Asuntomessut 2016: kodikas Pohjanmaa

by Kerttu

*
Seuraavaksi sukelletaan Seinäjoen Asuntomessujen mielestäni kodikkaimpaan sisustukseen eli Kannustalon kohteeseen numero 24, Pohjanmaa. Talossa on yhdistetty taidokkaasti historiaa ja nykypäivää; perinteinen pohjalaistalo on saanut ylleen modernin ilmeen.
*

Pohjanmaa-16

Pohjanmaa-2

*
Sisustuksesta on vastannut taattuun Kannustalo-tyyliin Helena Karihtala, jonka kädenjälkeä olemme saaneet ihailla jo useilla Asuntomessuilla. Muistatteko vielä kaksi vuotta sitten Jyväskylän messuilla ihastuttaneen Ladon? Jo silloin kirjoitin, että Kannustalojen menestyksen salaisuus on uudistumiskyky ja tahto elää ajassa.
*

Pohjanmaa-3

*
Talo näyttää siltä, että siellä asutaan. Kun siirryimme kaatosateesta eteiseen totesin Helenalle, että ihana tulla sisälle, kun vastassa on lämmin tunnelma sanan kaikissa merkityksissä.
*

Pohjanmaa-4

*
Pohjanmaa-talon sisustus on jo saanut paljon ansaittua huomiota sisustuslehdissä ja -blogeissa. Yksi asia, jota ei kovin usein ole nostettu esille ovat ikkunat. Kyseessä on Tiivin uudet Kristalli-ikkunat, jotka tuovat tähän kotiin omaleimaisen tunnelmansa. Ikkunoiden karmit ja puitteet ovat mustat ja uutuusikkunat ovat tehty hyvin viimeistellysti, sillä niissä on sekä piilosaranat että pintahelattomat puitteet. Kiinnitin huomiota myös siihen, että kaihtimien naru kelautuu ikkunan sisään, jolloin ilme on selkeä ja taaperoille turvallisuusriskin tuovat roikkuvat narut ovat poissa.
*

Pohjanmaa-5

Pohjanmaa-6

*
Pohjanmaa-talo on kahdessa kerroksessa. Alakerrassa on suuri ja avara tila, joka yhdistää keittiön, olohuoneen ja ruokailutilan omaksi, lähes 60 neliön kokonaisuudeksi. Myös sauna  ja reilunkokoinen pukuhuone kodinhoitonurkkauksineen ovat alakerrassa.
*

Pohjanmaa-7

*
Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta sekä 18 neliön aulatila, joka on sisustettu olohuonemaisesti. Lisäksi sieltä löytyy kylpyhuone, johon on yhdistetty kodinhoitohuone.
*

Pohjanmaa-8

Pohjanmaa-9

Pohjanmaa-10

*
Tummat sävyt yhdistävät talon sisustusta ja jyhkeille kattoparruille on annettu iso rooli tunnelmassa. Itselläni ei olisi ehkä uskallista valita näin rohkeasti mustaa kiintokalusteisiin, mutta pakko myöntää, että hyvältä näyttää!
*

Pohjanmaa-11

Pohjanmaa-12

*
Mustan ja hillityn harmaan kaveriksi on sisustettu paljon vaaleaa puuta. Se tuo lämpöä ja kotoisuutta kodin tunnelmaan. Ruokailutilassa on yhdistetty onnistuneesti edullista sekä arvokasta, sillä Ikean Vittsjö-hyllykkö on saanut  seurakseen Carl Hansen & Sonin Wishbone-klassikkotuolit ja pöydän.
*

Pohjanmaa

Pohjanmaa-13

*
Alakerran sauna, pukuhuone ja pieni kodinhoitonurkkaus muodostavat toimivan kokonaisuuden. Pukuhuoneesta pääsee terassille viilentymään.
*

Pohjanmaa-14

Pohjanmaa-15

*
Uskoisin, että Pohjanmaa-talo iskee monenlaisiin sisustustyyleihin ja siksi saattaa olla ehdokas paras sisustus-yleisöäänestyksen voittajaksi. Mitä mieltä sinä olet perinteisen modernista Kannustalosta ja sen sisustuksesta?`
*

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Amaalia 16 heinäkuun, 2016 - 9:33 pm

Kaihdinten eikös vaan 🙂 perusmuotoa kaihdin? Kaihtimet, kaihdinten ym? Menee jo omassakin suussa sekaisin nämä kun alkaa miettiä 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 heinäkuun, 2016 - 5:25 pm

Heippa! Se oli ihan rehellinen kirjoitusvirhe, joka on nyt korjattu tekstiin 🙂

Reply
Raili 18 heinäkuun, 2016 - 10:22 am

Rohkeasti erilainen. Ekat kuvat nähtyäni melkein järkytyin. Nyt sisustettuna näyttää hyvältä. Nyt jo mietin uskaltaisiko käsitellä omat kellastuneet tammiset väliovet mustiksi.

Reply
Siiri 25 heinäkuun, 2016 - 2:29 pm

Hei,

osaatko sanoa minkä merkkinen tuo olohuoneen sivupöytä on? Meillä on pitkään ollut hakusessa omaan olohuoneeseen sopiva sivupöytä ja tuo näyttää aika täydelliseltä!!

Siiri

Reply
Lilli-May 8 elokuun, 2016 - 4:47 pm

Hei!
Minkä merkkinen ja mistä musta suihkusetti on ostettu?
Kiitos!

Reply

Jätä kommentti