”En lue sun blogia enää!” Ja muuta palautetta yhteistöistä

by Kerttu

”Ihmeesti nämä blogit ovat muuttuneet eri yritysten temmelyskentiksi…”


”Pitäisiköhän ruveta bloggariksi niin saisi ruinattua itselle ilmaiset reissut….”

”Tämä blogi muuttuu koko ajan kaupallisemmaksi. Siksi poistin tämän suosikeista ja taidan lopettaa seuraamisen kokonaan. Kun kaikki tuntuu olevan valmiiksi maksettua..”

Tässä muutama kommentti, joita olen viime aikoina saanut blogini kommettilaatikkoon. Yhteistyöpostaukset ja mainokset blogeissa ovat niin pinnalla, että omistan aiheelle ihan oman postauksensa.

Blogit ovat iso media ja mielestäni niitä kannattaa lukea vähän kuin aikakausi- tai naistenlehtiä. Ensinnäkin valitsee blogin sen mukaan, jonka aihepiiri ja tyyli miellyttää. Modernisti Kodikkaan tapauksessa sisältö liittyy 80 % sisustamiseen ja kotiin, mutta viidennes voi olla sitten muita minua inspiroivia aiheita, kuten matkoja, tapahtumia, kauneutta, hyvinvointia ja muotia. Kuten lehdissäkin, blogeissa välissä on aiheeseen liittyviä mainoksia, ostovinkkejä, tuotetestauksia ja uutuuksia, joita  käsitellään aina bloggaajan näkökulmasta. Aikakauslehtien ja blogien ero on myös se, että blogit ovat lukijoille täysin ilmaisia. Se, että blogeissa on kaupallisuutta, mahdollistaa myös monen blogin kehittymisen. Bloggaamiseen menee aikaa ja kun sille ajalle saa silloin tällöin myös taloudellista vastinetta, se innostaa jatkamaan ja kehittymään.

En ole laskenut, mutta uskoisin käyttäväni blogiini noin 10-20 tuntia viikossa. Tämä aika koostuu valokuvausta lukuun ottamatta illan tunneista klo 21-23.  Miten blogikirjoitus syntyy? Ensin tarvitaan idea ja ajatus, mitä haluaisin lukijoilleni kertoa. Sen jälkeen tarvitaan valokuvat ja niiden käsittely (minimissään valotus, suoristus, pienentäminen, vesileimaaminen, kansioiminen ja siirtäminen blogiin). Tässä vaiheessa alkaa tekstin tuottaminen ja oikoluku.  Itselleni on tärkeää vastata kommentteihin ja se myös ottaa aikansa. 

Myös blogin takana on paljon tekemistä. Lukijoilta tulee sähköposteja, joissa usein toivotaan bloggaajan mittaavan, arvoivan tai suosittelevan jotain asiaa. Yhteistyöjutut vaativat taustatyötä ja välillä käydään myös pitkiä neuvotteluja, jotka eivät jommankumman osapuolen tahdosta johdakaan yhteistyöhön.  Tjäreborg-yhteistyötä aloitimme rakentamaan jo ennen joulua, joten mistään nopeasta pyrähdyksestä ”tässä sulle lentoliput, heippa!” –tyyliin ei ollut kysymys. Yhteistyötä myös mitataan ja arvioidaan, kuten mitä tahansa muitakin töitä; millaista laatua bloggaaja tuottaa ja mikä on vastaanotto. Mitä paremmin yhteistyö sopii blogin arvoihin, sisältöön ja bloggaajan persoonaan, sen enemmän siitä hyötyvät niin lukijat, yhteistyökumppanit kuin bloggaajakin.
Blogit eivät ole yritysten temmellyskenttää, vaan pääasiassa itsenäisten bloggaajien tuotoksia. Jokainen bloggaaja valitsee yhteistyönsä parhaalla mahdollisella tavalla, itsekin sanon viikoittain ”ei kiitos” erilaisille ehdotuksille. Lisäksi blogimaailmasta löytyy myös blogeja, joissa ei ole mainoksia tai yhteistyöjuttuja (sellaista naistenlehteä en ole vielä nähnyt). Jokaiselle on siis varmasti mieleistä luettavaa. Minulle on tärkeää, että yhteistyökumppanit, tuotteet tai palvelut ovat sellaisia, joita ostaisin / käyttäisin ilman blogiakin. Esimerkiksi Pariisin matkan olisimme toteuttaneet joskus ilman yhteistyötäkin ja olisin siitä kirjoittanut joka tapauksessa.
Otan esimerkin. Jos ostan kotiini itse, omalla rahallani, jonkin sisustustuotteen, mainitsen ostopaikan ja hinnan, se ei ärsytä. Jos en mainitse ostopaikkaa ja hintaa, niitä yleensä kysytään kommenttiboksissa. Jos saan tuotteen osana blogiyhteistyötä, siitä tulee joidenkin mielestä kauhean paha ja kaupallinen. Mielestäni tässä on paradoksi.

Verottaja on antanut bloggaajille ohjeet, joiden mukaan toimitaan. Vaikka ohjeistus kaipaa vielä kehittämistä, tämä on hyvä suunta ja se kehittää koko blogikulttuuria Suomessa. Monien bloggaajien takana on oma yritys, jonka kautta voi yhteistyöjuttuja pyörittää. Itse maksan sivuverokortillani blogituloistani lähes 50 % veroja, joten kultakaivoksena ei tätä pikkuista blogiani voi pitää. Lisäksi Suomessa on piilomainonta kiellettyä eli aina jos johonkin tuotteeseen tai palveluun liittyy kaupallinen kytky, se pitää mainita. Kuluttaja-asiamiehen linjauksen mukaan bloggaajan on kerrottava avoimesti yhteistyöstä ja saamistaan eduista. Tämä saattaa näyttäytyä lukijalle rehvasteluna ”sainpas tämän ilmaiseksi!”.

Suurin osa lukijoista ei kommentoi ja heistä bloggaaja ei tiedä yhtään mitään. He toimivat niin, että jos sisältö ei miellytä, he vähin äänin lopettavat lukemisen. Niin minäkin teen. Sitten on heitä, jotka ärsytyksissään kokevat, että nyt on hyvä paikka sivaltaa, iskeä pieni piikki vyön alle. Pistos voi osua bloggaajan tyyliin, ulkonäköön, äitiyteen, kotiin tai elämänarvoihin. Itse olen tehnyt niin monta kertaa sen virheen, että lähden asiattoman anonyymin kanssa dialogiin. Ei maksa vaivaa.

Kuulisin mielläni,  mikä yhteistyöjutuissa niin paljon harmittaa? Se, että joku saa jotain ”ilmaiseksi”? Se, että bloggaaja hyötyy blogistaan, johon käyttää viikkotasolla reilun sivutyön verran aikaa? Se, että yleensäkin joku toinen saa jotain? Kenenkään ei ole pakko ostaa yhtään mitään bloggaajan suosituksen tai minkään muunkaan mainoksen perusteella.

Bloggaaminen on minulle tärkeä harrastus, mutta ei tärkeintä maailmassa kuitenkaan. Olen tavallinen nainen, työssäkäyvä äiti, vaimo, koiranomistaja, ystävä ja kaikkea muuta, jota ei blogissa näy. Bloggaamalla annan pienen otteen kodistani ja elämästäni siksi, että saisin jakaa iloa, kauneutta ja positiivista ajattelua. Välillä koen itseni valtavan etuoikeutetuksi, kun blogini on saanut lyhyessä ajassa  jalansijaa sisustusblogien joukossa. Koen suurta iloa yhteistöistä laatubrändien kanssa, ja siitä, että blogissani nähdään potentiaalia ja mahdollisuuksia. Koen riemua saadessani kannustavia kommentteja ja nähdessäni kävijämäärien tasaisen kasvun. Ja nielen kuraista palautetta alas vain siksi, että anonyymien ilkeilyt ja kateellisten sivallukset vain tuntuvat kuuluvan tämän kolikon kääntöpuolelle.

En juuri koskaan poista kommentteja, enkä valvo niitä etukäteen. Tämä siksi, että haluan uskoa sananvapauteen, keskusteluun ja aikuisten ihmisten käytöstapoihin. Poistamalla anonyymikommentointimahdollisuuden blokkaisin pois myös ison liudan ihania lukijoita. 

Kritisoida saa ja pitääkin. Sen voi tehdä todella monella tavalla. Anonyymikommentti ”paska koti, 0/5 -pistettä” ei anna minulle muuta kuin ehkä pienen naurunhymähdyksen. ”En lue sun blogia enää” ei anna edes mahdollisuutta vastata, sillä eihän kirjoittaja sanojensa mukaan enää palaa. Asiallisesti muotoiltu palaute, joka sisältää korjaus- tai kehitysehdotuksen antaa bloggaajalle mahdollisuuden muutokseen niin halutessaan. Mutta vain halutessaan: blogi on yksittäisen ihmisen vapaa tuotos, johon saa Suomen lain puitteissa postata mitä ikinä mieli tekee. Vaikka kuinka haluaisin, en voi kirjoittaa niin, että miellyttäisin kaikkia. Aina on joku, joka ei tykkää. Haluan viihtyä, kehittyä ja toivottavasti myös menestyä blogini kanssa, mutta en hinnalla millä hyvänsä. Uskon, että onnellinen ja linjaansa tyytyväinen bloggaaja on myös lukijoiden etu.

Älkää käsittäkö väärin, minä rakastan bloggaamista. Tekisin tätä, vaikka en saisi penninlatia. Mutta jos on mahdollisuus tehdä jotain todella mieluisaa ja samalla myös hyötyä siitä jotenkin, sanoisitko itse ei?

Saatat pitää myös

155 Kommentit

suvi m 13 toukokuun, 2014 - 8:53 pm

Just näin! Aamen. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 9:05 pm

🙂

Reply
Jaana - At home 14 toukokuun, 2014 - 7:49 am

Tässähän nämä minunkin ajatukset jo sanottiin 🙂 Hyvä kirjoitus Kerttu.

Reply
Eve 13 toukokuun, 2014 - 8:59 pm

Hyvin kirjoitettu:) ! Vertaaminen aikakauslehtiin konkretisoi asian hienosti.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 9:06 pm

Toki aikakauslehtiin on myös se ero, että niitä kirjoittavat ammattutoimittajat ja blogeja yleensä amatöörikirjoittajat. Mutta yhtymäkohtiakin on.

Kiitos Eve!

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 9:00 pm

Hyvä että otit tämän aiheen puheeksi täällä. Olen itsekin huomannut nämä kommentit ja ihmetellyt täysin samaa kuin sinä. Jos ei huvita lukea blogiasi, niin kukaan ei pakota… jos ärsyttää kun saat jotain hyvitystä joskus siitä, että kulutat aikaasi blogiin ja samalla annat lukijoillesi paljon inspiraatiota ja positiivisuutta elämään… niin ei tarvitse lukea. Eikä tarvitse mun mielestä edes kommentoida ellei ole jotain positiivistä kirjoitettavaa.. toki eri mieltä saa olla asioista, mutta ilkeäksi ei silti tarvitse alkaa. On se kumma juttu, miten aikuiset ihmiset eivät osaa iloita toisen ihmisen puolesta reilusti. Oli kyse sitten mistä tahansa! Pieni purkaus, anteeksi. Mutta itsellekin aika ajankohtainen aihe tällä hetkellä. Jos suoraan saa sanoa, niin nämä ihmiset ovat vain kateellisia!

Jatka samaan malliin, suurin osa saaduista kommenteistasi on varmasti positiiviä! 🙂 <3

Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 9:07 pm

Kiitos Heli! Ilmeisesti tämä Ranskan matka on ollut osalle liikaa, kun osa anonyymeistä on villiintynyt kommenttilaatikossa kritisoimaan yhteistyöjuttuja 😉

Reply
Meeri 13 toukokuun, 2014 - 9:00 pm

Hugon ilme on tuossa ekassa kuvassa juuri sellainen, kuin itselläkin noita anonyymien kitinäkommentteja lukiessa 🙂 Vaikka omaa blogia ei olekaan, niin raivostuttaa jo teidän ihanien bloggiaajien puolesta tuollaiset! Samat ihmiset tuskin valittavat jokaiseen lukemaansa lehteen jokaisesta mainoksesta ja tuote-esittelystä…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 9:08 pm

Heh, meinasin laittaa Hugolle kuvaan ajatuskuplan, mutta se olisi saattanut olla ”too much” 😀

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 9:02 pm

Oon periaatteessa aika lailla samaa mieltä näistä asioista ja mielestäni on kohtuullista että kun bloggaaja käyttää paljon aikaa blogiinsa niin saa siitä myös hiukan korvausta. Se mikä juttu tässä kirjoituksessa nyt jäi hiukan häiritsemään on se, että Sisustus ja Sepustus blogissa on kovin sanasta sanaan samanoloinen kirjoitus… saitteko indiedaysista valmiin mallin 🙂

Terkuin innokas blogien lukija

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 9:04 pm

Moi! Vastaan tähän heti, ettei tule väärinkäsityksiä. Kirjoitin tämän täysin blogikommenttieni pohjalta, mutta uskon että moni bloggaaja jakaa samankaltaisia ajatuksia. Kuten ekassa kappaleessa mainitsen, nämä yhteistyöasiat ovat olleet blogeissa viime aikoina pinnalla.

Reply
nanna 13 toukokuun, 2014 - 9:26 pm

Anonyymille: Luultavasti Indiedays ei jakaisi blogspot.fi-osoitteen alla bloggaaville ohjeita tai malleja, miten mistäkin kirjoittaa?

Ja Kerttu, hyvä ja napakka teksti. Mielelläni luen ajatuksella tuotettuja tekstejä ja katselen laadukkaita kuvia, multa ei oo pois, jos siitä bloggaajat korvausta saisivatkin. 🙂 Pidän blogistasi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:59 pm

Juu, ei mitään sisällöllisiä ohjeistuksia tule mistään suunnasta 🙂 Kiitos nanna!

Reply
Fili Jonkka 13 toukokuun, 2014 - 9:04 pm

Nostan hattua! Selväjärkinen ja tyhjentävä kirjoitus bloggaamisen ”kaupallisesta” puolesta. Bloggaaminen todella on yksi nopeimmin kasvava media. Se tarvitsee selkeät pelisäännöt, ja kuten kirjoitit, niitä on jo tehty ja jatkossa varmasti tarkannetaan. Hyvä, että kerroit avoimesti systeemisi, verotukset ym. Suomalaisilla on asiat niiiiin hyvin, ja silti meitä vaivaa kansallistauti ’kateus’. Ei kun bloggamaan ja tienaamaan kaikki, joita tämän blogin kirjoittajan ansiot harmittaa! T. Heli V.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 9:10 pm

Kiitos paljon Heli! Ehkä kaikki näyttää lukijalle helpolta, hauskalta ja kevyeltä, mutta takana on kyllä aika paljon työtä. Ja kyllä, blogin perustaminen on kaikille ilmaista ja mahdollista 🙂

Reply
Kotitetris 13 toukokuun, 2014 - 9:06 pm

Erittäin hyvin kirjoitettu teksti! Jos tästä ei nyt jokainen ymmärrä bloggaajan tekemää yhteistyötä ja sitä työn määrää minkä pienenkin blogin pitäjä saati suositun sekä ”suuremman”tekee ennen kuin juttunsa julkaisee, niin jo on kumma!
Meidän pienessä kodin päiväkirjassa eli blogissa ei ole yhtään maksettua mainosta, mutta silti kehumme hyvät jutut, kuten Kerttukin tekee omassaan ja en näe siinä mitään väärää. En myöskään siinä, että blogeissa on yhteistyötä eri tahojen kanssa. Televisiossa, lehdissä, sähköpostissa sekä kännykässä on kokoajan mainosten vaara, joten kauheaa jos niitä blogeissakin on?
Tsemppiä kesän odotteluun Kerttu, blogisi on todella hyvä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 9:13 pm

Kiitoksia! Ajattelin ottaa rautalankaa ja vääntää, jos nyt räksytys kommenttilaatikossa vaikka hetkeksi rauhoittuisi. Luultavasti sohaisin tällä uutta muurahaispesää 😀

Reply
Marjo V 14 toukokuun, 2014 - 7:09 pm

Hyvin, Kerttu, avasit tämän asian.
Nykyisin tosiaan on vallalla tuo ”anonyymisti” palautteen anto. Kovin se joskus ärsyttää, mutta asioiden pitää vain antaa välillä olla.
Olet kielellisesti lahjakas, mikset sitä meille muille jakaisi, kun sen olet ansainnut Ihan Itse. Onnea ! Luulen, että Sinusta vielä kuullaan isomminkin! =)

Reply
Marja Leena Kampman 13 toukokuun, 2014 - 9:07 pm

Hyvä kirjoitus. Se on kummaa että näin keväällä moni asia blogeissa tuntuu ärsyttävän anonyymejä kommentoijia. Antaa mennä vaan entisellä mallilla. Luen mielelläni uutuuksista ja minua ei häiritse se jos joku on saanut ne kaiken vaivansa palkinnoksi. Minimaalinen palkka isosta kulissien takaisesta työstä. Vertaus naistenlehtiin on oikein sopiva ja sitä aion käyttää omassa blogissakin, mikäli tarvetta ilmenee. Mukavaa jatkoa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 9:15 pm

Nyt on ollut oikein piikki näissä kommenteissa, voi tietysti olla että sen takana on ihan pieni, mutta äänekäs joukko ihmisiä. Kiitos kommentistasi, Marja Leena!

Reply
Lady of The Mess 13 toukokuun, 2014 - 9:07 pm

Olen tismalleen samaa mieltä – jokaisella on mahdollisuus lukea juuri niitä blogeja joista tykkää. Ei ole mikään pakko seurata, jos ei miellytä. Ja kyllä – yhden blogikirjoituksen – oli se sitten kaupallinen tai ei – tekemiseen menee aikaa. Ja uskonpa, että niitä yhteistyöpostauksia tehdessään bloggari asettelee sanansa vielä tavallistakin tarkemmin. Minusta on ihan turhan puhua ilmaisista matkoista tai tavaroista – kyllä niiden eteen on tehty myös työtä. Ja aika moni meistä bloggaajista mainostaa myös ilmaiseksi, ihan vain sen tähden, että tykkää tuotteesta ja haluaa kertoa siitä muillekin. Jos oikein tarkkoja ollaan, aika vähissä ovat ne blogit, joiden kaikki postaukset olisivat kaupallisia – kyllä blogiin aina osan itsestään ja elämästään laittaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 9:16 pm

Mikään ei ole ilmaista, viimeistään verottaja pitää siitä huolen. Ja kyllä, minäkin nostan mielelläni esiin uutuuksia ja löytöjä ilman minkäänlaista palkkiota tai hyötyä 🙂

Reply
Minna, Meidän Harmoniaa 13 toukokuun, 2014 - 9:16 pm

Todella hyvä kirjoitus, kiitos!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 9:17 pm

Kiitos Minna!

Reply
lanttuleikkuri 13 toukokuun, 2014 - 9:26 pm

kateellisuus vie kalatkin vedestä.

Tunnen kohtuuhyvin yhden suositun bloggaajan, joka saa vähintään 10 yhteistyötarjousta per viikko. Ja arvaa paljonko niistä julkaisee ? N 2 – 3 kuukaudessa ja julkaisutahti on n 20 per kk. Hän ryhtyy yhteistyöhön vain ja ainoastaan niiden kanssa, joiden tuotteen ostaisi muutenkin. Ja ostaa kohtuupaljon, eli antaa paljon ilmaista pr.ää yrityksille, jotka eivät ole sitä pyytäneet.

Jopa minä, jonka blogi on…. äärimmäisen vaatimaton, olen saanut yhteistyötarjouksia ja en ole niitä huolinut, koska en halua omilla sivuilla mainostaa yritystä, joka ei tarjoa minulle mitään.
Miksi kirjoittaisin esim kissan ruuasta, kun en omista kissaa, ja mainittakoon, kissanruokafirma ei ole ottanut yhteyttä.

Nautin kovasti blogistasi, iloisesta elämänasenteesta, kauniista kuvista, siitä että vastaat valtaosaan kommenteista ( ellet kaikkiin, en ole seuraillut ) ja nopeaan tahtiisi.

Itse olen lopettanut muutaman blogin lukemisen näiden Nelly-kollaasien ilmestyttyä jatkuvasti.
Mutta tämä on minun mielipiteeni ja minä voin lukea sitä blogia mitä minä haluan.

Lisäksi, bloggaajat aina välillä unohtavat että Suomi on oikeasti tosi pieni maa ja piiri pieni pyörii. Tunnen paljon ihmisiä ja jos joku bloggaaja ottaa yhteyttä vaan kerjätäkseen ilmaisia tuotteita, arvaa mitä ? Se sana lähtee eteenpäin. Ylpeä saa olla omasta työstään ja ehdotella yhteistyötä yritysten kanssa, jotka kohtaa oman arvomaailmansa kanssa, mutta tyrkyttäminen ja klikkaa tästä jutut ovat ehdoton no-nou minulle ja monelle muullekin.

Kyllä minäkin olisin mielelläni ottanut maksetun matkan Pariisiin, mutta näitä matkoja ei kaikille tarjotakaan. Näitä annetaan vain parhaille. Sinä tarjoat Tjäreborgille mitä he haluavat ja tässä on täydellinen win-win tilanne.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:12 pm

Näin se menee. Minusta hyvä yhteistyöpostaustahti on kerran viikossa, jos postaa joka päivä. Mutta toki esim. matkapostauksia tulee viikossa usempia, kun reissu oli nyt ajankohtainen ja siitä on kiva tuoreeltaan kirjoittaa. Tässä blogissa ei ole ollut koskaan mainoslinkkiä, jonka klikkaamista / kautta tilaamisesta saisin rahapalkkion. Linkkaan kyllä monesti yrityksen sivuille siksi, että lukijan on helppoa löytää lisätietoa etsimästään asiasta.

Ja kiitos Lanttuleikkuri, sinulla on aina ajattelevaiset kommentit ja osaat esittää myös kritiikin rakentavasti!

Reply
Ane / Tekemisen maku 13 toukokuun, 2014 - 9:26 pm

Samaa mieltä. Hyvä, Kerttu! Ja Kiitos! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:12 pm

Kiitoksia Ane! 🙂

Reply
Kati / Villa Valko 13 toukokuun, 2014 - 9:27 pm

Hyvin kirjoitettu! Ilmeisesti on meneillään joku buumi blogiyhteistöiden paheksumisessa. Luin juuri samasta aiheesta yhdestä toisesta blogista ja mielestäni on järkyttävää miten tämä paljastaa sen ikuisen suomalaisen kateellisuuden! Olisi ihanaa jos jo pääsisimme siitä eroon kun meillä on kaikilla jo kaikkea! Jatka samaan malliin, suurin osa jutuista on kuitenkin tehty ilman yhtään mitään korvausta ja monet lukijat ovat kiinnostuneita tuotteista ja palveluista joita blogissa esitellään. On ihanaa kun joku on miettinyt asiat etukäteen ja itse voi vaan kävellä kauppaan ja tehdä ostopäätöksen vaikka sillä perusteella että on nähnyt blogissa että miltä jokin sisustusartikkeli näyttää oikeassa kotiympäristössä. Tsemppiä jatkoon!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:14 pm

Joo, tuntuu että nyt on aika paljon kritiikkiä ilmassa ja siksi sanainen arkkukin pääsi aukeamaan. Kiitos kommentista ja kannustuksesta!

Reply
Saija /Tasapainoa tavoitellen 13 toukokuun, 2014 - 9:28 pm

Tämä on kyllä hankala asia, joka aina herättää suuria tunteita. Minusta yhteistöissä pääasia on juuri se, että se sopii blogin aiheeseen. On todella jotain mitä olisit hankkinut ilman yhteistyötäkin. Näin yhteistöistä ei jää sellainen päälleliimattu tunne. Monelle tieto siitä, että saatu tavara tai alennus on veronalaista ansiotuloa ei ole selvä. Sen vuoksi helposti tuntuu olevan voimissa se ajatusmalli, että otetaan vaan kaikki mitä saadaan ilmaiseksi. Totuus vaan on se, että niitä ei saada ilmaiseksi vaan niistä maksetaan veroa. Sen vuoksi jokainen bloggaaja varmasti harkitsee mitä tavaraa ja alennuksia ottaa vastaan yhetistyön merkeissä.

Mutta toisaalta ymmärrän sen lukijoiden pienen tuskastumisen ihan yleisesti, koska yhteistöiden määrä on räjähtänyt niin suureksi ihan kaikkialla blogimaailmassa. Sellaista se markkinatalous on ja tämä on monille yrityksille aika halpaa mainontaa. Minä ainakin kaipaan blogeilta hieman eri asioita kuin lehdiltä ja en blogien liian lehtimäisiksi haluaisikaan muuttuvan. Meillä kaikilla on onneksi valinnan vapaus ja asioita voi juuri jättää lukematta jos niin tahtoo ilman sitä ilkeyttä.

Mutta ihan eri asiaan. Pakko kysyä, kun mietin juuri maalisävyjä tulevaan taloon, että muistatko tuon teidän olohuoneen harmaan maalin värikoodia? Ne mallipalat ei oikein anna ikinä oikeaa kuvaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:20 pm

Joskus yhteistyön kautta pääsee myös kokeilemaan jotain, mitä ei olisi ilman kumppanuutta syntynyt ja sekin on hauskaa! Mutta tosiaan, jos alan mainostamaan täällä auton katsastuspalveluita, niiin voitte tulla ravistemaan minua 😉

No home without you-blogin Kaisa perusti Blogiareenan, keskustelupaikan bloggaajille, lukijoille ja yrityksille yhteistyökumppanuuksien kehittämiseksi. Blogit ovat monesti edullinen ja tehokas mainoskanava. Bloggaajista harva on markkinointialan ammattilainen, jolloin hommia tehdään parhaan taidon mukaan, mutta mahdollisesti yritysten tai viestintätoimistojen pillin tahdissa. Meillä on kaikilla paljon tekemistä siinä, että homma pysyy käsissä ja kaikille osapuolille fiksuna.

Olohuoneen harmaa sävy löytyy täältä: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/11/taydellinen-harmaa-savykoodi.html

Reply
Irina - White & Fresh 13 toukokuun, 2014 - 9:29 pm

Ei mitään lisättävää. Eikä poistettavaa. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:21 pm

Kiitos Irina!

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 9:34 pm

Hei! Ajattelin kertoa, mikä minua ”ärsyttää” mainostamisessa blogissa – kun kysyit. Ei todellakaan ole niin vaivaava asia, että ilman kysymistäsi olisin aiheen ottanut esille. Jotenkin blogikirjoitus ei vaan tunnu aidolta, kun siinä kehutaan ja mainostetaan, paina tästä linkistä (pliis) ja käy katsomassa lisää. Kuitenkin joka linkin painallus tietää ansioita bloggaajalle, niin jotenkin se ei tunnu aidolta, ja on niin läpinäkyvää, kun on tottunut ihan normiarjen kuvaamiseen. Sinun blogissasi en tällaista ole huomannut mutta joissakin on. Ja kuitenkin luen niitä 🙂 Ihana Hugo ja hänen ilmeensä <3
t. Merja
PS. vielä hymyilyttää se puusta pudonnut päätön lintu, omg
t. Merja

Reply
Dreamingliver 13 toukokuun, 2014 - 9:37 pm

Olen samaa mieltä edellisen kanssa! 🙂 ihana blogi sulla kuitenkin on ja luen mielellään! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:26 pm

Kiitos, että vastasit!

Tässäkin on muuten yksi harhaluulo, esimerkiksi blogissani ei ole koskaan ollut linkkiä, josta klikkaamista hyötyisin suoraan. Eli teen linkkejä yrityksen sivuille osana yhteistyötä, mutta en saa klikkauksista mitään lisäpalkkiota. Linkkejä teen myös siksi, että asiasta kiinnostunut löytää helposti lisätietoa. Ja vielä toisaalta, eihän se ole lukijan pussista pois, vaikka bloggaaja saisikin klikkauksesta palkkion, koska sen rahan maksaa yritys 🙂 Mutta ymmärrän hyvin pointtisi, enkä itsekään lue blogeja, jotka perustuvat vain mainoskollaaseihin.

Kiitoksia kommenteista Merja ja Dreamingliver!

Reply
Jemina 13 toukokuun, 2014 - 9:36 pm

Kiitos Kerttu tästä! Hyvä kirjoitus ja olen niiiin samaa mieltä. Jokaisella on mahdollisuus laittaa oma blogi ja tehdä halutessaan yhteistyötä yrityksen kanssa. Keneltä se on muka pois, jos saat silloin tällöin pienen hyvityksen työstäsi blogin parissa. Ei näitä postauksia ihan parissa minuutissa tekaista. 🙂 Työtä ja aikaa se vaatii.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:05 pm

Kiitos Jemina! Todella, tämä harrastus on kaikille avoin ja ihan ilmainen 🙂

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 9:37 pm

Hei Kerttu, olen lukenut blogiasi lähes sen alusta asti, mutta kommentointi on jäänyt. Itse sisustan omaa kolme vuotta vanhaa taloa suurella sydämellä ja ajan kanssa. 🙂 Olen saanut blogistasi paljon iloa ja inspiraatiota, kiitos! Jatka vain samaan malliin! 🙂 Tintti

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:06 pm

Kiva kuulla, kiitoksia Tintti! 🙂

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 9:39 pm

Hyvä Kerttu. Miksi et rehellisesti kerro mitä esimerkiksi tästä paljon puhumastasi matkasta sait ja mitä pistit siihen itse kiinni? Tällä poistaisit ennakkoluuloja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:09 pm

Kerrotko itse avoimesti palkkasi tai palkkiosi vieraille ihmisille? Nämä eivät ole mitenkään tyypillisesti sellaisia asioita, joita kulttuurissamme kerrotaan. Tässä yhteistyön kohdalta voin kyllä kertoa, että perheemme sai lennot, majoituksen ja Disneyland-liput.

Reply
Krisse 13 toukokuun, 2014 - 9:45 pm

Jatka vaan entiseen tyliin Kerttu ja jätä typerät kommentit omaan arvoonsa. Kyllä täytyy ihmisellä olla tylsä elämä, jos pitää kommentissa arvostella eri asusteiden sopivuutta keskenään, kun postauksessa kuitenkin oli teemana Pariisin matka, joten luulisi että muihin asioihin olisi huomio kiinnittynyt kuin kenkiisi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:27 pm

Kiitos Krisse! Tuo ulkonäon arvostelija on iskenut blogihistoriani jokaikiseen matkapostaukseen, sinnikäs tyyppi!

Reply
Hanna-K 13 toukokuun, 2014 - 9:46 pm

Todella hyvä ja monipuolinen kirjoitus, joka antoi ainakin minulle uusia näkökulmia esim. verotukseen liittyen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:27 pm

Kiva kuulla, kiitos!

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 9:50 pm

Siis kyllä joillain ihmisillä on rankkaa 😀
Että pitää ihan vihreänä kateudesta, saada jotain piikkiä toiselle laittaa!!! Nämä ihmiset ovat niin säälittäviä! Tähän sopisikin pieni sanonta että ,” hyvä antaa vähästään, paha ei paljostakaan, mutta kateus se vie kalatkin vedestä mennessään.” Tämä niin pitää paikkansa!!!!! Tämä ihmisten mieletön kateuden määrä tänä päivänä on jotain uskomatonta! Jotkut aikuiset ihmiset eivät vain oikeasti osaa olla onnellisia toisten puolesta! Kateus on sairaus, harmi, että siihen ei taida Burana auttaa 😀
Sinä Kerttu olet ihan huippu tyyppi! Aina iloinen ja positiivinen 🙂 Minua ei ainakaan kiinnosta mitä kukin bloggaamisesta saa 😀 Jokainenhan voi itse alkaa yrittämään samaa 😀
Ei mikään ilman tule, sinä teet työtä blogisi eteen 🙂 Harmittaa kyllä puolestasi tosi paljon! 🙁
Hugon ilme on kyllä taas tekstiin osuva 😀

Terv. Suvi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:28 pm

Kiitos Suvi <3 Hugolta lähtee nämä happamat ilmeet hyvin 😀

Reply
Hanna-Riikka - Ninian maailmassa 13 toukokuun, 2014 - 9:53 pm

Todella asiaa kirjoitit. Itse bloggaajana ajoittain teen myös yhteistyöpostauksia. Minusta on tosi mukavaa välillä löytää jonkun blogin yhteistyönpostauksen avulla itselle jotakin, siksi ja ehdottomasti juuri siksi tykkään tehdä yhteistyöpostauksia. Toki se pieni korvauskin on ihan kiva saada. Tunnistan kuitenkin jollain tasolla ”ärsytyksen” liiallisesta mainonnasta. Hyvä, ennen erittäin aiherikas blogi saattaa helpolla muuttua kovinkin kaupalliseksi. Ehkäpä juuri siksi, että ei malteta kieltäytyä kaikista yhteistyöehdotuksista. Sitä en silti kyllä ymmärrä tippaakaan, että anonyymisti pitää bloggaajaa lähteä kiusaamaan. Itse olen kohtelias ja häivyn vähin äänin, jos blogin sisältö ei enää minua miellytä. Faktaa on, että blogit eivät tältä planeetalta lopu, joten takuu varmasti tilalle löytää uuden, itseään miellyttävän blogin. Mutta meitähän on niin moneen junaan ja valitettavasti kaikki eivät osaa käyttäytyä. Kiitos tästä kirjoituksesta 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:32 pm

Niinpä! Blogeja on maailma täynnä, jos suomalaisista ei löydy kivoja, niin voi lähteä muiden maiden blogeja lukemaan 🙂

Reply
Sirkku 13 toukokuun, 2014 - 9:53 pm

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 toukokuun, 2014 - 10:35 pm

Kun yrittää, on riski menestyä! Ja monet eivät halua sitä riskiä ottaa 😉 Olen ollut ehkä onnekas, mutta samalla myös pirun sinnikäs pikkuisen blogini kanssa. Ja samoja ongelmia kuin Roope Ankalla minulla ei ole 😀

Reply
Siimeksessä Minttu 13 toukokuun, 2014 - 9:58 pm

Todella hyvä postaus! Suurinosa seuraa varmasti mielenkiinnolla ja hyvällä mielellä kaunista kotianne ja elämää sen sisällä. Jos minulta kysytään, ei mieli ole yhtään tympääntynyt blogisi sisällöstä, yhteistyökumppanuudestasi eri firmojen kanssa tai mistään muustakaan, päin vastoin! Itse voin olla vilpittömästi iloinen puolestasi. Valitettavasti joukossa on myös paljon niitä jotka ilkeyttään ja kateuttaan jättävät negatiivista palautetta. Itse olen sitä mieltä, että jos kommentoinnilla ei ole muuta tarkoitusta kuin pahoittaa toisen mieli, voi olla vain hiljaa 🙂 Jatka vain samaan malliin Kerttu, olet saanut hienon mahdollisuuden, joka kelpaisi varmasti muillekin! 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:05 pm

Kiitos Minttu! <3

Reply
Retromoderni 13 toukokuun, 2014 - 10:05 pm

Kerttu!!!! Bravo!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:05 pm

Kiitos 🙂

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 10:07 pm

Kirjoitus täyttä asiaa! 🙂 Ja tuo Hugon ilme on ihan parasta; totaalirepeämisen sai täällä aikaan. 😀
-Virpi N.-

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:06 pm

Hugolta lähtee nuo tympääntyneet ja happamat ilmeet aina hyvin ;D

Reply
katja 13 toukokuun, 2014 - 10:12 pm

Voi minä olen melkeimpä aina vihreänä kateudesta, kun luen yhteistöistä tai arvonta voitoista, joita muut saavat. 😀 Miksen minäkin?! (Pitäis varmaan eka aloittaa se bloggaaminen, hih) Todellisuudessa pidän kuitenkin siitä, että bloggaajat kertovat käyttökokemuksistaan ja näin ollen saan itse enemmän tietoa tuotteista, jotka minua kiinnostavat.

Kiva kirjoitus ja pakko myöntää, että minä en ainakaan tiennyt verohommeleista jne. Kiitos siis yleissivistävästä postauksesta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:07 pm

Minäkin haluaisin saada lottovoiton, mutta en kyllä juurikaan koskaan lottoa 😉 Kiitos kommentistasi Katja!

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 10:14 pm

Hyvin kirjoitettu! Pidän blogistasi paljon. Vertaus aikakausilehtiin oli erinomainen. Itsekin olen jopa perunut lehtitilauksia sen vuoksi, että koen saavani blogeista vastaavaa inspiraatiota. Tuntuu todella ikävältä, että meitä suomalaisia vaivaa niin pahasti tämä kateuden ilmapiiri, josta uskon monien ärsytyksen johtuvan. Tosin olen törmännyt myös hyvin tökeröihin yhteistyöpostauksiin (en sinun blogissa). Mutta kuten itsekin totesit, kaikilla on vapaus valita mitä lukee. Hyvää kesän odotusta!

Ja nyt kun vihdoin sain kommentoitua ekaa kertaa niin sanottakoon vielä, että kotinne on todella kaunis 🙂

Mirva

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:08 pm

Onneksi se on pieni vähemmistö, joka kurjia kommentteja jättää. Mutta välillä sitäkin äänekkäämpi 😉 Ihanaa kesää sinullekin ja kiitos!

Reply
Syhi / Syhinä-blogi 13 toukokuun, 2014 - 10:18 pm

Hieno teksti ja hyvät perustelut! Tälle pallolle mahtuu niin paljon kateellisia ihmisiä, ettei numerot edes riitä. On aika hämmentävää, miksi joku ihminen jaksaa olla kateellinen ja varsinkin, miksi joku jaksaa lähettää noita ”paska blogi” -kommentteja. Ehkä se on heidän harrastuksensa. He samaiset varmaan ajattelevat, että miten joku jaksaa kirjoittaa blogia 😀 Ovatkohan nämä ihmiset kateellisia myös vaikkapa työkavereilleen, jotka lähtevät reissuun.. Minua ei häiritse yhteistyöpostaukset toisten blogeissa vaan saan niistä vinkkejä! Tykkään blogistasi, kirjoitustyylistäsi, kuvistasi ja otteestasi asioita kohtaan! Jatka samaa rataa <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:08 pm

Näin se menee, kiitoksia Syhi! <3

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 10:28 pm

En ole bloggaaja, en ole kenenkään tunnetun bloggaajan ystävä, mutta luen monia, monia blogeja säännöllisesti. Joitakin olen seurannut alkutaipaleelta nykyiseen suureenkin suosioon ja tottakai siinä on paljon muuttunut: amatööriurhelijasta on tullut ammattilainen. Ennen kaikki tehtiin ilman mitään sponssia tai palkkaa, nyt sponsorit ovat mukana hommassa. Yksi asia ei ole muuttunut: bloggaajan into blogata ja tehdä työtä bloginsa eteen. Joskus tuntuu että into hiipuu ja silloin hiipuu moni blogikin.
Mitäs pahaa siinä sitten on että hommasta tulee ammattimaisempaa? Kuten monessa muussakin asiassa, niin tulee hyviä juttuja ja voi tulla huonojakin. Sen haluaisin kyllä sanoa, että jos joku kahdehtii esim. Pariisin matkaa, niin sopii vaan aloittaa bloggaaminen ja katsoa miten helppoa on päästä tuolle tasolle! Helppoahan se on yksi hittibiisikin tehdä ja sillä ansaita miljoonia. Jostain syystä menen kuitenkin itse joka päivä töihin.
Eniten arvostan bloggareissa sitä että tulevat nettiin paljastamaan itsestään hyvinkin hlökohtaisia asioita ja altistavat itsensä samalla sille täysin käsittämättömälle loan heitolle. Joidenkin nettipalstojen keskusteluja kun seuraa, niin ei usko todeksi sitä miten ihmiset viitsivät käyttäytyä (tiukkapipoinen taidan olla kun edes rolleja pidä hyvänä käytöksenä).
Eli jatkakaa vaan samaan malliin arvon bloggaajat. Jotkut pitävät teistä, jotkut eivät, mutta sellaista se on. Blogin menestyksenkin kannalta olisi tärkeää säilyttää oma persoonansa, koska sen takia me blogeja seuraamme.
Ja kaikille niille, jotka eivät tykkää jostain blogista annan yhden neuvon. Lopeta seuraaminen ja löydä sellainen joka miellyttää sinuakin.
t.Tervavaaran Anni

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:10 pm

Minäkin ajattelen, että ammattibloggaajat ovat koko blogikulttuurin ja ennenkaikkea lukijoiden etu! Tosin koska lukijat lukevat ilmaiseksi, pitäisi palkan tulla yhteistyöistä ja näkyvyydestä 😉 Olisihan se hienoa, jos voisi vain tuottaa sisältöä ja ammentaa inspiraatioita, mutta sisustusblogipuolella ei taida sellaista henkilöä Suomessa olla, joka sillä pelkästään eläisi 🙂

Kiitos viisaista sanoistasi Anni!

Reply
minttu, Saa kurkistaa blogi 13 toukokuun, 2014 - 10:29 pm

Asiaa! 😉

t. Yksi kirjoitustaidoton, joka voisi tarkistaa mm. pilkun paikat ja joka maalaa mielummin seinän, kun pitää siinä lasten kuvia 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:11 pm

😀

Reply
Adalmiinan Helmi 13 toukokuun, 2014 - 10:30 pm

Voi miten hyvä postaus! Kateus on suomalaisten perisynti, ja siihen kun liittää ilkeyden, niin lopun voi arvata… Jatka samaan malliin Kerttu, mä ainakin pidän blogistasi paljon, ja mielestäni hyvin tehdystä työstä voi huoletta ansaita palkintonsa! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:13 pm

Kiitoksia paljon 🙂

Reply
Hipsuloinen 13 toukokuun, 2014 - 10:36 pm

Minä kyllä luen blogiasi jatkossakin! En muista enää miten sinut löysin, mutta noin vuosi sitten kun blogien lukemista aloittelin, jäin blogiisi koukkuun 🙂 Me suomalaiset ollaan kateellista kansaa. Ei osata kehua, kun sehän on heti itseltä pois. Nähdään vain pinta ja oletetaan, että kaikilla muilla on helpompaa. Pöh! Sinulla on hyvä tyylitaju, ihana sisustusmaku ja taito kirjoittaa! Luen muitakin blogeja, mutta sinä olet edelleen se, jonka julkaisuja odotan eniten! Jatka samaan malliin! T: fani 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:13 pm

Ihana kuulla, kiitos paljon Hipsuloinen!

Reply
Kitty / Modern Wife 13 toukokuun, 2014 - 10:38 pm

Erittäin hyvä kirjoitus, sillä olen täysin samaa mieltä kanssasi ja mielestäni mainitsemasi kommentit kuuluvat vain kateellisille 🙂 Mielestäni on hienoa, että saat blogiin käyttämästäsi ajasta korvausta yhteistyön tai vastaavan kautta. Olisi muutenkin upeaa jos Suomessa olisi enemmän kokopäiväisiä bloggaajia ts. ansaitsisivat elantonsa tällä, jolloin bloggaaja voisi keskittyä täysin blogiin ja sen sisällön tuottamiseen 🙂 Moni lukijakin siitä varmasti hyötyisi ja luettavaa saisi päivittäin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:14 pm

Olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä 🙂

Reply
Wipukka 13 toukokuun, 2014 - 10:53 pm

<3 🙂
Hyvin sä vedät! 😉 Ja tietty Hugo, The virallinen blogikoira 😀 Arvostan tyyliäsi antaa kaikkien kommenttien kukkia 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:14 pm

Hugon kanssa kiitämme täällä 🙂

Reply
Wipukka 20 toukokuun, 2014 - 12:46 pm

Näinhän sitä jotenki sanotaan, että ”karavaani kulkee ja koirat haukkuu” ja haukkuva koira ei pure 😉 <3

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 10:55 pm

Hyvä Kerttu! Asiallista tekstiä 🙂 minä ainakin pidän blogistasi ja varsinkin näin äippälomalla on ihana kun on jotain lukemista 🙂 satu

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:15 pm

Kiitos Satu ja mukavaa äippälomaa <3

Reply
Anonymous 13 toukokuun, 2014 - 11:32 pm

Hyvä kun nostit kissan pöydälle 🙂

Itseäni ei todellakaan harmita eikä ärsytä yhteistyöpostaukset, enkä ainakaan haluaisi tuottaa harmia kirjoituksilla…..

Tsemppiä 🙂

Päivi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:15 pm

Kiitos Päivi! Kiva kuulla 🙂

Reply
Aikku 13 toukokuun, 2014 - 11:47 pm

Itsellä on pieni blogi,niin oli jo blogin nimeä arvosteltu Vauva-lehden keskustelupalstalla.Aivan käsittämätöntä,että joku jaksaa tuollaiseen arvosteluun lähteä mukaan.Mutta kaikki on näköjään mahdollista!sinun tapauksessa varmaan ”ilmainen” matka sai aikaan kommenttiryöpyn,kun joku saa jotain niin vain.aikaavievää on blogin ylläpitäminen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:16 pm

Palstat ovat vielä asia erikseen, sinne ei edes kannata mennä. Vaikka joskus joku linkkasi minulle ketjun, jossa kehuttiin bloggaajia 🙂

Reply
Sanna - Shine Bright 14 toukokuun, 2014 - 5:22 pm

Hehe, kiukkuiset väsyneet äidit siellä vauva.fi:ssä taitaa keskittyä vaan muiden elämien arvostelemiseen ennemmin kuin opettaisivat kakaroille edes jonkinlaisia käytöstapoja. 😀 Voi tätä väsynyttä kansaa.

Reply
Aikku 15 toukokuun, 2014 - 7:26 am

Näin Se vaan on!Mutta jos siitä jotain kiksejä saa,niin voihan Se päivän pelastaa jollakin,kun tekee päivän urotyön.

Reply
Taru 13 toukokuun, 2014 - 11:51 pm

Hyvä Kerttu!!! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:16 pm

Kiitos!

Reply
FANNI 13 toukokuun, 2014 - 11:54 pm

Varmasti paras lukemani postaus tästä aiheesta!! 🙂 jatka samaan malliin blogisi kanssa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:16 pm

Kiitos ja varmasti jatkan! 🙂

Reply
Anne 14 toukokuun, 2014 - 6:33 am

No eipä ole itseäni ärsyttänyt kertaakaan – näin me ihmiset olemme erilaisia. . .! Sinulla on kiva blogi ja tapasi kirjoittaa on ihana. Pidän juurikin siitä, että asiaa on laidasta laitaan- Kateus se on ihmisen yksi perussynti..kun ei itse jaksa-osaa-viitsi – halua tehdä jotain…niin ei sitä sitten oikein muutkaan saa;)… Ikäänkuin blogeja ois pakko lukea- menee tekemään jotain ihan muuta..vaikka kaivamaan sen herneen nenästä 😉 Jatka vaan samaan malliin ja terkut HUgolle ;))

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:16 pm

Hih, kiitos Anne! 🙂

Reply
evasinikka 14 toukokuun, 2014 - 6:40 am

Suomalaisen tuntomerkit: kateus ja ruisleipä.
Jaksamista jatkamiseen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:17 pm

Voi kun voisikin olla kannustus ja ruisleipä! Kiitos Evasinikka!

Reply
With all my love- blogin Jenna 14 toukokuun, 2014 - 6:43 am

Hienoa, että käsittelet asiaa julkisesti. Perussuomalainen kateus! Harmillista, että se pilaa niin monta asiaa. Bloggaus vie aikaa ja vaivaa ja miksipä siitä olisi väärin hyötyä niin kauan kuin bloggari itse päättää mitä tuotetta suosittelee ja mitä ei. Lukijan valinta todella, lukeakko vai ei. Jos ei halua lukea, miksi vaivautua kommentoimaan. Minua nämä postaukset ei häiritse. Mukava lukea käyttökokemuksia, vinkkejä ja tarjouksia. Eli ei muuta kuin nenä pystyyn ja eteenpäin. Olet luonut hienon blogin, kiitoss siitä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:17 pm

Mukava kuulla ja kiitos kauniista sanoistasi!

Reply
Anonymous 14 toukokuun, 2014 - 7:27 am

Ihanaa,että puhut asiasta avoimesti jota itsekkin olen jonkin aikaa miettinyt. Kirjoitat ihanasti ja kotisi on todella kaunis. Näet paljon vaivaa ja olen iloinen, että edelleen jaksat ja haluat blogata, vaikka näitä anonyymien ikävieä kommentteja tuleekin varmaan välillä aikalailla.

Itse olen ainakin iloinen siitä, että paikkoja mainostetaan, mistä tuote on peräisin. Usein saatankin heti mennä katsomaan valmistajan/myyjän sivuille tuotteesta lisää tietoa. Harmi jos jotain tämä ärsyttää. Kaikkia ihmisiä ei vain voi miellyttää, eikä edes tarvitse. Jos ei tykkää tyylistä, poistukoon kelkasta.

t.Heidi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:18 pm

Kaikkia ei voi miellyttää ja jonkin tietyn lukijamäärän ylitettyä niitä kurjia kommentteja yleensä vaan alkaa sataa. Vähän niitä tulee suhteessa kaikkeen, mutta joskus kynnys itsellä ylittyy, niin kuin tässä postauksessa kävi 🙂

Reply
Anonymous 14 toukokuun, 2014 - 7:34 am

Hei
Hyvä postaus. Olen pohtinut tätä blogien mainosasiaa. Joskus mainokset ja yhteistyöpostaukset ärsyttävät. En osaa kadehtia niiden kautta saatuja etuja vaan ärsytys tulee siitä, että yhteistyöpostauksia on liikaa tai samasta aiheesta tehdään liian monta postausta suhteessa saatuun hyödykkeeseen. Esim jotain yhteistyön kautta saatua kupposta mainostetaan useamman postauksen verran. Sen sijaan Pariisista saa hyvinkin tehdä monta postausta 🙂 Samalla tavalla liiallinen mainostaminen naistenlehdissä ärsyttää. Tai jos mainos ei selkeästi erotu jutuista.
En ole kokenut blogissasi olevan liikaa yhteistyöpostauksia. Satunnaisesti aihe ei ole kiinnostanut ja pomppaan silloin jutun yli. Luulen että jos yhteistyöpostauksia olisi yli 10% blogin sisällöstä, lopettaisin blogin lukemisen.
Tykkään kovasti blogistasi, sen perusvire on mukavan positiivinen ja lukemisesta jää hyvä mieli. Kommentteja luen harvoin, koska niitä lukiessa saattaa käydä ihan päinvastoin. Joskus harvoin kommentoin, pitäisi varmaankin keksiä hyvä nimimerkki kaikkiin blogikommentteihin; en osaa käyttää googletiliäni, siitä voisi mutta joku bloggaaja tehdä ohjeet meille onnettomille 😉
Minttu

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:21 pm

Puhut vähän, mutta asiaa 🙂 Tuollaisen ohjepostauksen voisikin tehdä, mutta täältä ohjeita ensihätään:
https://support.google.com/blogger/answer/104226?hl=fi

Reply
Neiti Kreekula 14 toukokuun, 2014 - 3:42 pm

Kiitos. Kokeillaan…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:55 pm

No sehän alkoi heti sujumaan! Ainakin nimimerkki ilmestyi, hienoa!

Reply
Anonymous 14 toukokuun, 2014 - 8:30 am

Hei,
Taisi ihmisillä kateus nostaa päätään Pariisin-reissun vuoksi.
Jatkaa samaan malliin blogisi kanssa, tykkään lukea.
-Katja-

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:21 pm

Jep, siinä taisi raja ylittyä 🙂 Mutta eteenpäin mennään ja hyvillä mielin!

Reply
Maria 14 toukokuun, 2014 - 9:05 am

Amen! Ihana Kerttu <3
Tuntuu, että tuo kateus on aivan hirmuista meillä suomalaisilla. Ja nyt se konkretisoituu täällä blogimaailmassa. Todellakin, bloggaamiseen kuluu hyvinkin tuo 10-20 tuntia viikossa. Sivutuloverokortilla kun työtä/harrastusta tekee niin tuntipalkaksi jää senttejä. Kyllä tähän touhuun pitää olla intohimo.

Nuo yhteistyöt ovat mukava lisä, mutta täytyy sanoa, että omalla kohdallani olen viime aikoina kieltäytynyt monesta yhteistyöstä sen takia, että haluan säilyttää blogissani sen tietyn oman ”tatsin”. Hyvässä suhteessa yhteistyöpostauksia ja enimmät postaukset sitä omaa vanhaa linjaa. Ja verottajaa näissäkin kunnioittaen (eihän tässä maassa mitään saa ilmaiseksi :)! Lisäksi olen ottanut linjan, että vain oikeasti itseäni kiinnostavat tuotteet/yritykset saavat tilaa blogini postauksissa. Mutta en myöskään epäröi suositella jotain tuotetta/yritystä ihan ilman yhteistyötäkin, jos olen sen hyväksi kokenut.

Jatketaan samaan malliin 🙂 Aurinkoisin terkkusin, blogikollegasi Maria

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:22 pm

Juuri näin! Oma blogi, oma lupa sekä hyvä balanssi juttujen sisällöissä 🙂

Kiitos Maria <3

Reply
Sanna 14 toukokuun, 2014 - 9:10 am

Hyvä kirjoitus. Minun mielestäni jokainen bloggaaja tekee omannäköisensä blogin, siis sellaisen, mistä itsellaan saa jotain. Ei ole mahdollistakaan miellyttää kaikkia lukijoita, ja siksi valinta on lukijan; lukeeko vai eikö. Itse en ole bloggaaja, mutta ahkera lukija. Itse valitsen, mitä blogeja seuraan ja mitä mitä sisältöä niistäkin seuraamistani blogeista. Itse olen saanut valtavasti blogien lukemisesta, voisin sanoa, että se jo harrastus minulle, rakas sellainen. Minua ei häiritse yhtään näihin liittyvä kaupallisuus ja mainostaminen, koska itse blogin lukeminen on minulle ilmaista. Kateutta ja ihmisten oman pahanolon purkua tuo mollaaminen, luulen minä. Mielestäni sinulla on tasokas blogi, ja sellaiset taitaa saada suurimman ravan osakseen. Tsemppiä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:23 pm

Kiva kuulla Sanna ja mukavaa, että viihdyt! 🙂

Reply
Sara 14 toukokuun, 2014 - 9:17 am

Minä luulen ihan vilpittömästi, että joillakin taisi kateus nostaa rumaa päätään Pariisin-matkan takia. Kirjoituksesi oli minun mielestäni hyvä ja napakka!

Itse uskon siihen, että (tietyissä rajoissa) kukin on oman onnensa seppä. Kuka tahansa voi perustaa vaikka blogin, mikään ei tässä maassa sitä estä.

On niin helppo tuomita bloggaajien yhteistyökuviot tietämättä lainkaan, kuinka paljon työtä blogin pitämisessä on ja kuinka paljon se muutoin vaatii. Minun mielestäni asiaa voi miettiä myös siten, että yrittäisi asettua hetkeksi itse itse bloginpitäjän asemaan: kuinka itse kestäisi olla avoimesti omalla naamallaan mielipiteidensä, vaatetuksensa ja kotinsa kanssa esillä pää pystyssä?

Aina voi myös äänestää niin sanotusti jaloillaan. Ei ole pakko mennä lukemaan tai ilkkumaan blogeja, joiden sisällöstä ei pidä. Kateus kannattaisikin valjastaa johonkin hyödylliseen eikä vain tyytyä laukomaan anonyymeja kommentteja blogeissa. Tosin eipä noihin asiattomiin, vailla mitään perusteluja vailla oleviin nimettömiin kommentteihin kannata tuhrata liikaa energiaa.

Tsemppiä, Kerttu!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:24 pm

Se on just eikä melkein näin, Sara! Kiitos!

Reply
Anonymous 14 toukokuun, 2014 - 10:05 am

Hugon ilme on kyllä mainio! Vähän ihmetytti, miten paljon negatiivisia kommentteja tähän Pariisi-postaukseen sait, osa tästä ihan hirvittävästä kaupallisuudesta, osa sitten paheksui asuvalintaa ja oli itse osannut pukeutua niin paljon nätimmin kaupunkilomallaan. Ilmeisesti ns. ilmaisessa matkassa Disneylandiin ja Pariisiin vaan oli joillekin liikaa kestämistä.

Minusta tämä ja muut yhteistyöpostauksesi ovat olleet hyviä, ja niitä on ollut kiva lukea. Hyvin valittu yhteistyö on vaan plussaa blogin sisällölle, antaahan se samalla aiheen postaukseen ja lukijalle (ainakin sinun tapauksessasi) muutamankin hyvän jutun luettavaksi. Ja tämä tekopyhä kaupallisuuden vastustaminen – miksi lukea sisustusblogia, ja juuri tätä blogia, jos on intohimoinen kaupallisuuden vastustaja? En myöskään ymmärrä, miksi bloggaaja ei voisi saada pientä palkkiota vaivannäöstään.

– Tuuli –

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:26 pm

Kiitos Tuuli! Hyviä ajatuksia, jotka jaan kanssasi.

Reply
Jenni/Talosanomat 14 toukokuun, 2014 - 10:08 am

Kiitos ja Amen! <3 Tämän selkeämmin ei asiaa juuri voi ilmaista! Loistava teksti tärkeästä aiheesta! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:27 pm

Kiitos!

Reply
satu - tarinoita satumaasta 14 toukokuun, 2014 - 11:35 am

Kiitos Kerttu! Kirjoitat aina hyvin – myös ns. vakavista asioista sopivalla tavalla kevennettynä. 🙂 tuntuu usein, että monien kirjoittajien blogeissa pyörii pieni & äkäinen provokatiivisuuteen pyrkivä anonyymijoukko.
Itselleen kyllä ollaan valmiita keräämään kaikki edut alekoodien ja arvontojen muodossa, mutta mitään ei saisi bloggaaja itse blogistaan hyötyä. Melkoinen ristiriitatilanne tosiaan!

Hurjan paljon tsemppiä blogin kanssa – tämä on paras tällaisenaan, aitona ja sinunlaisena. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:28 pm

Yritän löytää blogiin muutakin sisältöä kun vain, että ”tässä on pöytä ja tässä lamppu”. Mukava kuulla, että tykkäät lukea ajatuksiani 🙂 Kiitoksia kannustuksesta!

Reply
Marika 14 toukokuun, 2014 - 12:07 pm

Hyvä kirjoitus. Itse jätän vähin äänin sellaiset blogit, joissa lähes jokainen postaus on mainos, tai vielä pahempaa, jätetään kertomatta että se on mainos. Ikävä kyllä tätä näkee edelleen, vaikka asiasta on kyllä pidetty mölyä julkisuudessa. Jos reilusti kertoo tekevänsä yhteistyötä, on se ok. Jos aihe kiinnostaa, luen, jos ei kiinnosta, en lue. Hyvin yksinkertaista. 🙂

Itse kirjoitan retkeily/ulkoilublogia, ja tämän aiheen blogeissa yhteistyötä näyttää olevan yleisesti varsin vähän. Se on sekä hyvä että huono asia; uusista tuotteista ja välineistä ei saa käyttäjälähtöistä tietoa, mutta toisaalta ne arviot mitkä itse ostetuista tuotteista saa, ovat takuulla aitoja ja vilpittömiä. Joidenkin bloggaajien yhteistyöpostaukset eivät tunnu antavan aitoa mielipidettä, ja se on sääli.

Anonyymit haukkumiskommentit mua lähinnä huvittavat, eikä niistä kannata kenenkään välittää.

Hauskaa viikkoa! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:32 pm

Harmittavan paljon on yhteistyöitä, jotka on merkitty epäselvästi. Omasta mielestäni jo postauksen alussa tulee lukijalle ilmentää, että kyseessä on yhteistyö. Osa laittaa pienen viitteen ihan viimeiseksi, kai sekin on ok, mutta mielestäni selkeämpi linja on parempi. Kiitos Marika!

Reply
Katja 14 toukokuun, 2014 - 1:12 pm

Hei,

Olen säännöllinen lukijasi ja harvoin kommentoin mitään, mutta nyt on sanottava. Jatka samalla tavalla!!! jos saat tästä jotain hyötyä, niin hieno juttu, minä saan monta mukavaa hetkeä tämän blogin parissa ja ihan ilmaiseksi 🙂 Kateus vie kalatkin vedestä, jos se että joku saa blogiyhteistyönä jotakin, on niin suurta ja kateutta herättävää, niin mikä estää itsekutakin kirjoittamasta omaa blogia. Siinähän sitten näkee, kuinka ”ilmaista ja helppoa” se on. Kiitokset mukavista lukuhetkistä!
Katja

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:33 pm

Kiitos Katja, mukava saada ääntä hiljaisemmallekin lukijalle 🙂 Eteenpäin mennään hvyvillä mielin!

Reply
Anonymous 14 toukokuun, 2014 - 2:53 pm

Luen säännöllisesti, mutta aivan liian harvoin tulee kommentoitua.
Pariisi-postaukset luin miehelle ääneen ja näytin kuvat (ei sillä, ettei hän osaisi lukea… mutta päätin jyrätä, että asia varmasti menee perille, hih…) sillä ajatuksella, jos mekin joskus reissataan. Ei ole kokemusta lentämisestä (ei yksin eikä lasten kanssa) eli laukun pakkaamisesta alkaen kaikki informaatio on tervetullutta. Mikä onkaan hienompaa kuin lukea reissu- ja kohdevinkkejä toiselta lapsiperheen äidiltä!?! Go for it – loistava postaus ja hyvä, että nautit ansaitusta matkasta 🙂
Kastanja

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:34 pm

Kiva kuulla ja toivottavasti pääsette reissuun 🙂 Meillä ainakin on mennyt aina matkat tytön kanssa hyvin, uusissa maisemissa ei tule edes niitä normaaleja arkipäivän pikkuvääntöjä 🙂 Kiitos paljon Kastanja!

Reply
Anonymous 14 toukokuun, 2014 - 3:07 pm

Työskentelen printtimediassa, jonka sisältö on osin myös sisustamiseen liittyvää. Näin ollen seuraan myös aika monia alan blogeja. Monet blogit ovat todella hyvin tehty ja niissä olevat kuvat ja tekstit voisi julkaista printtinäkin – ja näin tehdäänkin. Minusta tuntuu, että monet sisustuslehtiin päätyvät kodit bongataan juurikin blogien kautta.
Seuraan siis blogeja, mutta koen usein ärsyyntyväni liitä lukiessani. Ensimmäinen syy siihen on suomalaisten sisustusblogien samankaltaisuus. Tällä hetkellä meillä on kolme erilaista blogia: valkomustalohenpunainenstringkoti, teollisuusromanttinenDIYkoti ja maalaisromanttinentilkkupeitekoti. Kaikkein eniten ärsytystä aiheuttavat juurikin nuo string-kotiblogit. Blogit ovat toistensa kopiota (en nyt aio luetella kaikki niitä esineitä, jotka KUULUU olla ko. kodissa, tiedätte ne ilmankin). Näissä blogeissa pyörivät samat haasteet, samat tuotteet, samat mainokset, samat lohenpunaiset yhteistyönä saadut ”mariskoolit”. Lisäksi kommenttiosioissa on lähes poikkeuksetta melkoista bloggareiden välistä hyvävelihehkutusta. Nämä seikat eivät anna näistä blogeista vakuuttavaa ja ammattimaista kuvaa – vaikka tekniset edellytykset sen sallisivatkin.
No miksikö sitten seuraan niitä? Minua kiinnostaa juurikin tuo mainonta ja sen kehittyminen verkossa. Kuten tiedämme, printti on menettänyt – ja menettää varmasti jatkossakin mainostulojaan. Yhtenä syynä siihen ovat nämä blogit, jotka ovat yritykselle idioottihelppoa (ja halpaa) markkinointia. Lehteä kun ei koskaan voisi tehdä periaatteella (noh, ehkä joitain lehtiä voi, puhun nyt oikeasti toimitetusta mediasta, joka noudattaa alan ohjeita), että mainostaisin tuotetta, jonka saan ilmaiseksi ja jonka muutoinkin voisin kuvitella hankkivani. Eikä kyse ole nyt siitä, että olisin kateellinen jonkun uusista liinavaatteista vaan kyse on ammattiylpeydestä. Ja siitä, että sillä ammattiylpeydellä on hankittu työpaikka josta saa oikeaa palkkaa, jolla puolestaan ostaa oikealla rahalla haluamiaan tuotteita.
Ei minulla sinänsä ole mitään sitä vastaan jos joku saa jotakin tavaraa/palvelua mainitsemalla siitä blogissaan. Olkoon. Mutta suuressa mittakaavassa se on huolestuttavaa. Jos yritys lahjoittamalla naamarasvapurkin bloggarille pystyy hankkimaan valtavan yleisön käytännössä ilmaiseksi: ketä silloin käytetään hyväksi? Ettei vaan bloggaria, joka elää mukalahjomatonta mukatodellista elämää pystymättä kuitenkaan tuottamallaan sisällöllä itseään elättämään?
Blogit ovat hyvä asia, tulkoon se selväksi. Mutta kyllä me tarvitsemme esimerkiksi näiden sisustusblogien lisäksi myös oikeasti analysoitua ja mietittyä riippumatonta sisältöä, emme vain omien henkilökohtaisten sisustusongelmien sponsoroituja ratkaisuja. Ja kyllä, sen riippumattoman sisällön maksajana ovat perinteisesti olleet yritykset maksetuilla mainoksillaan.
Katson, että tällainenkin näkökulma olisi hyvä tuoda esiin – siitä huolimatta, että se herkkähipiäisten blogifanien ihoa kutittaakin.
Tämä kommentti tuli nyt tähän – se olisi voinut tulla moneen muuhunkin blogiin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2014 - 3:52 pm

Heippa!

Johonkin kommenttiin jo eilen kirjoitinkin, että ero aikakauslehtien ja blogien välillä on myös se, että lehtiä toimittaa ammattilaiset ja blogeja pääsääntöisesti amatöörit. Tuohon blogikotikritiikkiin on vaikea vastata mitään, itse koen että meillä on laaja skaala blogeja, joista löytyy tasokasta luettavaa monenlaiseen makuun. Printtimedian murros on valtava ja mielestäni tätä muutosvaihetta voisi tehdä entistä enemmän blogit ja lehdet yhdessä. Osalla sisustuslehdistä on jo ”omia” blogeja, jolloin esim. kampanjoita voisi myydä yhtä aikaa lehteen ja verkkoon. Lisäksi pitäisi saada viestintätoimistot mukaan tähän rintamaan. Ne voisivat suunnitella ammattimaisia kampanjoita bloggaajille, joilla on hyvä näkyvyys, mutta ei markkinointiosaamista. Valitettavan usein juuri nämä ammattilaiset tarjoavat bloggaajille kampanjoita ”limupullopalkalla” ja se ei taas edistä blogikulttuuria tai helpota printtimedian tilannetta. Bloggaajille myydään yllättävän paljon kamppiksia sillä, että siitä blogi saa näkyvyyttä, vaikka oikeastaanhan yrityksen pitäisi ostaa näkyvyyttä bloggaajan omassa mediassa. Tekemistä on siis todella paljon. Oletko tutustunut Blogiareenaan (http://blogiareena.com/)? Siinä on yksi foorumi, jossa tätä yhteistyötä voidaan kehittää.

Tunnen toimittajia, joiden työpöydät pullistelevat tuotenäytteitä ihan samalla tavalla kuin osan bloggaajistakin. Bloggaajat ovat tulleet jossain mielessä toimittajien tonteille, olemme samoissa pressitilaisuuksissa ja avajaisissa. Kaikki some-sisältö vaatii medialukutaitoa, lukijat varmasti pääsääntöisesti erottavat tutkimustiedon / huolellisen taustatoimituksen ja mustatuntuu-tiedon eron.

Minä olen aikakauslehtien suurkuluttaja ja luen sekä sisustusta, lifestyleä että ammattiosaamista käsitteleviä julkaisuja. Niille on oma paikkansa ja tarpeensa, vaikka ajat ovatkin muuttuneet.

Mukalahjomaton ja mukatodellista elämää viettäviä bloggaajia en tunne. Monen taustalla on ilo ja intohimo tähän harrastukseen, josta on silloin tällöin kiva saada jotain taloudellista hyötyäkin.

Reply
Janen Himassa // Jane 14 toukokuun, 2014 - 4:29 pm

Ensiksi erittäin suuri kiitos niistä mukavista lukuhetkistä joita blogisi on minulle tarjonnut – jatka vaan valitsemaasi linjaa!

Yhdyn joka sanaan mitä kirjoitit, luulen että suurin syy on tietämättömyys siitä kuinka paljon aikaa saa kulutettua yhteen blogikirjoitukseen. Lisäksi tulevat mahdolliset hankinnat jotka tarvitaan että blogia pystyy päivittämään. Onneksi nämä ikävät kommentit jäävät muutamaan harvaan ja näinollen ne voi kyllä jättää huomiotta.

Kivaa viikkoa sinulle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 9:40 pm

Kiitos Jane! Ikäviä kommentteja on oikeasti tosi vähän. Joskus tulee suma, mutta sekin saattaa olla vaikka vain yhden tai kahden ihmisen aiheuttama :/ Kiitos ajatuksistasi ja iloista loppuviikkoa!

Reply
Ainosofia 14 toukokuun, 2014 - 5:03 pm

Kiitos tästä kirjoituksestasi.
Pelkkää asiaa meidän bloggareiden kannalta.

Onneksi meillä on vielä se oma vapaus valita mainokset ja voisimme valita lukijammekin, jota emme kuitenkaan tee. Koska olemme laittaneet itsemme ”likoon” tällä bloggaamisella.
Kuten sanoitkin – kaikkine likoineen mitä päällemme satelee – me kuitenkin saamme tästä NAUTINTOA!
Ja tekisimme ja olemme tehneetkin tätä ilman mitään palkkioita.

Tämä on meille harrastus, josta jotain pientä korvausta saamme. Ja jos se jotain ärsyttää – niin – pakkoko tänne on tulla.

Tämä vaan on tätä päivää tällähetkellä. Ne mainoksetkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 9:41 pm

Juuri näin, Ainosofia! 🙂

Reply
Sanna - Shine Bright 14 toukokuun, 2014 - 5:10 pm

SE ON SITÄ SUOMALAISTA KATEUTTA. VOI VOI KUN JOKU SAA BLOGILLAAN JOTAKIN NIIN VOI VOI KUN SE ON NIIN ITSELTÄ KOVASTIKIN POIS!
Toivottavasti tuollaisilla kateilla ihmisillä on hyvin kuihtuva elämä, anna sinä vaan palaa ja kirjoita blogiasi jatkossa niinkuin haluatkin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 9:42 pm

Joo, kateutta tai muuta pahaa mieltä, yhtä kaikki. Onneksi näiä kurjia kommentoijia on vain pikkuriikkinen osa. Kiitos sinulle!

Reply
Anonymous 14 toukokuun, 2014 - 5:46 pm

Tämän kyseisen blogin kohdalla ”ärsytys” tulee ehkä siitä, että se kaupallisuuden tuntu on niin tuntuvasti viime aikoina lisääntynyt. Nytkin tulin lukaisemaan pitkästä aikaa, ja yllätys yllätys, nythän ollaan jo päästy aiheeseen laajemmaltikin 😉

Reply
Anonymous 14 toukokuun, 2014 - 8:16 pm

Hei sinä, anonyymi klo 17.46 -kirjoittaja,

Ehkä sinä voisit jättää sitten tämän blogin lukematta – myös jatkossa, kiitos 🙂
Ammattitaidon lisääntyminen (näkyminen) voi tuntua kaupalliselta – kirjoitukset, kuvat, aiheet ovat laadukkaita, hieman pidemmälle pohdittuja.

Takakammarin blogit, joissa ei niin panosteta laatuun myös ulkoasussa jne sopivat varmaan sinulle paremmin 🙂
Marika Espoosta

Reply
Anonymous 16 toukokuun, 2014 - 3:14 pm

Olen tismalleen samaa mieltä anonyymi 17:46 kanssa. Ylipäätään kateuteen vetoaminen ja toisten kehottaminen menemään ”takakammarin blogeihin” on lapsellista. Kai kritiikkiä saa esittää? Kertun blogi on muuttunut niin paljon niistä viattomista alkuajoista, että ei enää samaksi tunnista. Harmi, silä Kerttu itse vaikuttaa niin symppikseltä tyypiltä. Aika aikansa kutakin kai sitten.

Terveisin, anonyymi muiden joukossa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 toukokuun, 2014 - 5:38 pm

Pointti on varmasti tullut puolin ja toisin selväksi 🙂 Toivon todella, että viihdytte blogini parissa ja teen parhaani tämän kanssa. Toivottavasti se riittää.

Reply
Eeva 14 toukokuun, 2014 - 7:50 pm

Omasta mielestäni on leimaavaa se, että suomalaisia nimitetään kateelliseksi 😀 Tällä luomme itse itsestämme käsitystä siitä, että olemme kateellisia toisillemme. Ylivoimaisesti suurin osa näistäkin kommenteista on hyvin kannustavaa ja positiivista! Mielummin tekisin siitä johtopäätöksen, että me suomalaiset kannustamme ja tuemme toisiamme 🙂 Jokaisella on oikeus mielipiteeseen (sehän on julkisen bloggaamisen tarkoitus), mutta nimettömänä tapahtuva negatiivinen kommentointi on mielestäni lapsellista. Jos ei ole selkärankaa seisoa omien mielipiteidensä takana perustellen ne, niin ehkäpä silloin olisi parempi olla kommentoimatta… Iloitkaamme siitä mitä meillä itsellämme on 🙂 Toisen onni ei ole meiltä itseltämme pois – oli kyse sitten rahasta, perheestä, kodista, menestymisestä tv. Uskon, että melko moni meistä ottaisi mielellään vastaan lahjana tai vaikkapa arpajaisvoittona reissun ulkomaille valitsemaansa kaupunkiiin, vai mitä? Miksipä sitä iloa emme sitten soisi jollekin toiselle? Iloa, valoa ja positiivisia ajatuksia ihan jokaiselle <3 Terkuin, Eeva

Reply
Anonymous 14 toukokuun, 2014 - 8:19 pm

”nimettömänä tapahtuva negatiivinen kommentointi on mielestäni lapsellista. Jos ei ole selkärankaa seisoa omien mielipiteidensä takana perustellen ne, niin ehkäpä silloin olisi parempi olla kommentoimatta…”

Samaa mieltä kanssasi, Eeva!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 toukokuun, 2014 - 5:37 pm

No, kateutta on varmasti jokaisessa kansassa. Mutta yhtä kaikki, olen Eevan kanssa samaa mieltä siinä, että mukavasti keskittyä positiivisiin asioihin 🙂

Reply
Anonymous 14 toukokuun, 2014 - 8:06 pm

Hei,
Kiva, että voi kommentoida ilman ”statusta” eli anonyymina 🙂
Itse en ainankaan halua jakaa email osoitettani ”joka paikkaan” enkä omista blogia, luen vai muiden juttuja.

Rillan blogissa oli myös asiaa bloggaajien saamasta kritiikistä. Käy kurkkaamassa, jos ehdit.

Sinulle: Jatka samaan malliin, omalla tyylillä! Ja Hugo ilme oli huippu
Mukavaa kevättä!

terveisin
Mari

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 7:48 am

Kiitos Mari, eteenpäin mennään!

Reply
Mervi 14 toukokuun, 2014 - 8:18 pm

Hyvä Kerttu <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 7:48 am

Kiitos Mervi!

Reply
Anonymous 14 toukokuun, 2014 - 9:02 pm

Jatka vaan bloggaamista. Kateus se saa ihmisistä negatiivisen sanailun esiin. Minä ainaki tykkään blogistasi. 🙂 -Elina

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 7:49 am

Kiitos, ehdottomasti jatkan 🙂

Reply
Anonymous 14 toukokuun, 2014 - 11:26 pm

Huh, huh. Lapset hiekkalaatikkolla: juupas eipäs….

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 7:49 am

Heh 🙂

Reply
Anonymous 14 toukokuun, 2014 - 11:46 pm

Kirjoitat hyvin ajankohtaisesta aiheesta. Itse luen monia blogeja joiden sisältö on enimmäkseen sisustuspainotteista. Olen myös huomannut mainonnan eli yhteistyön lisääntyneen merkittävästi blogeissa varsikin niissä jotka ovat ponnistaneet uuteen osoitteeseen ja alkaneet tämän myötä kirjoittamaan blogia jopa päätyönään. Mikäli blogin sisältö alkaa päivä toisensa jälkeen olla mainosta, huomaan siirtyväni vähin äänin toisiin osoitteisiin. En koe hyötyväni mitään jatkuvasta tuote-esittelyjen tulvasta ja samalla koen etääntyväni mainosten myötä itse blogin kirjoittajasta, hän ei tunnu enää niin aidolta. Satunnaiset yhteistyöt eivät minua haittaa ollenkaan, varsinkin jos yhteistyö on blogin aihepiiriin sopiva. Kuitenkin tunnustan lopettaneeni erään blogin lukemisen vain siksi että blogin pitäjällä oli tapana myydä huutokaupassa yhteistyön kautta saamiaan vaatteita käytön jälkeen. Jotenkin siinä kohtaa minulla meni herne nenään kun saadusta hyödystä otettiin vielä ”tuplahyöty” irti. Ajattelin kuinka paljon joku vähävarainen perhe ilahtuisi vaatteista jos ne lahjoitettaisiin hyväntekeväisyyteen. Ymmärsin kyllä, että saadut tuotelahjat ovat palkka ja blogin pitäjällä on oikeus ne myydä, mutta tässä kohtaa minusta tuli ”mielensä pahoittaja”. Ehkä blogin pitäjästä tuli silloin silmissäni kylmä ja laskelmoiva ihminen, vaikka kuka minä olen sanomaan ketä sitä vaatteista saatua rahaa eniten tarvitsee. Nämä ovat niin fiilis juttuja, kirjoittaminen on todella vaikea taiteenlaji ja ihailen niitä jotka sen hyvin taitavat.

-Luna

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 7:52 am

Kiitos Luna. Tämä on tosiaan vähän mielipiteita jakava juttu. Bloggaajalla on oikeus tehdä mitä haluaa saamillaan tuotteilla, ne ovat hänen omaisuuttaan. Esimerkiksi All I ever wanted is here-blogin Karla arpoi lukijoilleen jonkin blogiyhteistyönä saamansa vauvantarvikkeen, kun sille ei enää kotona ollut käyttöä. Monenlaisia tapoja on siis toimia 🙂

Todellakin, kirjoittaminen on taiteenlaji. Vaikeinta ei ole se, mitä laittaa riveille, vaan se mitä ihmiset tulkitsevat rivien välistä.

Reply
Jenna - Kotiovella 15 toukokuun, 2014 - 12:02 am

Hugon ilme kertoo kaiken. 🙂 Tosi hyvä postaus, ei lisättävää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 7:48 am

Hih, siinä ilmeessä on hyvä tiivistys ;D

Reply
seija nykänen 15 toukokuun, 2014 - 12:20 am

Moikka! Havaitsin, että olet saanut negatiivista palautetta. No, kyllä minäkin haluaisin jo nähdä muitakin kuvia kodistasi kuin sohvastasi, sohvapölydästäsi ja sohvatyynyistäsi. Niitä on ollut yllinkyllin… Vaate/asupostauksesi ovat ok 🙂 Nyt varmaan sitten mut haukutaan näistä kommenteistani…
Olen lopettanut aika monien blogien lukenisen juuri siitä syystä, että jatkuvasti vaan pyöritellään samoja asioita. Ihan sen takia, että olen KYLLÄSTYNYT! Uudet ideat ovat parhaita! Ja mielellään omasta päästä keksityt, ei trendien matkimiset. Toisten keksimien hyvien ideoiden ”levittäminen” on ok, mutta joskus olisi kiva nähdä sinultakin jotain OMAA.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 7:47 am

Huomenta Seija!

Kiitos omalla nimellä jätetystä kommentista, arvostan. Samalla täytyy sanoa, että juuri nämä odotukset blogille tekevät bloggaamisesta mahdottoman. Yksi ei halua nähdä asuja ja toinen haluaa. Kun kirjoittaa omasta kodista, on olohuone se useiten pieniä muutoksia kokeva kohde. Siksi kirjoitan siitä.

Kaipaat uusia ideoita, voisitko tarkentaa millaisia? Haluat, että kirjoitan blogiini jotain OMAA. Kirjoitan jo omasta kodistani, omista asuistani, omista ajatuksistani, omista matkoistani jne. Eikö siinä ole aika paljon omaa?

Reply
Laura Sorri 15 toukokuun, 2014 - 10:54 am

Kirjoituksesi oli mielestäni asiallinen, asiantunteva ja tyhjentävä. On hyvä, että bloggaajien ja yritysten välisistä yhteistyökuvioista puhutaan avoimesti ja rehellisesti.

Haluaisin näin ”tiskin toiselta puolelta” (designyrityksestä päivää) mainita muutaman kommentin. Yhteistyön lähtökohtana on yleensä rehellinen tykkääminen. En osaa puhua muiden puolesta, mutta itse lähestymme ensisijaisesti bloggaajiia, joiden tyylistä ja kirjoituksista itse (yksityishenkilöinä) pidämme. Toki yrityksen tulee ajatella myös kaupallisesti, joten on muitakin kriteerejä yhteistyölle (esim. kuinka suosittu blogi on), mutta ne eivät ole pääroolissa. Tämän jälkeen mietimme aina tuotteidemme ja blogin yhteensopivuutta. Ennen kuin mikään yhteistyö toteutuu, päättää bloggaaja sopiiko yrityksen arvot ja tuotteet hänen tyyliinsä.

Kaikki yritykset eivät ”räiski” yhteistyöpyyntöjä summanmutikassa kaikille bloggaajille, vaan valintojen taustalla vaikuttavat hyvin inhimiliset ja maanläheiset syyt. Suurin osa bloggareista on tyylilleen uskollisia (mielestäni pelkästään hyvä asian) koska näin oma juttu säilyy kirkkaana, eikä kannatakaan kertoa kissaruokafirmasta, jos inhoaa katteja. Aina yhteistyöt ei jostain syystä menesty, ja epäonnistumisia tapahtuu puolin ja toisin, väistämättä.

Suomessa blogiyhteistyö on suhteellisen nuorta ja se hakeaa kokoajan muotoaan. Se mikä on väistämätöntä on yhteistyön muuttuminen ammattimaisemmaksi. Tämä tuottaa meille kaikille todennäköisesti parempaa sisältöä, koska uskon yhteistyökuvioiden olevan jatkossa entistä harkitumpia. Näin ollen on reilua, että bloggaajat saavat korvauksen omalle työllensä (on se sitten tuotteita, matkoja, palveluita tai rahaa verojen jälkeen).

Mikäli tuntuu, että kirjoittaminen ja kuvaaminen ovat se oma juttu, voi oman blogin perustaminen kannattaa. Kuka tahansa voi aloittaa bloggaamisen, nettiyhteys ja laite ovat ainoat vaatimukset :). Nostan hattua kaikille bloggaajille; oman elämän jakaminen netissä vaatii rohkeutta, ja sen tekeminen tyylillä, se vaatii taitoa.

Aurinkoista kevättä,
Laura Sorri
Everyday Design

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 10:59 pm

Hei Laura ja kiitos hyvästa ja perustellusta kommentista!

Tässä avautuu hyvin yrityksen näkökulmat, olen iloinen että toit ajatuksesi tähän keskusteluun. Kiitos palautteestasi ja aurinkoista kevättä myös sinne 🙂

Reply
Anonymous 15 toukokuun, 2014 - 10:05 pm

Minä nautin blogeissa laadukkaista kuvista sekä hyvästä ja eloisasta kielestä mielenkiintoisia aiheita unohtamatta. Pidän kovasti taitavasta tavastasi kirjoittaa, Kerttu! Se minut ensimmäisenä blogiisi naulitsikin.
Laadukasta blogia tekevä bloggaaja ei anna mainoksille ylivaltaa, vaan haluaa pitää ohjakset omissa käsissään. Minua eivät mainokset tai yhteistyökampanjat ole koskaan häirinneet. Mielelläni suon bloggaajalle ne edut, joita he ahkeralla työllään saavat. En oikein edes käsitä, että jotkut tällaisista asioista viitsivät narista. Blogeihin on helppo tulla ja vielä helpompi on klikata itsensä sellaisille nettisivuille, jotka miellyttävät enemmän.

Kaikkea hyvää laadukkaalle blogillesi!

t. Elisa

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 11:01 pm

Kiitoksia Elisa! Näihin sanoihin on kiva lopettaa päivän työt, touhut ja blogihommat. Kiitos hymystä ja hyvästä mielestä 🙂 Hyvää yötä!

Reply

Jätä kommentti