Lumoavat Lofootit

by Kerttu

Terveisiä Norjan Lofooteilta uskomattomista maisemista!

Reissu oli lyhyt, vain yhden yön mittainen. Menomatka sisälsi neljä lentoa ja jäimme jumiin jo Helsinki-Vantaalle koneen teknisen vian vuoksi. Kommelluksien jälkeen pääsimme kuitenkin lopulta perille.

Lofootteja kutsutaan yhdeksi maailman kauneimmista paikoista, eikä ihme. Jylhät lumihuippuiset vuoret, karun kaunis luonto, tumman turkoosina hohtava  kirkas meri ja ainutlaatuinen saaristolaistunnelma luovat omaleimaisen kokonaisuuden.

Lofootit elävät kalastuksesta ja turismista. Turska on alueen valttikortti ja teiden varsia koristaa suuret telineet, joissa kalaa kuivatetaan lähetettäväksi herkuksi ympäri maailmaan.

Näky on oikeastaan aika uskomaton. Alueen ilmasto on kalojen ulkona kuivattamiselle täydellinen, sekä heinä- että elokuun keskilämpötila on +13 astetta. Meidän vierailumme aikana toppatakki ei olisi ollut liioittelua, tuuli puhalsi navakasti ja teki ilmasta kirpsakan.

 

 

Uskomattomimmat hetket koimme venematkalla, jossa pääsimme kosketuksiin luonnon kanssa. Vedimme ylle lämpöhaalarit ja lähdimme avonaisella suurella ”kumipaatilla” merelle ja pääsimme katsomaan Lofoottien ainutlaatuista luontoa toisesta näkökulmasta. Ihmeellisin hetki oli, kun näimme hylkeitä uimassa ihan veneemme lähellä. Teki mieli nipistää itseäni, olenko oikeasti täällä kokemassa kaiken tämän.

Pressimatkan järjesti Samsung, jonka The Frame lanseerattiin upeissa maisemissa. Matkalla mukana oli mediaa ja neljä bloggaajaa eli Valkoisen Harmajan Suvi, Varpusen Susanna Vento, Raw Design blogin Peeta Peltola. Kiitokset hulvattomasta matkaseurasta kaikille!

Aamulla avasin verhot ja katsoin ulos tätä maisemaa. Ihminen on niin pieni ja luonto ihmeellinen. Nyt olemme Suvin kanssa Helsingissä Scandic Paasi-hotellissa, sillä huomenna on taas Designtarinoiden podcast-päivä. Saan studioon kanssani luovan johtajan Annaleena Hämäläisen Hakolalta, juristi-sisustussuunnittelija Maija Lukkari-Nymanin Maijan Maailmasta sekä bloggaajajaksoon Suvin ja Liisa Rintaniemen Lisbet E-blogista.

Nyt pitää kömpiä peiton alle, jotta juttu ja ajatus kulkevat huomenna. Vai voiko vain puhua kolmen jakson verran Lofoottien luonnosta? 😉

*Matkan  tarjosi Samsung

 

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Elina 1 kesäkuun, 2017 - 10:02 pm

Upealta näyttää! Meidän perhe suuntaa tänä kesänä ekaa kertaa Lofooteille ja odotukset on kyllä kovat.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 kesäkuun, 2017 - 2:01 pm

Hyvää matkaa! Uskon, että odotukset täyttyvät!

Reply
Kaarina 2 kesäkuun, 2017 - 9:05 am

Upeaa! kiitos Kerttu tästä ihanasta kuvasarjasta, uskomatonta miten kaunista. Nyt taitaa mennä kesälomasuunnitelmat uusiksi. Voi että 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 kesäkuun, 2017 - 2:00 pm

Kiitoksia Kaarina <3 Lofootteja voi kyllä sydämestään suositella, jos ei etsi hellekohdetta ja arvostaa luonnonkauneutta.

Reply
Westend Mum 2 kesäkuun, 2017 - 12:06 pm

Ihanat maisemat! Näitä matkajuttuja on kiva lukea 🙂
http://westendmum.fi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 kesäkuun, 2017 - 1:59 pm

Kiitos paljon! Norjajuttuja tulee lisääkin, kun kesemmällä pääsen taas Osloon <3

Reply
Milja 3 kesäkuun, 2017 - 9:58 am

Aivan ihanat maisemat! Hyvin olet saanut ikuistettua upeat näkymät kuviin. 🙂 Matkustin itsekin viime kesänä Pohjois-Norjassa ja välillä tuntui haastavalta saada tallennettua kuviin täsmälleen sama fiilis, joka välittyi livenä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 kesäkuun, 2017 - 1:59 pm

Kiitos Milja! Maisemia on vaikeaa vangita sellaisenaan kameraan, kun korkeuserot ja sävyt muuttuvat, mutta kiva että koit, että onnistuin! Huikean kaunis paikka!

Reply
Marika 3 kesäkuun, 2017 - 12:02 pm

Mutta tuon kalan haju… 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 kesäkuun, 2017 - 1:58 pm

En tiedä oliko tuulen suunta meille suotuinen, mutta haju ei häirinnyt tai sitä ei edes juuri huomannut. Nyt oli kyllä todella navakka tuuli, joten tuuletus pelasi 😀

Reply

Jätä kommentti