Verhohaaveita olohuoneeseen

by Kerttu

En ole mikään verhoihminen – siis sellainen, joka vaihtaa keväällä kevätverhot ja jouluna jouluverhot. Yleensäkin suhtautuminen verhoihin on ristiriitainen; kauniit ikkunat eivät välttämättä tarvitse peittämistä, mutta upeat tekstiilit kiistämättä kruunaavat sisustuksen ja luovat lämpöä ja akustiikkaa tilaan.

Piti ihan blogista tarkistaa, milloin nämä valkoiset pellavaverhot tulivat meille ja vastaus on, että lokakuussa 2014. Aika pitkään on tilanne siis säilynyt stabiilina ja toisaalta se on vain hyvän sisustusvalinnan merkki; miksi sitä mieleistä vaihtamaan. Klassikon tunnistaa ajattomuudesta ja siitä, että se toimii myös muun sisustuksen muuttuessa.

Vaihtelunhalu on nyt nostanut päätään ja suunnittelen verhojen vaihtoa. Mistään kevätverhoista ei liene kysymys ja useinhan vielä on niin, että suomalainen vaihtaa talveksi tummaa ja kesäksi vaaleaa tekstiiliä, vaikka toisaalta juuri pimeä vuodenaika anoo kirkkautta ja keveyttä. Mielessäni on joko hiekan / greigen (beigen ja harmaan sekoitus) väriset pellavaverhot tai joka kunnon räväytys utuisilla puuterinroosilla samettiverhoilla.

Pohdintaa ovat aiheuttaneet myös verhotangot tai yleensäkin kiinnityssysteemi. Nyt meillä on kaksi lyhyttä tankoa, eikä verhoja olekaan tarkoitus liikuttaa. Näkösuoja tai pimennys tehdään sälekaihtimille eli verhoilla ei ole käytännön funktiota. Meillä on olohuoneen katossa alaslasku epäsuoran valaistuksen vuoksi, joka aiheuttaa haastetta verhokiinnitykselle.

Loppuun vielä pienet verhoinspikset: olisipa tällainen huonekorkeus ja ikkunat kuin tässä Lotta Agatonin Residencelle stailaamassa kuvassa! Tässä kuvassa ihastuttaa myös värimaailma, jotain samansuuntaista verhosävyä voisin sovitella myös meille. Myös yhtenäinen, korkealle kiinnitetty verhotanko näyttää hyvältä ja itse asiassa myös musta väri tuo upeasti ryhtiä tilaan.

Kuvassa on myös tummaa puuta, joka palaa sisustustrendien huipulle ryminällä. Pääsin vuosien tauon jälkeen testaamaan pienimuotoisesti miten tumman puun sävyt toimivat meillä, sillä saimme pressilahjana Tukholman Ellos-tapahtumasta tuollaisen ison puisen rasian. Alkuun oli ennakkoluuloja, mutta pakko myöntää, että pikkuhiljaa lämpenen!

Mitä sanoo raati: olisiko meillä jo näin 3,5 vuoden jälkeen korkea aika päivittää olohuoneen verhot? 😉 Jos olisit minä, niin millaiset laittaisit?

Ps. Jos on mennyt ohi, niin Modernisti kodikas on ehdolla Inspiration blog awardsin Visuaalisin blogi-kategoriassa. Suosikkejasi pääset äänestämään täällä, yksi klikkaus riittää äänen antamiseen ja saat haluessasi äänestää useampaa vaihtoehtoa. 

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Chandelierhome 19 maaliskuun, 2018 - 7:12 pm

Minullakin on ollut valkoiset verhot (tosin materiaali vaihtunut) useamman vuoden ajan. Välillä on muuta väriä näkynyt, mutta sitten palaan takaisin valkoisiin. Innolla jään odottamaan millaiset verhot teillä nähdään vaikkapa kesällä. Toi yhden verhon tanko näyttää hyvältä, en ole koskaan ajatellutkaan sellaista vaihtoehtoa! Meillä on perinteiset pitkät tangot kromisen värisenä, mutta jäin nuita mustia tankoja ihastelemaan <3 Hyvää alkanutta viikkoa!

Reply
Jantunen 19 maaliskuun, 2018 - 8:00 pm

Mikään ei kestä aikaa niin hyvin ja ole niin häiritsemätön klassikko kuin valkoinen verho <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2018 - 8:32 am

Tässä olet kyllä täydellisen oikeassa, Jantunen!

Reply
Tuulia 20 maaliskuun, 2018 - 7:21 am

Näkemättä kokonaisuutta kodistanne tai tilasta tyydyn komppaamaan Jantusta. Tosin, vähän kyllä kiinnostaisi että kuka rohkenisi vihdoin laittaa kunnolla väriä (edes yhteen!) ikkunaan 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 maaliskuun, 2018 - 10:42 pm

Kiitos, onhan tuo valkoinen kaunis ja ajaton!

Reply
Kielo 21 maaliskuun, 2018 - 4:32 pm

Yhtä pitkään on meilläkin olohuoneen pellavaverhot pysyneet ikkunassa eivätkä ole ihan heti vaihtumassakaan ?.
Mikäs tuo teidän olohuoneen seinämaalin sävy on? Meillä on muutaman vuoden takaisessa remontissa kaikki seinät maalattu valkoiseksi ja nyt tekisi mieli aavistus sävyä maalata seiniin. Kaunis vaalea harmaa tuo teidän seinän sävy.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 maaliskuun, 2018 - 10:42 pm

Hei Kielo! Maalista löytyy oma postausta täältä: https://www.idealista.fi/modernistikodikas/2013/11/08/taydellinen-harmaa-savykoodi/. Pellavaverhot ovat kyllä ajaton klassikko, jos ei ihan täydellisiä uusia löydy, niin ne saavat jatkoaikaa 🙂

Reply
sohvi 22 maaliskuun, 2018 - 8:44 am

Muutimme noin 7 vuotta tähän asuntoon ja silloin laitettiin valkoiset pellavaverhot joka huoneeseen. Edelleen ovat paikallaan:D mitäs niitä hyviä vaihtamaan:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 maaliskuun, 2018 - 11:59 am

Ne ovat kyllä oikeasti ajattomat klassikot. Välillä vain mieli kaipaa vaihtelua 🙂

Reply
Paula 28 maaliskuun, 2018 - 7:56 am

Aikoinaan suosin värillisiä, mutta nyt mulla enimmäkseen yksiväriset, valkoiset, läpikuultavat verhot. Ne tuovat valoisuutta, avartavat huonetta. MInulla niiden tarkoitus ei ole peittää, vaan ihan olla koristeena.

Reply
Vera 26 huhtikuun, 2018 - 6:23 pm

Laittaisin raskaat vaaleat nätit kukkaverhot, siihen voi kuulemma käyttää huonekalukangasta. Ulkomailta saa tilattua hienoja kankaita.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 huhtikuun, 2018 - 10:26 pm

Kiitos ideasta! Kukkakuosit ovat kauniita, mutta yritän pitää yleisilmeen aika neutraalina, siksi suosin yksivärisiä 🙂

Reply

Jätä kommentti