Blogin nimi, synty ja yllättäneet asiat

by Kerttu
Heippa!

Blogeissa kiertää haaste, jossa pyydetään kertomaan blogin syntytarina sekä ajatus nimen takana. Perustin blogini uudenvuodenaattona 2012.  Lähdin ihan nollasta liikeelle, niin sisustusbloggauskokemuksen kuin  lukijoidenkin suhteen. En tiennnyt, löytääkö kukaan blogiani tai lopahtaako innostukseni muutamassa viikossa. Onneksi molemmat huolenaiheeni ovat osoittautuneet turhiksi 🙂 Koska matkanvarrella mukaan on tullut paljon uutta porukkaa, lainaan omaa tekstiäni blogini ihkaensimmäiseltä päivältä: 

”Oman blogin perustaminen ei ole mikään päähänpisto. Olen lukenut sisustus- ja muotiblogeja jo vuosia, ne ovat minulle tärkeä inspiraation, kauneuden ja ilon lähde. Pienen tytön äitinä elämä on ihanaa, mutta myös hektistä. Illalla talon hiljentyessä on mukavaa ottaa se oma pieni rauhallinen hetki, jossa suosikkiblogit tuovat iloa tavalliseen arkeen.
Miksi en sitten pysytellyt vain lukijana? 
Syitä on monia. Yksi suurin on ilo saada jakaa esteettisesti kauniita asiota muiden samanhenkisten kanssa. Kun keksii omasta mielestään hyvän sisustusidean, tekee kauniin asetelman, löytää laatua edullisesti alennusmyynnistä tai painii jonkin kinkkiseltä tuntuvan sisustusdilemman kanssa, niin mikäs sen hauskempaa kuin jakaa se samoista asioista kiinnostuneiden kanssa.
Yksi iso inspiraation lähde on oma kotimme. Olemme asuneet tässä arkkitehdin meidän toiveidemme mukaisesti suunnittelemassa kodissa nyt 11 kuukauden ajan. Ja yksinkertaisesti rakastan tätä taloa! Se on vuosien haaveilun ja suunnittelun tulos ja täyttää perheemme tarpeet hienosti. Tämä ei ole superökytalo, mutta laadukas ja toimiva talo tämä on. Meidän kotimme, jossa on hyvä olla ja elää. Uskon, että tämä talo tuo blogiin monia tarinoita. 
Tyylini on moderni, skandinaavinen ja suoralinjainen. Pidän minimalistisesta otteesta, jossa vähemmmän on enemmän. Kuitenkin, blogin nimen mukaisesti, haen kodikasta tunnelmaa kotiini. Sisustaminen on harrastus, jossa pyrin panostamaan laatuun ja ajattomuuteen. Toki tykkään elää hetken trendien ja vuodenaikojen mukaan, mutta peruspohja on vaalea ja selkeä.”
Tässä matkan varrella minut on yllättänyt muutama asia: 
– Bloggaamiseen liittyvän vuorovaikutuksen mahtavuus ja lukijoiden nopea kasvu.
– Negatiiviiset kommentit ja sen ymmärtäminen, että ne valitettavasti taitavat vain kuulua tähän blogimaailmaan.
– Hömppäsyndroomasta kärsiminen eli pohdin liikaa mitä vieraat ihmiset ajattelevat minusta blogin perusteella.
– Lifestyle-osaston mukaan liukuminen osaksi blogia ja tasapainoilun ydinsisällön ja punaisen langan kanssa.
– Sijoitus Suomen suosituimpien blogien TOP10 -listalla.
– Verkostoituminen  muiden bloggaajien kanssa, sielunsiskojen löytyminen.
– Ajankäytön ja postausten laadun kanssa tasapainoilu (Onko enemmän vain vähemmän enemmän 😉
– Yhteistyötarjoukset ja erilaiset kutsut. Se, että bloggaaminen voi olla tuottava harrastus
– Rakkaus tätä lajia kohtaan, omien kykyjen haastaminen ja kehittyminen bloggaajana. Uusien unelmien syntyminen.
Sellaisista aineksista on Modernisti Kodikas -blogini tehty. Olen niin iloinen kaikista lukijoista, sillä te autatte minua ja blogiani kehittymään. Aina on kiva huomata, kun uusia ihmisiä on kirjautunut lukijaksi tai tykkää Modernisti Kodikkaan Facebook-sivuista tai seuraa Instagram-kuvavirtaa. Rakastan kommentteja ja pienikin tervehdys kommmenttiboksissa on merkityksellinen. Kiitos, jos jaksat jättää jälkesi 🙂
Onkohan täällä vielä sellaisia lukijoita, jotka ovat olleet mukana ihan ensimmäisistä postauksista lähtien? 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Tarkkasilmä 5 kesäkuun, 2013 - 1:10 pm

Täällä ollaan 🙂 en oo tainnut lukijaksi klikata, mutta instagramissa seuraan myös. Tämmöset elämänmyönteiset sisustusblogit on ihania!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 kesäkuun, 2013 - 7:05 pm

Hei Tarkkasilmä! Kiva, että seurailet 🙂

Reply
Johanna 5 kesäkuun, 2013 - 2:17 pm

Olen kulkenut mukanasi kolmannesta postauksestasi, eli voisi melkeinpä sanoa, että alusta alkaen 😉

Jatka samaan malliin, tää on mun lemppariblogi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 kesäkuun, 2013 - 7:06 pm

Kiitos Johanna! Olet tosiaan ollut ihan alkumetreiltä matkassa, mahtavaa!

Reply
Syhi 5 kesäkuun, 2013 - 2:17 pm

Minä taisin löytää sinut vasta puolivälissä, mutta siitä asti mukana ja olen jatkossakin 🙂

Reply
Syhi / Syhinä-blogi 5 kesäkuun, 2013 - 2:19 pm

Tulee aina hyvä mieli kun lukee uusimman postauksesi 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 kesäkuun, 2013 - 7:06 pm

Kiva kuulla Syhi 🙂

Reply
~LOVE~ 5 kesäkuun, 2013 - 2:53 pm

Ekaa postausta kommentoitu ja siitä lähtien seurattu :))!

Mä oon tainnu jossain vaiheessa sun listoilta pudota pois, mut ei sen väliä ;);)! Täällä seurataan teidän projekteja ja juttuja!

En olisi itsekään uskonut, että tästä harrastuksesta on tullut näin tärkeä!!

Aurinkoisia hetkiä sinne!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 kesäkuun, 2013 - 7:07 pm

Ihana Love, olet ollut sellainen valopilkku koko blogitaipaleeni ajan. Pitääpä korjata tuo huomauttamasi tilanne 🙂

Reply
Jenni 5 kesäkuun, 2013 - 3:11 pm

Aika alussa löysin tänne tieni jonkun toisen blogin kautta ja säännöllisen epäsäännöllisesti seurailen. Kirjoitustyylisi on kiva ja aiheet kiinnostavia. 🙂 Hyvin samansuuntaisia pohdintoja bloggaamisesta kuin itsellänikin. 🙂 Kiitos raikkaasta blogistasi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 kesäkuun, 2013 - 7:07 pm

Kiitos Jenni ja mukavaa kuulla! Varmaan nämä pohdinnat ovat osa aika monen bloggaajan arkea pienemmässä tai isommassa mittakaavassa 🙂

Reply
By J 5 kesäkuun, 2013 - 3:29 pm

Alusta saakka mukana kyllä 🙂 Blogisi on äärimmäisen inspiroiva ja positiivinen, itsellä on ollut niin kova kesäkiire että vaikka en ehdi aina kommentoida, täällä ollaan ja pysytään! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 kesäkuun, 2013 - 7:08 pm

Hei J ja mahtavaa, kun olet jaksanut seurailla. Ei toki aina ja kaikkea tarvitse kommentoida, mutta joskus on kiva nähdä jälki lukijasta 🙂

Reply
Perla / Lumon Valkama 5 kesäkuun, 2013 - 4:39 pm

Hei vaan! Löysin blogisi aivan alkumetreillä ja ensimmäisistä postauksista lähtien olen pysynyt mukana. Paitsi kaunis koti, myös huumorintajuinen ja samaan aikaan syvällinen kirjoitustyylisi koukuttaa. Aurinkoa päiviisi!

Terkuin Perla, hyvin tuore bloggaaja 🙂

http://lumonvalkama.blogspot.fi/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 kesäkuun, 2013 - 7:09 pm

Hei Perla! Hauskaa nähdä teitä alusta pitäen seuranneita 🙂 Kiitos kannustavasta palautteesta. Tulenpa vastavierailulle blogiisi!

Reply
Soili / DM Koti 5 kesäkuun, 2013 - 4:53 pm

Sinun blogi ja teidän koti on kyllä uppeita ja Hugoa oon tainnu kehuskella useaankin otteeseen. Kiva kun Hugo silloin tallöin vilahtelee kuvissa. 🙂

Oon ollu melkein alusta asti mukana, tosin en oo kirjautunut mihinkään, olen siis vähän tällainen vapaaliikuskelija 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 kesäkuun, 2013 - 7:10 pm

Kiitoksia Soili! Vapaaliikuskelijat ovat ihan yhtä tarkeitä, se on iso joukko!

Reply
Anonymous 5 kesäkuun, 2013 - 6:33 pm

Mukana oltu alusta saakka 🙂 Pidän positiivisuudestasi ja tavastasi käsitellä asioita. Talon tai sen sisustuksen vuoksi en tätä blogia seuraa, materia ja samat hyllyt ja lamput joka blogissa hieman kyllästyttävät. Mutta, voin jättää ne postaukset väliin ja lukea ne minua kiinnostavat 🙂 Ilmaiset itseäsi hyvin ja se on aina mukavaa, jatka samaan malliin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 kesäkuun, 2013 - 7:11 pm

Kiitos paljon! Minusta on viisautta poimia blogista juuri se siivu, joka erityisesti kiinnostaa 🙂 On aika vaikeaa tai mahdotontakin yrittää kirjoittaa jotain sellaista, joka miellyttäisi kaikkia. Mukavaa, että olet mukana!

Reply
Anonymous 5 kesäkuun, 2013 - 6:55 pm

Olen samaa mieltä kuin yllä että saman materian esittely kuin sadassa muussakin blogissa ei ehkä ole se juttu miksi täällä välillä käyn. Kun mainokset ilmestyivät blogiisi ja useassa postauksessa tapahtuva suoramainonta tulivat pääosaksi, klikkasin itseni pois lukijoiden joukosta. Luen mielummin säännöllisesti blogeja jotka ovat pienempiä ja lämpöisiä eivätkä tavoittele kuuta taivaalta. Käyn välillä kurkkaamassa koska postaukset ovat hyväntuulisia ja kirjoitat selvästi sinulle tärkeistä jutuista.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 kesäkuun, 2013 - 7:15 pm

Hei ja kiitoksia palautteesta! Mainoksien ja yhteistöiden kanssa on ollut opettelemista, se on ollut itsellenikin ihan uusi maailma ja voit uskoa, että siinä menee uudella bloggaajalla helposti ne kaksi aivosolua ristiin 🙂 🙂 Mutta uskoisin, että jotain olen tämän kevään aikana oppinutkin, toivottavasti se näkyy myös ruudun sille puolelle. Kiva, että kuitenkin käyt kurkkimassa, etkä ole minua ihan kokonaan unohtanut. Rakentava palaute on aina tervetullutta, sitä tarvitaan oppimiseen ja kehittymiseen. Myös kriittistä palautetta saa ja pitää antaa, mutta niin kuin tässäkin kommentissa, se on tehty ystävälliseen sävyyn. Kiitos sinulle siitä 🙂

Reply
Anonymous 5 kesäkuun, 2013 - 8:18 pm

Olen myös aika alkumetreiltä seurannut blogiasi. Meillä on hyvin samankaltainen maku, vaikka meiltä ei juurikaan (vielä) design-klassikoita löydy. Näin niitä kuitenkin näkee osana oikeaa kotia ja elämää ja blogisi onkin mielestäni hyvin inspiroiva. Hyvää kesää teidän perheelle!

Hanna

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2013 - 8:14 am

Heippa Hanna! Kiitoksia kannustavista sanoista ja ihanaa kesää sinnekin! 🙂

Reply
Anonymous 5 kesäkuun, 2013 - 8:40 pm

Minä myös mukana alusta asti! Sinun blogisi kuuluu todellakin Suomen parhaimpiin ja siksii sitä tuleekin seurattua päivittäin, muita epäsäännöllisemmin 🙂 Tykkään tavastasi kirjoittaa ja toivottavasti atkat päivittäistä kirjoittamista kesälläkin, muuten saattaa tulla vieroitusoireita 😀
Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2013 - 8:14 am

Kiitos, kiitos Heli! <3 Voi että mua niin naurattaa nuo sun vieroitusoireet 😀

Reply
Anonymous 6 kesäkuun, 2013 - 4:11 pm

Totta, terkuin tylsistynyt kotiäiti 😀

Reply
Anonymous 5 kesäkuun, 2013 - 9:37 pm

Minä olen kanssa alusta asti seurannut blogiasi ja edelleen säännöllisesti luen, vaikkakin olen huono kommentoija. Kodinhoitohuone postausta toivoin silloin talvella, kiitos siitä:) Meillä on tässä kuussa muutto uuteen kotiin!

Tiina

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2013 - 8:15 am

Moikka Tiina! Hyvin muistan sinut! Ihanaa, että pääsette pian muuttamaan, onnea uuteen kotiin! 🙂

Reply
Anaska 5 kesäkuun, 2013 - 10:33 pm

En enää muista, mitä kautta ”eksyin” blogiisi, mutta ihan alkumetreillä se tapahtui. Ja siitä asti olen seurannut lähes päivittäin. Tyylissäsi on paljon samaa kuin omassani ja osaat todella kirjoittaa kiinnostavasti, omaperäisesti ja hauskasti. Ilo on lukea ja tulee monesti hyvä mieli. Tsemppiä jatkoon -ja muista lomailla blogistakin (jos vain maltat..)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2013 - 8:16 am

Moi Anaska ja kiitoksia paljon! Kyllä tässä varmaan pakostikin tulee pientä blogilomaa jossain vaiheessa kun on reissuja 🙂 Aurinkoa sinnekin!

Reply
Sanna InspiredByLove 5 kesäkuun, 2013 - 11:06 pm

Täsä mää ny olen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2013 - 8:16 am

Ja mä olen niin iloinen, että olet! <3

Reply
Plateful of love 6 kesäkuun, 2013 - 9:20 am

Ja mää kans. Tykkään sun tyylistä kirjoittaa, ihana positiivinen Kerttu. Kiva postaus, näitä taustoja on kiva lukea.

Maiju

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2013 - 2:38 pm

Kiva kuulla Maiju <3

Reply
Päivi Peltotien päästä 6 kesäkuun, 2013 - 10:40 am

Minäkin oon lukenut sun blogia ainakin melkein alusta lähtien –
muistan erityisesti ekassa postauksessa olleen tyttösi hauskan
lausahduksen: ”Minäkin haluan oman glögin!” Se oli ihana : )
Sisustuskuvat on nekin kivoja, mutta taidan kuulua siihen joukkoon joka
tulee tänne erityisesti juttujesi takia. Sulla on hyvä kirjoitustyyli
ja sitä on aina yhtä mukava seurata : )

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2013 - 2:39 pm

Moikka Päivi! Se glögi-juttu oli ihan ensimmäisessä postauksessa, onpa hauskaa, että muistat sen! Kiitos kauniista sanoista 🙂

Reply
AnnaH 6 kesäkuun, 2013 - 2:21 pm

Myös minä eksyin tänne jotakin kautta jo melko alussa, ja kuten muissakin blogeissa, olen pysytellyt lähinnä ruudun tällä puolella, eikä juttuja tule juurikaan kommentoitua. Blogin löydettyäni varmaan jokaisen postauksen olen käynyt ainakin vilkaisemassa=). Minusta postauksissa on mukava tasapaino sisustusjuttujen ja syvällistenkin pohdintojen välillä. Blogistasi huokuu ihana positiivinen tunnelma ja asenne, vaikka välillä käsitteletkin vakaviakin juttuja, ja tuosta epäsuomalaisesta rohkeudesta avautua ajatuksistasi on annettava iso hatunnosto! Asiat on kuitenkin useimmiten sellaisia, mitä me kaikki mietiskellään.. Minua ei häiritse ”mainontakaan”, kunhan se ei muodostu blogin pääasiaksi. Tottahan teidän bloggareiden pitää saada nauttia myös ”työn” hyvistä puolista, niin paljon iloa tuotte meille lukijoille!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 kesäkuun, 2013 - 2:41 pm

Heippa AnnaH! Kiva, kun jätit kommentin 🙂 Teitä ”hiljasia” lukijoita on paljon ja se on ihan ok, itsekin luin vuosia blogeja ilman kommentoimista. Nyt kun sitä on itse sisällön tuottajana, vuorovaikutuksen merkitys on noussut 🙂 Kiitoksia kauniista sanoista ja kannustavasta palautteesta!

Reply

Jätä kommentti