Perhosefekti

by Kerttu

*
Kuvittele trooppisen kuuma vehreä paikka, jossa ympärilläsi lentelevät sadat perhoset. Katseesi harhailee kukkaloistossa ja jossain solisee pieni vesiputous. Hätkähdät, kun pusikosta kömpii hidas maakilpikonna, silmissään menneiden vuosikymmenten viisaus.
*

malaga-23

*
Minun piti tehdä koostepostaus Espanjan Aurinkorannikon perhenähtävyyksistä, mutta jumituin näihin Benalmádenan perhospuiston valokuviin. Tämä ihana taianomainen paikka sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä vuokrattavalta loma-asunnoltamme. Eräänä iltapäivänä lähdimme tyttären kanssa viettämään yhteistä aikaa ja jätimme isin ja pikkuveljen päiväunille. Enkä olisi voinut kuvitella ihanampaa kohdetta retkelle!
*

malaga1-2

*
Tuo tyttö, minun pikkuinen tyttäreni. Hän on tänään kysynyt kahdeksan kertaa, joko saa mennä kouluun ja onko neljä viikkoa pitkä aika. Innostuva, sosiaalinen, määrätietoinen, kipakka, napakka ja topakka. Minun pieni perhoseni, kaunis ja herkkä.
*

malaga2

*
Siellä me kävelimme ja ihmettelimme perhosia, kauniita kukkia ja altaassa uivia kaloja. Tyttö sai uuden ystävän, niin kuin hän saa melkein joka paikasta. ”Look” ja ”wow”, olivat englantilaisen Daniel-pojan kanssa yhteiset sanat, mutta muuta ei tarvittu. Lapsilla ei ole rajoja tai rajoituksia, ihailin heidän kommunikaatiotaan, joka syntyi silkasta kohtaamisen ilosta.
*

malaga2-3

malaga2-2

*
Saimme mennessä vain yhden säännön: älä koske perhosiin. Puiston työntekijät pitävät kuitenkin pieniä infohetkiä, jonka yhteydessä tytär sai pidellä kaunista perhosta. Kuulimme, että olemme yhdessä Euroopan suurimmista perhospuistoista ja ihmeteltävänämme on 150 eri lajia.
*

malaga1

malaga1-5

*
Tiesitkö, että perhosen elinaika on vain pari-kolme viikkoa? Silmänräpäys. Aika menee niin valtavaa vauhtia ja toukista kuoriutuu uusia perhosia. Siinä katsellessani niin isolta näyttävää lastani, koin suurta onnea ja haikeutta. Vastahan tämä syntyi ja nyt hän haluaisi jo ottaa maailman haltuun. Uteliaasti, innokkaasti, avarakatseisesti, välillä haparoiden. Silmät loistaen; millloin ilosta, rakkaudesta, kiukusta, pettymyksestä tai omasta tahdosta, jonka reittejä on vielä vaikeaa kanavoida.
*

malaga1-4

malaga1-3

*
Perhosefektiksi sanotaan sitä, että perhosen siivenisku voisi saada aikaan myrskyn toisella puolella maapalloa. Vai olisiko se sittenkin sitä, että kun benalmádenalaisessa puistossa perhonen nousee siivilleen, kasvaa suomalaisessa pikkukaupungissa vastasyntyneestä vauvasta koululainen. Sekin on silmänräpäys. Eikä siihen auta kuin äidin sopeutua.

Ps. Tämän postauksen soundtrack on tässä: 

***

Koostepostaus Costa Del Solin perhenähtävyyksistä on vielä tulossa. Lisää tietoa Benalmádenan perhospuistosta voit lukea esimerkiksi Espanjaloma.fi-sivustolta.
*

Saatat pitää myös

4 Kommentit

suvi 12 heinäkuun, 2016 - 11:31 pm

Voi, kuinka kauniisti kuvailit tytärtäsi ja juuri tuota tunnetta: onnea siitä että lapsi kasvaa, mutta myös haikeutta ajan nopeasta kulumisesta. Kyyneleethän tälle herkkikselle siitä tuli!
Meillä oli vasta tyttären rippijuhlat ja siinäkin samanlaisia tunteita mukana. Onnea, ylpeyttä, haikeutta, suruakin.. Oma pieni (175cm!) tyttö valmiina lähtemään maailman myrskyihin. Toivottavasti matkalla on myös tyyntä ja auringonpaistetta..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 heinäkuun, 2016 - 7:40 pm

Kiitos Suvi! Aika tosiaan kiitää, yritetään nauttia matkasta <3

Reply
Linnea 13 heinäkuun, 2016 - 10:51 pm

Aivan ihana postaus ja todella kaunis tytär 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 heinäkuun, 2016 - 7:41 pm

Suurkiitos Linnea <3 Hän on aarre.

Reply

Jätä kommentti