Voi Pariisi minkä teit

by Kerttu
Voi Pariisi, minkä teit. Otit meidät haltuun ja näytit itsestäsi pienen vilauksen. Olit niin kaunis ja salaperäinen, että olisin halunnut tutustua sinuun paremmin. Elegantti ja tyylikäs, mutta vastoin ennakko-odotuksiani, et yhtään liian ylpeä. Kun kuljin kaduillasi, tunsin jollain hassulla tavalla kuuluvani sinne, vaikka olkapäällä ei keikukaan Chanelia, eikä kieleni solju kuin kevätpuro. 

Vietimme viime viikolla Tjäreborg-yhteistyömatkan merkeissä Pariisissa kolme yötä. Matkamme painopiste oli taianomaisessa Disneylandissa, josta kirjoitan oman postauksen. Perjantaiaamuna hyppäsimme junaan ja ajoimme reilun puolen tunnin matkan Pariisin keskustaan. Emme halunneet suunnitella päivää tukkoon, vaan olimme päättäneet, että haluamme nähdä Eiffel-tornin ja Riemukaaren. Kaikki muu olisi plussaa. 

Jäimme junasta pois Riemukaarella ja kävelimme kohti Eiffel-tornia. Kun saavuimme kadunkulmaan, josta aukesi täysi näköala Seine-joelle ja Eiffeliin, suustani kuului huokaus. Niin monesti valokuvissa ja elokuvissa näkynyt monumentti oli silmien edessä ja tuntui, kun olisi astunut johonkin kulissiin. Pariisi ja Eiffel-torni vain kuuluvat yhteen. 

Kävelimme lähemmäs ja tornin valtava koko alkoi hahmottua. Eiffel rakennettiin vuoden 1889 maailmannäyttelyä varten ja se herätti pariisilaisissa valtavasti vastustusta. Olikin tarkoitus, että torni puretaan, mutta toisin kävi. 

Torniin voi mennä kävellen tai hissillä, mutta valtavien jonojen vuoksi päätimme ihailla sitä maankamaralta. Eiffel ei ole korkeanpaikankammoisten unelmakohde, sillä ensimmäinen kerros sijaitsee 57 metrin, toinen 115 metrin ja kolmas 275 metrin korkeudella. Uskon, että illallinen ylimmässä ravintolakerroksessa yli  300 metrin korkeudessa on huikea elämys. 

Ostimme jäätelöt ja istuimme puistonpenkille suuren puun alle. Tytär ihmetteli tornia, minä kaivoin kameran esille ja otin pari valokuvaa. Yhtäkkiä tapahtui jotain todella outoa! Puusta rätkähti alas kuollut lintu suoraan tytön jalalle, jossa oli vain avonainen ballerinakenkä! Katsoin maassa olevaa lintua ja huomasin, että siltä puuttui pää. Muutaman sekunnin tuijotin lintua ja sitten tytärtäni, joka katsoi minua silmät lautasen kokoisina. Ennen kuin ehdin ajattelemaan, suustani kuului kovaääninen: hyyyiij!. Reaktioni sai tytön itkuun ja minut taas tilanteen tasalle. Kysyin, sattuuko vai oletko vain säikähtänyt. Onneksi vain jälkimmäistä. Kaivoin esille puhdistusliinoja ja vaihdoimme penkkiä. Mikä todennäköisyys voi olla, että puusta tipahtaa päälle kuollut lintu? 

Hetken päästä tilanteelle saattoi jo nauraa. Onpahan taas yksi sattumus matkamuistoksi! Kaikki on näköjään mahdollista.

Lähdimme kävelemään Seinen rantaa pitkin. Vaikka muina päivinä reissullamme ropisi vettä enemmän tai vähemmän, tämä Pariisi-päivä oli onneksi poutainen. Kun pitää silmät auki, näkee kaikenlaista:  tyttären poimiman pienen kukkasen tai polkupyöräpoliisien pysäyttämät taskuvarkaat.

Koska aikaa oli vähän ja nähtävää paljon, päätimme optimoida ajankäytön ja hyppäsimme tunnin kestävälle Seinen risteilylle. 
Seineltä käsin pääsimme ihailemaan muutamia must-kohteita, kuten Notre Damea, Bibliothéque Mazarinea eli vanhaa kirjastoa, lukoistaan tunnettua Pont des Arts-siltaa sekä Assemblée Nationalea eli eduskuntataloa. 

Ihmiset olivat kokoontuneet  rannoille istuskelemaan ja piknikille. Ympärillä oli vihreää ja vehreää, kevät oli jo monta askelta Suomea pidemmällä.

Oikeastaan minulla oli Pariisi-päivälle vielä yksi tavoite: nauttia lasi aitoa samppanjaa. Toiveeni toteutui Seinen risteilyllä.

Pariisissa olisin voinut vain kävellä, kävellä ja kävellä. Onneksi mukana oli neljävuotiaalle matkarattaat, jonne neiti nukahtikin heti laivasta noustuamme. Lisäksi on pakko ylistää noita Adidaksen mustia kupariraitaisia kaupunkilenkkareita.  Ballerinoissa jalat olisivat varmasti sanoneet yhteistyösopimuksen paljon aikaisemmin irti, mutta näissä riitti iskunvaimennusta asfalttikilometreille. Mukavan mekon kanssa yhdistelmästä tuli varsin citykelpoinen. 

Pariisia sanotaan rakkauden ja romantiikan kaupungiksi, eikä suotta. Siltojen kaiteista löytyy lukkoja, joiden ajatellaan symboloivan ikuista yhdessäoloa. Kapeat kadut, pienet idylliset kahvilat ja viinibaarit suorastaan käskevät pysähtymään ja katsomaan toista silmiin. Eiffel-tornin huipulla on kosittu ja vuodatettu lukemattomia onnenkyyneleitä. Kun elokuvista tuttu sadekuuro ripsauttaa pisarat maahan, parit painautuvat toisiaan vasten saman sateenvarjon alle. Olen ehkä ikuinen romantikko ja pikkuisen hömppä, mutta Pariisi on myös mielentila. Hetki, jolloin sallii itsensä näkevän ja kokevan kaikkea kaunista. 

Ennen kuin jätimme  keskustan taaksemme, näimme kauniin morsiamen Riemukaarella. Täydellinen päätös päivälle maailman romantiikan pääkaupungissa.

Niin kuin aina, paljon jäi vielä näkemättä. Polte palata Pariisiin elää ja ensi kerralla matkaan sinne mieheni kanssa kahden. Tjäreborgin kautta löytyy hyviä matkatarjouksia, joita hyödyntämällä pääsee rakentamaan omaa tarinaansa Pariisin kanssa. Suosittelen! 

Saatat pitää myös

54 Kommentit

Lady of The Mess 12 toukokuun, 2014 - 3:56 pm

Oi Pariisi – yksi ikirakkauksistani <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 5:04 pm

Luulen, että tämän reissun jälkeen myös minun 😉 <3

Reply
Liina / VillaILONA 12 toukokuun, 2014 - 3:56 pm

Ihania kuvia ja tunnelmia! Ensi kesäksi suunnittelemme siskoni kanssa pientä lomareissua, ja Pariisi kyllä vankisti asemaansa mahdollisena kohdekaupunkina:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 5:04 pm

Suosittelen lämpimästi Pariisia!

Reply
Kati / Villa Valko 12 toukokuun, 2014 - 4:03 pm

Ihania kuvia, kyllä olisi kiva käydä perheen kanssa tuolla Pariisissa ja Eurodisneyssä, pitää laittaa to-do-listalle. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 5:05 pm

Disneyland-yhdistelmänä lapsetkin nauttivat kaupunkilomasta! Hyvä kombo 🙂

Reply
Anonymous 12 toukokuun, 2014 - 4:07 pm

Lenkkarit ja mekko! Kamala yhdistelmä, vaikka kuinka olisi Adidasta ja vyön kanssa sävy sävyyn.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 5:05 pm

Juu, juu 😀

Reply
minttu, Saa kurkistaa blogi 12 toukokuun, 2014 - 6:16 pm

Täällä toinen super kamala… 😀

Reply
Anonymous 12 toukokuun, 2014 - 8:09 pm

Ihana yhdistelmä 🙂 Mistä olet ostanut tuon vyön, mulla ostoslistalla jotta mätsää laukkuuni 😉

Sanna naapurista

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 9:23 pm

Minttu: Kuinka me kehdataankaan…! 😉
Sanna: Olisiko vyö ihan Vilasta? Mätsäähän varmasti sitten lenkkareihin kanssa 😀

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 12 toukokuun, 2014 - 4:09 pm

Varmasti ikimuistoinen reissu teillä! Näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta kaupungilta! Olisipa huippua joskus päästä siellä käymään:)!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 5:06 pm

Ihana matka oli! Mutta mikä siinä on, että matkustaminen vaan nostaa matkakuumetta entisestään? 😉

Reply
piipadoo 12 toukokuun, 2014 - 5:58 pm

Minä en kovin romattiseksi tunnustaudu, mutta onhan se Pariisi vaan ihana! Teillä kuulostaa olleen oikein onnistunut reissu! 🙂

-piia

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 9:22 pm

Pariisi on Pariisi, vaikka ei liikaa romantisoisikaan. Tässäkin paratiisissa on taskuvarkaita ja kuolleita lintuja putoaa puista 😀 Ihana loma oli ja taas on kauhea matkakuume päällä!

Reply
minttu, Saa kurkistaa blogi 12 toukokuun, 2014 - 6:21 pm

Reissulle kuulostaa ihanalta!
Hassu juttu tuo lintu. Meille kävi Norjassa myös vähän hassusti. Pysähdyimme asuntoautolla yöksi ja oli jo ihan pimeätä, joten oli vaikea nähdä mitä ympärillä oli. Meni hetki ja kuului ihan järkyttävä pamaus ja kaikki pelästyimme hirveästi. Nopeasti kävi selväksi, että vähän matkan päässä oli menossa sotaharjoitukset ja siellä ammuttiin tykeillä… Hyvän paikan valitsimme 😀

Reply
minttu, Saa kurkistaa blogi 12 toukokuun, 2014 - 6:21 pm

*reissunne 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 1:47 pm

Oi kauhea, onneksi ei käynyt kuinkaan! Mekin tytön kanssa totesimme lintuepisodin jälkeen, että onneksi se ei pudonnut päähän tai mikä pahinta – jäätelöön! 😀

Reply
minttu, Saa kurkistaa blogi 13 toukokuun, 2014 - 10:08 pm

Harjoitukset olivat toisella puolella tietä ja kyseessä oli aidattu hyvin vartioitu alue. 🙂 Olimme vain niin korvessa, että siellä ei ollut katuvaloja ja mitään ei nähnyt. Jäimme pienelle levähdyspaikalle yöksi. Ensimmäiseksi tuli mieleen, että tiellä tapahtui paha kolari. Lopettivat pamauttelun onneksi kymmeneltä, muuten olisimme vaihtaneet paikkaa. Saimme upeita revontulikuvia juuri sillä paikalla, joten tuuriakin oli lopulta matkassa. 🙂

Pään tilalla jätskipallo… 😀

Reply
Minsku / bvg 12 toukokuun, 2014 - 6:38 pm

Monesti matkan jälkeen vasta tajuaa ja osaa ymmärtää mitä kaikkea suuremmoista on nähnyt….
Ihanalle näytti ! Tänä keväänä arvottiin Lontoon ja Pariisin välillä, noh, toinen on vielä käymättä….
Love London, Paris still waiting <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 9:24 pm

Niinpä! Menee muutama päivä ja alkaa pikkuhiljaa sisäistää kaiken kokemansa 🙂 Lontoo on myös ihana, mutta varaa joskus aika Pariisillekin. En usko, että petyt!

Reply
Anonymous 12 toukokuun, 2014 - 8:09 pm

Hauskoja tarinoita 😊 tuli mieleen, kun kerran talvella lähes päähäni tipahti taivaalta jäätynyt ranskanleipä!! 😄 Herra harakka viiletti ilmojen halki ja taisi jäätynyt ranskanleipä painaa liikaa 😄

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 9:25 pm

Hah, kaikkea sitä voikin sattua ;D

Reply
Anonymous 12 toukokuun, 2014 - 8:52 pm

Niin tuttuja maisemia 🙂 Vietimme vappuna 4 päivää Pariisissa ja kaikki ”pakolliset” nähtävyydet tuli koluttua sekä vähän extraakin. Oikea jonotuksen mekka se kyllä on. Siis missään aiemmin ei ole tarvinnut tuntikausia jonottaa johonkin 😀 Mekin kävimme Seinen-risteilyllä Eiffel-tornista päästyämme.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 9:26 pm

Disneylandissakin sai jonottaa, joten emme enää jaksaneet jonottaa Eiffeliin. Tunnelmaan pääsi oikein hyvin myös maantasalta. Seine-risteilylle sentään pääsi jonottamatta 🙂

Reply
deliciousliving 12 toukokuun, 2014 - 9:06 pm

Ihania kuvia, alkoi itseänikin houkuttaa Pariisiin lähtö vaikka en ole siellä koskaan käynytkään. Minkälainen hintataso siellä on? Olen kuullut että melko kallista :/ vaatteet ja ruoka ja matkustelu julkisilla lähinnä?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 9:29 pm

Kiva kuulla, että tykkäsit! Minulla ei jäänyt kovin kattavaa kuvaa Pariisin keskustan hintatasosta, kun kävimme siellä vain kerran syömässä ja kauppoihin en ehtinyt ollenkaan. Suunnilleen samassa mennään kuin Suomessa. Disneylandissa hinnat olivat 20-30% kalliimpia, mutta se onkin ihan oma lukunsa. Junalippu Disneylandista keskustaan ja takaisin oli muistaakseni jotain 15 e / aikuinen (menopaluu), joten ei paha. Neljävuotias pääsi ilmaiseksi.

Reply
Anne Malia 12 toukokuun, 2014 - 9:47 pm

Ai jai mitä kuvia, ihania! Mä niin arvasin että rakastut Pariisiin, se ihastus on sellaista pysyvää, aina on pieni haiku sinne. Monessa isossa kaupungissa olen käynyt, mutta mihinkään muualle ei ole niin palava hinku uudelleen kuin Pariisiin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 11:03 pm

Kyllä, oikeassa olit! Ja nyt olisi jo hirmuinen hinku päästä takaisin tutkimaan niitä paikkoja, joihin ei tällä kertaa ehtinyt 🙂

Reply
Riikka 12 toukokuun, 2014 - 9:54 pm

Hei ihanaa, pian edessä itsellänikin reilun 10v tauon jälkeen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 11:03 pm

Ihanaa matkaa, toivotaan että säät suosii!

Reply
Irina - White & Fresh 12 toukokuun, 2014 - 10:09 pm

Oi, tulee elävästi mieleen oma reissuni Pariisiin. Liian vähän näin, lisää haluaisin nähdä vielä. Onneksi sentään Eiffel-torni tuli ikuistettua niin mieleen kuin kuviinkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 toukokuun, 2014 - 11:03 pm

Kyllä se Pariisi sinuakin siellä odottaa <3

Reply
Anonymous 12 toukokuun, 2014 - 10:54 pm

Pitääkö sun maksaa veroja näistä ilmaisista matkoista?

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 9:00 am

Ihmeesti nämä blogit ovat muuttuneet eri yritysten temmelyskentiksi…

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 3:11 pm

Siltä vähän vaikuttaa. Mä en ainakaan kehtaisi mainostaa mitään ruinattuja/saatuja ilmaisjakelujuttuja.

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 9:05 pm

Itse en kirjoita blogia, mutta eiköhän noihin blogiyhteistyöjuttuihin kuulu se, että niistä myös kirjoitetaan ja ne mainitaan blogissa….

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 8:12 am

Saitte ihan oman postauksen vastaukseksi, kun ei enää tämä kommenttiboksin tila riittänyt ajatuksilleni. Onko vielä kysyttävää tai kommentoitavaa tästä aiheesta, vastaan mielelläni 🙂

http://modernistikodikas.blogspot.fi/2014/05/en-lue-sun-blogia-enaa-ja-muuta.html

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 10:11 am

Ihania kuvia! Pitäisi itsekin harrastaa enemmän muutaman päivän kaupunkilomia Euroopassa. Viimeksi olimme kaupunkilomalla (Tallinnaan ja Tukholmaan lukuun ottamatta) 2005 Prahassa ja olimme siellä viikon eikä sekään oikein tuntunut riittävän. 3-4 päivää on kuitenkin parempi kuin ei matkaa ollenkaan ja ainahan voi palata uudelleen. Tuollainen loma-aika olisi ainakin helpompi järjestää töistä lomaa. Miten muuten englannilla pärjää kun tuo kouluranska on todellakin niin ruosteessa, ettei sillä pärjää?

-Saila-

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 9:40 pm

Moikka Saila! Englannilla pärjää oikein hyvin Pariisissa, mutta merci ja bonjour on hyvä lisätä sanavarastoon 🙂

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 1:21 pm

L’air de Paris…Pariisissa on oma erityinen tunnelmansa, vaikka se tosiaan moni-ilmeisenä suurkaupunkina on kaukana paratiisista mm. karmeine kodittomuusongelmineen. Minusta Pariisin paras nähtävyys on Pariisi itse, Marais’n ja latinaiskorttelin pikkukadut, kävelyretki L’Ile St. Louis’lla, sunnuntaiaamu Pere Lachaisen hautausmaalla, soittava rahankerääjä metrossa…

Asusi on ihan täydellinen – lenkkarien vaihtoehto on seuraava viikko varvastossuissa ja omaisuuden kuluttaminen laastarointiin.

– Tuuli –

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 3:08 pm

Kyllä niitä on kauniita ja to-del-la käytännöllisiä kävelykenkiäkin, jotka paremmin sopivat mekon kanssa käytettäväksi.
Nimim. 5 päivää mekolla/tunikalla ja kävelykengillä (EI kamalilla lenkkareilla) Roomassa

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 3:56 pm

Noo, on sitä paremmissakin piireissä: http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/art-1288644772200.html

😉

Reply
H / Kuistin kautta 13 toukokuun, 2014 - 1:53 pm

Oi ihana Pariisi ❤ Hassua, minä sain viime kesänä Eiffelin juurella penkillä istulkellessa linnunkakat jalalleni, ja myös balleriinalle 🙂 Teillä oli vielä huonompi tuuri. Jonot Eiffelillä vähän hämäävät, ne etenevät nopeampaa kuin miltä kiemurtelevat ihmismassat näyttävät. Toki lasten kanssa aika voi silti olla liian pitkä. Sitten, kun matkustatte miehen kanssa kahdestaan, niin toteuttakaa illallinen huipulla. On ollut hauska lukea miten teillä on sujunut perhematka, koska pikkumiehen kanssa tulevat matkat tulevat olemaan sellaisia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 9:42 pm

Oi joi, ehkä noilla linnuilla on jotain turisteja vastaan ;D Kahdelleen olisimme varmasti jonottaneetkin, mutta lapsen kanssa ei tällä kertaa jääty odottelemaan. Illallinen huipulla kuulostaa niin hyvältä!

Reply
Ruut 13 toukokuun, 2014 - 4:46 pm

Ihana Pariisi! Tuonne olisi kiva päästä! Se on muuten jännä miten ihanat kaupungit pakottavat kävelemään ja kävelemään ja askel tuntuu kevyeltä, vaikka takana olisi monia kilometrejä. Esim. Wienissä 5km ei tunnu missään ja Jyväskylässä se matka mennään autolla. Aika kivoja juttuja ehdit nähdä ja kokea lyhyellä matkalla!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 9:42 pm

Totta! Kävellen kyllä näkee parhaiten, joten kiva liikkua jalan kohtuullisia matkoja 🙂

Reply
Anna 14 toukokuun, 2014 - 12:23 am

Ihminen joka ei itse valokuvaa (ja käsittele digikuvia) tai kirjoita (tämänkaltaista laadukasta) blogia, voi helposti kuvitella, että tosta noin vaan räps napunapu ja blogiin eikä ymmärrä sitä kuluvan ajan ja vaivan määrää. Itse kirjoitin ihan pienen lukijakunnan höpöblogia ja siihenkin kului ainakin 2-3 tuntia per postaus! (Enkä saanut pennin latia keneltäkään 🙂

Minusta on lukijana todella itsekästä kuvitella, että blogistit ihan noin vaan hyvää hyvyyttään käyttävät sisällöntuotantoon kaiken liikenevän vapaa-aikanasa (yleensä päivätyön ohella ne kallisarvoiset iltatunnit, kun lapset ovat nukkumassa) ilman minkäänlaista taloudellista hyötyä. Toki se on harrastus, mutta aivan ensikädessä blogin pitäminen on inspiroivan sisällön tuotantoa lukijoiden iloksi, ja siksi pidin aikakauslehti-analogiastasi. Mikään ei tässä maailmassa valitettavasti ole ilmaista, ei lounaat eikä blogit. Se pitäisi näiden mainoksistanillittäjien pikku hiljaa jo ymmärtää.

Minä oikeastaan tykkään näistä blogien yhteistyöjutuista, koska tätä kautta kuulen uusista (usein kotimaisista) tuotteista, jotka muuten jäisivät näin ulkomailla asujalle näkemättä/tutustumatta. Tämä on mainoskanava joka ulottuu pidemmälle kuin tavalliset aikakauslehdet tai tv-mainonta. Eikä siinä ole mitään pahaa, kunhan se on toteutettu tyylillä, avoimesti ja määräysten mukaisesti (kuten tämä sinun blogisi). En näe mitään syytä miksi blogaajien pitäisi erotella saamansa edut (kuten yllä jossain kommentissa ehdotettiin), näkyyhän ne tulot sitten vuoden päätteeksi avoimissa veroluetteloissa, joista uteliaimmat voivat käydä tarkistamassa että kuinka kateellinen sitä oikein pitääkään lopulta olla ja kenelle.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 9:43 pm

Kiva kuulla ja iso kiitos kommentistasi Anna!

Reply
Villa Päivätär 14 toukokuun, 2014 - 12:56 pm

Ihana Pariisi! Teillä näyttää olleen hyvin onnistunut reissu. Eiffel Torniin voi muuten netistä ostaa liput etukäteen. Tämä on hyvä etenkin silloin kun aikataulu on joustava, sillä lipun voi ostaa tiettyyn aikaan ja silloin välttyy jonottamiselta. Ja jos vielä suunnittelette joskus Pariisin matkaa kehotan varaamaan aikaa myös Versaillesille ja etenkin puistoille siellä. The Grand Trianon ja MarieAntoinetten eli pikkulinnan puolen puistot on aivan upeaa kokemus ja paljon rauhallisempaa kuin itse palatsin puistoissa. MarieAntoinetten puolelle pääsee myös pikkujunalla Palatsin takapihalta, sillä käveltävää näillä tiluksilla riittää. Mutta upeita paikkoja. Asuimme itse Versaillesin puistojen vieressä muutaman vuoden, joten siellä tuli lenkkipolut tutuksi.
Olittekin valinneet matkalle Seinen risteilyn ohjelmaksi ja se oli sama mitä itse aina suosittelimme vieraille. Se on oikein mukava hengähdystauko, etenkin lasten kanssa sillä käveltäväähän Pariisin sisällä riittää. Kiitos hienoista kuvista !

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 9:47 pm

Voi mitä vinkkejä, kiitos! Onneksi nämä jäävät tänne blogiin talteen, niin voi ne sitten reissun tullen kaivaa esille.

Reply
Mikko 17 toukokuun, 2014 - 9:23 pm

Pariisi on kyllä ihana, aina – mahtavaa, että pääsitte nauttimaan siitä! Yleensä suuntaamme sinne pääsiäisenä, kevät on yleensä kivassa pisteessä ja pitkäperjantai on siellä arkipäivä. Oi Pariisi, huokaus. Maddykin tykkäsi 🙂 Olimme kerran kahdestaan siellä lomalla 😉

Reply
Blogi Vanilija 18 toukokuun, 2014 - 1:58 pm

Ihana Pariisi 🙂 Itse olen käynyt paikanpäällä 3 kertaa ja pakko on päästä vielä joku päivä uudestaan tähän maagiseen kaupunkiin.
Kiitos ihanista kuvista ja tunnelmasta 🙂

Reply

Jätä kommentti