Uusia perinteitä luomassa

by Kerttu

Saako pikkuisen fiilistellä?

Tähän juhannukseen on mahtunut tukku ensimmäisiä kertoja, roppakaupalla uutuudenviehätystä ja onnenhetkiä. Saunatupamme terasseineen valmistui torstai-iltana eli juuri sopivasti pääsimme sinne keskikesän juhlan viettoon. Tarjolla oli keliä joka lähtöön; tuulta ja sadetuiskua sekä aurinkoa ja lämpöä. Tupamme takka piti tunnelman mukavana silloinkin, kun koleus ulkona hiipi luihin ja ytimiin saakka. Kun tänään avasimme silmämme, näimme pilvettömän taivaan. Siitä hetkestä lapset viettivät rantavedessä tuntikausia, aamiainenkin nautittiin viltillä hiekkarannalla.

Lapset olivat onnessaan mökillä. Alunperin olin ajatellut meidän olevan alkuun vain yhden yön, mutta heti juhannuspäivän aamuna alkoi toiveet vielä toisesta yöstä. No ollaan! Tuntui jopa ihan hassulta, että olimme omalla saunamökillämme, eikä jatkoaikaan tarvinnut kysellä lupia keneltäkään.

Oli ihana nähdä juhannuksen aikaa perhettä ja sukulaisia. Osa viihtyi läpi pyhien, osa piipahti päiväseltään. Tätä toivon myös tulevaisuudessa, näitä perinteitä luodaan parhaimmillaan yhdessä. Mummo ja pappa naapurintontilla pitivät huolta ruokahuollosta, pääsin kyllä aika helpolla siinä. Ensi viikolla täytyy vielä oma grilli mökille ja jospa se oma mökkikeittiökin joskus valmistuisi.

Sateen sattuessa touhusimme sisällä. Sain sisustushommia alkuun, mutta palataan niihin myöhemmin, sillä vielä on aika keskeneräistä. Ajattelen, että tilaan pitää tutustua, jotta sisustus palvelee käytäntöä. Nyt jo huomasi selkeästi, missä on luontevin paikka naulakolle ja mistä käsi hapuilee laskutilaa. Seuraava projekti on saada verhot ikkunaan, tällä kertaa virittelimme tyylikkäästi suuret pahvit valonsuojaksi.

Kun asioita tehdään ensimmäistä kertaa, saa mieluisimmista hommista tehdä perinteitä. En todellakaan ehtinyt leipoa mitään, mutta ostin kaupasta valmiin torttupohjan, mansikoita ja nappasin jääkaapista Champagnen matkalta tuodun pullon samppanjaa. Kun korkkasimme juhannuksen ja saunamökin terasseineen käyttöön päätimme, että tästä lähtien juhannuksemme alkaa aina näin. No, en pistä pahakseni vaikka mansikkakakku vähän jaloistuisi vuosien varrella.

Parin päivän eräjormailun jälkeen oli mukavaa myös palata kotiin ja laittaa pesukone päälle. Huomenna on paluu mökkitontille, sillä jos kaikki menee niin kuin suunniteltu, alkaa varsinaisen kesämökin pystytys. Ei hitsi, miten jännittävää!

Toivottavasti sinullakin oli mukava juhannus.  Selvisiköhän kukaan sateetta?

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Merja 24 kesäkuun, 2018 - 5:58 pm

Ihana, perisuomalainen maisema avautuu mökkitontillenne. Kaunis tyyni järvi ja maalaismaisema. Täydellistä.

Reply
Retromoderni 24 kesäkuun, 2018 - 8:28 pm

Upea paikka ja tuo Anttilan soffa.

Reply
Ninni 24 kesäkuun, 2018 - 11:09 pm

Ihania kuvia ja niiin kaunis mökki. Mistä olet ostanut/minkä merkkinen on kuvassa näkyvä koiran peti? Yst.terv. Viluisen chihuahuan omistaja 🙂

Reply
Ninni 24 kesäkuun, 2018 - 11:13 pm

Ihania kuvia ja kaunis mökki. Mistä olet ostanut/ minkä merkkinen tuo kuvassa näkyvä koiran peti on? Minullakin on viluinen chihuahua 🙂

Reply
Aava 25 kesäkuun, 2018 - 4:58 pm

Kauniilta näyttää 🙂 Meilläkin saunottiin juhannuksena ensimmäistä kertaa oman saunamökin saunassa ja olihan se nyt hienoa! Sisustuspostauksia odottelen kovasti, sillä tuvan ja parven sisustus on pääosin vielä suunnitteluasteella.

Reply
Sara 25 kesäkuun, 2018 - 5:02 pm

Ihana kuvia ja tunnelmia juhannuksestanne! Kiva, että jaat niitä blogiin.

Perinteet ovat kyllä mahtava asia. Me vietämme useimmiten juhannuksen takuuvarman auringon alla. Tällä kertaa saimme nauttia + 30 asteen lämmöstä Kreetalla. Eli selvisimme ilman sadetta. 😉

Reply

Jätä kommentti