Nuori ja huoleton Vaasassa

by Kerttu
Nuori ja huoleton

Pr- matkan tarjosi Visit Vaasa ja Somessa.com

Mitä yhteistä on Vaasalla ja Suomen jääkiekkoleijonilla?

En odottanut kummaltakaan  ihmeempiä, mutta viime viikonloppuna molemmat saivat suun hymyyn, lantion keinumaan, naurun kuplimaan vatsanpohjassa ja yleisonnellisen fiiliksen.

Jääkiekosta ei sen enempää, mutta Vaasan reissusta sitten senkin edestä. Joskus ehkäpä viime syksynä syntyi sisustusbloggaajien kesken idea, että olisi ihana nähdä porukalla ja päästä vaihtamaan ajatuksia ja kuulumisia ihan kasvokkain. Maiju Saw:n Maiju, Visit Vaasa ja Somessa.com ottivat järjestelyt haltuunsa ja suuntasimme rannikolle, jossa huhujen mukaan paistaa aina.

Huhut osoittautuivat liioitelluiksi, mutta pienet pisarat eivät tunnelmaa latistaneet. Kohtasimme Hotelli Astorin aulassa, jossa puheensorina ja halaukset täyttivät pienen aulan. Mukana olivat Maijun lisäksi At Home-Jaana, Musta Ovi-Marja, Kuistin kautta-Heidi, Valkoinen Harmaja-Suvi, Inspired by Love-Sanna, Oblik-Jutta, Char and the City-Carita, Marulla-Maru, Pilkkeitä-Piia, Pinossa-Essi, Muoti Mielessä-Anne, Esmeralda’s-Essi, Pihkala-Maija,  Talosta koti-Sanna, Minishow-Melina ja Sliik-Sini.

Ensimmäinen kohteemme oli ihana merenrantaravintola Farosissa.  Tässä paikassa näkyy se, että työtä tehdään rakkaudella ja suurella intohimolla. Sisustus on kaunis, merellinen ja kaiken kruunaa upea maisema. Meri on todellakin sisämaantytölle eksoottinen.  Skoolasimme viikonlopulle ja iloiselle kohtaamiselle ja nautimme herkullisen annoksen lohta.

’Lounaan jälkeen teimme inspiroivan designkierroksen, jonka voisin kiteyttää sanoihin ”onnea Vaasa!”. Niin paljon kauniita yrittäjävetoisia kivijalkakauppoja, että Jyväskylän tyttö oli aivan ihmeissään. Tässä tärppilista putiikkeihin ja taideliikkeisiin:

Verket
Liisa Koski 
Vaasan kauppahalli
Minun / Min
Sisustussäde
Loftet
ARKI Living
Tenho Design
Tuiri Aho
Printmakers

En ole pitkään aikaan harrastanut putiikkikierroksia ja varsinkin tässä seurassa se oli erityisen hauskaa. Kun jakaa saman innostuksen sisustamiseen, kotiin ja visuaalisiin asioihin, ei puheensorinaa, naurua ja ihastelua puuttunut.

Kierroksen päätteeksi hyppäsimme bussiin ja matkasimme puolen tunnin verran erääseen merisäästäkin tuttuun kohteeseen: Merenkurkkuun. Saimme annoksen Suomen luontoa upeimmillaan ja onneksi aurinkokin pääsi pilkistämään pilvien raosta.

Ilman asiantuntevan  oppaan pientä infohetkeä olisi jäänyt hoksaamatta, että Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luontokohde UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Kyseessä on täysin poikkeuksellinen paikka, sillä maankohoamisilmiö tulee parhaiten esille koko maailmassa. Merestä nousee vuosittain uutta maata 150 jalkapallokentän verran. Täällä ihmisen on helppoa  tuntea olonsa pieneksi. Menkää ja ihmetelkää!

Kävimme hotellissa harjaamassa tuulentuivertamat hiukset ja valmistauduimme illalliselle. Sisustusbloggaajat olivat suut muikeina, kun saavuimme määränpäähän, Villa Sandvikeniin.  Herkkä, vanhaa aikaa kauniisti kunnioittava tunnelma imaisi mukaansa ja hetken jo pelkäsimme, että nauraisen äänekäs seurueemme herättäisi pahennusta. Kokosimme kuitenkin sisäiset kartanonrouvamme ja nautimme upeasta illasta.

Kesäreissulla Vaasaan kannattaa ehdottomasti budjetoida aikaa tälle Villalle, jota kutsutaan  koko kaupungin omaksi huvilaksi meren rannalla, keskellä viihtyisää puistoa. Piipahdus kahvilla, viinillä tai syömässä hellii sekä vatsaa että visuaalista silmää.

Illan tullen huristimme takaisin keskustaan ja taas vanhat merkit pitivät paikkansa; hauskinta syntyy, kun ei liikaa suunnittele. En muista, koska olisin viimeksi tanssinut ja nauranut näin pikkutunneille.  Hipsiessäni kesäyössä hotelliin muistin, miltä tuntuu olla nuori ja huoleton. Ihanaa!

Vaikka (blogi)maailma muuttuu, säilyvät perusasiat. Ystävyys, vertaistuki ja yhteistyö ovat kantavia voimia, peruskallioita tekemiselle ja kehittymiselle. Tämä porukka on upein esimerkki siitä, että emme ole kilpailijoita, vaan kollegoita ja sisustussiskoja.

Ja kaikki tehdään näitä juttuja siksi, että juuri sinulla olisi luettavaa ♥

 

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Chandelierhome 30 toukokuun, 2019 - 7:08 am

Ihana reissu näyttänyt olevan kaikin puolin siellä ?

Reply
Kerttu 3 kesäkuun, 2019 - 2:13 pm

Kyllä oli, tosi onnistunut reissu <3

Reply

Jätä kommentti