Perus-pirkon ja pessimisti-pekan kesä

by Kerttu
Tänään olemme saaneet pitkästä aikaa vesisadetta ja helle on laskenut tavanomaisimpiin kesälukemiin. Mitenhän sitä koko loppukesän pärjää, kun tässä touko-kesäkuussa on jo tottunut niin hyvään? Perus-pirkko kun ei luovu saavutetuista eduistaan, joten lämpöä lissää, ei vielä tunnu missään! Pessimisti-pekka se taas sanoo, että jokainen alkukesän hellepäivä on poissa loma-ajan auringosta ja toivoo oikein huonoja kelejä 😉

Meillä toimistossa on ollut parin viikon ajan kepoisat +29 c lämmintä. Tuuletusikkunan sijaan olen avannut koko ikkunaruudun leppoisan kesätuulen toivossa. Kotitoimistossa on taas tasaisen raikas +21 c ilmalämpumpun ansioista. Osittainen etätyö onkin aika maistuva vaihtoehto. Meillä on töissä avokonttori, joka on tiimityön kannalta hyvä vaihtoehto. Kotityöskentelyyn otan keskittymistä vaativia tehtäviä. Uteliaan mieli ei kohtaa kotosalla niin paljon keskeytyksiä, kun toimiston puheensorinassa. 

Muuten aika minimalistisilla väreillä varustettu työhuone on saanut enengiaruiskeen Finlaysonin oranssista tyynystä. Värianalysoijat kertovat, että  oranssi on tunteiden ja älyn tasapainottaja. Voi kun olisin tämän tiennyt, olisin vetäissyt koko seinän samalla sävyllä 😉 

Oletteko  huomanneet, että Helsingin sanomat on käynnistänyt  kilpailun, jossa etsitään Suomen parasta blogia? Kilpailu on aika ihmeellinen, sillä sitä ei ole kategorisoitu millään lailla. Samassa sarjassa painivat esimerkiksi politiikkaan, urheiluun, muotiin, yhteiskuntaan, lapsiin, eläimiin, ruokaan ja huumoriin keskittyvät blogit. Ehdokaslistoja julkaistaan kuukausittain ja voittaja selviää tammikuussa. Hauskaa on nähdä, millaiset blogit tulevat tällaisessa yleiskilpailussa pärjäämään. Yhtään sisustusteemaista blogia ei ole vielä listoilla, vaikka mielestäni tosi moni, esim. Valkoinen Harmaja ansaitsisi paikkansa tällä listalla. Omaa suosikkia saa vinkata sähköpostilla suoraan toimitukseen. 
Kenen muun työpaikalla paistuu tarkenee? 😉 Onko hyviä viilennysvinkkejä? Entä onko tuollainen kategorisoimaton blogikisa nerokas keksintö vai ajanhukkaa? 
Perus-pirkko toivottaa energistä iltaa!

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Saija 6 kesäkuun, 2013 - 6:04 pm

Minä olen jo lomalla, joten vähän saakin paistua :). Mihin lämmitysjärjestelmään olette muuten päätyneet?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 kesäkuun, 2013 - 9:35 am

Moikka Saija! Meillä on kaukolämpö ja talossa on vesikiertoinen lattialämmitys. Lisäksi on ilmalämpöpumppu lähinnä viilennystä varten sekä varaava takka. Ihanaa lomaa sinulle, nauti!

Reply
Marja Valajärvi 6 kesäkuun, 2013 - 10:08 pm

Minun työpaikalla on kyllä viileää (valmentaja jäähallilla)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 kesäkuun, 2013 - 9:35 am

Mahtavaa Maria, tämä on siis vain ammatinvalintakysymys 😉

Reply
suvi m 7 kesäkuun, 2013 - 12:18 am

En olekaan kuullut tuosta kilpailusta. Mutta kiva kuulla, että olet sitä mieltä että blogini voisi olla listalla. 🙂 Taitaa vaan kyllä kärkeen nousta ihan muut kuin sisustusblogit….

Meillä meinaa olla kotona välillä liian kuuma (ei laitettu ilmalämpöpumppua, sillä meillä on kalliolämpö), mutta töissä on juuri sopivaa. Mutta nythän olenkin 4 viikkoa pois sieltä… Hehee. 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 kesäkuun, 2013 - 9:38 am

Moikka Suvi! Kisa on vähän hassu, mutta toisaalta varmasti edistää blogikulttuuria kokonaisuudessaan. Sisustusblogit ovat aika pieni pisara blogien meressä, mutta olisi kyllä mukavaa, jos sinne joku lajimme edustaja nousisi. Lomalla se kuumuus ei niin haittaa, työntekoon vaikutukset on isommat 🙂 Mutta onneksi on viileä etäkonttorimahdollisuus aina silloin tällöin 🙂 Ihanaa lomaa!

Reply
By J 9 kesäkuun, 2013 - 11:21 am

Tuo teidän työhuone näyttää kyllä todella hyvältä, mistä hankitkaan tuon seinällä olevan säilytyslokeron?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 kesäkuun, 2013 - 7:35 pm

Kiitokset! Ostin Uten Silon Stockalta, kun oli muistaakseni helmikuussa kanta-asiakasalessa 🙂

Reply

Jätä kommentti