Hotel Sveitsi – lomavinkki aktiiviselle perheelle

by Kerttu
Hotelli Sveitsi – lomavinkki aktiiviselle perheelle

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Sveitsi

Tänä kesänä emme lähde ulkomaille, vaan nautimme Suomesta mökkeillen ja matkaillen. Niin paljon nähtävää, koettavaa ja tehtävää on myös kotimaassa!  Vaikka varmasti suurin osa lomasta menee mökillä, tehdään pieniä irtiottoja lasten kanssa vaihtelun ja elämysten vuoksi.

Kun lähdemme reissuun, on yleensä jokaisella jokin toive. Minusta olisi mukavaa olla visuaalisesti kauniissa ympäristössä, sellaisessa kun rentoudun parhaiten. Lapset yleensä toivovat pääsevänsä uimaan ja ammeeseen, jälkimmäisestä on tullut se juttu hotellilomilla! Enkä kyllä ihmettele, kun kotona ei ole ammetta, on vaahtokylpy kaikessa yksinkertaisuudessaan ihanaa luksusta.  Sen lisäksi kaivataan sopivasti aktiviteettiä ja mieluiten sellaista tekemistä, johon koko perhe voi osallistua.

Hotelli Sveitsi Hyvinkäällä oli minulle viime kevään työmatkalta tuttu paikka ja jo silloin ajattelin, että tänne olisi ihana tulla koko perhe. Uusitut huoneet tarjoilivat silmäkarkkia esteetikolle ja paikan aktiviteetit olivat huippuluokkaa. Niinpä oli ilo pakata perhe autoon ja lähteä testaamaan, mitä 4- ja 9- vuotiaat lapset sekä tietenkin me aikuiset tykkäämme.

Ensisilmäys huoneeseen vahvisti, että muistikuvani uusittujen huoneiden kauneudesta ei pettänyt: ihana marmorillaattainen kylpyhuone ammeineen, seesteisen rauhallinen väripaletti, modernit kalusteet ja paljon ihania, arkea nostavia yksityiskohtia. (Ja kyllä, minä olen se tyyppi, joka vaihtaa hotellihuoneen, jos siellä ei ole hyvä tunnelma. Nyt ei todellakaan tarvinnut!)

Kun kaarsimme paikalle hotelli Sveitsiin, tehtiin ensimmäisenä pinkka- ja punkkatarkastus eli kartoitus siitä, kuka nukkuu missäkin. Punkka-asiat olivat eriomaisesti, lapset saivat nukkua levitettävällä sohvalla olohuoneessa ja me aikuiset parisängyssä seinän takana. Punkasta löytyivät kylpytakit ja -tossut sekä pyyhkeet, jotka huusivat, että nyt uimaan!

Reissupölyt oli helppoa pestä Sveitsin uimalasta, joka löytyy hotellin kanssa saman katon alta, tai tarkemmin sanottuna rakennuksia yhdistävän kävelykäytävän päästä.  Kesällä uimaan pääsee myös ulkoaltaisiin, mutta nyt vielä pysyttelimme sisätiloissa. Katsellessani lapsia polskimassa ja kipittämässä liukumäkeen yhä uudelleen ja uudelleen mietin, että lopulta sille olimmeko Kanarialla tai Hyvinkäällä, ei ollut sillä hetkellä mitään merkitystä. Lapset rakastavat uida ja siitä syntyy vilpitön ilo!

Uinnin jälkeen tutustuimme perheklassikkohetkeen nimeltä ”kiljuva nälkä”. Osaako joku muuten selitää, miksi uinnin jälkeen on niin hirmuinen nälkä? Sveitsin paras puoli on ehdottomasti se, että kaikki on lähellä. Kipitimme alakertaan illallisravintolaan. TILA on rento ja mukava ravintola, sellainen jossa illallistaa sulassa sovussa fiinit bisnestyypit ja rennot lapsiperheet.

Olimme reissussa kaksi yötä eli meillä oli yksi kokonainen lomapäivä Sveitsissä. Aamun valjettua mies lähti hotellin kuntosalille ja itse jäin viettämään rauhallista aamuhetkeä huoneeseen. Päivän suunnitelmat olivat selkeät, ensin aamiaiselle, sitten Superparkiin, päivälevolle ja illalla leffaan. Kaikki tulee tapahtumaan Hotelli Sveitsin alueella.

Pienellä lomalla arvostan sitä, että aikaa ei mene etsimiseen tai siirtymiseen. Hotelli Sveitsi on siis hyvällä tavalla kuin Ruotsin laiva, kaikki aktiviteetit ovat lähellä. Emme poistuneet lähes kahteen vuorokauteen alueelta ja kelitkin sattuivat olemaan aika heikot, joten sisätiloissa pysyminen oli oikein mukava vaihtoehto.

Ensi kerralla haluaisin käydä myös SeikkailuSveitsissä, joka sekin hotellin välittömässä läheisyydessä. Seikkailupuistossa on kymmenen turvallista, puihin rakennettua seikkailurataa sekä Suomen jännittävin vaijeriliukurata.

Superparkissa touhuamisen jälkeen oli ihanaa vain istua popparikulho sylissä elokuvateatterin mukaviin penkkeihin ja uppoutua leffamaailmaan. BioRex Sveitsi on avara ja moderni elokuvateatteri, meillä oli ykkössalissa normaalia leveämmät penkit ja arki-iltapäivän näytös muutenkin väljä, joten tuntui kuin olisimme olleet yksityisnäytöksessä.

Illan tullen astelimme tutuksi käyneeseen TILA ravintolaan. Lapset saivat tilata ihan itse mitä halusivat ja sydämessä aina läikähtää, kun palvelu on lämmintä ja lapsiystävällistä. Ruoka oli yhtä mutkatonta ja mukavaa kuin palvelukin.

Jos siis pohdit mukavaa lomakohdetta Suomessa koko perheelle, niin tässä on oiva vaihtoehto! Varsinkin pääkaupunkiseudun asukkaille Hyvinkää ja Sveitsi ovat ihan kivenheiton päässä, eikä täältä Keski-Suomesta ajellut kuin kolmisen tuntia.

Olisimme hyvin voineet olla saman katon alla vielä kolmannenkin yön, mutta aamu-uinnin jälkeen oli aika suunnata kohti kotia. Pienikin irtiotto tekee hyvää ja vahvistaa perheen yhteenkuuluvuutta. Vaikka tekemistä oli paljon, oli oli rento ja kiireetön. Hyvän loman tunnusmerkit täyttyivät mainiosti.

Saatat pitää myös

Jätä kommentti