Vinkkejä lomapäivän viettoon kotikaupungissa

by Kerttu

Tällä kolmen päivän talvilomalla olen trendien huipulla, sillä luvassa on Staycation!

Termi tulee sanoista, ”stay” ja ”vacation” ja sillä tarkoitetaan loman viettoa kotona ja kotoa käsin tehtäviä pieniä matkoja lähiympäristöön.  Yhdessä  perheen kanssa ideoimme pieniä kivoja juttuja, jotka poikkeavat arjesta ja tuovat lomatunnelmaa, vaikka maisemat eivät tällä kertaa liiemmin vaihdukaan.

– Käy hotellin aamupalalla. Päivä alkaa spesiaalisti, kun pakataan muksut autoon ja kurvataan rennolle aamiaiselle lähihotelliin.

– Polski uimahallissa tai kylpylässä. Pienet vesipedot innostuvat tästä takuuvarmasti!

– #mähiihdän. Lahden kisojen innoittamana on pakko vetää sukset jalkaa edes kerran talvessa. Jos sivakointi ei innosta, suunnatkaa rinteeseen tai pulkkamäkeen. Vähän isommat lapset voi laittaa hiihtokouluun ja nauttia itse sillä välin kaakaot rinnekahvilassa.

– Mene museoon. Usein museoissa tulee käytyä lomamatkoilla vieraissa kaupungeissa, mutta oman kaupungin näyttelyt jäätävät väliin. Jyväskylässä suosittelen lapsiperheille erityisesti Keski-Suomen luontomuseota Vesilinnassa.

– Siivoa yksi kaappi. Tiedetään, aika laimea lomavinkki, mutta nyt on kerrankin aikaa! Itse aloitin tänään pojan huoneen liukuovikaapistosta, josta löysin mm. vinon pinon CD-levyjä. Ei jatkoon.

– Tee pieni luontoretki. Metsään meneminen on tällä hetkellä ainakin Keski-Suomessa superhelppoa, sillä lunta on vain väriksi. Älä unohda eväitä!

– Pidä Lapset päättävät-päivä, jossa perheen pienimmät saavat päättää, mitä tehdään ja syödään. En ota tästä sitten vastuuta 😉

– Nauti elokuvista. Leffateatterissa pyörii tällä hetkellä ihana Onneli ja Anneli, jonka parissa itsekin viihdyin.

– Kutsu ystäviä kylään suunnittelematta. Pöytään vaikka kaupan paistopisteen antimet,  ei pilata loman extempore-elämää stressaamalla tarjoiluista.


Kertokaahan lisää vinkkejä siihen, mitä lomalla voi tehdä omassa kotikaupungissa! Me laitamme tältä listalta muutaman kohdan toteutukseen ja loppuaika ollaankin sitten kuin ellun kanat.

Ps. Se kymmenes vinkki on se, että suunnittele seuraavan loman reissua. Staycation ei poista matkakuumeen akuutteja oireita.

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Minnea 2 maaliskuun, 2017 - 3:46 pm

Hyvältä kuulostaa! Me myös ollaan trendikkäällä staycationilla 🙂 Omia suunnitelmia kirjoittelin myös blogiin:
http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja/hiihtolomasuunnitelmia
Kivaa ja rentouttavaa lomaa!

Reply
Milla - Sukhimatot 3 maaliskuun, 2017 - 9:23 pm

Olipa kivoja kuvia ja ideoita! Nuo Lapset päättää-päivät ovat usein hauskoja aikuisillekin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 maaliskuun, 2017 - 11:51 pm

Kiitos! Mä luulen, että meillä mentäisiin Lapset päättää-päivänä Hoplopiin 🙂

Reply

Jätä kommentti