Vihdoin mökkikuulumisia – meistä tulee talvirakentajia!

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: Kontio

 

Moni on varovasti kysellyt minulta, että miten meidän mökkiprojekti jaksaa. Ja vihdoin voin vastata täydestä sydämestä, kiitos hyvin!

Kesä 2018 jää mieleen uskomattomasta lämmöstä, mutta myös kesänä, jolloin meille melkein tuli mökki. Juhannuksena tullut suunnitelmien yllättävä peruutus aloitti rumban, jonka viimeiset tahdit on nyt onneksi tanssittu. Kun päivää ennen sovittua hirsikehikon pystyttämistä tulee ilmoitus, että mökkiä ei tulekaan, menevät niin sanotusti suunnitelmat uusiksi. Vaikka myöhästystä ja lisätyötä tulikin rutkasti, saimme onneksi rahat takaisin edelliseltä toimittajalta. Mitään isoa katastrofia ei siis tästä näkökulmasta ei syntynyt.

Koko kesän kestäneiden neuvotteluiden lopputuloksena asiat etenevät jälleen. Tärkeintä oli siis löytää uusi hirsitoimittaja, joka arkkitehdin ja olemassa olevien perustusten päälle toimittaa meille mökin. Ja nyt se valinta on tehty!

Meidän valintamme on maailman suurin hirsirakennusten toimittaja Kontio. Vaihtoehtoja oli toki muitakin, mutta Kontion kanssa löytyi rasti jokaiseen kriteeriin, jota olemme asettaneet. Budjetti pitää, aikataulu pitää, asiakaspalvelu toimii, laatu on korkea ja ennen kaikkea se suurin; täydellinen luottamus yhteistyöhön.

Olimme jo asennoituneet siihen, että rakentaminen siirtyy ensi kevääseen, mutta iloksemme meille suositeltiin talvirakentamista. Tämä onnistuu mainiosti, koska perustukset ovat valmiina. Olisimme ehtineet myös myöhäiseen syksyyn, mutta talvi on näistä vaihtoehdoista ammattilaisen mielestä parempi. Nyt ei tarvitse jännittää syksyn sateita tai ilmankosteutta raksalla.

Meillä alkaa olla aika hyvä käsitys mökkiprojektin hinnoittelusta, onhan tässä nyt tehty kilpailutus kahteen kertaan. Ja mielikuvani siitä, että iso olisi kalliimpi on osoittautunut vääräksi. Myös talvirakentaminen toi etuja paketin hinnassa ja ammattilaisia saa helpommin töihin korkean sesongin ulkopuolella. Tärkeintä on kuitenkin se, että toista pettymystä ei tule eli kaikkea ei voi arvoida vain viivan alla.

Homma etenee sillä tavalla, että viikolla 3 eli tammikuussa alkaa pystytys. Meillä on hyvä porukka sitä varten ja saadaan mökki säältäsuojaan talvella. Kevään tullen pääsemme pintakäsittelyihin ja sisätöihin ja kun kaikki menee hyvin , niin pääsemme ensi kesänä nauttimaan mökkeilystä.

Ja kyllä, uskon että meille tulee nyt parempi mökki kuin alkuperäisen suunnitelman mukaan olisi tullut. Tällä kertaa saamme modernin jiirinurkan kotelonurkan sijaan eli pääsemme hyvin lähelle arkkitehdin näkemystä mökistä. Sisätilojen osalta valinnat mietitään vielä kerran läpi, mutta perusasiat säilyvät.

Tuntuu ihanalta, että projekti vihdoin etenee ja tällä kertaa Kontion ammattilaisten kanssa, jotka aidosti kuuntelevat jotka ovat kiinnostuneita siitä, millainen mökki meille tulee. Nyt peitellään perustukset pressun alle ja odotellaan talvea. Oma Kontio-palvelun avulla tätä projektia on helppoa hallita, eikä tarvitse enää jännittää perusasioiden kanssa.

Toki odotellessa ei tule aika pitkäksi, sillä lokakuussa ruopataan ranta, kaivetaan kaivo, pystytetään vessa ja myös metsää pitää vielä siistiä ja karsia. Kaikki nämä ovat odotettuja ja positiivisia asioita kohti ensi kesän mökkeilyjä!

Kaikki mökkijutut löydät blogistani yläkategoriasta Mökkeily.

edit:27.9. kuvia päivitetty 

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Jessica 25 syyskuun, 2018 - 5:42 pm

Kontio on hyvä <3 Meillä talonrakennus sujui kontion kanssa todella hyvin, ja tosiaan mitään yllätyksiä ei tullut ja jos jotain oli niin kontio hoiti sen hyvin:) Onnea rakentamiseen, ja ihana kuulla että kaikki loksahti sitten parhainpäin.

Reply
Jatta 25 syyskuun, 2018 - 7:43 pm

Hei!
Hienoa että olette saaneet projektin eteenpäin. Voin lämpimästi suositella Kontiota. Meillä on juuri valmistunut aurinkometsä talo ja Kontion kanssa homma on toiminut hyvin. Jos jotain tuli niin hommat laitettiin heti kuntoon. Toki kontio on myös oman kylän talotehdas?

Reply
Jessica 25 syyskuun, 2018 - 8:34 pm

Pakko kommentoida, meilläkin on kontion aurinkometsä <3

Reply
Kati 8 kesäkuun, 2020 - 8:16 am

Jatta ja Jessica, löytyykö teiltä blogia tai sivua teidän Aurinkometsästänne? Tällä yksi Aurinkometsästä haaveileva pariskunta 😀

Reply
Kirmaink 25 syyskuun, 2018 - 7:56 pm

Ihania uutisia!! Kontio on myös yksi minun suosikeista, nyt kuvastoja ollaan selailtu, joten omaakin tulevaa kotiprojektia ajatellen on ihana päästä seuraamaan teidän matkaa kontion kanssa. Kaikkea hyvää mökkiprojektiin, olet onnellisen onnistumisen ansainnut ♡

Reply
Ava 25 syyskuun, 2018 - 9:34 pm

Kontio on varmasti mainio valinta. Meilläkin on rakenteilla Kontion saunamökki.
Asiakaspalvelu on toiminut loistavasti. Itse on mökki kasattu ja puhelimitse on saanut apua, jos ongelmatilanteita on ilmennyt. Toimituksesta uupumaan jääneet yksittäiset tuotteet on toimitettu postitse nopeasti heti, kun asiasta on ollut yhteydessä toimittajaan, vaikka varsinaisesta toimituksesta on jo aikaa reilummin.
Ensi keväänä toivottavasti päästään jo täysipainoisesti mökkeilemään 🙂

Reply
Mari Karonen 25 syyskuun, 2018 - 10:16 pm

Kiinnostaa kovasti kenen kanssa yhteistyö tyssäsi??

Reply
Kolmen äiti 26 syyskuun, 2018 - 2:53 am

Hienoa että mökkiprojekti etenee uudelleen jo näin pian! Jään todella kiinnostuneena seuraamaan jatkoa! Ihanaa syksyä!

Reply
Poletti 26 syyskuun, 2018 - 9:20 am

Hienoja uutisia!
Upeaa kuulla, että olette saaneet mökkiprojektin taas käyntiin ja pääsette nauttimaan mökkeilystä ensi kesänä. 🙂

Reply
Merja 26 syyskuun, 2018 - 6:03 pm

Hiljaa hyvää tulee!

Reply
Sara 27 syyskuun, 2018 - 5:12 pm

Aivan mahtavaa, että asiat ovat edenneet näin. On ihanaa päästä taas seuraamaan mökkiprojektinne jatkoa! Onnea matkaan!

Reply
Anna 1 lokakuun, 2018 - 11:35 pm

Ihana, kun valintanne osui kotipaikkamme yritykseen.❤ Kontio on ollut aina tietynlainen maamerkki paikkakunnalla, kuten isot tehtaat yleensäkin. Kai teille tulee vielä Profinin ikkunat??
Onnea ja tsemppiä tulevaan raksatalveen. Nyt teillä ei mene koko ensi kesää rakentamiseen, vaan pääsette vihdoin nauttimaan olostanne mökillä.

Reply

Jätä kommentti