Designia ja hyvää ruokaa – menovinkit viikonloppuun

by Kerttu

Ihanaa kun on viikonloppu! Kiitos kaikista viesteistä liittyen aamun postaukseen, yhä sulattelen tunnelmia ja luen hymyillen yhteydenottoja. Reissuviikon jälkeen on mukavaa viettää aikaa perheen parissa ja ajattelin jakaa teillekin menovinkkejä viikonloppuun. Jyväskylässä tapahtuu, joten olkaapa hyvä!

Syömään! -tapahtuma lapsiperheille la 17.3.

Saimme kunnian vierailla etukäteen Ravintola Vesilinnassa tänään Syömään! -tapahtuman testiperheenä. Idea on yksinkertaisuudessaa se, että madalletaan lapsiperheiden kynnystä lähteä ravintolaan syömään ja tarjotaan myös perheen pienimmille monipuolisia makuelämyksiä. Nakit & ranskalaiset ja leikkipaikka – tyyppinen ravintolakäynti on ihan ookoo silloin tällöin, mutta olisi ihanaa mennä useammin vaikka valkoisten pöytäliinojen ääreen nauttimaan perheen yhteisestä ajasta.

Mitä pienemmät lapset, sen enemmän vierailuun liittyy liikkuvia osia. Ei tykätä ruuasta, häiritään muita äänekkäällä käytöksellä tai ei jakseta istua koko ruokailua.  Helposti kiva ja rentouttava idea ravintolaruokailusta kääntyy stressiksi ja hampaiden kiristelyksi, eikä lopulta kenellekään ole vierailusta voimaantunut olo. Toisaalta, missä muualla sitä oppisi käyttäytymään ravintolassa kauniisti,  kuin ravintolassa?

Monet asiat ovat ihan meidän aikuisten korvien välissä. Jännitetään etukäteen ja pelätään asioita, joita ei todennäköisesti edes tapahdu. Luultavasti kukaan ei katso pahasti, jos lapsi vähän kiljahtaa tai jaloittelee. Luultavasti listalta löytyy kysymällä muutakin kuin ranskalaisia perunoita tai hampurilaista.  Sitä paitsi alkuilta on erinomainen aika mennä lasten kanssa ravintolaan, silloin on väljempää, eivätkä lapset ole liian väsyneitä.

Vesilinna on yksi Jyväskylän ikonisia ravintoloita. Se sijaitsee keskustan kupeessa ja palveluissa yhdistyvät näköalaravintola, viinibaari ja vohvelikahvila. Mielikuvissani Vesilinna on juuri sellainen pikkuisen fiinimpi ravintola, jota en välttämättä ilman Syömään! -tapahtumaa olisi lasten kanssa viikonloppuiltana valinnut.

Perjantaina alkuillasta oli ihanan väljää ja meidät otettiin sydämellisesti vastaan. Testiperheenä meille tarjottiin ruuat ja päätimme ottaa kaikille erilaisia annoksia, jotta pääsemme maistelemaan mahdollisimman monia makuja. Pakko vielä todeta, että kolmevuotias on jo aika mainiota ravintolaseuraa. Ensi kerran saimme syötyä alkupalat ja pääruuan ihan rauhassa pöydässä. Tai no yhden kerran pikkuherra putosi tuolilta, mutta hei, voisi sattua kenelle vain 😉

Vesilinnaa on kyllä helppo suositella, sillä sen alakerrassa on ilmainen luontomuseo ja katolta löytyy maksuton näköalatorni, josta avautuu maisema koko Jyväskylään. Autolle on maksuton 3 tunnin parkki pihassa. Ruuat tehdään omassa ravintolassa ja lastenlistan lisäksi jokaisen annoksen saa lapselle puolikkaana.

Huomenna lauantaina Syömään! -tapahtumassa on mukana toistakymmentä erilaista ravintolaa ja luvassa on erikoistarjouksia ja lapset on huomioitu erityisen hyvin. Kurkkaa tarkemmat tiedot tapahtumasivulta täällä.

MIDDLE AND UP THERE – Suomalaisen designin pop up-tapahtuma 17.-18.3., Torikeskus

Tämä kuva liittyy pop up tapahtumaan siinä mielessä, että lapsilla on päällään kotimaista designia. Housut ovat molemmilla saatu Story of Roo -nimiseltä brändiltä, joka myy pop upissa kankaitaan. Luvassa on ainakin piensisustusta ja vaatteita, itse ajattelin olla huomenna lauantaina ovenkahvassa kiinni jo heti avaamisen aikaan kymmeneltä. Minulle on tärkeää nostaa esille käsityötaitajien ja pienyrittäjien työtä ja nämä molemmat toteutuu tässä pop upissa.

Pop upissa mukana olevat brändit:

AARREKID, BUTONIDESIGN, HANNENTEKOSIA, JUJUNA, KAIKO, LAA LAA LIVING, LEMPI, MAJAPUU, OMIN, OMNOM COFFEE, PIKKUMARI, PIKKUSET, POP&CO HELSINKI, PUINE, PUUVILLATEHDAS, ROO, SARAH DESIGN, SELIASILUETTIVERSTAS, TAIVAL, VALKAMA. 

Teen aamulla pienimuotoisen kaupallisen yhteistyön myötä Instagram-livekierrosta pop upista, tule mukaan kurkkaamaan tarjontaa @modernistikodikas-tilillä.

Tämä postikortti on otettu tänään Vesilinnan terassilta. Kotikaupunkini Jyväskylä, joka juhlii syntymäpäiviään monenlaisten tapahtumien siivittämänä ensi viikonloppuna:

– Suosittelen visiittiä Suomen käsityön museoon, Jyväskylän taidemuseoon ja Alvar Aalto –museoon, sillä niihin on 17.-18.3. vapaa pääsy. Lisäksi käsityön museolla on viikonloppuna monenlaista ohjelmaa.

– Hipposhallissa on lähes 50 toimijaa tarjoamassa mielenkiintoista ohjelmaa ja tietoiskuja, paikalla ovat mm. Jyväskylän kaupungin toimialat sekä ulkona kirjastoauto ja paloauto. Liikuntatorilla on erilaisia lajiesittelyjä ja lapsille on tarjolla liikunnallista touhua. Ohjelma alkaa klo 12.30 maksuttomalla koko perheen konsertilla, jossa esiintyy Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!.

– Kuvassa siintää myös Paviljonki, jossa on tänä viikonloppuna Rakennusmessut.  Sinne suuntaan sitten sunnuntaina.

Eiköhän näillä askelmerkeillä saada yksi viikonloppu vietettyä! Sopivassa suhteessa touhukkaita ja rentouttavia päiviä juuri sinulle, vietitpä viikonloppusi missäpäin Suomea tahansa. Nautitaan!

 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti