MINIreissulla rauhaa etsimässä

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: MINI & Autotalo Laakkonen

Meillä oli hetki sitten yhdeksäs hääpäivä, uskomatonta! Tuntuu, että häät olivat vasta eilen ja ensi vuonna saadaan juhlia pyöreitä vuosia avioparina. Ihan joka vuosi emme ole pääseet kahdelleen hääpäivää juhlistamaan, mutta jos vain mahdollista, olemme yrittäneet tehdä edes pienen irtioton. Yleensä olemme suunnanneet suurempiin kaupunkeihin Suomessa, mutta tällä kertaa missiona oli löytää rauhaa.
*

minireissu-2

minireissu2-2

*
Lähtöhän oli taas sitä perinteistä hässäkää. Molemmat yrittivät saada maailman valmiiksi niin töissä kuin kotona ja kuin kirsikkana kakun päällä perheen pienin saa edellisenä päivänä korvatulehduksen. Sormet kävivät useampaan kertaan kännykällä peruakseen koko jutun.  Kun selkeni, että poika on hyvässä kunnossa, reipas ja nukkuu hyvin, uskalsimme pakata laukut ja hypätä autoon. Ajatus rauhallisesti vuorokaudesta ei ollut koskaan tuntunut niin hyvältä.
*

minireissu-3

minireissu-4

*
Yhden yön matka olikin sananmukaisesti MINIreissu, sillä saimme allemme todellisen pikkumustan: MINI Cooperin bisnes-mallin. Sillä kelpasi kaarreella Keski-Suomesta kohti Etelä-Savoa syksyisen ruskan värittäessä maisemia. Matkustamme aika paljon autolla koko perheen voimin ja täytyy myöntää, että kahden aikuisen matkanteko on kyllä helppoa. Mukavat penkit, mieleinen musiikki ja keskeytymätön keskusteluyhteys tekivät  matkasta loman heti ensimetreistä alkaen.
*

minireissu-16

minireissu4

*
Rantasalmen kyltit kertoivat, että alamme lähestyä määränpäätä. Pihassa eteen avautui jyhkeiden kallioiden suojassa ja aivan metsän vieressä oleva hotellirakennus, toisella puolella keinui Saimaa hiljalleen. MINI parkkiin ja keuhkot täyteen raitista ilmaa, taivas tuntui olevan ihanan korkealla. Luin matkalla esitteestä, että pitempi akseliväli tuo MINIn perinteiseen siluettiin ripauksen hoikkuutta. Sehän on sama efekti kun meillä naisilla korkokenkien kanssa!  Muutenkin tuntui, että sovin tämän auton rattiin poikkeuksellisen mainiosti; ei ehkä olla niitä suurimpia, mutta täynnä luonnetta.
*

minireissu-6

*
Järvisydän-hotellin aula on vaikuttava näky, vaikka odotinkin kohtaavani jotain erilaista. Päärakennuksen yhteyteen on avattu uusi elämyshotelli, joka on tehty alusta loppuun suomalaisia perinteitä kunnioittavaan kestikievarityyliin. Materiaaleina on käytetty suuri määrä kotimaista kiveä ja vanhaa puuta. Myös hotellin kiintokalusteet on rantasalmelaista käsityötä kotimaisista materiaaleista.
*

minireissu3_

minireissu-17

*
Arvostan sitä, että valittu linja pitää ja Järvisydämessä kaikki toimii saumattomasti yhteen. Ystävällinen ja savolaisen lupsakka henkilökunta tekee olon tervetulleeksi ja lähes ikuiset aidot luonnonmateriaalit luovat ainutlaatuista tunnelmaa. Viimeistään saunallinen superior suite sai kaikki arjen kiireet unohtumaan. Minusta on todella mukavaa vierailla erilaisissa hotelleissa ja hakea vaihtelua omaan moderniin tyyliin. Takit naulaan, korkkarit nurkkaan, ulkoiluvaateet päälle ja luonnon helmaan!
*

minireissu-12

*
Tällä kertaa emme vuokraa polkupyöriä, SUP-lautoja  tai kajakkeja, vaan suuntasimme metsään luontopolulle. Muutamasta vaihtoehdosta valitsimme sopivan ja lähdimme nousemaan ylös kallioita. Tunnin reippailun jälkeen oli virkistynyt mieli ja hyvä olo.
*

minireissu4-2

minireissu-10

*
Vuorokausi Järvisydämessä toi juuri sitä mitä, mitä etsimme. Vaikka hotellissa ja mökkialueella oli paljon majoittujia, oli tunnelma sopivan verkkainen. Hyvinnukutun yön jälkeen suuntasimme aamiaiselle. Teki mieli tankata mielenrauhaa tulevien kiireiden varalle, joten herkistin aistejani ja koitin painaa mieleeni, miltä kiireettömyys tuntuu. Metsän rauhoittava kohina, veden äänet ja lämmin kahvi kupissa. Tällä jaksaa taas.
*

minireissu-14

minireissu-9

*
Oli aika pakata laukut ja suunnata auton keula kohti Keski-Suomea. Ajoimme kotiin mieheni lapsuusmaisemien halki, ihmettelimme hiljentyneitä pikkukyliä ja syksyä, joka oli ottanut niskalenkin kesästä. MINI rullasi allamme kuin suurempikin menopeli, viisiovisessa mallissa on tilaa ja tunnetta. Olin myös positiivisesti ilahtunut siitä, että autosta oli erittäin hyvä näkyvyys joka suuntaan ja ajokokemus oli vakaa niin hiekalla kuin asfaltilla.
*

minireissu3

*
Kotipihassa mieheni kysyi minulta fiiliksiä MINIstä. Suhtaudun autoihin yleensä aika neutraalisti, mutta MINIssä ehdottomasti suurin juttu ajokokemuksessa on sen eksklusiivisuus. Ohjaamo on viimeistelty ja jokaisessa napissakin näkyy vuosikymmenten aikana huippuunsa hioutunut design. Siinä on hienostunutta vanhan ajan glamouria modernissa paketissa. Oli hauska oivaltaa, että MINI-kuljettajat ovat oma heimonsa, johon voi liittyä kuka vain ajamisen helppoutta ja hyvää muotoilua arvostava. Tien päällä opimme MINI-etiketin eli kuljettajat tervehtivät toisiaan. Oli mukavaa kuulua tähän jengiin edes tämän MINIreisssun ajan. Enkä kyllä pistäisi pahitteeksi, vaikka tällainen näppärä pikkumusta löytyisi pihastamme vakituiseenkin.
*

minireissu-18

*
Seuraavien kuukausien aikana bloggaajat tulevat tekemään omia MINIreissujaan. Strictly Stylen Hanna kävi jo koeajolla ja seuraavaksi reissulle suuntaa Kettukarkin Maire.

Herättikö MINI kiinnostuksesi? Haluaisitko päästä koeajolle tai saada esitteen? Käy täyttämässä tämä lomake, niin saat MINIpostia tai halutessasi lähimmän Autotalo Laakkosen MINI-myyjä ottaa sinuun yhteyttä ja pääset kokemaan ajoelämyksen.

Reissusta rentoutuneena tekisi mieli pitää kiitospuhe, kuin Oscar-gaalassa konsanaan. Kiitos MINIlle loistavasta kyydistä, Järvisydämelle sydämellisen majoituksen tarjoamisesta, isovanhemmille lastenhoidosta ja miehelleni ihan kaikesta. Anna tulla arki, olemme jälleen valmiina!
*

Saatat pitää myös

15 Kommentit

Hanna/Pastellimaja 25 syyskuun, 2016 - 10:59 am

Mini vain on <3. Valmiiksi jo suren, etten saa omaa vasurinpuoleiseen liikenteeseen tarkoitettua minin rotteloani mukaan, kun Suomeen palataan. Kolmen oven tilaihme ei varsinainen perheauto ole, mutta tunnelmaa siinä on sitäkin enemmän. Mini on kuin mopojen Vespa tai pyörien Jopo. Menis mulla tuollainen isompi ja uudempikin..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 syyskuun, 2016 - 12:40 pm

MINIssä on kyllä ainutlaatuista tunnelmaa, varmasti sen historiansakin vuoksi! Onnekas olet, kun olet saanut sellaisella huristella. Kolmiovisena varmasti aika sutjakka kaupunkiauto, tähän viisi oviseen mahtuu jo lapsetkin kyytiin 🙂

Reply
Henna 25 syyskuun, 2016 - 5:51 pm

Mistä on tuo kiva mekko?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 syyskuun, 2016 - 12:47 pm

Hei! Sen merkki on Oui ja olen ostanut Sokokselta jo ehkä vuosi sitten. Tässä merkin omat sivut: https://www.oui.com.

Reply
Ulla 25 syyskuun, 2016 - 7:19 pm

Minäkin haluaisin tietää, mistä ihana mekko on peräisin?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 syyskuun, 2016 - 12:51 pm

Kiitos kysymästä, tosiaan Sokos myi tätä Oui-merkkiä aikaisemmin, mutta ilmeisesti ei enää. Tästä löytyy brändin omat sivut, mutta voi olla että mekko on jo poistunut valikoimasta: https://www.oui.com

Reply
Elma 25 syyskuun, 2016 - 7:39 pm

Järvisydän on ihana! Kai kävitte siellä Aikhitupien puolellakin. Ihan huippu paikka! Ei uskoisi, että ollaan Suomessa ollenkaan. Varmasti ihana reissu Mineineen kaikkineen.

– Elma –

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 syyskuun, 2016 - 12:52 pm

Ihana paikka tosiaan ja hyvin ainutlaatuinen tunnelmaltaan. Täydellinen juuri tällaiselle minilomalle, toki olisi viihtynyt pidempäänkin. Seuraavan kerran pitää mennä, kun järvikylpylä aukeaa. Se näytti jo keskeneräisenä ihanalta!

Reply
Elina 25 syyskuun, 2016 - 8:41 pm

Kuulostaa rentouttavalta minilomalta:) Mikä on tuo pieni vaaleanruskea laukku?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 syyskuun, 2016 - 12:52 pm

Kiitos Elina! Tuo laukku on Mulberryn Lily, väri on itseasissa vaalea roosa.

Reply
Minna Nieminen 26 syyskuun, 2016 - 12:33 pm

Ihana postaus ja ihana auto! Meillä on juuri autonosto edessä ja Mini on yksi vaihtoehto mitä ollaan mietitty! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 syyskuun, 2016 - 12:54 pm

Kiitos Minna ja kiva kuulla <3 Suosittelen ehdottomasti koeajoa ja esitteen tilaamista, sen voi tehdä tätä kautta: //www.idealista.fi/minireissut/ota-yhteytta/. Kun jätät yhteystietosi, lähimmän Laakkosen automyyjä ottaa sinuun yhteyttä. MINIllä kyllä kelpaa huristella!

Reply
Elsi 26 syyskuun, 2016 - 3:16 pm

Mistä on tuo kiva takkisi?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 syyskuun, 2016 - 4:00 pm

Hei! Takki on Marimekon 🙂

Reply
Iina / MouMou 2 lokakuun, 2016 - 4:16 pm

MINI on rakkautta! Meillä on Countryman ja ”hän” tuntuu jo perheenjäseneltä. <3

Reply

Jätä kommentti