10 oivallusta Naantalista

by Kerttu
7 oivallusta Naantalista

Majoituksen  tarjosi Kultaranta Resort


Hei, mitä sinne kuuluu?

Tänne oikein hyvää. Olen lomaillut lasten kassa ja ajattelin niputtaa kuulumisia viime päiviltä.

7 oivallusta Naantalista

Kesän parhaita puolia on se, että voi elää hetkessä ja lähteä mielijohteesta vaikka Naantaliin. Olemme lomailleet mieheni kanssa tänä kesänä suurelta osin eri aikaan, joten reissuporukkamme on ollut aika usein kolmihenkinen. Lapset ovat ihanassa reissuiässä ja heidän kanssa on jo helppoa ja mukavaa matkustaa.

  1. Oivallus: Vaikka koko perhe ei olisi lomalla tai pääsisi reissuun, lähde silti! Ainoana aikuisena lasten kanssa tai yksin matka on hieman erilainen, mutta varmasti lähtemisen arvoinen.

Oslossa asuva siskoni perheineen oli Suomessa kolmen viikon lomalla. Viimeisellä lomaviikolla oli vähän flunssaa siellä ja täällä ja koska aika on mikä on, odottelimme kiltisti koronatestien tulokset eristyksissä. Onneksi kyseessä oli vain tavallinen kesäflunssa, josta myös toipui nopeasti.

Menetetyt yhteiset päivät kuitenkin harmittivat tosi paljon, yhteinen aika on niin harvinaista ja kallisarvoista. Siksi päätimme lähteä siskon perheen mukaan vielä seuraavaan Suomi-etappiin eli Naantaliin.

2. Oivallus: Jos jokin asia on sinulle tärkeä, etsi keinot sen toteuttamiseen.

Kotimaan matkailu on tänä kesänä todellakin voimissaan ja sen näki myös kauniissa Naantalissa. Meille osui aivan upeat säät ja fiilis oli kuin ulkomailla. Tutustuimme vanhan kaupungin kujiin, katselimme ihania putiikkeja ja kahviloita. Siskon perheen Air bnb -asunto sijaitsi osoitteessa Rakkaudenpolku, joka oli nimensä veroinen. Mäki ylös ja jylhille kallioille, joilta avautuu mahtava näköala merelle. Täydellinen piknik-paikka.

3. Oivallus: Ota etukäteen selvää muutamasta kohteesta, jonka haluat ainakin nähdä. Jätä ohjelmassasi tilaa sattumille ja seikkailuille.

Meidän majoituksemme oli Kultaranta Resortissa, noin viiden kilometrin päässä Naantalin keskustasta. Siellä on monenlaisia majoitusvaihtoehtoja, me yövyimme luhtihotellin 37 neliön huoneistossa. Tilaa on hieman enemmän kuin normaalissa hotellihuoneessa ja ihanaa oli myös päästä kauniiseen metsään suoraan terassin ovesta. Tyttärellä oli keppihevonen mukana ja hän livahti sen kanssa ovesta suoraan maastoon. Eräällä lenkillä hän oli törmännyt kahteen peuraan ja he olivat siellä sammalmättäällä toisiaan hetkisen katselleet.  Hän kertoi kokemuksen olleen upea ja  ikimuistoinen.

4. Oivallus: Reissun ikimuistoisin kokemus saattaa olla jotain ihan muuta kuin turistikohde.

Kultaranta Resort on golfaajien paratiisi. Vuonna 2006  Kultaranta Resortiin, Naantalin karun kauniiseen saaristolaismaisemaan avattiin 18-reikäinen golfkenttä. Itse en ole koskaan golfannut, vaikka lajin helppous saattaisi minuakin viehättää. Tai ainakin kivannäköiset golfvaatteet ja raikas ulkoilma.

Poikani – joka absoluuttisesti rakastaa kaikkea pelaamista – katseli haikeana golfkentälle ja tykitti sellaisen määrän golfkysymyksiä, että jouduin turvautumaan Instagram-seuraajiini, saadakseni lapselle vastauksia.

5. Oivallus: Golfaajat suhtautuvat harratukseensa intohimoisesti ja kertovat siitä mielelään.

Jos joku muu mietti näitä viisivuotiaan kysymyksiä, niin tässä tulee:

  • Kauanko golfkierros kestää?  – Kultaranta Resortissa noin neljä tuntia, kävelyä tulee noin 10 km.
  • Mitä tapahtuu, jos pallo menee vesiesteeseen? – Jos pallon löytää sen voi hakea. Jos ei,  voit ottaa uuden pallon ja tulee rangaistuslyönti.
  • Miksi toiset ajaa autolla ja toiset kävelee? – Auton voi vuokrata ja silloin pääsee golfaamaan, vaikka ei halua tai voi kävellä pitkää matkaa. Jokainen tyylillään ja oman kunnon mukaan.
  • Miksi minä en juuri nyt pääse pelaamaan? – Aloitimme kuitenkin minigolfilla, mutta harrastajat suosittelevat menemään vain kokeilemaan, lähes jokainen kenttä lainaa välineitä tai järjestää ohjattuja tutustumisia. Kurssi on kuitenkin hyvä, jotta oppii säännöt ja perusasiat. Alkeiskurssin jälkeen on aika suorittaa golfin ”ajokortti” eli niin sanottu green card. Kortin suoritettuaan voi liittyä golfseuran jäseneksi ja aloittaa golfin harrastamisen

6. Oivallus: Jos lapsesi innostuu lähes kaikesta, saatat saada sivussa itsekin uusia harrastuksia.

Kultaranta Resort sopii myös ”ei golfaaville”. Sieltä löytyy hyvät ravintolapalvelut, uimaranta ja paljon mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen.  Meitä keskisuomalaisia ihastuttivat erityisesti merimaisemat, mutta myös hyvin erilainen metsä. Ei siis välttämättä tarvitse lähteä hotellia kauemmaksi kokemaan ja näkemään uutta.

7. Oivallus: Kun majoituksen lähellä on paljon koettavaa, tuntuu loma pidemmältä, kun aikaa ei kulu siirtymiin.

Mutta ei Naantalia ilman Muumimaailmaa! Minä kuljetan lapsia näihin kohteisiin suurella ilolla, sillä nautin itsekin heittäytyä uusiin kokemuksiin ja  seikkailuun. Kun lapset viihtyvät, viihdyn itsekin! Edellisestä kerrasta oli jo viisi vuotta aikaa ja kuopus oli silloin vauva. Kun lapsi kasvaa, myös kokemus muuttuu. Meillä oli mukana neljä lasta ikähaarukassa 1-10. Kaikille löytyi elämyksiä ja jokainen sai nauttia omalla tavallaan.

8. Oivallus: Et ole koskaan liian vanha heittäytymään satuun.

Haikein mielin taas sanoimme heipat Norjan porukalle. Seuraavan kerran tapaamme ehkä jouluna ja taas lapset ovat kasvaneet silmissä. Onneksi eron hetkellä olimme kaikki lopen uupuneita Muumimaailma-päivästä ja kilometrien kävelystä, kiipeilystä ja juoksusta, että edes minä en jaksanut ottaa lähtöitkuja.

Kun rakkaat asuvat kaukana, he ovat sydämessä erityisen lähellä. Tiedätkö sen, kun paras ystävä asuu ihan lähellä ja voitte periaatteessa nähdä koska vaan, mutta aikaa saattaakin vierähtää joskus viikkoja tai jopa kuukausia. Kun välimatkaa on paljon, tulee soiteltua ja viestiteltyä enemmmän. Ja kun nähdään, jokainen sekunti on tärkeä ja arvokas.

9. Oivallus: Rakkaus ei tunne välimatkaa.

10. Oivallus: Kesä on ihmisen parasta aikaa.

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Aloittelija 22 heinäkuun, 2020 - 9:29 am

Hei! Ihana reissu teillä. Naurattaa vaan kovasti tuo toteamus, että golfissa viehättää lajin helppous :). Kolmatta kesää harjoittelevana sanon, että ”helppous” on golfista yhtä kaukana kuin Naantali Jyväskylästä tai jotain. Tosin synnynnäisiä taitureitakin on. Hyvää kesän jatkoa!

Reply
Kerttu 22 heinäkuun, 2020 - 9:33 am

Moikka! Se oli vahvasti sarkasmia, golf on varmasti todella haastava laji, enkä tiedä riittäisikö oma kärsivällisyys siihen? Mutta kun alkuun pääsee, saattaa se viedä ilmeisesti mennessään.

Ihanaa kesää sinnekin!

Reply
matchoffice 16 joulukuun, 2020 - 10:25 am

Hei 🙂 kuulostaa jännittävältä. Kiitos artikkelista, oli jännittävää lukea

Reply

Jätä kommentti