Se tärkein mökkipäätös tehty

by Kerttu

 

Tiedättekös mikä paperi tämä on?

Kyllä, siinä se on vihdoin! Mökin suunnittelusopimus!

Olemme saaneet pitkien, koko talven kestäneiden pohdintojen jälkeen tehtyä kaikista vaikeimman päätöksen liittyen mökkiprojektiin.  Olemme kartoittaneet ison joukon toimijoita, tehneet plussa- ja miinuslistoja ja laskelmia.

Voisiko nyt sanoa, että tuli seurattua sydämensä ääntä?  Toki järjenkin, mutta vain järjellä olisimme päätyneet valmispakettiin.

Päädyimme siihen, että Sunhousen arkkitehti suunnittelee mökkimme monesta eri syystä. Painavin syy lienee siinä, että mallisto alusta loppuun hivelee silmää ja tyyli tuntuu just eikä melkein omalta. Saimme arkkitehdiksi Sunhousen perustajan Kalle Oikarin, jonka ammattitaitoon  luotamme kuin kallioon.

Lisäksi, poiketen perusmallistosta, saamme Sunhousen kautta halutessamme myös hirsimökin. Meille hirsi tuntuisi turvallisimmalta, vaikka toki pitää käydä läpi vaihtoehtoja.

Kyseessä on siis vasta suunnittelusopimus, jonka jälkeen voimme halutessamme kilpailuttaa rakennuttajan. Toki ihannetilanne olisi tehdä koko projekti yhdessä, mutta mennään askel kerrallaan.

Nyt on tärkeintä saada ensin paperille meidän pieni mökkimme, jossa on tarvitsemamme tilat, tontin muotoon sopivat ilmansuunnat niin maisemien kuin auringonkulun kannalta ja jonka arkkitehtuuri huomioi mm. aurinkoenergian käytön.

Tästä se lähtee. Vihdoinkin!

 

Saatat pitää myös

7 Kommentit

Hanna H 30 toukokuun, 2017 - 10:43 pm

Hienoa! Onnea ja tsemppiä projektiin! 🙂

Reply
Hanna/Pastellimaja 31 toukokuun, 2017 - 12:09 am

Onnea projektiin! Vaikuttaa lupaavalta jo nyt :)!

Reply
Lyde 31 toukokuun, 2017 - 9:23 am

Onnea, siitä tulee varmasti unelmien mökki!

Reply
marja 31 toukokuun, 2017 - 9:37 am

Ooh Sunhouse!! Oon jo pitkään ollut aivan myyty Sunhousen taloille ja jos jonkun haluaisin niin sellaisen! Jään siis mielenkiinnolla seuraamaan mitä tuleman pitää. Toteutat mun unelman 🙂

Reply
Ruut 31 toukokuun, 2017 - 11:25 am

Iloisia uutisia. Onnea projektiin Kerttu 🙂

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 31 toukokuun, 2017 - 12:28 pm

Niin siistiä! Sunhousen mallisto on kyllä <3, joten tulee varmasti aivan mahtavan hieno!

Reply
Heidi / Checklist 31 toukokuun, 2017 - 4:58 pm

Onnea mökkiprojektiin, Sunhousen mökit näyttävät upealta! Meillä myös mökkiasiat mielessä koko ajan. Ostettiin suvun mökki omaksi ja sisärempat on menossa, osa jo valmiina. Seuraavaksi ulkopintojen kimppuun sitten. Hirsi on meilläkin kahdessa mökissä matskuna, päämökki pyöröhirttä ja aitta höylättyä hirttä. Se on todella hyvä ja hengittävä materiaali!

Reply

Jätä kommentti