Matkaunelmia keväiseen Eurooppaan

by Kerttu
Se on katala tauti. Iskee ihan arvaamatta, pahenee nopeasti ja on vielä varsin tarttuvaa sorttia. Kyllä, täällä kärvistellään pahemmanlaatuisessa matkakuumeessa. Joulukuussa vietimme perheloman Kanarialla ja ennen kuin paluumatkalla lentokone kosketti maanpintaa, haaveilimme jo uudesta matkasta. Olen ollut onnekas ja saanut tehdä blogini kautta huikean hienoja yhteistöitä. Kun selvisi, että Tjäreborg lennättää perheemme Eurooppaan, hymyni ylsi korvasta korvaan. 
Ennen kuin paljastan teille matkakohteemme, fiilistelen vähän eri vaihtoehtojemme parissa. Perusidea oli siis valita matka kahdelle aikuiselle ja pian viisivuotiaalle lapselle. Koska reissu tehdään lapsen kanssa, se pitää tehdä myös lapsen ehdoilla. Eurooppa tarjoaa kyllä paljon kaupunkilomamahdollisuuksia myös lapsiperheille. Parasta näissä lomissa on, että jo kolmessä yössä näkee paljon. 
Ensimmäiseksi sympaattinen suurkaupunki Lontoo
Ensikosketukseni Lontooseen sain 18-vuotiaana ja matkaseuranani oli mummoni. Kosmopoliitin isoäitini kanssa kävimme musikaaleissa, museoissa, nähtävyyksissä, luksuskaupoissa ja Camden Townin kojuissa. Muistan elävästi, kuinka olin pukeutunut jollain ravintolareissulla pinkkeihin tiukkoihin housuihin ja paksupohjaisiin kenkiin. Marks & Spenceriltä ostin neulepaidan, joka osoittautui kamalaksi tekokuiturätiksi, joka ritisi sähköstä ja hikoilutti. En silti raaskinut luopua siitä pitkään aikaan, sillä olihan se kuitenkin Lontoosta 😉

Sittemmin olen tehnyt kaupunkiin muutaman reissun, viimeisimmän mieheni kanssa ennen tyttären syntymää. Nyt Lontoo voisi tarjota vielä uuden, lapsiystävällisen puolen. Tytär varmasti rakastaisi Tower of Londonin linnaa, luonnonhistoriallista museota, Hyde parkin puistoa sekä London Zoo-eläintarhaa. 
Toiseksi historiallinen ja herkullinen Rooma

Roomassa houkuttelee mieletön historia, jonka oivaltamiseen vaaditaan vähintään vierailu Colosseumilla. En ole koskaan käynyt Italiassa, joten tässä olisi oiva paikka paikata aukko yleissivistyksessä. Tiedän myös, että rakastaisin takuuvarmasti italialaista ruokaa, pelkän pitsan ja pastan ajatteleminenkin saa veden kielelle. Tytär varmasti saisi irti antiikin tarinoista, herkuttelusta ja vaikkapa vierailusta aikahississä (Time elevator), jossa saa kolmessa vartissa elämyksellisen katsauksen Rooman historiaan. 

Kolmentena tyylikkään lumoava Pariisi 
Vietin 15-vuotiaana  kuukauden Ranskan Strasbourgissa ja jo silloin jäi palanen sydäntä tähän maahan. Muistan kun menomatkalla vaihdoin yksin konetta jollain suurlentokentällä ja ajattelin, että jos tästä selviän, selviän elämässä mistä vain 😉 Ranskaa olin opiskellut koulussa yhden lukuvuoden, joten osasin itse tilata jäätelöni kioskista, sanoa nimeni ja kehua vauvaa nätiksi. Muistan tuon viimeisen fraasin vieläkin, hyödyllistä. Muuttaisipa joku kaveri Ranskaan ja saisi vauvan ;D 
Muodin, Eiffel-tornin, katukahviloiden, Notre Damen ja Louvren lisäksi Pariisissa on sellainen pikkuinen leikkipaikka kun Disneyland. Tyttäreni varmasti saisi slaagin onnesta nähdessään prinsessalinnat ja koko jättimäisen mielikuvitusmaailman. Oman loman onnen takaa se, että lapsi nauttii, joten luvassa olisi varma win-win -tilanne. 
Neljäntenä urbaani ja monimuotoinen Berliini

”Saksalaista laatua”, sanoisi aviomieheni. Berliini matkakohteena voisi olla elämys, jossa yhdistyy moderni kaupunkikulttuuri ja historia. Saksassa on tullut lähinnä vaihdettua lentokonetta, joten tämä Euro-jätti on vielä minulle valloittamatonta seutua. Olisi mukava hypätä rennosti perheen kanssa turistibussiin ja muodostaa kuva tästä historiallisesta miljoonakaupungista.  Neiti viihtyisi varmasti muun muassa Berliinin eläintarhassa. 
Viidenneksi skandinaavisen muotoilun designtaivas Kööpenhamina

Keväinen Kööpenhamina houkuttelee ihmiset terasseille ja katukahviloihin. Tanskalaiset hallitsevat Euroopan muotoilukärkeä italialaisten kanssa, joten matkakohde täyttää designinystävän villeimmät unelmat. Sillä välin kun äiti ottaa pari tuntia omaa aikaa Designmuseossa, muu perhe voi pyörähtää vaikkapa kuuluisassa Tivolissa. Kööpenhaminaa kutsutaan mutkattomaksi kaupungiksi, jossa on iloa kierrellä ja katsella ilman kiirettä. 

Voitte uskoa, että matkakohteen valinnanvaikeus on ollut melkoinen!  Tjäreborg tekee kaupunkilomia yli 50 kohteeseen eli valinnanvaraa todellakin riittää. Arvaatko, minkä matkakohteen näistä perheemme valitsi? Entä onko sinulla kokemuksia näistä tai muista Euroopan kaupunkilomakohteista? Mitä suosittelisit tai minne haluaisit matkustaa? 

Kuvat Tjäreborg

Saatat pitää myös

52 Kommentit

Liina / VillaILONA 16 huhtikuun, 2014 - 9:55 am

Mieletön juttu!
Kaikki kohteet olisivat tosi mielenkiintoisia, mutta minun veikkaukseni on Kööpenhamina:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:31 pm

Minkä tapansa oli valinnut, niin ei olisi pieleen mennyt! Pian kerron minkä kohteen valitsimme 😉

Reply
Anonymous 16 huhtikuun, 2014 - 10:05 am

Taidatte lähteä Lontooseen 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:32 pm

Ei pöllömpi vaihtoehto sekään ;D

Reply
Anonymous 16 huhtikuun, 2014 - 10:13 am

Hankala arvata, mutta jos lapsen (vajaa 5v tyttö) ehdoilla lähdette niin Pariisi ja Disneyland olisi paras näistä. Kokemusta on kaikista 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:32 pm

Tehän olette päässeet matkustamaan tosi paljon! Uskon kyllä, että Disneyland tarjoaa ihmeteltävää myös aikuiselle 🙂

Reply
Blondi / Checklist 16 huhtikuun, 2014 - 10:23 am

”Qu’elle jolie bébé” …. 🙂 haha, varmaan yksi ikimuistoisimmista ranskankielen tunneilla opituista lauseista! 🙂

Oi, mikä ihana yhteistyö!! Pariisi on lumoava keväällä, Lontoosta taas haaveilen itse! Kööpenhaminassa on käyty reilu parikymmentä kertaa työ- ja lomamatkojen puitteissa, siihen ei kyllästy koskaan! Köpis on jotenkin niin rento, kaunis ja kaikkien kulttuurien sulatusuuni.

Minkä tahansa valitsette, tuskin vikaan menee! 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:34 pm

Hahhaa, me olemme tankanneet samaa ranskankirjaa 90-luvulla! Uskomatonta, että muistat saman fraasit 😀

Reply
Wipukka 16 huhtikuun, 2014 - 10:31 am

Mulla kääntys Saksaan, mutta menisin Hampuriin 🙂 Köpis tulis hyvänä kakkosena. Veikkaisin kuitenki Pariisia… 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:34 pm

Kaikissa haluaisin käydä 😉

Reply
Kristiina / Deko 133 -blogi 16 huhtikuun, 2014 - 10:45 am

Pariisista on itsellä ihania muistoja, mutta kohteeksi valitsisin itselle Lontoon. Veikkaan kuitenkin, että te lähdette Pariisiin! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:36 pm

Pariisi ja kevät vaan sopivat sanoinakin loistavasti yhteen 🙂

Reply
Maria 16 huhtikuun, 2014 - 11:10 am

Ihanaa, onnea Kerttu! 🙂

Lapsiystävällisimmät ehkä Pariisi ja Köpis. Suosittelen lapsen kanssa Pariisia myös juuri tuon Eurodisneyn takia. Pariisissa itsessään on kyllä esim. nähtävyyksien välillä pidemmät välimatkat, mutta onhan metro keksitty. Meillä oli hotelli lähempänä Euro Disneyta kuin Pariisia. Euro Disney reilun 30 km Pariisista.

Tässä matkakertomuspostaukset Pariisista:
http://siirappiajahunajaa.blogspot.fi/2010/06/helsinki-pariisi.html
http://siirappiajahunajaa.blogspot.fi/2010/06/disneyland.html
http://siirappiajahunajaa.blogspot.fi/2010/06/disneyland-continues.html
http://siirappiajahunajaa.blogspot.fi/2010/07/pariisia-ja-lahdon-tunnelmaa.html

Köpis sympaattisempi ja tivoli keskellä cityä. Ei turhaa metroilua 🙂

Rooma on ihana, kaikki lähellä ja kävelyetäisyyksien päässä. Keväällä varmastikin vielä todella kaunis! Lyhyt matka myös merenrannalle, jos oikein lämpimät kelit sattuvat. Tuttavaperhe oli Roomassa ja lasten kanssakin toimi hyvin. Miehen kanssa rakastuttiin Roomaan kahden kesken reissulla myös 🙂

Lontoo – all time favorite, mutta lasten kanssa en ole käynyt 🙂

Ihanaa reissun suunnittelua! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:37 pm

Kiitos Maria! Ihana lukea teidän lomakokemuksianne 🙂

Reply
Ruut 16 huhtikuun, 2014 - 11:13 am

Itsekin olen täällä pohtinut, että miksi minulla on juuri nyt ihan kamala matkakuume? Vastahan tulin matkalta? Mutta ehkä juuri siksi.. Taas sen muisti, että kuinka ihanaa se matkustelu on! Lentoja olen ahkerasti katsellut 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:38 pm

Matkalla käyminen on ihan pahin matkakuumeen nostattaja! Mitä enemmän matkustaa, sen enemmän haluaa lisää ja lisää 🙂 Maailman paras kuume, sanoisin!

Reply
Retromoderni 16 huhtikuun, 2014 - 12:06 pm

oi oi mikä yhteistyö. Lontoo on ihana mutta oma tie vie aina uudestaan ja uudestaan Italiaan. Kohta sinne taas pääsemmekin. Köpis on hintava, siellä hupenee kyllä rahat vaikka ihana paikka onkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:50 pm

Kaikki Euroopan suurkaupungit taitavat olla aika hintavia. Lontoossa pelkkä kahvilassa käynti tuntuu ryöstöltä 😀

Reply
Anonymous 16 huhtikuun, 2014 - 3:06 pm

Voi täällä yks kateellinen… Kaupunkilomat on kyllä melkein parasta mitä on. Toki auringossakin on kiva makailla, mutta kaupunkilomissa on mun mielestä enemmän sitä jotain. 🙂 Lontoo oli huippu paikka kun me sielä viime elokuussa käytiin… meidän tän kesän lomailu jää vauvan myötä laihanpuoleiseksi, mutta jos nyt edes Tukholmaan pääsisi nauttimaan, niin olisin iloinen! :)))

Mahtava yhteistyö, kun pääsette perheen kesken nauttimaan vapaa-ajasta!

Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:50 pm

Nauti vauvan kanssa elosta ja olosta, reissuun pääsee kyllä sitten vähän myöhemminkin 🙂 Kiitos Heli <3

Reply
Anonymous 16 huhtikuun, 2014 - 5:20 pm

Moikka,
5v. tytön kanssa ehdottomasti Pariisiin ja Euro Disneylandiin 🙂
Vaikka siis minkä tahansa valitsittekin, niin ihana loma teille on tiedossa.

Tuija

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:51 pm

Totta, ei näillä vaihtoehdoilla voi mennä vikaan 🙂

Reply
Saija /Tasapainoa tavoitellen 16 huhtikuun, 2014 - 5:21 pm

Me ollaan käyty kaikissa ja kaikilla on kyllä hyvät puolensa ja tekemistä lapsille löytyy. Teidän tyttö on samanikäinen kuin meidän ja nyt kovin sana on prinsessat ja Disneyworld teki kyllä lähtemättömän vaikutuksen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:52 pm

Oih, voin vain kuvitella! Disneylandin mielikuvitusmaailma on varmasti vertaansa vailla!

Reply
Anonymous 16 huhtikuun, 2014 - 7:40 pm

Arvelen, että valintanne on Paris…

Roomaa lukuunottamatta olen noissa kaupungeissä käynyt, monessa useamman kerran. Itse tykkään loppuen lopuksi eniten vähän pienemmistä kaupungeista. Sellaisista, jotka voi ottaa kävellen haltuun, eikä tarvitse romistella metroilla ym. julkisilla. esim. Salzburg on ihana, samoin Verona, kuten myös Edinburgh.

-Hm

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:53 pm

Totta, isoissa kaupungeissa saattaa mennä lyhyellä lomalla suhteettoman paljon aikaa etsimiseen. Itse tykkään kulkea metrolla miljoonakaupungeissa, on niin nopeaa ja helppoa. Miinuspuolena siinä ei näe maisemia.

Reply
Anonymous 16 huhtikuun, 2014 - 7:43 pm

..ja vielä piti tulla lisäämään, että Köpiksen Tivoli on aivan hurmaava. Ihan eri luokkaa kuin suomalaiset muoviset huvipuistot. Tivoli on kauniisti iltavalaistu, historiallinen ja kaikkialla on kauniita istutuksia.
-Hm

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:54 pm

Kiitos vinkistä!

Reply
Laura 16 huhtikuun, 2014 - 9:46 pm

Oi vau, mahtavaa! Mekin suunnataan kaupunkilomalle Roomaan heti kesäkuun alussa, ja mukaan lähtee myös kolmevuotias ikiliikkuja. Ollaan kaupunkilomailtu myös Lontoossa pojan ollessa puolitoistavuotias, ja silloin kaikki meni tosi hyvin, joten eiköhän sitä ehdi nähdä ja kokea vaikka mitä lapsenkin kanssa matkustettaessa. Teidän kohteeksi tosin veikkaan Pariisia ;).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:55 pm

Kyllä lasten kanssa voi hyvinkin reissata! Tuon melkein viisivuotiaan kanssa eniten mietityttää se, miten hän jaksaa kulkea ilman rattaita. Mutta toisaalta, sen verran mennnään, mitä hän jaksaa 🙂

Reply
Anonymous 16 huhtikuun, 2014 - 9:49 pm

Lontoo kokematta, muissa olen käynyt, mutta vain Pariisissa lapsen (8v) kanssa. Berliini oli sellainen kohde, että jätin tiettyjä paikkoja käymättä ihan vaan sitä silmällä pitäen, että ensi kerralla lapset mukaan. Veikkaan teidän kohteeksi Lontoota tai Berliiniä.

AA

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:56 pm

Lontoossa kannattaa kyllä käydä, itse ainakin tykkään kaupungista ihan hulluna! Brittikulttuurissa on jotain ihastuttavaa 🙂

Reply
Titta 16 huhtikuun, 2014 - 9:50 pm

Toivottavasti menette Köpikseen, ja nyt keväällä! Siellä on loistavan paljon tekemistä ja nähtävää, ja koko perheelle kivaa. Euroopan kaupunkiretkikohteiksi suosittelen Ljubljanaa. Se on kiva kompaktin kokoinen kaupunki, ja jo muutamien päivien reissulla ehtii käydä pyörähtämässä hieman muuallakin Sloveniassa. Reippaammille retkimatkaajille suosittelen Bukarestin reissua, siellä on vielä aavistuksen aavistus itäisemmän Euroopan eksotiikkaa jäljellä (kulkukoirat ovat kyllä kaupungin ikävä puoli).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:56 pm

Kiitos paljon vinkeistä Titta!

Reply
Anonymous 16 huhtikuun, 2014 - 11:07 pm

Oih, mikä yhteistyö 🙂
Kyllä niin lomattaa jo 😉 Kovasti on tullut selailtua matkoja, jos ehtii ennen kesää niin lämpöiseen menee tämä nainen perheensä kanssa 😀
Viimeistään syksyllä jos ei ennemmin ehdi 🙂 Ihania muistoja 🙂
Kaupunkilomat ovat vielä perheen kanssa tekemättä 🙂 Jos sinun innostamana sitten nekin alkaisivat houkuttaa 😉
Kolmen alle 6v lapsen kanssa kaupunkilomien nähtävyyksien näkeminen, ruuhkaisessa kaupungissa voisi olla kaikkea muutakuin rentouttava loma 😀
Minun veikkaus teidän matkakohteeksi on Pariisi 🙂

Terv. Suvi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:57 pm

Puolet loman riemusta on suunnitteleminen ja haaveilu! Kerron kyllä meidän reissustamme, kiva jos siitä vaikka saisi jotain kipinää omaan matkasuunnitteluun 🙂

Reply
Anonymous 17 huhtikuun, 2014 - 7:11 am

London calling… 🙂

Maailmassa on niiin paljon nähtävää ja ihania paikkoja, menipä melkein minne vaan.

Itse olen reissannut ja opiskellut Keski-Euroopassa ja nyttemmin enemmän tutustunut Itä-Eurooppaan 🙂
Mahtavia kokemuksia!

Bon voyage, where ever you will go….!

Peikko

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:58 pm

Totta Peikko, kaikkialla on nähtävää ja ihmeltävää! Kiitos 🙂

Reply
Blogi Vanilija 17 huhtikuun, 2014 - 7:19 am

Kaikissa muissa -paitsi Rooma olen käynyt. Pariisi ja Kööpenhamina ovat ihania lapsille huvipuistojen suhteen – ja näissä puistoissa myös aikuinen viihtyy (kokemusta on).
Ihanaa pääsiäistä

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:58 pm

Tätä ajattelinkin, hyvässä lastenkohteessa viihtyy takuuvarmasti koko perhe 🙂 Kiitos Sanna ja ihanaa pääsiäistä sinnekin!

Reply
Henna / Koti Daaliatielle 17 huhtikuun, 2014 - 10:22 am

Wau mikä tilaisuus!!! ♥ Oma veikkaukseni osuu Pariisiin – nuo prinsessat lumoaisivat meidänkin tyttäret, saati äidin 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 6:59 pm

Tämä on kyllä ihan ainutlaatunen tilaisuus <3 Juu, uskon kyllä, että Disneyland saisi omankin pään ihan pyörälle 😀

Reply
piipadoo 17 huhtikuun, 2014 - 10:47 am

Mahtava juttu! 🙂 Minulle kelpaisi mikä tahansa noista, Tanskassa en ole ikinä käynyt, joten Köpis on aika korkealla omalla matkalistallani ja siellä olisi lastenkin kanssa kivasti tekemistä, pistetään siis arpa sen puolesta.

-piia

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 7:00 pm

Ihan mikä tahansa kelpaisi minullekin, siksi matkakohteen valinta olikin niin vaikea!

Reply
Stellina 17 huhtikuun, 2014 - 3:14 pm

Näin Italia-fanina suosittelisin tietysti Roomaa 🙂 Se italialainen jäätelö on niiiiin taivaallista, että siitä tykkää kyllä niin pienet kuin isot. Mutta veikkaan valintanne kohdistuvan Pariisiin EuroDisneylandin takia. Pariisikin on kyllä hurmaavan tunnelmallinen 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 7:01 pm

Nyt minun alkoi tehdä mieli italialaista jäätelöä! Ja pitsaa. Ja pastaa. Ja… 😀

Reply
Anonymous 17 huhtikuun, 2014 - 5:32 pm

Arpa Pariisille! Disneyland on varmaan aika ylivoimainen vetonaula. Käykää kuitenkin Maraisin ihanilla pikkukaduilla, sieltä löytyy hauskoja pikku putiikkeja. Rue des Rosiers’illa voi syödä välipalaksi maailman parhaan falafel-kebabin. Pitäisiköhän alkaa tilaamaan itsekin lippuja…tosin juuri tällä hetkellä noista vaihtoehdoista lähtisin itse Lontooseen, on sekin vaan niin ihana. Tai Berliiniin, viime kesän visiitti oli ihan liian lyhyt. Vaikka kyllä Roomakin houkuttelisi…

– Tuuli –

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 huhtikuun, 2014 - 7:01 pm

Kiitos superihanista vinkeistä! Matkakuume se vaan nousee ja nousee, kun lukee näitä ihania kommenttejanne 🙂

Reply
Elina /Elinamaista 17 huhtikuun, 2014 - 8:16 pm

Mahtava juttu 🙂 Veikkaan että valitsitte Pariisin!

Reply
Mirva Belov 18 huhtikuun, 2014 - 9:18 am

Berliinissä on kyllä paljon nähtävää ja edes viikossa ei kerkiä kaikkea näkemään. Itse olen siellä käynyt kahdesti viikon ja paljon on vielä näkemättä 🙂 Kaikki paikat ovat varmasti kivoja menipä minne tahansa. Oletko käynyt Prahassa ja Varsovassa? Nekin ovat mukavia paikkoja ja nähtävää riittää. Suosittelen!

Reply
Anonymous 18 huhtikuun, 2014 - 3:59 pm

Roomaan menette 🙂

Reply
lanttuleikkuri 22 huhtikuun, 2014 - 1:05 pm

Näistä vaihtoehdoista ottaisin ehdottomasti Pariisin, vain ja ainoastaan koska siellä on Disney. Olimme tänä keväänä 2 viikkoa Orlandossa, viime vuonna 3 viikkoa ja lähes asuimme puistoissa sinä aikana Nihin ei kyllästy ja suru tuli puseroon vikana iltana, kun tajusin nyt on loppu ja uutta reissua ei heti tule.
Mä olen tykästynyt uudelleen Saksaan, siihen toimivuuteen ja maan pääkaupungissa tietty homma pelaa saksalaiseen tyyliin.
Ehdoton no-no on Rooma. Ei siinä että Roomassa olisi jotain kivaa, päinvastoin. Varsinkin jos Italia on korkkaamatta, on Rooma loistava paikka aloittaa. Mutta pienille jaloille ei maailman paras kaupunki lukuisine mukulakivineen. Lapsen kanssa kun matka ei ole matkaa lapsen kanssa vaan lapsi on se joka määrää monessa osassa tahdin.
Lontoo ei ole yhtä paha kuin Rooma, mutta sielläkin liikkuminen on niin oma juttunsa ja Lontoossa on yhdet maailman upeimmat museot. Lontoo siellä on ja pysyy, suosittelen kaupunkia vähän vanhemmalle lapselle, vähintään 10 v.
Mulla jos kävisi samanlainen munkki että joku toinen maksaisi meidän perheen matkan, ehdottomasti vaihtoehdot olisivat A Pariisi ja B Berliini, C vaihtoehtoa ei olisi ja D.nä tulisi kaikki loput rinta rinnan.

Reply

Jätä kommentti