Aamiaiselta huipulle

by Kerttu

Miten ihana miniloma takana! Jyväskylä on näyttänyt meille harmaan puolensa, mutta onneksi fiilis on ollut sitäkin aurinkoisempi. Edellisessä postauksessa jaoin muutaman talvilomavinkin meille, jotka emme reissaa omaa kotikaupunkia kauemmaksi.

Otimme ilolla vastaan blogin kautta muutama viikko sitten esitetyn kutsun uuden Hotelli Verson aamiaiselle.  Oli ihana aloittaa päivä valmiista pöydästä ja kun aamulla lähdettiin ajoissa liikkeelle, koko lomapäivä tuntui erityisen pitkältä. Jos ei ole tarvetta yöpyä hotellissa, voi aina kuitenkin napata rusinat reissupullasta ja käydä vain aamiaisella!

Pöydän antimet notkuivat lähiruokaa ja kotimaisia makuja, vastaleivottua leipää ja aamiaiskokin paistamia munakkaita. Aamu oli rauhallinen, eikä meidän perheen pieninkään saanut mahdotonta härdelliä aikaiseksi. Alkuviikolla testasin töiden merkeissä myös Verson lounaan ja sekin oli herkullinen.

Aamiaiselta suuntasimme urheilukauppaan suksiostoksille, jotenkin vähän nolottaa, että koko talvena ei olla hiihdetty. Neiti sai sopivat sukset ja toivottavasti pääsemme pian tämän tämänkin talviurheilun pariin. Pieni mies ”hiihti” pelkillä siskon sauvoilla niin innokkaasti, että ostin hänelle oman setin Prismasta 70 prosentin alennuksella. Olin kaukaa viisas ja ostin sen verran reilut, että niillä mennään ensitalvenakin.

Jyväskylässä on kaksi korkeaa paikkaa; Laajavuori, joka on tunnettu mm. Matti Nykäsen hyppyrimäestä ja Harju keskustassa, jonka laella kohoa 34 metriä korkea näköalatorni ravintoloineen ja näköalapaikkoineen.

Vesilinnassa on myös Keski-Suomen luontomuseo, koko lysti ihan ilmaiseksi! Paljon luontotietämystä ja eläimiä ihmeteltäväksi, vähän kuin Eläintieteellinen museo pienoiskoossa. Menkää ihmiset museoon 🙂

Näiden lisäksi on nähty ystäviä, juhlittu kaverisynttäreillä, käyty ponitalleilla, laskettu mäkeä ja käyty metsässä. Viikonloppuna vielä sukuloidaan, joten eiköhän maanantaina olla taas valmiita palaamaan arkeen.

Mites siellä, joko on talvilomat pidetty?

Huomenna sitten sisustusjuttuja!

Saatat pitää myös

Jätä kommentti