Karmiva karnevaali

by Kerttu

Syyslomaterveiset Tampereelta!

Tulimme tänne pienelle reissulle kahden naisen ja neljän lapsen kokoonpanolla. Ystäväni Melinan kanssa olemme tehneet pieniä matkoja lasten kanssa jo poikien ollessa vauvoja ja molempien rennolla asenteella hyvin menee. Tällä kertaa menovinkit ja majoituksen tarjosi Visit Tampere.

Muistikortti pullistelee valokuvia, mutta tässä lasten vielä pötköllessä piirrettyjen parissa hotellin valkeissa lakanoissa, tulin tuoreeltaan jakamaan meidän eilisillan kokemuksen.

Karmivaa karnevaalia vietetään Särkänniemessä koulujen syyslomaviikolla 14.–15.10.2017 ja 17.–21.10.2017, joten vielä ehtii osallistumaan tänä viikonloppuna tai ensi viikosta tiistaista lauantaihin.

Hurjasta nimestä huolimatta elämyksiä on tarjolla monen ikäisille. Koko puisto on koristeltu halloween-teemaan ja varsinkin hämärään aikaan huvipuisto on tunnelmallinen kokemus.

Puisto on jaettu jännittävyydeltään erilaisiin teema-alueisiin, eikä kaikkein hurjimmille alueille voi astella lasten kanssa vahingossa. Meillä käytiin koko viime viikko kahdeksanvuotiaan kanssa keskustelua siitä, saako hän osallistua 15-vuotta suositusikärajan zombialueelle.

Tytär perusteli, että se on vain suositus ja hän tietää että ne ovat näyttelijöitä. Olen muutenkin tarkka ikärajojen kanssa ja tästähän sitten riitti debattia moneksi päiväksi. Kerron lopuksi miten kävi.

Suurin osa puistosta on mukavaa jännitystä, eikä lainkaan pelottavaa. Osallistuimme kaikki hauskalle Karkki tai kepponen-kierrokselle, jossa omaan pussiin sai pieniä yllätyksiä neljässä eri pisteessä. Kierros sisältää ongintaa (siis miten siistiä oli itsekin osallistua!)  Ankkalammella ja  karkkiyllätyksiä eri puolilla aluetta. Kierros maksaa 7 euroa.


Alueella oli osa laitteista auki ja toki kiersimme possujunan, vauhtimadon ja muutamat muut laitteet illan aikana. Alle kolmevuotiaat muuten pääsevät alueelle ja myös heille sopiviin laitteisiin ilmaiseksi.

Niin, se zombialue. Olimme menossa syömään ja suunnittelemmame oikoreitti olisikin kulkenut zombizonen läpi. Tytär jähmettyi katsomaan suurella valotaululla pyörivää ”uutislähetystä”:

”Suurvaltojen välinen ydinsota on tuhonnut suuren osan ihmiskunnasta. Sotien aikana toteutetuissa asekokeiluissa kehitettiin vahingossa hermokaasu, joka muutti sille altistuneet uhrit verenhimoisiksi zombeiksi. Kaasun lisäksi tauti tarttuu zombien puremista. Harvat eloonjääneet, jotka eivät ole vielä altistuneet tappavalle taudille, pakoilevat kaduilla laahustavia eläviä kuolleita hylätyissä rakennuksissa, viemäreissä ja aidoista kyhätyissä väliaikaisissa suojissa. Suurimman osan ajasta zombiet liikehtivät hitaasti, mutta taudinkuvaan kuuluu, että aika ajoin iltaisin sairastuneiden aktiivisuus lisääntyy ja näistä tulee nopeita saalistajia.”

Menimme muutaman askeleen lähemmäksi zombialueen aitaa, jota koristavat suuret varoituskyltit. Vaikka oli päivänvalon aika, eikä varsinainen hyökkäys ollut käynnissä, urhea kahdeksanvuotiaani oli nähnyt hetkessä tarpeeksi. Käännyimme kannoillamme ja illallispöydässä keskustelunaiheena oli enimmäkseen se, että kukaan ei enää missään tapauksessa halua mennä zombialueelle.

Tehokas ja ikäraja perusteltu siis!

Meillä kävi supertuuri kelin kanssa ja saimme tyynen ja pilvettämän sään. Toki tunnelmaan olisi sopinut sumu tai pilvisempikin keli. Elämyksellinen Kauhujen karnevaali jätti kaikille hyvän mielen hurjasta maineestaan huolimatta. Alueella on paljon katseltavaa, vaikka ei laitteisiin menisikään. Sirkustaiteilijat olivat ehdottomasti pienten poikien suosikkeja!

Lisää reissutunnelmia tulossa myöhemmin!

*Liput Karnevaaliin ja Karkki&Kepponen-
kierrokselle saatu Visit Tampereelta. 

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Melina 20 lokakuun, 2017 - 11:03 pm

Oli niin ihana loma jälleen, kiitos mahtavasta seurasta kaikille teille! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 lokakuun, 2017 - 6:14 pm

Samat sanat <3

Reply
Kati 21 lokakuun, 2017 - 10:14 am

Olipa mukava kuulla tapahtumasta tuoreeltaan. Heräilemme hotellilla perheen kanssa ja iltäpäiväksi/illaksi suuntaamme särkänniemeen. Zombialue on täälläkin herättänyt keskustelua 8-vuotiaan kanssa. Nyt tiedämme vältellä sitä perustellusti. Tänään on myös luvattu hyvää, vaikkakin viileää säätä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 lokakuun, 2017 - 6:15 pm

Hei, kiva kuulla, että postauksesta oli iloa! Sillä ajattelinkin sen näin nopeasti julkaista 🙂 Iloista iltaa Särkänniemeen, toivottavasti viihdytte!

Reply

Jätä kommentti