Suuri mökkipettymys – unelmat menivät uusiksi

by Kerttu

En edes tiedä, miten tämän aloittaisin. Maanantaina piti alkaa mökin rakennus tontilla, tai oikeastaan sen piti alkaa jo viikkoja sitten. Maatyöt on tehty ja  kaikki on viimeisen päälle valmista. Viime viikolla sain viestin, että juhannus katkaisisi ikävästi pystytystä, joten aloitetaan hommat maanantaina.

Sunnuntai-iltana tiedustelin Ykköspuun toimitusjohtajalta tekstiviestillä, mihin aikaan rekat ovat huomenna tontilla. Tuli puhelu. Siinä kerrottiin, että hirsiä ei olekaan ja yritys on maksuvaikeuksissa.

Ei mökkiä.

Tämä on surullinen juttu. Se on sitä meille, jotka olemme odottaneet mökkiä, tunteneet ilon kuplivan kun rakasta kesäpaikkaa on suunniteltu ja valmisteltu. Tämä on valitettava tositarina myös siitä, kuinka raskasta yrittäjyys voi olla ja mitä tapahtuu kun yrittäjä väsyy. Sen sijaan, että pyydettäisiin apua, vaietaan. Se on tragedia monella tasolla.  Vaikka suututtaa, toivon yritykselle jatkossa pelkkää hyvää.

Sopimus on nyt purettu.

Olemme taas alkupisteessä, paitsi että meillä on luvat, piirustukset ja hirmuisen hieno kivijalka valmiina odottamassa rakennusta. Milloin se tulee? En tiedä.  Alan nyt perumaan tai siirtämään sovittuja toimituksia ja kaikkea sitä, minkä piti tämän kesän aikana valmistua.

Olo on surullinen ja pettynyt. Mökkiprojekti on ollut meille ison unelman toteutuminen, olemme yrittäneet suunnitella kaiken huolella ja harkiten, jotta kokonaisuudesta tulisi järkevä niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti. Tunnen itseni tyhmäksi, koska en ole osannut alkaa selvittämään asioita aikaisemmin tai ymmärtänyt, että heikko viestintä on aina merkki jostain.

Vedämme henkeä ja alamme etsimään uutta hirsitoimittajaa. Sellaista,  jonka kanssa löytyy luottamus ja yhteinen ilo siitä, että tässä toteutetaan yhden perheen unelmaa.

Saatat pitää myös

88 Kommentit

Minde 26 kesäkuun, 2018 - 4:07 pm

Voi ei, just sanoin miniälleni juhannuksena että innolla odotan teidän mökkiprojektin etenemistä … Onpa iso harmi ja p e t t y m y s …
Toivon valoisia päiviä ja uskon että löydätte paremman toimittajan ja että lopulta voitte ajatella että näin sen pitikin mennä? Tsemppiä teille !!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:48 pm

Kiitos Minde myötäelämisestä! Kyllä me löydämme toisen toimittajan ja se on sellainen, jonka kanssa ilolla saamme projektin loppuun <3

Reply
Chandelierhome 26 kesäkuun, 2018 - 4:15 pm

Voi ei. Oon tosi pahoillani! Todella surkea homma ja on niin ihailtavaa miten inhiminen ihminen sinä Kerttu kuitenkin olet. Annat ymmärrystä ja sympatiaa vaikka tuossa tilanteessa voisi ajatukset todellakin olla toisenlaiset eikä suuttumuksen läpi osaisi yksinkertaisesti ajatella toiselta kantilta.

Kaikella on tarkoituksensa uskon niin ja se ei ollut teidän mökki se vaan se on vasta tulossa ja se on upeampi kuin aikaisempi <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:49 pm

Kiitos Meiju! Ei tässä oikein kiukuttelu auta, enemmäkin peiliin katsominen. Uskon, että lopulta on kuitenkin näin parempi. Asiat ovat valmiina, nyt tulee vain viivästystä ja lisää työtä, lopputulos saattaa olla parempi <3

Reply
Mirkka 26 kesäkuun, 2018 - 4:24 pm

Voi miten suuri harmistus ! Olen pahoillani puolestasi. Tsemppiä !

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:49 pm

Kiitos Mirkka myötäelämisestä! <3

Reply
Ansku 26 kesäkuun, 2018 - 4:26 pm

Voi apua, miten ikävää niin monen kannalta. Toivottavasti löydätte sopivan toimittajan ja projekti ei veny ihan hirmuisen pitkälle.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:50 pm

Kiitos Ansku! Olen luottavainen, että asiat saadaan etenemään, onhan meillä kaikki valmiina tontilla. Jos ei tänä syksynä, ensi keväänä viimeistään.

Reply
Suvi / Valkoinen Harmaja 26 kesäkuun, 2018 - 4:49 pm

Voi Kerttu! Onpa tosi ikävä kuulla! 🙁 Mutta kaikki kääntyy vielä parhain päin ja löydätte luotettavan talotoimittajan. Harmitus on varmasti tosi suuri, kun innoissaan olette mökkiä odottaneet. Tsemppiä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:50 pm

Kiitos Suvi, näin minäkin uskon!

Reply
Nina 26 kesäkuun, 2018 - 4:58 pm

Voi ei…!
Mulla tuli kuule tippa linssiin! Olen niin pahoillani puolestasi!
Olet osasyy siihen että mökkikuumeeni nousi korkeuksiin tänä kesänä ja meillä on jo tontti. Osaan siis kuvitella mikä pettymys voi olla!
Menetittekö taloudellisesti rahat myös vai miten tämmöisissä asioissa yleensä käy? Onneksi teillä on ihana saunamökki jo valmiina. Siellä kelpaa tämä kesä rauhassa etsiä toimittajaa. Käsittääkseni toimitusajat aika pitkiä mökeissä.:/
Ihana että ymmärrystä löytyy vaikka kutja tilanne myös teille tämä <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:52 pm

Voi Nina! Kyllä minullakin pari pettymyksen kyyneltä tirahti, mutta nyt jo muina tsemppimuijina 😀 Onnea tontista! Halutko vinkin, ole tarkkana keneltä tilaat mökin 😉 Kyllä mekin mökkeilemään päästään ja onneksi on jo nyt ihana saunamökki!

Reply
Nina 27 kesäkuun, 2018 - 3:33 pm

Ihmettelen tämän toimijan moraalia kun saimme heiltä tänään vielä tarjouksen omasta saunamökistämme…?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 kesäkuun, 2018 - 3:45 pm

Ykköspuulta?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 kesäkuun, 2018 - 8:56 pm

Pakko vielä tähän alleviivata, että meidän saunamökki tuli siis NEWSAUNALTA ja heidän kanssaan ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa 🙂

Nina 29 kesäkuun, 2018 - 11:11 pm

Kyllä.

Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2018 - 11:35 pm

Laitoin Nina sähkopostin sinulle.

MaritaH 26 kesäkuun, 2018 - 5:02 pm

Tosi kurja kaikille osapuolille, mutta omat osanottoni luonnollisesti teidän suuntaan. Tällaisessa projektissa on niin monta liikkuvaa osaa, että kaikkeen on mahdotonta varautua saati vaikuttaa. Silti varmasti aivan älytön pettymys ison vaivan jälkeen, kun tulee tällainen määrittämätön viivästys ja lisätyö. Onneksi on mietityt piirustukset ja suunnitelmat – ja se valmis pohjakin. Voimia uuteen alkuun, muista myös levätä ja ottaa aikalisää, niin mieli saa tilaa toipua ja palautua.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:54 pm

Kiitos MaritaH! Olet oikeassa, paljon asioita jotka vaikuttavat toisiinsa, kaikkea ei voi ennustaa ja toki tässäkin luotimme esim. tutun myyjän sanaan. No, oppineena eteenpäin. Otetaan kyllä breikkiä, kesäloma alkaa pian ja saamme koko perhe uutta ajateltavaa ja uusia maisemia <3

Reply
Katja 26 kesäkuun, 2018 - 5:07 pm

Voi ei, mikä uutinen 🙁 toivottavasti löytyy pian uusi teille juuri passeli toimittaja ja saatte mökki projektin uudelleen käyntiin! ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:54 pm

Kiitos Katja, näin minäkin toivon!

Reply
Ruusa 26 kesäkuun, 2018 - 5:10 pm

Voi mikä järkytys! Miten tuollaista voikaan tapahtua. Olen samaa mieltä Chandelierhomen kanssa – suhtaudut asiaan ihailtavan rauhallisesti vaikka asia on todella kurja ja surullinen. Se että osoitat myötätuntoa ja ymmärrystä yrittäjälle on hatunnoston arvoista. Asioilla on tapana järjestyä, toivottavasti teillä entistä paremman mökin muodossa. Teillä on ihana kesäpaikka ja siinä jo viehättävä saunamökki. Toivottavasti kaikki muut haaveet toteutuvat ajan kanssa.

Olen pidempään seurannut blogiasi. Nyt oli pakko kommentoida. Valoisa luonteesi, rehelliset pohdinnat ja miellyttävät sisustukselliset teemat, kuvat ja ideat ovat saaneet minut seuraamaan blogiasi. Sivusi on ensimmäisenä suosikeissani ja uudet jutut aina yhtä ilahduttavia. Tsemppiä ja hyvää kesän jatkoa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:55 pm

Kiitos tuhannesti Ruusa ja ihanat tsemppiterveiset <3 Ei tässä jalan polkeminen auta, enemmänkin ärsyttää että itse en ole ollut paremmin kartalla ja vaatinut parempaa palvelua. Jokainen kokemus opettaa ja tästä voisi saada kyllä jonkun Vuoden mökinrakentaja-diplomin 😀

Reply
Irna 26 kesäkuun, 2018 - 5:13 pm

Voi eiii!!! Todella harmittaa teidän puolesta.. Tutustukaapa Salvokseen. Paljon olen kuulluy heitä kehuttavan.
Oot Kerttu tosi ihana tyyppi, tykkään katsoa sun insta storeja vaikken sua henkilökohtaisesti tunnekkaan. Pidä lippu korkealla! ❤

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:56 pm

Kiitos kaunis Irna ihanista sanoista! <3

Reply
Mariina 26 kesäkuun, 2018 - 5:22 pm

Voi ?, ikäviä uutisia. Olen myös mielenkiinnolla odottanut tulevaa. Nyt ei muuta kuin positiivisella mielellä nautitte ihanasta saunamökistä samalla etsien uutta. Kaikkea hyvää ja ihania yhteisiä hetkiänne saunamökkeillen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:56 pm

Onneksi tosiaan on saunamökki ja siinä hankinnassa meni kaikki alusta loppuun täydellisesti nappiin <3 Kiitos Mariina!

Reply
Jaana 26 kesäkuun, 2018 - 5:25 pm

Voi kurjuus. Uskon kuitenkin, että tämä on merkki jostain ja jotain parempaa on tulossa. Nauttikaa ihanasta saunamökistä, heittäkää kunnon löylyt❤️ Tsemppiä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:57 pm

Just näin, kiitos kannustavista sanoistasi Jaana!

Reply
Minna 26 kesäkuun, 2018 - 5:26 pm

Todella kurja juttu ? mutta kaikella on tarkoituksensa, vaikka just nyt ei varmaan yhtään tunnu siltä, mutta ihan varmasti saatte mieleisen mökin, ennemmin tai myöhemmin ❤

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:58 pm

Olen ihan varma, että asiat järjestyvät järjestelemällä <3 Kiitos kannustuksesta Minna!

Reply
Kaija 26 kesäkuun, 2018 - 5:42 pm

Tuolla suhtautumisellasi taatusti tulee parempaa tilalle.
Oma lausahduksen vastoinkäymisissä on ”kiitän tästäkin, vaikka en vielä ymmärräkään miksi”.
Elämä yllättää lopulta positiivisesti, usko pois. ❤️

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:58 pm

Ihana ohjenuora, voisin lainata tuota. Mummoni sanoi, että vastoinkäymisen ovat naamioituja myötäkäymisiä. Olen aina uskonut häntä <3

Reply
Kaarina Leppänen 26 kesäkuun, 2018 - 7:19 pm

Voi harmi.?? Voimia teille. Peuratalot, Honkarakenne, Kontiotuote vois olla vaihtoehtoja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:59 pm

Kiitos vinkeistä, eiköhän saada joku luotettava toimija kaveriksi ja projekti kunnialla maaliin 🙂

Reply
Eevi 26 kesäkuun, 2018 - 7:28 pm

Olipa kurja uutinen ja varmasti teille tosi suuri pettymys ? Toivottavasti uusi ja hyvä hirsitoimittaja löytyy pian (ja löytyyhän se) ja pääsette projektissa taas eteenpäin. Tsemppiä ❤️

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 10:59 pm

Pettymys tosiaan, huh! Mutta eteenpäin mennään <3

Reply
Jenni 26 kesäkuun, 2018 - 7:45 pm

VOI ei !!!! Tsemppiä teille, nauttikaa kuitenkin siitä mitä teillä jo on – upea saunamökki!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 11:00 pm

Kiitos Jenni! Saunamökki tuo iloa ja se on tosi mieleinen <3

Reply
Kati 26 kesäkuun, 2018 - 8:09 pm

Huh 🙁
Teen töitä saneerauksessa olevien yritysten kanssa ja juurikin valitettavasti on näin, että apu pyydetään liian myöhään. Siitä koituu paljon harmia kaikille.
Voi itku ja tsemppiä nyt! Ehkäpä unelmat ei kaadu kuitenkaan, vaan ne vahvistuu. Entistä parempana, vaikka se nyt ei siltä tunnu. Kaikella on tarkoituksensa lopulta ja varmasti teille on se oikea hirsitoimittaja olemassa ? Tsemppihalit!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 11:00 pm

Just näin itsekin uskon. Nyt vain eteenpäin entistä viisaampana, kiitos Kati!

Reply
Anita 26 kesäkuun, 2018 - 8:11 pm

Ou nou, voin vain kuvitella ketutuksen määrän. Kaikella kuitenkin joku tarkoitus vaikka sitä nyt on vaikea uskoa. Pää pystyyn Kerttu & perhe. Kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu ja saatte unelmien mökin perheellenne. Tästä vastoinkäymisestä jääköön elämään teidän perheelle tarina kuinka tästäkin selvisitte yhdessä. Tsemppiä kaikkeen ❤️

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 11:13 pm

Kiitos Anita <3 Olen todella sydämestäni otettu kaikista näistä kauniista sanoista, joilla te lukijat olette minua ilahduttaneet. Täyttä kultaa <3 Aion tehdä tästä sellaisen muiston, jota aina juhannuspöydässä mökin terassilla kerrataan ja lapset ovat ihan "taas äiti muistelee sitä samaa juttua…!" 😀

Reply
Emmi 26 kesäkuun, 2018 - 8:20 pm

Oi, olen seurannut blogiasi vasta mökkiprojektinne alusta. Käsittämättömän upea suhtautuminen yrittäjän väsymiseen omasta pettymyksestänne huolimatta. Omasta kokemuksesta yhdyn täysin tuohon, että huono yhteydenpito on usein merkki jostain ongelmasta. Aikoinaan ison talomme kaikki kiintokalusteet piti tulla tiistaina, maanantaina ilmeni että keittiökauppias ei ollut jaksanut burnoutin takia toimittaa kuviamme tehtaalle ja tehdas oli juuri aloittamassa muutaman päivän kuluttua 4 viikon kesäloman. No siitä selvittiin hampaita kiristellen. Itsekkin yrittäjä, mutta toistaiseksi ei puhkipalamista.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 11:03 pm

Kiitos Emmi! Olisi toki pitänyt hälytyskellojen soida nopeammin, mutta toisaalta halusin luottaa annettuun sanaan. Yrittäjän tärkein voimavara on oma jaksaminen. Ai että tuota viivästystä teidän kiintokalusteiden kanssa, ei varmasti ole naurattanut tilanteessa!

Reply
Jaana Karhu 26 kesäkuun, 2018 - 8:29 pm

Ei voi olla totta..! En voi edes kuvitella mikä pettymys teillä siellä on. Mökin odotus ja suunnittelu on ollut varmasti niin ihanaa ja nyt tällainen. Ja pääsitte jo pitkälle muissa suunnitelmissa, sauna ja kaikki ♥ No mutta kaikella on tarkoituksensa ja uskon että teitä odottaa jotain vielä parempaa mökkiprojektissa! ♥

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 11:05 pm

Onhan tämä aikamoinen pommi, viimeiseen saakka kun uskoin sanaan ja siihen, että toimitus on tulossa. No, nyt vain uutta kohti ja entistä tarkempana. Luulen, että lopulta parempi näin, mitään ei oltu tontilla aloitettu, eikä rahat ole sisässä.

Reply
piita vilta 26 kesäkuun, 2018 - 9:09 pm

Ikävä kyllä pienellä googlettamisella löytyy jo kovastikkin merkkejä kyseisen yrityksen talousongelmista. protestilistalla löytyy velkoja usealle taholle. Jo se että velkomustuomio on annettu jopa 400€ velasta pitäisi laittaa hälyytyskellot soimaan. Silloin ei ole kyse yrittäjän vain väsymyksestä vaan välinpitämättömyydestä. Nämä on niitä asioita jotka PITÄÄ selvittää siinävaiheessa kun projektin aloittaa. Eikä sekään vielä riitä että yritys pystyy tavaran toimittamaan vaan myös se että takuu on voimassa vielä senkin jälkeen kun perävalot himmenevät. Vaikka rahaa ei olisikaan siirtynyt yrittäjän tilille niin perustukset ja muut kulut ovat jo maksaneet teille pitkän pennin. Jälkiviisautta sanoisi joku mutta olkoon opiksi muille vastaavia projekteja suunnitteleville. Saa olla hyväsydämminen <3 muttei tyhmä.

Reply
Marja 26 kesäkuun, 2018 - 11:01 pm

Tuliko hyvä mieli kommenttisi kirjoittamisesta? Eiköhän tämä pettymys riitä pahanolon aiheuttajaksi joten Kerttu ei varmaankaan toivo tämän tyylisiä kommentteja. Hän on nostanut kätensä virheen merkiksi ja tuonut asian ihmisten tietoon ettei vastaavaa tapahtuisi muille.

Tsemppiä Kerttu!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 11:14 pm

Marja <3 <3 <3

Reply
piita vilta 27 kesäkuun, 2018 - 11:32 pm

Marjalle terveisiä: Ei, ei tullut hyvä mieli tämän viestin kirjoittamisesta eikä tarkoituskaan ollu Kertun mieltä pahoittaa. Mutta muuttuko totuus vaikka sen kuinka verhoaisi sateenkaarilla ja yksisarvisilla. Niinkuin Kerttu jo monessa kommentissa totesi että liika hyväuskoisuus kostautui tässäkohtaa ja tästä otetaan opiksi. Eiköhän tämänkin keskustelun paras puoli ole se että joku tuleva rakentaja tämän luettuaan ennakoi ettei tarvi olla jälkiviisas.

Reply
Kerttu / Modernisti kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 11:07 pm

Piita vilta, Olet siinä oikeassa ja toki viime vuoden puolella katsoin luvut, silloin viivan alla oli hintsusti plussaa. Nythän tietoa talousongelmista on jo paljonkin. Meillä tuttu myyjä sai luottamuksen, mikä oli virhe. Nyt ei ole onneksi vielä mitään tehty tontilla, eikä myöskään rahaa sisässä firmassa eli ei mitään peruuttamatonta ole käynyt.Jälkiviisaus on aina helpompaa kuin ennakointi.

Reply
Retromoderni 26 kesäkuun, 2018 - 9:29 pm

Voi sitä ketutuksen määrää. Niin innolla täälläkin odoteltiin mökkiä ja oma mökkikuume taas vaan kasvoi. Mutta elämä se osaa väliin yllättää näin kurjallakin tavalla, ja ihan hirveälle varmasti tuntuu yrittäjästä. Toivottavasti löydätte pian uuden toimittajan, niin päästään jatkamaan mökin nousua ja niitä sisustuspostauksia. Tsemppiä ja iso hali.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 11:08 pm

Ei tässä voittajia ole, mutta nyt me mennään suunnitelmien kanssa eteenpäin omassa tahdissamme. Kiitos Suvi kannustuksista <3

Reply
Mika Rytky 26 kesäkuun, 2018 - 10:10 pm

Tänään illalla sain viestin tilanteestanne ja olen välittänyt tiedon meille Kontiotuotteen myyntiin. Toivottavasti voisimme olla avuksi projektisanne. T. Mika (Kontituote Oy:n hallituksen pj.)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 11:08 pm

Kiitos Mika!

Reply
Aimo 26 kesäkuun, 2018 - 10:12 pm

Annan vinkin. Tarkistakaa aina yrityksen taustat( luottotiedot). Ei nämä tule yllätyksenä, vaikeudet näkyvät kyllä tilinpäötöksessä. Nyt on sellainen aika että kannattaa seurustella vakavaraisten yritysten kanssa. Voimia mökkirakentamiseen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 11:08 pm

Ehdottomasti!

Reply
Annie 26 kesäkuun, 2018 - 10:32 pm

Olen lukenut vuosia blogiasi hiljaisuudessa kommentteja jättämättä. Nyt joudun kuitenkin rikkomaan hiljaisuuden ja kommentoimaan. Olen äärimmäisen pahoillani tilanteesta ja toivon että asiat järjestyvät jonkun toisen hirsitoimittajan kanssa. Ihana on ollut seurata mökkisi tarinaa. Aurinkoa perheellesi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 11:16 pm

Kiitos kun nyt jätit kommentin, on aina ihana saada ääni blogin lukijoille. Uskon kyllä, että asiat järjestyvät, ainakin kun niitä järjestellään. Kyllä meille vielä mökki saadaan. Kaunista kesää myös sinulle!

Reply
Hanna 26 kesäkuun, 2018 - 10:38 pm

Voi itkujen itku! Kovasti voimia ja tsemppiä teille koko perheelle tähän pettymykseen! Toivottavasti löydätte.uuden toimittajan ja saatte upean mökin upealle paikalle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2018 - 11:17 pm

Kiitos Hanna, eiköhän tämä vielä iloksi muutu. Sanotaanko, että muutamia ”muuttuvia” tekijöitä tiedossa, ennen kuin mökki on valmis 😀

Reply
Kolmen äiti 26 kesäkuun, 2018 - 11:42 pm

Voi ei mitä uutisia. Ihailen kuitenkin suhtautumistasi asiaan, kuten niin monet muutkin. Olet Kerttu sydämellinen!

Onneksi teillä on jo saunamökki tontilla ja pääsette nauttimaan kesästä sieltä käsin. Ehkä pienemmässä tilassa mökkeily on ainakin lapsista oikein hauskaa – vähän kuin retkellä olisi. Kovasti tsemppiä ja toivotaan että teille löytyy loistava uusi kumppani projektiin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 kesäkuun, 2018 - 6:00 pm

Kiitokset kannustuksesta Kolmen äiti <3 Saunamökki pääsee tehokäyttöön ja ainakin juhannuksena lapset nauttivat kun oltiin siellä lähekkäin. Kyllä meille vielä mökki saadaan, vaikka se aikaa ottaakin.

Reply
Susanna Suominen 26 kesäkuun, 2018 - 11:59 pm

Voi kurjaa! On varmasti teille suuri pettymys. Lukiessani viimeiset lauseet mieleeni tuli Finnlamelli. Ehdottomasti luotettava ja varma toimittaja. Tekevät myös teidän omista piirustuksista mökin ja heiltä saa myös omakotiasumiseen hirsikoteja. Markkinajohtaja. Suosittelen! Kannattaa kysellä heltä lisätietoja. Tsemppiä rakennusprojektin uudelleen aloitukseen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 kesäkuun, 2018 - 6:01 pm

Kiitos vinkistä Susanna! Luotettavuus nousee ykköskriteeriksi ja vaadin myös jatkossa hyvää viestintää. Mukava kuulla, että olet ollut omaan valintaasi tyytyväinen.

Reply
mh 27 kesäkuun, 2018 - 6:51 am

Suosittelen lämpimästi peurataloja! Itse asunut 3 vuotta peuran hirsitalossa enkä vaihtaisi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 kesäkuun, 2018 - 6:02 pm

Kiitos suosituksesta!

Reply
Poletti 27 kesäkuun, 2018 - 8:07 am

Todella, todella harmillista. Tuli ihan paha mieli puolestanne, koska pettymys on todella käsin kosketeltavissa instastoriesin ja tämän postauksen kautta.

Kaikki varmasti järjestyy ja aika tasoittaa tämänkin rypyn. Mutta kuten sanoit, nyt on varmasti hyvä hetki vetää henkeä. Se oikea mökintoimittaja löytyy kyllä.

Onneksi teillä on ihana ranta ja ihana saunamökki, jossa voi löylytellä pahimmat pettymykset pois. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 kesäkuun, 2018 - 6:02 pm

Kyllä tämä aidosti ja isosti harmittaa, mutta kyllä tästä selvitään. Nautitaan siitä mitä on ja tunnustellaan, kuka voisi olla se oikea kumppani tässä hommassa.

Reply
Kjhh 27 kesäkuun, 2018 - 9:38 am

Hetkinen… ymmärrän harmituksen mutta eihän tämä tarkoita ettei mökkiä tule lainkaan, vaan että aikataulu viivästyy!
Iso kuva, iso kuva! Ja nythän teille tulee vielä parempi mökki.
Ja ymmärrän harmituksen, mutta isossa kuvassa tämä on pieni myöhästys!
Onpahan lapsille ja lastenlapsille loppuelämän tarina kerrotavaksi.
Tsemppiä puristukseen! Ja positiivisia ajatuksia!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 kesäkuun, 2018 - 6:03 pm

Juuri näin, mökki tulee, mutta joskus myöhemmin. Meillä on sitten koko loppuelämä nauttia siitä <3 Kiitos kannustuksista, ne tuntuvat hyvältä 🙂

Reply
Katja T 27 kesäkuun, 2018 - 10:11 am

Voi ei? Meillä oli hilkulla käydä meidän talon kanssa samoin… Kun kaikki oli hiottu ja sovittu, niin viimeisillä voimilla tarkastin yrityksen maksukyvyn joka sitten onneksi selvisi ennen kuin kuokkaa laitettiin maahan. Tosi tosi kurja homma… Mutta täytyy todella nostaa hattua tuosta sinun asenteesta. Oot huipputyyppi? Usko pois, teille tulee vielä huippuhieno mökki!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 kesäkuun, 2018 - 6:06 pm

Ai kamala, ei tämä tosiaan ihan tavatonta ole rakennusalalla. Tarkkana saa olla. Ja suuret kiitokset kauniista sanoista, teidän myötäeläminen tekee tilanteesta paljon siedettävämmän <3

Reply
M 27 kesäkuun, 2018 - 10:38 am

No Ohhoh… kuulostaapa vähän tutulta vanhempieni viime kesän hirsimökin kanssa… siellä pienyrittäjä, joka oli tutun suositusten mukaan hyvä toimittaja, olikin jotain muuta.. kokoajan venyi, sanottiin Viimeseen asti että huomenna tulee jne ja kun alkoi lopulta tulla, tuli hirsiä pienen pienissä erissä ja aina puuttui ja puuttui osa ja loput, oli tekosyitä tekosyyn perään. Veikkasimme, että toimittaja oli vain pulassa, koska valmiita hirsiä ei ollut ja niitä hän sitten tehtaili jokaisen pienen erän välissä lisää. Mökki tuli pystyyn, mutta laatu on vähän sitä ja tätä, ei täysi priimaa. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin tässä tarinassa kuitenkin… tsemppiä ja uskon että saatte vain parempaa menetyksen tilalle:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 kesäkuun, 2018 - 6:09 pm

Huh, just tuollaista! Voi kun olisi vain pokkaa sanoa, että nyt on vaikeaa, usein asiakkaaltakin voisi löytyä joustoa ja ratkaisukykyä. Onneksi saitte mökin pystyyn. Eiköhän mekin, kunhan vaan saadaan uudet suunnitelmat punottua.

Reply
Sara 27 kesäkuun, 2018 - 1:08 pm

Voi ei, Kerttu! Olen todella pahoillani puolestanne!

Ensin en ollut uskoa asiaa IG:n puolella, mutta uskottavahan se oli, kun luki tämän blogipostauksen. Tunteet ovat varmasti pinnassa ja pettymys on suuri, mutta ihailen sinua asenteestasi ja siitä, että sinulta löytyy myötätuntoa tälle pettymyksen aiheuttaneelle yrityksellekin. Ihan varmasti saatte unelmienne mökin vaikka sitten mutkien kautta. Tsemppiä ja voimia!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 kesäkuun, 2018 - 6:10 pm

Voi Sara <3 Kiitos kannustuksesta ja kauniista sanoista <3

Reply
PM 27 kesäkuun, 2018 - 1:11 pm

Voi ei! Myötäelän pettymystänne ja toivotan intoa uuden mökin kanssa. Onpa todella harmillinen tilanne, onneksi teillä on ihana saunamökki ❤️ Se pelastaa paljon! Ihailtavan positiivinen ja eteenpäin katsova asenne sinulla. Kun yksi ovi sulkeutuu niin toinen avautuu. Ehkä nyt toteutuukin se aprillipila kahvila/sauna projekti vai mikä se nyt olikaan ?(lähtee selaamaan vanhoja postauksia…)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 kesäkuun, 2018 - 6:10 pm

Haha, joo pitää palata siihen suunnitelmaan julkisesta saunasta 😀 Itse asiassa sellainen on jo tulossa Jyväskylään, tosin ei minun toimestani. Kiitos PM kannustuksesta <3

Reply
PM 28 kesäkuun, 2018 - 1:57 pm

Enpä tiennytkään, Googlettelin, muttei osumaa. Mikäs juttu se sauna on? Auton nokka suuntaa taas ensi viikolla kohti ihanaa kotikaupunkiani Jyväskylää 🙂 Kuvittelin muuten Sauna pilan olleen tämän vuoden aprillia, mutta olikin viime vuoden juttu. Ihmeellistä miten jotkin postauksen jää mieleen! Olen ilmeisesti lukemut blogiasi jo aika pitkään 🙂

Reply
Taru 27 kesäkuun, 2018 - 2:34 pm

Voi ei, tuntuu kurjalta teidän puolesta! Mutta onneksi teillä on toisenne❤ ja tulee se kesä ensi vuonnakin, jos ei tälle vuotta enää ehdi. Sun blogia alusta asti lukeneena ja sua IG:stä seuranneena ihailen Kerttu sun asennetta suuresti. Joka tapauksessa ihanaa kesää!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 kesäkuun, 2018 - 6:11 pm

Kiitos Taru! Kesä on ensi vuonnakin ja onhan tässä loppuelämä aikaa. Pitää uskoa, että kun tehdään kahteen kertaan asioita, niin lopputulos on entistä parempi <3

Reply
Sandra 27 kesäkuun, 2018 - 9:00 pm

Onpa harmillinen juttu! Mutta ehkä tulossa vielä jotain parempaa. Lämpimät suosittelut Kontion hirsimökeille. ?

Reply
Sari N. 27 kesäkuun, 2018 - 10:44 pm

Voi kuinka harmillinen käänne ja viivästys! Seurasin innoissani mökkiprojektianne, ja nyt sitten tuli tällainen viivästys. Onneksi on se saunamökki kuitenkin, ja sehän on aivan ihana, ja sielläkin pystyy näköjään öitä viettämään. Minullekin on herännyt ajatus, josko sitten kuitenkin pienen saunamökin laittaisin Päijänne-tontilleni…Ennätin jo jossain välissä luopua haaveesta, koska elämä toi tullessaan niin paljon talodellisia haasteita. Toisten esimerkki saa haaveet heräämään uudelleen :). Ihailen positiivista elämänasennettasi ja ymmärrystäsi yrittäjää kohtaan. Olet aivan upea, vahva nainen :). Arvostan sinua syvästi.
Sari N.

Reply
Heli 2 heinäkuun, 2018 - 1:15 pm

Voi ei! Meille pitäisi tulla samaisen firman mökki ja vielä perjantaina puolisoni oli yhteydessä yritykseen eivätkä he maininneet mitään asiasta. Aivan kamalaa lukea täältä että firma on maksuvaikeuksissa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 heinäkuun, 2018 - 3:37 pm

Valitettavasti näin on tilanne. Kannattaa ottaa yhteys suoraan toimitusjohtajaan. Konkurssia firma ei ole tehnyt, joten liiketoiminta voi jatkua. Mutta meiltä meni täysin luottamus, laita minulle sähköpostia, jos haluat keskustella lisää modernistkodikas@gmail.com.

Reply
Villa K 9 heinäkuun, 2018 - 8:30 pm

Moi Kerttu!
Suosittelen lämpimästi Pluspuuta. Kannattaa varmaan pyytää myös heiltä tarjous uudesta mökistänne.
Meillä ainakin heidän kanssaan kaikki on sujunut upeasti. Uskon että myös design miellyttää silmääsi.
Ihana tuo teidän saunamökki ❤

Reply

Jätä kommentti