Turussa ei mennyt kuin Strömsössä

by Kerttu

Terveiset Turusta!

Tulin tänne viikonlopun mittaiselle työreissulle, josta tulikin hyvin erilainen kuin olin kuvitellut. Lauantaina ennen lääkärireissua kävin pikaisesti jokaiselle Turun reissulleni kuuluvassa nähtävyydessä eli ihanassa Sisustuksen Koodissa moikkaamassa Annea.

Koodi muutti vuosi sitten uuteen toimitilaan saman kadun varrelle ja uusi liiketila näyttää niin kauniilta ja harmoniselta, juuri sellaiselta jossa kalusteet ja esineet pääsevät oikeuksiinsa.

Kun sairastuin yllättäen ja jouduin käymään TYKS:ssä pienessä operaatiossakin, oli ihana kun Anne laittoi minulle illalla viestin hotelliin ja kutsui heille yökylään, kyytikin järjestyisi. Vaikka pärjäsin yksin ihan hyvin, enkä jaksanut minnekään lähteä, Annen ele lämmitti.  Ei ne suuret puheet, vain pienet teot merkitsevät eniten.

Sisustuksen Koodin vahvuus on lämmin kodinomaisuus, jonka Anne ja liikkeessä työskentelevä Maija ovat onnistuneet luomaan. He myös toteuttivat liiketilan remontin kahteen naiseen eli visuaalisuus ja käytännön osaaminen kulkevat luontevasti käsi kädessä.

Kauniissa kaupassa kierrellessä tulee mieleen monenlaisia sisusushaaveita. En ole omalla mittapuulla pitkään aikaan ostanut kotiin mitään uutta, sillä nyt seitsemän asumisvuoden jälkeen nurkat alkavat kaivata pientä pintaremonttia. Myös isot hankinnat ovat mallillaan ja sehän on klassikoissa parasta, että ne kestävät aikaa. Mutta pakko myöntää, että ensimmäisessä kuvassa näkyvä Flosin lattiavalaisin aiheutti muutaman ylimääräisen sydämentykytyksen.

Liikkeessä jälleen kerran muistui mieleen, kuinka tärkeää on nähdä esineet aitoina ja miten mittasuhteet ja materiaalit pääsevät oikeuksiinsa. Arvostan myös sitä asiantuntemusta, jota kivijalkaliikkeestä saa, enkä arvosta sellaista käytöstä, jossa liikkeessä käydään koeistumassa / katsomassa jotain tuotetta, kuullaan kaikki lisätieto ja hoito-ohjeet myyjältä ja sitten tilataan kuitenkin muutaman euron halvemmalla netistä. Tällä käytöksellä meillä ei ole kohta näitä ihania yrittäjävetoisia kivijalkakauppoja. Annetaan arvoa siis asiantuntemukselle ja tuetaan paikallisuutta aina mahdollisuuksien mukaan.

Nyt on ihana päästä kotiin.  Kaikki kuitenkin hyvin täällä, ei mitään vakavaa ja elämä osaa järjestää yllätyksiä ja niiden kanssa sitten vain eletään. Samalla nousee hattu terveydenhuoltoalan ammattilaisille, kokemukseni osoittaa, että työtä tehdään suurella sydämellä, kiitos. Meillä kaikilla on yksi tärkeä arvo elämässä ja se on terveys, vaalitaan sitä kaikin tavoin.

Mukavaa sunnuntaita!

Ps. Blogiini on muuten tulossa isoja muutoksia ja taustatyöt vaativat nyt aikaa, joten postaustahti saattaa olle hetkellisesti verkkaisempi. 

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Kristiina 21 lokakuun, 2018 - 12:59 pm

Hyvä ettei kyse ollut mistään pahemmasta.
Hieno ele ystävältäsi ja hän varmaan ymmärtää ettet jaksanut lähteä hotellilta.

Reply
Aikku 22 lokakuun, 2018 - 3:02 pm

Terveys menee kyllä kaiken edelle! Ja kaunis liike Maijalla ja Annella!

Reply
Terhi / Reelinki 22 lokakuun, 2018 - 7:14 pm

Anne <3

Reply

Jätä kommentti