätä kommentti