Raksatunnelmia mökkitontilta – saunamökin pintakäsittelyt valmiina

by Kerttu
Raksatunnelmia mökkitontilta – saunamökin pintakäsittelyt valmiina
Raksatunnelmia mökkitontilta – saunamökin pintakäsittelyt valmiina

Mökkipäiväkirja, osa 4: Saunamökin pintakäsittelyt

Onnea ovat olleet kauniit ja kuivat päivät mökkitontilla, sillä olemme saaneet kaikki pintakäsittelyt hoidettua. Huomenna, juhannuksen aatonaattona, tapahtuu myös tosi paljon. Aamupäivällä alkaa terassin rakentaminen, suunnitelmissa on noin 16 neliön lehtikuusiterassi, joka lisää oleskelumukavuutta huomattavasti. Toivottavasti homma sujuu ripeään ja on iltaan mennessä valmis, näin tietenkin uskoo ikuinen optimisti.

Otetaan pieni kurkistus NEW SAUNAn pintamateriaaleihin.

Tuvan katto maalattiin  kahteen kertaan valkoiseksi ja se raikasti ilmettä kauniisti. Seiniin valittiin käsittelyksi Teknoksen 3036, sekoitettuna Uulan Ilona-kuultomaaliin. Tavoitteena oli jättää hirsi mahdollisimman luonnolliseksi, mutta taittaa pois kellertävyyttä. Seinät vaativat myös kaksi käsittelykertaa.

Lattiassa on Osmo Colorin värillinen öljyvaha 3040, kuultava valkoinen. Meillä oli ensin väritön öljy, mutta onneksi kyselin vielä suuresti arvostamani sisustussuunnittelija Tuija Talvitien mielipidettä ja hän kannusti ottamaan mukaan vähän valkoista, jotta kellertyvä männynsävy ei ala paistamaan läpi. Alakuvassa tilanne on kesken, ensimmäinen kerros on levitetty puoleen väliin ja tarkkasilmäinen näkee kuvasta selkeän värieron. Kahden kerroksen jälkeen lattian sävy on superkaunis!

Saunakin on käsitelty, mutta kuvien puuttuessa palataan siihen myöhemmin.

Suurin muutos tapahtui nimittäin ulkopuolella, kun saunamökki sai ylleen tumman sävyn. Ensin mökki käsiteltiin värittömällä Valtti pohjusteella ja sen jälkeen laitettiin kaksi kerrosta Tikkurilan Valtti-kuullotetta, sävynä piki.

Ihan viimeistä silausta en ole nähnyt vielä itsekään, sillä mieheni ja appiukkoni kävivät tänään työn viimeistelemässä. Kuvien perustella lopputulos on tosi hyvä ja pidän siitä, miten tumma mökki sulautuu maisemaan. Viimeinen niitti sävypäätöksen arkkuun on upea Talo Markki, jossa saimme vierailla Asuntomessuilla pari vuotta sitten. Helpottaa kummasti päätöksen tekemistä, kun näkee vaihtoehtoja luonnossa.

No mitäs lapset sitten ovat tehneet, kun me olemme maalanneet? Aika lailla tätä! Uintia, kahlausta, vesileikkejä ja kirmailua välillä mummon ja papan saunaan naapuritontille lämmittelemään. Hiekkarantakin on aika hyvällä mallilla ja heinäkuussa saadaan vielä laiturikin rantaan, niin perusasiat alkavat olla kunnossa.

Pienen viivästyksen jälkeen Ykköspuun rekka kaartaa tontille maanantaina ja siitä alkaa kolmen viikon tohina varsinaisen mökin pystytyksen tiimoilta.  Sitä ennen nautitaan ne maagiset ensilöylyt omassa saunassa ja nukutaan kuin pienet possut rivissä saunatuvassa.

Eikä sovi unohtaa suosikkivaihettani; pitäähän tupa ensin sisustaa!

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Retromoderni 21 kesäkuun, 2018 - 6:44 am

Tulee upea. Tuon kokoinen riittäisi meille varsin hyvin omaksi oleskelupaikaksi. Saunan tilalle mukuloille oma pesä, koska löytyy jo savusauna. Näkisin vaan tuon siellä kallion päällä ja suunta merelle. Jatkan haveilua. Hyvää juhannusta ❤

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 kesäkuun, 2018 - 7:51 am

Kiitos Suvi! Tästähän saa vielä kokoa isomman eli 24 neliöisen, siinä on sitten myös varasto. Voisi olla ihan täydellinen. Jos sauna on lasten majoitussoppi, siihen laittaisin isomman ikkunan, ei maksa kuin 80 euroa lisää. Meillä tuo pienempi, koska pidän saunan hämyisästä tunnelmasta <3 Hyvää juhannusta sinnekin!

Reply
Merja 21 kesäkuun, 2018 - 9:20 am

Hei, onnea tämänastisista saavutuksista ja Hyvää Juhannusta! Mielenkiinnolla seurataan homman edistymistä, vaikka oma mökki onkin valmis. Aina kuitenkin tarvii jotain paikkaa fiksata, koska luonto on niin armoton. Terassin maalaus/kyllästys meni viime vuonna jotenkin mönkään. Ei kestänyt talven lumipeitettä, kuori ihan pilalle keväällä, että uusiksi meni.

Reply
Vikkis 21 kesäkuun, 2018 - 10:45 am

Olisin laittanut Tremaxia alle, tremax vaalentaa hirsiä ja estää kellastumisen. Muuten peittovalkoiseksi maalattukin saattaa taitaa vaaleanpunaiseen 🙂

Reply
Heidi/Uniikkitalomme 21 kesäkuun, 2018 - 11:40 am

Heippa! Mielenkiinnolla seuraan teidän mökki projektia, itsellänikin on kova mökkikuume ja mieskin alkaa mökki-idealle pikkuhiljaa lämmetä! Me maalasimme terassikatoksen myöskin sävyllä piki ja hyvä tuli? Ihanaa Juhannusta!☀️

Reply
PM 21 kesäkuun, 2018 - 3:42 pm

Heippa!
Hyvältä näyttää sisältä, taidan ottaa ainakin lasten kesähuoneeseen tästä maalausvinkit ? Meillä Porin puupoikien Erkin verstas, jos kiinnostaa kurkata! Tumma ulkoväritys sopii hienosti maisemaan.

Reply
Emilia 21 kesäkuun, 2018 - 10:01 pm

Hyvältä näyttää! Minkälaiset vesisysteemit teillä on saunassa ja tulevassa mökissä? Tuleeko pumpulla vai kannatteko pesuvedet ehkä järvestä? Entä likavesien käsittely? Insinööriä kiinnostaa 😉 Kiva seurata tätä prosessia! Mukavaa juhannusta!

Reply
Aleyna 22 kesäkuun, 2018 - 7:55 am

Ihana paikka

Reply
MiraP 22 kesäkuun, 2018 - 2:12 pm

Onnea omaan mökkiin! Tai tässä vaiheessa omaan saunaa :-)! Ihania muistoja niin lapsille ku aikuisillekin!

Reply
Elina //Talo Markki 27 kesäkuun, 2018 - 9:04 pm

Ihanan värin valitsitte! Kiva kun inspiroiduitte meidän talon sävystä. Olemme itse edelleen ihastuneita mustaan ulkoväritykseen, josta hirsi kuultaa läpi luonnollisuuttaan huokuen. Ihania kesäpäiviä teille mökille. Harmillisen takapakin joudutte kärsimään, mutta asioilla on tapana järjestyä ja varmasti saatte pian ansaitsemanne ja kaipaamanne mökin tontille. Kiitos linkkauksesta blogiini! 🙂

Reply

Jätä kommentti