Boblesit ja muut vinkit toiminnalliseen lastenhuoneseen

by Kerttu

Lapset on luotu liikkumaan ja minusta on mukava ajatus, että myös lastenhuone kannustaa toiminnallisuuteen. 1,5 vuotias poikamme nukkuu vielä meidän vanhempien makuuhuoneessa, joten hänen huoneestaan on tehty leikin valtakunta.
*

lastenhuone_

*
Olen seurannut mielenkiinnolla erilaisia toiminnallisia lastenhuonekalusteita ja liikuntavälineitä sosiaalisen median, sisustuslehtien ja uutuuslanseerausten kautta jo pidempään. Keinut, puolapuut ja renkaat ovat tulleet jäädäkseen osaksi lastenhuoneita, mutta parasta niissä on se, että myös aikuiset voivat treenata niiden avulla. Poikamme huoneeseen tulee puolapuut, mutta vasta siinä vaiheessa, kun hän osaa kiipeämisen lisäksi myös laskeutumisen jalon taidon.
*

lastenhuone_-2

*
Onneksi on myös vaihtoehtoja, jotka sopivat jo taaperoiästä alkaen. BOblesit* ovat tanskalaista designia, joka on luotu lasten ehdoilla.  Ne on kehitetty tukemaan lasten motoriikkaa samalla kun ne toimivat monipuolisina huonekaluina. Meidän armottomaan testiryhmään kuuluu yksivuotias holtiton pikkuvesseli ja seitsemänvuotias voimistelijatyttönen ja kyllä, iloa Bobleseista riitti molemmille.
*

lastenhuone_-3

*
Uusien lasten liikuntasuosituksien mukaan alle 8-vuotiaiden lasten päivään pitäisi sisältyä vähintään kolme tuntia liikuntaa. Se muodostuu kevyestä liikunnasta ja reippaasta ulkoilusta sekä erittäin vauhdikkaasta fyysisestä aktiivisuudesta. Meillä on aika suorituskeskeinen kulttuuri monessa asiassa, mutta onneksi lapsi liikkuu helposti tuon kolme tuntia päivässä, kun ulkoillaan, harrastetaan ja myös kotona saa liikkua. Tämä ei tarkoita designhuonekaluja, sillä yhtä lailla vaikka patja lattialla innostaa kuperkeikkoihin ja erilaisista tyynyistä syntyy mainioita temppuratoja.
*

lastenhuone_-4

*
Myrkyttömästä ja  helposti puhdistettavasta EVA-vaahtokumista valmistetut Bobles-huonekalut perustuvat yksinkertaisiin geometrisiin muotoihin ja niistä voi tunnistaa eläinhahmoja. Niiden päällä lapsi pystyy rullaamaan, tasapainoilemaan ja keinumaan.
*

lastenhuone_-5

*
Meillä on testissä neljä erilaista Boblesia. Yläkuvassa vasemmalla on sininen mato, jonka pohja on kaareva. Lapsi voi keinutella istuessaan sen päällä, jolloin selkä vahvistuu ja ryhti paranee. Näitä matoja on hankittu myös joillekin kouluille tuoleiksi eli sen voisi hyvin sijoittaa myös vaikka askartelupöydän ääreen. Vaakatasossa olleessaan madon päällä voi rullailla masullaan ja yrittää pitää pötkö tasapainossa.
*

lastenhuone_-6

*
Madon päällä on turkoosi minidonitsi, joka sopii niin jakkaraksi kuin tasapainoilualustaksi. Se on myös joustava ja meillä lapset ovat innostuneet vierittelemään sitä edestakaisin ”kuka saa kiinni”-tyylillä.
*

lastenhuone_-7

*
Oma suosikkini on harmaa elefantti. Sen selässä voi ratsastaa ja tasapainoilla ja se toimii myös istuimena. Toisinpäin käännettynä se on hauska keinu. Sivuttain laittialla se toimii leikkialustana. Pieni sininen kala toimii jakkarana, mutta on myös taaperoikäisen suosikki-bobles, sillä sen päälle on turvallista ja hauskaa nousta seisomaan.
*

lastenhuone_

*
Habitare-messuilla törmäsin suomalaiseen inspiroivaan uutuuteen; Gymi Furniture-lastenmallistoon. Ihastuin heti koivusta tehtyihin skandinaavisen linjakkaisiin huonekaluihin, jotka kutsuvat leikkimään ja seikkailemaan.  Turvallisuus, kestävyys ja käytännöllisyys ovat erinomaisia arvoja, mutta kun puhutaan sisustuksesta, moni meistä vaatii myös visuaalista miellyttävyyttä. Gymi Furniture -kalustesarja on saanut Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -tunnuksen, sillä tuotteet on sekä suunniteltu että  valmistettu Suomessa. Arvostan myös sitä, että valmistuksessa on huomioitu myrkyttömyys, muunneltavuus ja pieni hiilijalanjälki. Vaikka Gymi Furniture-tuotteet eivät ole niitä edullisimpia, ne kestävät taatusti vaikka lastenlapsille.
*

picmonkey-collage-2

*
Viimeisenä nostan esille sisustussilmääni hivelevän uutuuden, joka sopisi oikein mainiosti meidän leikkihuoneeseenkin: Jupiduu liukumäki! Viidessä eri värissä saatava puinen sisäliukumäki on hurmaava yksinkertaiselta muotoilultaan ja takuuvarma taaperohitti. Tämä liukumäki on saanut alkunsa samalla tavalla kuin Boblesit ja Gymi Furnituren tuotteet, sillä perustajat eivät ole löytäneet haluamaansa markkinoilta, joten ei ole auttanut kun luoda tarvitsemansa itse! Jupiduu-liukumäen hinta on 249 e ja jos tulkitsin sivuja oikein, Suomeenkin saa ilmaisen toimituksen.
*

picmonkey-collage-3

*
Kaikkia esittelemiäni tuotteita yhdistää laatu, turvallisuus ja korkealuokkaiset raaka-aineet. Onneksi myös lastentarvikkeissa jälleenmyyntihinta säilyy hyvänä, joten aika hyvillä mielin näihin kauniisiin ja lapsia ilahduttaviin tuotteisiin voi myös panostaa. Mietin, että näissä on myös aika kivoja lahjaideoita lapsille, vaikka porukalla hankittavaksi synttäreillä tai jouluna.

Millaisia fiiliksiä toiminnallinen lastenhuone sinussa herättää? Millaisia ideoita teillä on käytössä lasten aktiivisuuden tukemiseen myös sisätiloissa? 

*Boblesit saatu blogin kautta.
Gym Furniture ja Jupiduu -kuvat valmistajien. 

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Eva 27 syyskuun, 2016 - 12:28 pm

Meillä on puolapuut olohuoneessa 🙂 . Kaunista, suomalaista muotoilua joten kestää katseet. Samalla innostaa liikkumaan, kiipeilemään, hyppimään, venyttelemään ja leuanvetoon koko perhettä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 syyskuun, 2016 - 2:30 pm

Ihana kuulla! Ja puolapuut osaavat olla niin nättejä,että menevät ihan sisustuselementistäkin 🙂

Reply
Jonna 27 syyskuun, 2016 - 2:36 pm

Mukava juttu ja tuo liukumäki. Mahtuisikohan meille? Itse pyrin kaikissa lastenhuoneen isoissa hankinnoissa monikäyttöisyyteen ja muunneltavuuteen. Tyhjää tilaa pitää kuitenkin olla tarpeeksi majoille, junaradoille ym.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 syyskuun, 2016 - 2:29 pm

Liukumäki ihastuttaa minuakin! Toki mietin, että mahtuuko huoneeseen siinä vaiheessa, kun siellä on sänky. Ja samaa mieltä, että tilaa pitää olla myös leikeille 🙂

Reply
Hanna H 28 syyskuun, 2016 - 9:43 am

Ihania nuo Boblesit 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 syyskuun, 2016 - 2:28 pm

Eikös olekin, leikkisiä mutta samalla käytönnöllisiä!

Reply
Amalia 30 elokuun, 2017 - 10:54 pm

Pakko kysyä mistä on nuo lastenhuoneen verhot ovat? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 elokuun, 2017 - 1:08 pm

Hei! Ne on Annival Interior-kaupasta. Niillä on myös verkkokauppa 🙂

Reply

Jätä kommentti