Tasa-arvon päivä

by Kerttu

Tänään on Minna Canthin päivä eli tasa-arvon päivä. Me olemme täällä Suomessa monessa suhteessa onnekkaita tasa-arvon suhteen, vaikka toki työtä ja tehtävää vielä riittää. Itse ajattelen, että rakkaus ja avioliitto ovat tasa-arvoisia ihmisoikeuksia. Kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain puolesta on kerännyt tänään huiman määrän nimiä ja 50 000 allekirjoituksen tavoite täyttyi ennätysajassa. Tästä huolimatta nimen voi vielä käydä adressiin kirjoittamassa ja antamassa eduskunnalle kantansa. Suvaitsevaisuus, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus ovat arvoja, joiden vuoksi halusin tämän ehkä vähän blogin peruslinjasta poikkeavan kirjoituksen kirjoittaa. 

Minä, tasa-arvoinen nainen, ryhdyn nyt pyykkäämään 😉 Kodinhoitohuoneessa on tapahtunut pienimuotoinen puhtaan pyykin räjähdys, joka vaatii kätevää emäntää apuun. Tai kyllä se isäntäkin näin tasa-arvon päivänä voisi homman hoitaa, mutta hän ei ole ihan niin kätevä pyykkiasioissa 😀  Moderni nainen haluaa tehdä monet jutut ”ihan ite”! 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Anonymous 19 maaliskuun, 2013 - 7:31 pm

jokainenhan saa ajatella kuinka haluaa.. itse en uskonnollisista syistä puolla tätä lakia ja piste. Nykyään vaan ihan kaikki pitäisi suvaita..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 maaliskuun, 2013 - 7:35 pm

Siinä olemme kuitenkin samaa mieltä, että jokainen saa ajatella kuinka haluaa 🙂

Reply
Lilli 19 maaliskuun, 2013 - 11:08 pm

Peesaan täysillä edellistä vierailijakommentoijaa siitä, että nykyään on niin muodikasta suvaita ihan kaikki! Siksi Luoja tarkoitti avioliiton naisen ja miehen väliseksi, että täydentävät sopivasti toisiaan, vaikka pyykkihommissa 🙂 Sun blogia on tosi mukava seurata, mutta tuo kirjoitus ei todellakaan ollut kaunista luettavaa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 maaliskuun, 2013 - 11:13 pm

Kiitos kommentistasi ja mielipiteestäsi. Kunnioitan myös kantaasi, vaikka olen itse eri mieltä. Täytynee jatkossa pysytellä tuolla sisutusosastolla 🙂

Reply
Anonymous 20 maaliskuun, 2013 - 12:10 am

Hei Kerttu! Olen innokkaasti alusta saakka seurannut blogiasi, ja pidän siitä kovasti. Tämän kirjoituksen jälkeen pidän entistä enemmän. Sinulla on paitsi tyyliä, myös älyä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 maaliskuun, 2013 - 11:00 am

Kiitos kovasti! Nyt oli niin imarteleva kommentti, että tuli mieleen, että äitikö se siellä kirjoittelee ;D

Reply
Lilli 20 maaliskuun, 2013 - 12:20 am

Kiitos, vierailen mielelläni inspiroivalla sisustusosastollasi, siinä meillä on samanlaiset maut 🙂 Ylihuomenna pääsen Espanjan aurinkoon ja kannan sieltä paluukoneeseen yli-ihanat, jo varauksessa olevat mustavalkoiset olkkarin verhot ja päiväpeiton 🙂 Kaikkea sitä sisustaja roudaakaan mukanaan 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 maaliskuun, 2013 - 11:01 am

Asioista voi olla eri mieltä ja asiallinen keskustelu on aina tervetullutta 🙂 Sisustuksessa mennään samoilla linjoilla, ihanalta kuulostavat Espanjan tuliaisesi! Hyvää matkaa teille!

Reply
Lilli 20 maaliskuun, 2013 - 11:43 am

Kiitos toivotuksista, loma tulee mukavaan rakoon, niinkuin aina 🙂 Oli yllättävää, että Espanjasta voi tällainen skandinaavista tyyliä suosiva tehdä niin kauniita nappiosumalöytöjä! Anonyymi jälkimmäiselle toteaisin, että älytöntä vetää äly ko. aihepiirin keskusteluun mukaan – perinteiset arvot ja usko on sitten vissiin vähemmän älykästäkö?

Reply
Anonymous 20 maaliskuun, 2013 - 7:49 pm

Anonyymi jälkimmäinen kommentoi: mielestäni osoittaa älyä, että rohkenee tuoda sisustusblogissa esiin niinkin mielipiteitä jakavan asian kuin tasa-arvoinen avioliittolaki. On älykästä, että vaikeistakin asioista osataan ja uskalletaan keskustella. En millään muotoa ottanut kantaa kenenkään arvojen ja uskon älykkyyteen; kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä ja omiin arvoihinsa.

Reply
Lilli 20 maaliskuun, 2013 - 9:06 pm

Tasa-arvoinen avioliittolaki olisi avioliitto-instituutiolle tyly asia, jonka vaikutuksia uudistajat tuskin vielä älyävät 🙁 Pienten lasten identiteetti ja sosiaaliset suhteet joutuvat todella koetukselle, kun on kaksi äitiä tai isää.

Media rummuttaa lakialoitteesta kovin yksipuolisesti ja aivan ylimitoitetusti, siksi siitä ei mielellään lue sisustusblogissa. Onnellista, että tämä jakaa mielipiteitämme! Ja kiva Kerttu, jos näistä asioista ei enää kirjoitella täällä! 🙂

Reply
KaisaR 20 maaliskuun, 2013 - 9:19 pm

Hohhoijaa. Eiköpähän jokainen saa _omassa blogissaan_ kirjoitella ihan mistä haluaa, kunhan ei lakia riko. Todella kummallista, että tällaisesta satunnaisesta ei-sisustuspostauksesta tullaan meuhkaamaan kommenttilootaan, ettei ole tarpeeksi ”kaunista luettavaa” sisustusblogiin…

Jos tämä postaus oli jollekin arvokonservatiivilukijalle kertakaikkiaan liikaa, niin minusta saat ainakin uuden lukijan! Vasta löysin blogisi, ihania juttuja ja kaunis koti teillä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 maaliskuun, 2013 - 9:46 pm

🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 maaliskuun, 2013 - 9:45 pm

Asia jakaa mielipiteet ja ymmärrän sen. Elämä ei ole mustavalkoista tai helpposelkoista, eikä sen sitä pidä ollakaan. Tämä blogi on 99,9 % hömppää, kevyttä ja pinnallista. Kuitenkin joskus kun siltä tuntuu, kirjoitan myös aiheista jotka minua ajatteluttavat. Ottamatta mitään poliittiista kantaa, voin allekirjoittaa Alex Stubbin sanat hänen blogitekstissään täällä http://www.alexstubb.com/fi/blog/1846/#.UUn9ir_EeRs. Hän ottaa kantaa myös lasten näkökulmaan.

Ihmisten tulisi olla ovat tasa-arvoisia lain edessä ja maailma muuttuu. Kieltämättä otin riskin kun näin tulenarasta aiheesta kirjoitin 🙂

Reply
Lilli 20 maaliskuun, 2013 - 10:16 pm

Valitettavasti maailma muuttuu eikä todellakaan parempaan suuntaan. Stubbin argumentit olivat pitkälti hömppää. Eiköhän esimerkiksi pikkupojalle kotona oleva äidinmalli ole parempi vaihtoehto kuin kaksi isää, joista yleensa toinen yrittää olla naisellinen. Aikuisten tarpeiden ehdoilla mennään. Huokaus. Hienoa olla arvokonservatiivi 🙂

Tottakai kukin saa kukin kirjoittaa mitä tykkää ja itse luen ainakin mielelläni muutakin kuin sisustuspohdintoja, mutta mielestäni tämä kuuluu sarjaan ”not again…”

Reply
Anonymous 21 maaliskuun, 2013 - 12:48 am

jep maailma muuttuu , raamatun sana ei. miten tylyä ja karua, mutta näin se menee.. ymmärrän kyllä teitä joilla ei uskonto vaikuta millään lailla valintoihin ja mielipiteisiin,että ajattelette tämän kyseisen asian näin.

Reply
Anonymous 29 maaliskuun, 2013 - 8:28 pm

Se tekee mielen surulliseksi että joku kokee voivansa sanoa mikä on oikein ja mikä väärin, jonkun kirjan perusteella. Kyllä -kunnioitan uskontoa, mutta vielä enemmän kunnioitan ihmistä ja heidän valintojaan. Niin kauan kun kukaan ei minua teoillaan satuta ei se kuulu minulle miten he elävät. Lain edessä kaikki ovat yhtälailla velvolliset jos tekevät rikoksen, mikseivät kaikki ole yhtälailla oikeutetut menemään lain edessä naimisiin? Väitämme, että elämme tasa-arvoisessa maailmassa mutta eihän se ole totta kun niin moni ei samoja oikeuksia jaa? Onneksi löytyy kuitenkin myös kristittyjä jotka ymmärtävät sen että ihminen on ihminen ja kirkko kirkko, ettei kukaan joka kristiuskon mukaan elää tuomitse toista, niin olisi Jeesuskin toiminut. Kullakin meistä omat erikoisuutemme, toivoisin vaan että toista ihmistä ja heidän valintojaan koskevat kommentit osattaisiin pitää nykymaailmassa siellä minne ne kuuluvatkin, omassa päässä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 maaliskuun, 2013 - 10:48 pm

🙂

Reply

Jätä kommentti