Lapsellinen menovinkki Jyväskylään: Peukkula

by Kerttu
 Jyväskylän Asuntomessut rullaavat täyttä vauhtia ja messututkimusten mukaan väki on ollut erittäin tyytyväistä antiin. Aikaa tutustua kohteisiin ja alueen palveluihin on vielä 10. elokuuta saakka. Ajatukseni oli kirjoittaa enemmänkin Jyväskylän kivoista kaupoista ja palveluista, mutta aikaa toivomalleni valokuvauskierrokselle ei ole nyt järjestynyt. Paljon Jyvässeudulla on nähtävää ja koettavaa, vinkkejä löytyy kootusti mm. Go Keski-Suomi -sivuilta

Minulla oli ilo toimia tänä kesänä elämyskriitikkona ja kävimme perheen kanssa testaamassa Peukkulan palveluita. Kirjoittelin kokemuksista jo Go Keski-Suomen sivuille, mutta uskon että myös blogini lukijoita saattaisi tämä perhekohde kiinnostaa. Peukkula sijaitsee aivan Asuntomessujen naapurissa, mutta samalle päivälle en näitä kohteitä yhdistäisi. Sen verran kokemuksia on tarjolla molemmissa! Peukkula tarjoaa tekemistä sekä sisällä että ulkona. Sisäleikkipuisto palvelee ympäri vuoden, mutta todelliset vetonaulat löytyvät kesäisin ulkoa.

Pinni ja Peukkis ovat vihreitä pörröisiä hahmoja, jotka suhtautuvat elämään positiivisesti peukkua näyttäen. Linnan tonttu vaikuttaa vähän hömelöltä, mutta hän tietää aarteen sijainnin. Noita Nokkonen tekee kepposia ja keittelee sammakonreisisoppiaan ja antaa lapsille epähygieenisyysvinkkejä. Hauskaa on, että lapset itse ojentavat noitaa ja kertovat pesujen tärkeyden. Pari peikkoa kipittelee pihapiirissä temppukoulujaan pitäen. Kekko Keksijä sulkeutuu kammioonsa tutkimaan maailman ihmeitä. Kaunis prinsessa hurmaa tiarallaan ja mekollaan. Merirosvo Arpinaama tarinoi matkoiltaan maailman meriltä jännittävistä seikkailuistaan.

Tämä joukko muodostaa Peukkulan sydämen ja ehdottoman vahvuuden. Jokaisella satuhahmolla on aikaa lapsille. He ottavat aktiivisesti kontaktia ja kannustavat ja innostavat heitä leikkiin. Olemme kiertäneet paljon lastensatukohteita Disneylandia myöten ja tämä on varmaa: missään muualla lapsi ei pääse näin hyvään kontaktiin satuhahmojen kanssa.

Peukkula on positiivisella tavalla kotikutoinen. Alue on turvallinen ja melkein viisivuotias pystyi jo aika itsenäisesti tutkimaan taloja ja osallistumaan leikkiin. Välillä mentiin yhdessä temppuradalle tai jännittävään Keksijän taloon. Sitten tytär jo ilmoittikin: ”Äiti, mene vain penkille istumaan. Meillä on tässä vähän juttuja kesken Noita Nokkosen kanssa”.

Peukkulan päivä pitää sisällään runsaasti ohjelmaa. Satutalojen lisäksi alueella on mm. pomppulinna, seikkailurata, lampaita, kanoja ja  polkuautorata.  Itse mietin jopa energisten ja itsensä likoonlaittavien satuhahmojen eli näyttelijöiden jaksamista. Koko päivän ajan tapahtuu puolen tunnin välein; on konserttia, näytelmää, prinsessa- ja ritarikoulua, aarrejahtia ja satutuokioita. Runsas ohjelma tarjoaa lapsille paljon valinnanvaraa ja tuskin on tarkoituskaan, että kaikkeen kaikki osallistuvat kaikkeen.

Lisätietoja aukioloajoista ja lipuista löydät Peukkulan sivuilta.

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Syvältä.Sanna. 22 heinäkuun, 2014 - 12:11 pm

Mekin olemme käyneet täällä. Mukava vaihtoehto, jos esimerkiksi toinen paikallinen (sisä)leikkipaikka kyllästyttää.

Reply

Jätä kommentti