Olohuoneesta jumppasaliksi AirTrackilla

by Kerttu
Olohuoneesta jumppasaliksi Airtrackilla
Olohuoneesta jumppasaliksi Airtrackilla

Kaupallinen yhteistyö: Acon

Tilanne on mikä on ja kotona ollaan enemmän kuin koskaan. Samat tutut neliöt saavat taipua uusiin käyttötarkoituksiin, kun keittiössä tehdään töitä ja olohuoneessa jumpataan. Koska harvalla meistä on jokaiselle toiminnolle omaa huonetta, saa hieman joustaa ja soveltaa, että kaikki toimii sulassa sovussa.

Meillä on kaksi aktiivista ja liikuntaa rakastavaa lasta ja itsekin pyrin liikkumaan 3-4 kertaa viikossa. Olen suhtautunut liikuntaan lempeästi, tärkeintä on liike ja fiilis. Olen vain pikkuisen parempi ihminen, kun pääseen urheilemaan ja avantoon. Molemmat ovat asioita, jotka ei joskus huvita pätkääkään etukäteen, mutta tuntuvat taivaalliselta, kun ne on tehty.

Lapset ovat toivoneet AirTrackia jo pitkään, mutta en ole innostunut. Olen ajatellut, että se on vain temppuilualusta vauhdikkaille volteille ja olen pohtinut, että meidän napakoissa neliöissä moisen säilyttäminen olisi mahdotonta. Vähänpä taas tiesin.

Nimi ehkäpä on johtanut harhaan, sillä AirTrackia sanotaan myös ilmavolttiradaksi, parempi nimi olisi vain liikunta-alusta. Patja täytetään ilmalla ja sitä voi käyttää niin sisällä kuin ulkonakin. Airtrack toimii myös vesileluna ja hauskuuttajana pulkkamäessä!

AirTrack muistuttaa voimistelussa käytettävää joustolattiaa ja se on hyvin monikäyttöinen. Meillä se on ollut aktiivisessa käytössä kuukauden ja sillä on pompittu, jumpattu, joogattu, tehty hiit-treenejä, leikitty ja levätty. Ilman määrään säätämällä patjaa voi muokata erilaisiin käyttötarkoituksiin. Aconin patja on todella laadukas ja jämäkkä.

Tämän AirTrackin koko on 3 x 1 metriä. Lisäksi meillä on tuo korokeosa AirBlock, joka on todella hyvä esim. hypyissä ja kaikenlaisissa sykettä nostavissa treeneissä.

Arvatkaapa, kuka meidän perheestä on käyttänyt AirTrackia eniten? Jep, minä! Koska olen niin paljon kotona, on tullut tavaksi tehdä joka päivä jokin pieni treeni tai venyttely patjalla. Se on todella mukava alusta kaikkeen liikkumiseen, eikä tarvitse kenkiä.

Ihanimpia hetkiäni ovat kuitenkin illat, jolloin kaivan YouTubesta fiilikseen sopivan lyhyen joogan. Yleensä valitsen noin 20 minuuttisen, jos sen jälkeen on fiilistä jatkaa, teen toisen.

Olen koko aikuiselämäni ollut jonkun kuntokeskuksen jäsen. Nyt koronan myötä olen laittanut kortin jäähylle ja silmäni ovat avautuneet, kuinka ihanaa on liikkua ilman aikataulua! En tiedä palaanko koskaan tai pitkään aikaan ryhmäliikuntaan, en ainakaan pikkulapsiarjessa. On vapauttavaa ymmärtää, että kotiin voi hankkia tarvittavat välineet, ohjauksen saa etänä ja aina on mahdollisuus matalalla kynnyksellä liikuntaan ilman lähtemisen vaivaa.

Lapset, etenkin tytär, ovat toki ihan omassa liigassaan näissä hommissa. On ollut mukavaa huomata, että etä- ja kotitreeneihin AirtTrack on tuonut uutta intoa myös heille. Omista joogailuistani on innostunut erityisesti poikani ja olemme löytäneet lapsille sopivia harjoituksia YouTubesta haulla ”yoga for kids”.

Miten AirTrack sopii sisustukseen? No eihän se varsinaisesti olohuoneen tyyliin sovi, mutta onni on, että sen saa pakattua omaan kuljetuskassiinsa muutamassa minuutissa. Isossa patjassa on kaksi venttiiliä, joiden kautta tyhjentäminen tapahtuu tehokkaasti. Myös täyttäminen käy erikoiskäsipumpulla todella nopeasti ja helposti.

Acon on suomalainen yritys, joka tunnetaan erityisesti trampoliineistaan, mutta valikoimassa on paljon laadukkaita tuotteita kaikenlaiseen liikuntaan.

AirTrackit ovat nyt Aconilla hyvässä tarjouksessa, löydät meillä olevat tuotteet täältä 3×1 metrinen ja korokepala Airblock.

Toki se oma jumppahuone olisi ihan unelma, mutta oma tunnelmansa on tuossa olohuoneessakin joogailussa. Kodin hermokeskuksella saa ollakin monta käyttötapaa. Kesän tullen AirTrack viedään mökille. Odotan jo innolla aamutreenejä lempeässä kesätuulessa terassilla.

Saatat pitää myös

Jätä kommentti