Revontuli iglut – Lapin tunnelmaa keskellä Suomea

by Kerttu
Revontuli iglut – Lapin tunnelmaa keskellä Suomea

Kaupallinen yhteistyö: Revontuli 

Tulimme juuri kotiin helmikuun #treffiboksi – treffeiltä. Idea on siis se, että kerran kuussa varataan aikaa treffeille, oli kyseessä sitten miniloma tai vaikka leffailta kotona, mutta kahdenkeskistä aikaa raivataan kalenteriin. Pikkulapsiperheessä, jossa toinen vanhempi tekee kahta työtä ja toinen haastavaa vuorotyötä, käy helposti niin, että parisuhdeaika vaan unohtuu ja jää kaiken muun jalkoihin.


Tällä kertaa luvassa oli vähän spesiaalimmat treffit, sillä miehelläni oli syntymäpäivät ja halusin yllättää hänet. Niinpä en hiiskunut etukäteen mitään muuta, kuin että varaa vuorokauden minulle.

Syntymäpäivän aamulla oli aika paljastaa, mikä yllätys on. Näytin hänelle kuvaa lasikattoisesta iglusta ja kerroin, että tässä olisi meidän treffikohteemme, nyt lähdetään Lappiin! Ilme oli hieman enemmän järkyttynyt kuin ilahtunut, sillä aikaa oli vähän ja matkaa todella paljon. Heti paljastin pikkuhuijauksen ja kerroin, että kohde sijaitseekin ihan lähellä, noin 40 kilometrin päästä Jyväskylästä. Jo alkoi kuulostaa paremmalta!

Niin kuin tiedätte, täällä (niin kuin myös aika monella siellä) eletään aikamoisia ruuhkavuosia. Ihania, elämäntäyteisiä, rakkaita, mutta myös raskaita vuosia, jolloin käsiä on liian vähän ja tekemistä liikaa suhteutettuna aikaan. Tältä vuorokauden minilomalta toivoin lepoa ja rauhaa.

Revontuli tarjoaa siihen hyvät puitteet. Toki myös tekemistä on sitä kaipaaville. Mietin jo, lähtisimmekö lumikenkäilemään, laskettelemaan Häkärinteille, keilamaan tai vaikka fatbike-retkelle. Idea toisensa jälkeen päätin, että nyt ei varata etukäteen mitään, vaan mennään fiiliksellä.

Nyt tarvitsimme lepoa ja rauhaa.

En olisi uskonut, että alle tunnin ajomatkan päästä kotoa löytyy palanen Lapin taikaa. Olen ihaillut iglumajoituksia ja haaveillut joskus pääseväni sellaista kokeilemaan.

Revontulessa on kaksi uutta lasikattoiglua; toinen kahdelle hengelle (29 m2) ja toinen neljälle (36 m2). Me yövyimme pienemmässä, jossa oli makuuhuone, pieni keittiö jääkaappeineen ja mikroineen ja wc/suihku.

Meille sattui todella harmaa sää, asteet olivat pikkuisen plussan puolella. Kelistä huolimatta oli nautinnollista katsella järvimaisemaa ja huojuvia puita hiljaisuuden vallitessa. Oli todella rauhallista.

Hyvällä tuurilla näkee tähtitaivaan, auringonnousut ja -laskut ja jopa revontulia!

Alaikkunaruutuihin saa rullakaihtimet, mutta kattoikkunat ovat aina avoimet. Huoneesta löytyy valoherkille ”silmälaput”. Me nukuimme ilman lappuja kymmenen tunnin yöunet ja voin sanoa, että tuli todellakin tarpeeseen.  Emme  jaksaneet edes lähteä illalla ravintolaan syömään, vaan tilasimme ruuan igluun. Saimme kaipaamaamme aikaa ja rauhaa.

Lempeät löylyt saunassa, rentoutumista poreammeessa ulkona sekä virkistävä pulahdus avantoon rentouttaa mielen ja kehon.

Ainoa ohjelmanumeromme oli sympaattinen saunapolku, jossa pääsi tutustumaan kolmeen erilaiseen saunaan; perinteiseen savusaunaan, telttasaunaan ja Loitsu-saunaan. Kahden saunan pihassa on poreamme ja pulahdimme molemmat pariin kertaan avannossakin. Saunapolku on varattavissa ryhmille ja välillä on kaikille avoimia iltoja, jonne pääsee lipun ostamalla. Alkuillasta oli hyvin rauhallista, eikä muita näkynyt.

 

Miniloma lasikattoiglussa täytti odotukset ja latasi akut, nyt taas hyvillä mielin uuteen viikkoon. Oli ihana löytää läheltä tällainen matkakohde. Jos iglukokemus Keski-Suomessa kiinnostaa, niin saan jakaa mainion tutustumistarjouksen:

Iglumajoitus 2 yötä yhden hinnalla. Tarjous on voimassa huhti-toukuun ajan ja varauksen voi tehdä netissä kampanjakoodilla: irtiotto tai sähköpostilla myynti@revontuli.fi tai puhelimitse 014-8448 200 kertomalla kampanjakoodin.

Oletko koskaan yöpynyt lasikattoiglussa? Saisitko unta lasikaton alla?

Nyt pyykkikone pyörimään ja somehitti uunifetapasta tulille. Perhe vaikuttaa ennakkoluuloiselta, mutta todistan heille, että ovat väärässä.  Mukavaa iltaa sinnekin!

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Katja/Valkoisen vuoren rinteillä 10 helmikuun, 2019 - 5:15 pm

Just meinasin googlata kyseistä iglua, kun olen viemässä aviomiestäni sinne ystävänpäiivänä 😀 😀 Kyseinen yö on jo varattu, mutta ihana että sain nähdä kuvia vielä lisää! Tuo saunapolku kiinnostaisi, pitääkin kysyä onko sitä jollain ilveellä mahdollista järkätä, vaikka meitä on vain kaksi.

Hyvältä vaikuttaa!

Reply
Kerttu 11 helmikuun, 2019 - 5:24 am

Moi Katja! Harmi kun iglu oli juuri ystävänpäivänä varattu, mutta toivottavasti löydätte toisen päivän. Saunapolulle voi siis mennä ihan yksittäislipullakin avoimina iltoina, täältä löytyy lisätietoa. Saunomaan voi mennä, vaikka ei yöpyisikään: https://www.revontuli.fi/fi/sauna/avoimet-savusaunaillat/

Reply
Katja/Valkoisen vuoren rinteillä 11 helmikuun, 2019 - 5:35 pm

Iglu on siis varattu meille 😉 hih 😀

Reply
Saara 16 helmikuun, 2019 - 2:38 pm

Ah, minkä näköistä! Voisi hyvin kuvitella olevansa Lapissa. Ja joskus on ihan parasta, kun ei suunnittele turhia vaan antaa tunnelman kuljettaa. Kiitos myös uunifetapastavinkistä! Näin sen jossain ja unohdin koko jutun, mutta nyt laitan heti fetan ostoslistalle. Vakuutitko perheen? 🙂

Reply

Jätä kommentti