10 lapsiperheen menovinkkiä Espanjan Aurinkorannikolle

by Kerttu

*
Meidän lomassamme oli yksi huono puoli, sillä se tuntui aivan liian lyheltä. Kahdeksan päivää hujahti kuin hetkessä, niin paljon tekemistä ja kokemista Espanjan Aurinkorannikko eli Costa del Sol tarjoaa. Lento Malagaan kestään noin neljä tuntia ja vuorattava loma-asuntomme (esittely täällä) sijatsee noin vartin automatkan päässä lentokentältä. Vuokrasimme auton turvaistuimineen ja se oli ehdottomasti hyvä juttu! Pääsimme viikon aikana lasten kanssa joustavasti liikkeelle ja kaikki tässä postauksessa esittelemäni paikat ovat maksimissaan vartin ajomatkan päässä asunnolta.  Ihania kohteita, joihin tutustuimme loman aikana ja joita mielihyvin suosittelen muillekin matkailijoille!
*

malaga-13

*
Lähdetään liikkeelle ihan kotikulmilta, jossa aukeaa heti palanen aitoa Espanjaa. Turistina saa viikon kulutettua rantakaduilla ja nähtävyyksissä, mutta ei kannata unohtaa paikallista tunnelmaa. Viiden minuutin kävelymatkan päässä loma-asunnolta on (1) Benalmádena Pueblon kylä, joka tarjoaa andalusialaista tunnelmaa kauniine valkoisine taloineen, upeine terasseineen, aukioineen ja kapeine kujineen.
*

malaga-14

malaga3-3

*
Kävelyllä kannattaa mennä kylän korkeimmalle kohdalle, josta avautuu upea näkymä merelle. Kuvan keskivaihella näkyy (2) Castillo Monumento de Colomares eli Colomaresin linna, joka rakennettu Kolumbuksen ja Amerikan löytämisen muistoksi vuosina 1987-1994. Linna on avoinna turisteille, joten prinsessa- ja ritarivaiheessa elävät lapset sekä kaikki historiasta kiinnostuneet saavat varmasti vierailusta ilon irti.
*

malaga3-4

*
Me söimme illallisen tällä keskusaukiolla appelsiinipuun alla taitavan katusoittajan soittaessa balladeita. Hetkiä, jotka eivät unohdu.
*

malaga3-5

*
Nimikin sen jo kertoo: Aurinkorannikolla paistaa paljon. Tytär odotti erityisesti (3) merenrantaelämää ja molemmat lapset nauttivat uimisesta sekä hiekkaleikeistä. Kotona onkin matkamuistona pieni ämpärillinen kauniita kiviä ja simpukoita. Kymmeniä kilometrejä pitkä hiekkaranta tarjoaa palveluita, rauhaa ja meininkiä ihan sen mukaan, mitä haluaa ja tarvitsee.
*

malaga

malaga3

malaga-11

 *
Rantaelämää viettäessä kannattaa käydä myös tutustumassa (4) Puerto Marinan satamaan, jota on luonnehdittu myös moderniksi Venetsiaksi. Se on äänestetty kahteen kertaan koko maailman parhaimmaksi satamaksi ja se on rakennettu  keinotekoisten saarten päälle. Käydessämme paikan päällä näitä saaria yhdistävät pienet sillat olivat monilta kohdilta suljettuina ja naureskelimmekin luksuspaatteja katselessamme, että ei taida meidän masterkorteilla portit avautua 😉 Tarjolla on paljon kauppoja, ravintoloita, kahviloita sekä tietysti myös mahdollisuuksia lähteä erilaisille veneretkille. Yksivuotiaan kanssa päätimme pitää kuitenkin tukevan maan jalkojen alla tällä kertaa.
*

malaga-12

*
Ehdottomasti suositeltava kokemus on (5) Köysihissiajelu Calamorro-vuoren huipulle. Nelihenkinen perhe mahtuu hyvin yhden hytin kyytiin ja lastenrattaat tulivat seuraavalla hissillä perässä. Noin varttitunnin kyyti oli vakaa ja mukava, maisemat kerrassaan huikaisevat!
*

malaga-3

*
Calamorron vuori nousee 771 metriä merenpinnan yläpuolelle. Sanotaan, että kirkkaana päivänä voi erottaa jopa Afrikan rannikon taivaanrannassa, mutta meidän noustessa huipulle pilvet seurasivat perässä.
*

malaga4

*
Ylhäällä vuorella on pikkuinen kioski ja pöytiä eväiden nauttimiseen. Näköalapaikoilta voi katsella maisemia ja suosittelen kyllä kipuamaan vuoren huipulle pieniä polkuja pitkin. Kulku on osittain jyrkkä ja kivinen, mutta jos me pääsimme sinne pikkukengillä taapero sylissä, ei lainkaan mahdoton.
*

malaga-4

*
Vetonaulana vuoren huipulla on (6) petolintunäytös kaksi kertaa päivässä. Sattumalta olimme paikalla juuri ensimmäisen näytöksen alkaessa. Tähän ei tarvitse ostaa erikseen lippua, vaan hissilipun hinnalla pääsee ihailemaan komeiden kotkien ja muiden koulutettujen lintujen taidonnäytteitä.
*

malaga-8

*
Minulla on aina ristiriitaiset tunteet eläintarhavierailulla, mutta (7) Fuengirolan Bioparc on virkistävä poikkeus. Samasta fiiliksestä kertoo myös Tripadvisor, jossa suurin osa vierailijoista oli antaneet arvioksi erinomaisen. Eläinten olosuhteet vaikuttivat hyviltä; aitaukset ovat suuria ja luonnonmukaisia ja eläimet itse virkeitä ja tyytyväisiä.
*

malaga-15

malaga-16

*
Eläintarha on kooltaan aika kompakti ja sen kiertää muutamassa tunnissa. Useita eläimiä pääsee näkemään parista eri näkökulmasta, jolloin todennäköisyys bongaamiseen kasvaa.
*

malaga-19

malaga-18

*
Eläinten ihmetteleminen on oivaa viihdettä koko perheelle ja itse esteetikkona nautin myös kauniiksi laitetuista kulkuväylistä ja muusta ympäristöstä. Ja mitä siihen ristiriitaiseen tunteeseen tulee; kyllä, villieläinten paikka on ensisijaisesti luonnossa. Onneksi kuitenkin Bioparc perustuu luonnon kunnioittamiseen ja siellä tehdään työtä tutkimuksen ja uhanalaisten lajien luonnollisen säilymisen eteen.
*

malaga-20

*
Niin isoille kuin pienillekin vesipedoille suosittelen visiittiä  Torremoliksen (9) Aqualandissa eli vesipuistossa, joka tarjoaa iloa koko perheelle. Pienimmille uimareille siellä on Children´s paradise, jossa on paljon kivaa touhua uimataidottomille. Kouluikäisille lapsille oli tarjolla useita altaita ja liukumäkiä.
*

malaga-21

*
Adrenaline fun-osasto sopii hurjapäille. Tajusin tuolla vesipuistossa, että olen vapaaehtoisesti laskenut tuon valkoisen, kuvan vasemmalla puolella olevan vesiliukumäen vuonna 2003. Kuva ei ehkä kerro kaikkea sen jyrkkyydestä, mutta sen verran voin paljastaa, että alhaalla oli tarkistettava, onko minulla enää bikineitä päällä 😀 Ja ei, hurjempii vesiliukumäkiin minua ei saisi enää millään ilveellä!
*

malaga-22

*
(10) Perhospuistosta
kerroinkin jo vähän runollisempaan tyyliin omassa Perhosefekti-postauksessaan täällä.  Puisto on upea kokemus trooppisine ilmaitoineen, vesiputouksineen ja eksoottisine eläimineen. Siellä liihottelee yli 1500 perhosta, jotka edustavat 150 eri lajia.
*

 

malaga1-2

 

 

malaga1-5

*
Huh, siinä tiiviisti kohteita, joita me ehdimme lasten kanssa viikon aikana kiertää. Liian tukkoon ei kannata lomaa suunnitella, ainakin pikkuisten kanssa yksi aktiviteetti per päivä oli oikein hyvä. Illalla oli mukavaa viettää aikaa omalla rauhallisella uima-altaalla.
*

malaga3-2

*
Vuokrattavan loma-asuntomme esittelyn löydät täältä. Kollaasikuvissa tunnelmia asunnolta, jota suosittelen mielihyvin ja majoittumaan mahtuu mukavasti kaksikin perhettä. Ylläolevan kuvan uima-allas kuuluu talonyhtiöön ja on asukkaiden vapaassa käytössä.
*

Benalmadena

*
Me tulemme takuuvarmasti matkailemaan Costa del Solilla toistekin, joten jos sinulla on hyviä menovinkkejä meille ja kaikille muillekin, niin jaathan ne kommenttilaatikossa. Nyt katsoessa Suomen vesisateita, tekisi mieli napata lennot Malagaan ja lähteä taas nauttimaan lämmöstä ja auringosta!
*

 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti