Ajattoman ja muunneltavan sisustuksen luominen

by Kerttu

Kesä tulvii myös olohuoneen sisustukseen, jonne on hiipinyt hempeä tunnelma. Kun sisustuksen pohja on neutraali, voi hyvin pienillä asiolla muuttaa koko huoneen fiilistä. Ajatus lähti puuterinroosista neilikoista, jotka ovat sinnikkäästi ilahduttaneet meitä jo parin viikon ajan.

Neilikoiden kaveriksi otin H&M Homen vaalemanpunaisen torkkupeiton ja jotta tilanteen siirappisuus saadaan ihan uudelle tasolle, lainasin tyttären huoneesta Hemtexin kukkatyynynpäällisen.

Tämä somistus on minulle taas yksi ihana leikki. Se voi olla paikoillaan pari päivää, viikon tai kuukauden, ihan fiiliksestä riippuen.

Minusta on mukavaa, että kodin sisustus taipuu monenlaisiin tunnelmiin. Voin yhtenä päivänä revitellä väreillä, toisena päivänä palata taas tuttuun ja turvalliseen. Voin kokeilla, mokata ja palata, sillä sisustaminen harrastuksena on minulle enemmänkin Lontoon kuin Helsingin metrokartta. Sen sijaan, että lineaarisesti etenisin kohti päätepysäkkiä, kokeilen erilaisia reittejä ja tutustun uusiin asemiin. Jossain viihdyn pidempään, jostain taas on päästävä pian pois.

Koska olen laiska tekemään remontteja, luon fiiliksiä mielummin pienesineillä ja tekstiileillä. Kalliimmat ja isoimmat hankinnat pyrin tekemään huolella ja ajattomaan tyyliin.

VM Carpetin Hattara-matto on kuin näyttämö, johon on helppoa luoda haluamansa miljöö. HT Collectionin Como-sohva on modernilinjainen, mutta ei kailota olemassa oloaan, vaan kantaa tyylillä tekstiilit, oli sitten kyseeessä rouheat pellavat, klassiset valkoiset tai virkistävät kuosit. Valkoiset pellavaverhot vain ovat; keveät ja lähes olemattomat, mutta silti tunnelmaa pehmentävät.

Piensisustuksen tärkeimpiin elementteihin kuuluvat tekstiileiden lisäksi erilaiset maljakot. Tämä Marimekon Ming-kuuluu suosikkeihin juuri sen ajattomuuden vuoksi.

Vinkkejä ajattoman ja muunneltavan sisustuksen luomiseen:  

 – Valitse isot ja pysyvät huonekalut mahdollisimman neutraaliin ja ajattomaan tyyliin.
Näin ollen ne tukevat piensisustusta, jonka kanssa voi huoletta revitellä.

– Ajattoman tyylin tunnistaa usein vähäeleisestä, mutta oivaltavasta suunnittelusta.

– Panosta laadukkaisiin materiaaleihin.  Näin voit pestä sohvan ja maton, voit vaihtaa tyynynpäälliset
sata kertaa ja aina palauttaa tuotteet paikoilleen. Osta harkiten ja säilytä huolella, voit ”shoppailla” omassa
kaapissa kun haluat muutoksia.

–  Huomioi mittasuhteet ja pyydä tarvittaessa apua sisustuksen ammattilaisilta.
Kun sohva, matto ja sohvapöytä ovat toisiinsa suhteutetuna sopivan kokoisia, koko sisustus tuntuu tasapainoiselta.

– Ajaton sisustus ei ole synonyymi tylsälle. Inspiroidu vaikkapa Villa Maireasta tai muista Alvar  Aallon
työn tuloksista ja totea, että hyvin suunnitellut asiat kestävät vuosikymmeniä.

– Luo yksilöllisyyttä taiteella. Suosi lainaamoja, nousevia nuoria kykyjä tai panosta klassikoihin.

 

Sisustuksen trendejä voi olla jopa vaikeaa olla noudattamatta. Kaikki mitä teemme nyt, on jollain tavalla ajankuvia. Minusta on kiinnostavaa seurata myös trendejä ja niiden aaltoilevaa liikettä. Pyrin siihen, että trendikkäät elementit näkyisivät kodissamme enemmänkin näissä pienissä yksityskohdissa kuin isoissa linjoissa. Mitä enemmän seuraa sisustusmedioita blogeista Pinterestiin ja lehdistä ohjelmiin, sen varmemmin huomaamattaankin altistuu trendeille.

Kun kukat lakastuvat, viikkaan torkkuopeiton kaappiin ja palautan kukkatyynyn tyttärelle. Sisustusleikki saa jatkua, enkä vielä yhtään tiedä, millaisen tunnelman luon seuraavaksi.

Se tässä harrastuksessa on juuri parasta.

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Kadi 19 elokuun, 2018 - 3:22 am

Kiitokset virkistävän selkeistä vinkeistä sisustukseen! Katse kiinnittyi tuohon kauniiseen sohvapöytään, voinko kysyä kenen valmistama se on? Löysin juuri blogisi etsiskellessäni sopivaa sohvaa hyvin palvelleen vanhan tilalle, ja ihastuin rauhoittavan olohuoneesi tunnelmaan. Kuvistasi välittyy kiireettömyys, tasapaino, rakkaus omaan kotiin. Kiitos upeasta kuvamatkasta!

Reply

Jätä kommentti