Ihastuttava vuokrattava lomakoti Kroatiassa

by Kerttu

Nyt on luvassa kattava esittely meidän Kroatian lomakodista, joten kannattaa varautua kuvatulvaan. Lensimme Helsingistä Pulaan, josta vuokrasimme auton. Matka kentältä Krk:n saarelle kesti reilun pari tuntia, tiet ovat hyvässä kunnossa ja maisemat matkan varrella hienoja. Kun etsimme siskoni perheen kanssa taloa, pääkriteereinä olivat:

– tilaa 7 henkilölle
– moderni ulkonäkö ja mukavuudet
– oma uima-allas
– kävelymatka kauppaan ja rannalle
– maisemasta plussaa
– max 2-4 tunnin ajomatka Pulan lentokentältä
– ilmastointi
– riittävästi wc-tiloja
– vuokra korkeimman sesongin aikaan max 3000 e / viikko (meitä oli kaksi perhettä maksamassa)

Google kävi kuumana, kun siskoni kanssa kävimme läpi huvilavalikoimaa. Vaikka teimme varauksia keskellä talvipakkasia, saimme huomata korkeimman sesongin vaikutuksen: todella monet talot oli jo vuokrattu ja hinnat olivat korkealla.

Lomallamme teimme asumisen suhteen myös kompromisseja: pari ekaa päivää Pulassa olimme sisustuksellisesti hyvin vaatimattomassa, mutta muuten oikein kivassa kodissa. Se oli edullinen ja passeli ratkaisu siihen tilanteeseen. Myös talon jälkeen vietetyt kolme päivää majoituttiin budjetin ehdoilla, toki aina sijainti ja perusmukavuudet huomioiden.

Tässä talossa vietettiin kokonainen viikko ja sen vuokra-aika on lauantaista lauantaihin.

Talossa on 150 neliötä kahdessa kerroksessa. Sen virallinen majoituskapasiteetti on kuusi henkilöä eli sen verran on sänkypaikkoja makuuhuoneissa. Meitä oli seitsemän ja reissun kuopus eli kaksivuotias kummityttöni nukkui vanhempiensa välissä.

Kaikki kolme makuuhuonetta sijaitsevat talon yläkerrassa ja jokaisessa makkarissa on oma wc ja suihku. Tämä lisäsi lomamukavuutta huomattavasti. Alakerrassa on yhtä suurta tilaa keittiö, ruokailutila, tv-tila ja olohuone.

Yksi talon ihastuttavimmista puolista oli sen rauhallinen sijainti sekä avara ja kaunis maisema. Meillä kävi kyllä naapurilotossakin ihan hirmuinen tuuri, oikean puoleinen talo oli koko viikon tyhjillään ja vasemmanpuoleisessa asui nuorisojoukko, jotka viettivät urheilullista lomaa. Joskus naureskelisimme hyväntahtoisesti, että juhlisivat nyt edes vähän!

Naapureista huolimatta talojen sijoittelu, maaston korkeuserot sekä edessä olevat pusikko loivat ympärille ihanan oman rauhan.

 

 

Uima-altaan koko on 24 neliötä ja se on syvä. Pienemmille lapsille tämä on toki haastava allasmalli, kun uimaan mennään vain jyrkistä portaista, mutta toisaalta allas ja pikkulapset-yhdistelmä vaatii joka tapauksessa 100 % vahtimisen.

Veden lämpötila oli mukavan virkistävä. Päivät heinäkuussa on kuumia, mutta keskipäivän kuumin aurinko porotti enemmänkin etupihalle ja korkealla kävi usein mukava tuulenvire. Pihassa on myös lämmin suihku peseytymiseen ennen ja jälkeen uintia.

Talolla on vain 300 neliön piha ja se on tehty hyvin huolettomaksi laatoituksilla ja istutuksilla. Pihaan mahtuu peräkkäin kaksi autoa ja lapsiperheluksusta on myös kauko-ohjattava portti. Etupihan oliivipuut ovat aika suloisia!

Kaikki kolme makuuhuonetta sijaitsevat talon yläkerrassa. Yksi huoneista on pieni ja sen sängyn koko on 120 cm, tytär sai sen omaksi huoneekseen ja oli kyllä niin polleana koko viikon omasta sopestaan suihkuineen ja parvekkeineen. Myös toisessa makuuhuoneissa oli oma parveke, suihku ja siellä nukkumatilana parisänky. Miinusta täytyy antaa siitä, että näissä kahdessa makuuhuoneessa ei ollut pimennysverhoja ja jouduimme virittämään viltit ikkunoihin.

Aulassa on mustavalkoinen kuvagalleria, vanha signer-pöytä ja pari ruskeaa ton-tuolia. Hauskaa kontrastia moderniin taloon ja sisustukseen. Päämakuuhuone on kooltaan ja näkymiltään hulppea. Liukuovet avautuvat koko huoneen pituiselle terassille, josta aukeaa panoramamaisema yli Vbrnikin kaupungin merelle ja vuorille.

Poika nukkui meidän kanssa samassa huoneessa pinkillä vuodesohvalla, joka toimii yhden hengen täyskokoisena vuoteena.

Loma-arki tässä huvilassa toimi mukavasti. Alakerrassa sai valvoa illalla myöhempään häiritsemättä yläkerrassa nukkuvia ja aamun virkut saattoivat aloitella päiväänsä ilman pelkoa siitä, että häiritsi vielä nukkuvia. Ilmastointi toimi hyvin ja tehokkaasti ja sitä pystyi huonekohtaisesti säätämään.

Söimme aika paljon talolla ja teimme itse ruokaa. Aamut alkoivat sillä, kun siskoni mies kipaisi leipomoon hakemaan tuoretta leipää aamiaiselle. Sitten söimme rauhassa aamiaisen ja punoimme suunnitelmia päivälle. Yleensä joko lounas tai illallinen tuli syötyä jossain muualla, mutta valmis ruoka lomakodin jääkaapissa lapsille oli kyllä nälkäisten kotiintulojen pelastus.

Talossa on myös astianpesukone ja pyykinpesukone. Molemmat olivat aktiivisessa käytössä. Minusta on tosi kiva pestä pyykkiä lomallakin ja saada vaatteita uudelleen käyttöön. Tämä mahdollistaa myös vähemmällä matkatavaramäärällä matkustamisen.

Tätä lomahuvilaa vuokraa Novasol ja heidän sivuiltaan löytyvät kaikki tarkemmat tiedot. Vielä yhden postauksen verran palaan Kroatian tunnelmiin, sillä esittelen tarkemmin lähikylää Vbrnikiä sekä koko Krk:n saarta. Teen myös muutaman huomion, joiden ansioista lomasta Kroatiassa tulee sujuva.

Kun illan hämärtyessä taloihin meren rannalla syttyivät valot, oli kuin tähdet olisivat tuikkineet kylässä. Joka ilta hipsin viimeiseksi pihalle ja katsoin tätä maisemaa. Olihan ihana loma.

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Merja 20 heinäkuun, 2018 - 1:54 pm

Todella ihanan talon olette löytäneet. Oliko mitään palveluja kävelymatkan päässä, ravintolaa tai kauppaa? Sen olen parin Kroatiassa käynnin perusteella huomannut, että majoituksen, niin hotellien kuin talojenkin sekä B&B hinnat ovat tosi korkeat tasoon nähden. Ehkä johtuu kysynnän ja tarjonnan määrästä. Kroatia on nyt supersuosittu.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 heinäkuun, 2018 - 6:23 pm

Hei Merja! Kylä on noin 10 min kävelymatkan päässä, siellä pari pikkuista ruokakauppaa ja monta ravintolaa. Krk:n keskustaan ajaa autolla vartin verran eli siellä kävimme isommat markettiostokset tekemässä 🙂 Kroatia on nyt tosiaan isossa suosiossa ja näkyy myös hinnoissa.

Reply

Jätä kommentti