Lasikaiteet viimeistelevät kokonaisuuden

by Kerttu
Mökki virallisesti valmis: lasikaiteet viimeiste

Kaupallinen yhteistyö: Lasitehdas

”Edullinen lasikaide”, kirjoitin toiveikkaana Googlen hakukenttään.

Niin kuin usein rakennusprojekteissa, viime kesänä muuten valmistuneen mökin budjetti niistetty loppumetreille ja vielä eräs tärkeä asia sekä ulkonasun että turvallisuuden kannalta oli hoitamatta. Terassiltamme puuttuivat kaiteet.

Mökki virallisesti valmis: lasikaiteet viimeiste

Tässä pieni kurkistus tilanteeseen ennen kaiteen asennusta.

Yleinen ohje on, että jos pudotusta on yli puoli metriä, kaide pitää olla. Ei ole mukava juttu, jos askel horjahtaa väärässä paikassa ja pääsee putoamaan terassilta alas. Varsinkin lasten kanssa hirvitti, kun vauhtia on välillä paljonkin.

Lasitehtaalla on uutuuskaide on RST tolpallinen Slim-kaide, joka erottui valikoimasta  tyylikkäällä ulkomuodolla mutta myös kilpailukykyisellä hinnallaan.

Etsin mökille linjakasta kaidetta, joka ei tukkisi näkymiä. Tässä mallissa lasi uppoaa tolppien sisään, eikä siinä ole näkyviä kiinnikkeitä. Kaide soveltuu hyvin kaikenlaisiin taloihin (ei suositella kuitenkaan meren rannalle) ja metalliosat ovat harjattua rosteria.

Etsin mökille linjakasta kaidetta, joka ei tukkisi näkymiä.

Kaiteen voi asentaa itse.

Kaiteen voi asentaa pujottamalla lasit paikalleen tolppiin, mutta meille tämä tyyli tuntui hankalalta. Toinen vaihtoehto on nostaa lasin tolppien väliin ja ruuvata vasta sen jälkeen tolpan kiinni. Kaiteen vakiokorkeus on 1 metri ja lasin alla on 50mm rakoa.

Koko terassin fiilis muuttui kaiteiden asennuksen myötä. Ennen se oli enemmänkin ”lava”, nyt siitä tuli kunnollinen oleskelutila.

Toki turvallisuuspuoli on se tärkein. Siskoni yksivuotiaan taaperon kanssa oli vähän eri fiilis leikkiä terassilla, kun ympärillä on turvalliset kaiteet. Tietenkin taaperoikäisestä on mahtavaa lääppiä lasia pienillä tahmaisilla sormillaan, mutta se kuuluu asiaan. Ikkunanpuhdistusliinoilla on kaide helppo pitää siistinä.

Meillä on mökissä nyt kaksi terassia, jotka voi lasitukset avaamalla yhdistää samaksi tilaksi. Lasitettu sisäterassi on omistettu ruokailuille ja siellä on mukavaa hengailla sateella ja tuulellakin.

Aurinkoterassilla on nyt sohvaryhmä ja pieni pöytäryhmä,  joka toimii kahvittelupaikkana sekä grillaajan aputasona. Olemme olleet lehtikuuseen terassimateriaalina tyytyväisiä ja se on nyt harmaantunut kauniisti.

Lasitehdas on kotimainen yritys, joka valmistaa ja toimittaa laseja rakentamiseen ja sisustamiseen. Heidän tavoitteenaan on  tarjota kaikki lasituotteet järkevällä hinnalla.  Lasikaiteiden lisäksi heiltä saa saunan lasit, komereoiden liukuovet, pöydän lasit sekä peilit.

Me olemme hurjan tyytyväisiä kaiteisiin, jotka viimeistelivät mökin. Rakennusprojekti on aina iso ja monivaiheinen rutistus.

Hassua ajatella, että 1,5 vuotta sitten tällä paikalla ei ollut kuin perustukset. Kokonaisuudesta tuli toimiva ja olemme kiitollisen onnellisia mökillä vietetystä ajasta. Kun rakentaminen alkoi, ei ollut aavistustakaan siitä, että maailma muuttuisi näin paljon pienessä ajassa ja vapaa-ajan paikasta tulisi näin rakas.

Seuraavaksi katse kääntyy pihatöihin.  Syyskuussa tontille saapuu viimeisen kerran kaivuri, joka tasoittaa etupihan, jonne tulee oleskelualue ja nuotiopaikka. Luonto eli perisuomalainen sekametsä saa olla täällä pääroolissa, mutta pientä kosketusta mökkipiha kuitenkin kaipaa. Kroonisen haaveilijan mielessä on pieni hyötypuutarhakin, mutta onhan tässä vuosia aikaa haaveita toteuttaa.

Mitä pidät terassikaiteista? 

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Laura 28 elokuun, 2020 - 5:15 pm

Oletteko hioneet terassia? Onko lehtikuusi tikkuuntunut tai halkeillut? Meillä juuri valmistui terassi siperian lehtikuusesta, ja on kyllä ihana!! Harmaantumista odotellessa 🙂

Reply
Mermar 28 elokuun, 2020 - 7:02 pm

Ihanan eleettömät kaiteet. Kiva, kun maisema näkyy esteettömästi. Täällä juuri mietitään vanhojen rimakaiteiden maalausta. Mielestäni ne voisi nyt unohtaa kokonaan ja laittaa lasikaiteet.

Reply
Liisa 31 elokuun, 2020 - 7:10 pm

Kauniit ja sopivan huomaamattomat kaiteet! Taisi meidän mökkiterassin kaidepulma ratketa 😉

Reply
Kerttu 3 syyskuun, 2020 - 5:29 am

Mukava juttu, jos tästä löytyi ratkaisu 🙂

Reply
Aino 28 syyskuun, 2020 - 10:56 am

Kiitos vinkistä, täältä lähti myös tilaus Lasitehtaalle – kilpailukykyinen hinta ja hyvä palvelu, nyt vain laseja odottelemaan 🙂

Reply
Kerttu 30 syyskuun, 2020 - 6:08 am

Mahtava kuulla! Me olemme olleet todella tyytyväisiä 🙂

Reply
Leadsonline - Digital for Hotels 12 maaliskuun, 2021 - 11:41 pm

Wow!!! Just looking for glass railings and found your article. Do they work for Portugal? We have an customer (hotel) in the Azores Islands and they are looking to find providers because they want to protect an outside terrace facing the ocean. Again congrats on the article e nice photos and best regards from Portugal!

Reply
Katja 12 heinäkuun, 2021 - 5:01 pm

Hei,
Olen etsinyt mökkisaunalle sopivaa pientä pöytäryhmää ja tuo pyöreä pöytä tuoleineen voisi olla juuri sopiva. Mistä olet hankkinut pöytäryhmän?

Reply

Jätä kommentti