The Frame – vihdoin sisustukseen sopiva televisio

by Kerttu

Kuulostaa aika hullulle, kun kerron, että 12 hengen suomalaisseurue matkusti pohjois-Norjaan Lofooteille asti katsomaan televisiota. Mutta nyt kyse oli jostain ihan muusta, jonka vuoksi Samsungin pressimatkalle lähdettiin.

Sanon ihan ensin, että suhtautuminen tekniikkaan osana kodin sisustustusta liikkuu yleensä asteikolla tympeä-neutraali. Erillinen tv-huone mahdollistaa sen, että minun ei tarvitse sisustaa olohuonettamme kuvaruudun ehdoilla.

Saavuimme neljän lennon ja 1,5 tunnin bussimatkan jälleen The KaviarFactoryn tuuliseen pihaan. Olimme lentosäätöjen vuoksi myöhästyneet The Framen pohjoismaiden yhteisestä lanseerauksesta, mutta siitä huolimatta meidät otettiin lämpimästi vastaan taidegalleriassa, jonka maisemat saivat haukkomaan henkeä. Katselin ympärille ja ihmettelin, missä se televisio nyt on, jota olemme tulleet tänne saakka katsomaan.

Löydätkö yllä olevasta kuvasta tv:n?

Niinpä, taulutelevisio sai juuri uuden merkityksen, tai ehkä pitäisi puhua televisiotaulusta. Samsung on onnistunut luomaan ensimmäisen television, joka oikeasti sulautuu sisustukseen.

Televisiossa on Art Mode-tila, jonka ollessa päällä The Frame näyttää seinälle ripustetulta taululta. Kehysvaihtoehdoista voi valita sen, joka sopii sisustukseen parhaiten. Kun mieli muuttuu, muuttuu kehyskin, sillä sen voi vaihtaa puolessa minuutissa.

Erityisen mielenkiintoista on se, miten The Framesta povataan taiteen Spotifyta, joka mahdollistaa kuvataiteen ostamisen taiteilijoilta. Perusasetuksissakin laite sisältää oman digitaalisen taidevalikoiman, josta mieleisen kuvan voi valita yli sadasta erilaisesta taideteoksesta eri kategorioista. Voit myös ladata ruutuun oman taideteoksesi tai valokuvasi.

Ajatelkaa, miten tämä voisi tehdä taiteen hankkimisesta helppoa ja antaisi myös taiteilijoille mahdollisuuden skaalata töitään ihan uudella tavalla. Eihän The Frame voita aitoa taideteosta, mutta visuaalinen vaikutelma on huikean korkealaatuinen, eikä koskaan tarvitse pelätä kyllästymistä.

Tämä menee jo vähän tekniseksi, mutta on mielenkiintoista, että kehyksessä on valaistusta aistiva sensori, joka säätää kuvaa, kehyksen reunojen kirkkautta sekä minimoi heijastuksia.  Tämä on se taika, jolla ruutu saadaan näyttämään mahdollisimman aidolta maalaukselta. Sensori myös tunnistaa milloin ihminen astuu huoneeseen ja silloin The Frame kytkeytyy päälle ja valittu teos ilmestyy ruudulle. Aikamoista.

Kehyksestä on saatavilla kolme eri väriä: saksanpähkinä (tumma ruskea), vaalea puu tai valkoinen. Asennus tehdään helposti magneeteilla. Galleriassa nähty vaalea puukehys oli todella kaunis, eikä lainkaan televisiomainen.

 

The Frame on edustaa television uutta aikakautta. Ihminen tarvitsee tekniikkaa, mutta ei halua elää sen ehdoilla. Mustien, olohuoneita dominoivien laatikoiden aika alkaa olla ohi. Kotona kerroin uutuudesta miehelleni, joka hankkii tekniikkaa ensisijaisesti ominaisuuksien, ei visuaalisten seikkojen ehdoilla.

Salakielteltä kuulostavat  4K, UHD -tarkkuus ja nelinkertainen pikselimäärä verrattuna Full HD -televisioon vakuuttivat myös hifistelijän. Ennustan parempaa perhesopua olohuoneiden sisustushetkissä, joissa etsitään kompromisseja siihen, miltä sisustus ja tv-kuva näyttävät.

Ymmärrän myös, miksi The Framen lanseeraus haluttiin tehdä juuri Lofooteilla. Täysin omanlainen luonne, visuaalisuus ja kokemukset yhdistävät tv-uutuutta ja tätä yhtä maailman kauneimmaksi kutsuttua seutua.

Vedimme lämpöpuvut päälle ja painuimme kokemaan Lofoottien villiä luontoa. Näissä sisustushommissakin on hyvä olla tunnetta mukana.

Pressimatkan tarjosi Samsung,
jolta on lainattu postauksen kaksi
ensimmäistä ja viimeinen kuva. 

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Westend Mum 4 kesäkuun, 2017 - 9:22 am

Hyvä idea tuo television piilottaminen osaksi sisustusta. Mielenkiintoista myös taiteilijoiden työn yhdistäminen siihen, joskaan eihän sitä suoraan voi verrata oikeaan taitelijan tekemään teokseen, jonka huolella valitsee ja asettaa seinälle. Mutta pisteet kekseliäisyydestä 🙂
http://westendmum.fi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 kesäkuun, 2017 - 3:18 pm

Ei ole sama asia tokikaan kuin aito taideteos, mutta oikein tyylikäs vaihtoehto sille mustalle pimeälle ruudulle, joka ”koristaa” useimpien olkkkareita 😀

Reply

Jätä kommentti